![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rzuciłam studia, każą mi płacić za zajęcia, w których nie brałam udziału...
Cytat:
No tak, już to wszystko wiem. Chciałam się po prostu dowiedzieć, czy jest jakaś luka w umowie, czy coś można inaczej zinterpretować, bo wydawało mi się, że wg tej umowy powinni mnie wykreślić wcześniej, a zrobili to wtedy, kiedy im się podoba a nie mi i nic na to nie poradzę. Tak jak ktoś wcześniej pisał, umowa jest tak spisana, żeby wszystko przemawiało na ich korzyść. Trudno, podanie o rozłożenie długo na raty już napisałam, wyślę je jeszcze dzisiaj. Uparta Marti, a ty co postanowiłaś w końcu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzuciłam studia, każą mi płacić za zajęcia, w których nie brałam udziału...
Cytat:
Twój wątek pojawił się dziś w odpowiednim momencie bo pewnie opłaciłabym dwie raty i żałowała ,że jednak nie próbowałam jeszcze się odwoływać ![]() ale se kłopotów narobiłyśmy ![]() Jak podejmowałam studia to powiedziałam jej że sama będe wszytsko opłacać a teraz ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Na większości uczelni to Pani Z Dziekanatu dzierży najwyższą władzę ![]() Co do prezydenta nie zrozumiałaś ![]() ![]() Na większych uczelniach jest prodziekan od spraw studenckich i inni i trzeba się zorientować co do kogo pisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja opłacam z własnej kieszeni i nie wiem, co by było bardziej bolesne- wywalić w błoto kasę rodziców, czy swoją.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez S1oneczko Czas edycji: 2009-07-15 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
w moim przypadku gorsze jest wywalenie kasy mamy,bo pieniądze które odłożyła sobie na zrobienie prawa jazdy musiała oddać na moje opłaty. na dodatek ja taaaak deklarowałam,że skoro wybrałam studia zaoczne to sama je opłace i od niej ani grosza na te studia nie wezme.
ale odrazu po znalezieniu pracy oddam jej całą sumę.
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
problemem jest właśnie znalezienie pracy. od ok 2 tygodni jestem bez pracy i w tym czasie(oraz podczas poprzedniej pracy) rozesłałam multum CV. gdzie się da poprostu i zero odzewu.
jeśli chodzi o prace dla studentów to tu też jest problem ponieważ ja już studentką nie ejstm od lutego,legitymacja nei jest już ważna a przeważnie w pracy dla studentów chcą potwierdzenia tego że ejstem studentem,więc do października praca dla studentów odpada bo nie mam takiej możlwiości.podczas roku akademickiego owszem,miałam prace i nawet mogłam wybierać,bo potrzebowali studentów zaocznych. brak pracy zniechęca mnie do wszytskigo. no ale nie o tym jest wątek ![]()
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Ale głowa do góry, jeżeli to nie były Twoje wymarzone studia dobrze, że już nie będziesz musiała się na nich męczyć. Szkoda, że nie założyłyście wątku te kilka miesiący wcześniej jak zrezygnować ze studiów. ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do omijania pani z dziekanatu- dziekan w swoich pokoju pewnie powie, że trzeba złożyć podanie i tyle będzie rozmowy. Jeżeli w punkcie ksero masz papierek z miejscem do podpisu dziekana nie znaczy, że cokolwiek tam wpiszesz, on ma to rozpatrzeć, bo na dole jest miejsce na podpis ![]() ![]() Jak będziesz czytać akty prawne zwróć uwagę, że powinien to często musi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ależ przeczytałam
![]() ![]() Co do omijania pani z dziekanatu- dziekan w swoich pokoju pewnie powie, że trzeba złożyć podanie i tyle będzie rozmowy. Jeżeli w punkcie ksero masz papierek z miejscem do podpisu dziekana nie znaczy, że cokolwiek tam wpiszesz, on ma to rozpatrzeć, bo na dole jest miejsce na podpis ![]() ![]() Jak będziesz czytać akty prawne zwróć uwagę, że powinien to często musi ![]() Wszystko to czym próbujesz negowac poprawnośc mojej wypowiedzi to domysły lub brak precyzji w interpretowaniu spójników logicznych. Nie wszystkie odwołania składa się wyżej- ale jednak jakieś, co nie wyklucza tego przypadku. Tak samo moje słowa większość instytucji nie oznacza wszystkich. To tak jakbyś myliła kwantyfikator "każdy" z "niektórym"- sens logiczny jest wtedy zupełnie inny. W sumie napisałas to samo co ja , tylko po prostu inaczej skonstruowałas zdanie zaprzeczając negacji mojego zdania, dlatego tymbardziej sie dziwię że zwróciłas mi na to uwagę, bo to nie wniosło nic nowego do dyskusji a sens logiczny jest ten sam ![]() dziekan w swoich pokoju pewnie powie, że trzeba złożyć podanie i tyle będzie rozmowy.- tak naprawde nie wiadomo jak zachowa się dany dziekan w stosunku do danego studenta, tu równiez mozna gdybać, równie dobrze może zaprosic studenta na kawe i rozmawiać godzinami podczas zajęć Jeżeli w punkcie ksero masz papierek z miejscem do podpisu dziekana nie znaczy, że cokolwiek tam wpiszesz, on ma to rozpatrzeć, bo na dole jest miejsce na podpis ![]() Ja rozumiem to w ten sposób, że jeżeli ktoś coś podpisuje odnosi się do tego. nie zdarzyło mi sie, żeby podanie skierowane do dziekana podpisała pani w dziekanacie. Zakładając, że podpisuje to dziekan trzeba miec na uwadze, że świadczy własnym nazwiskiem. Jak będziesz czytać akty prawne zwróć uwagę, że powinien to często musi. To tak samo oczywiste jak fakt, że a lub b może oznaczać również a i b ![]() Jestes po przeciwnej stronie, ale prawda jest taka, że obydwie mamy racje, bo ja prezentuje jedną strone rozwiązania, a Ty odmienną , która może miec miejsce. Może dlatego cięzko mi zrozumiec dlaczego tak twardo twierdzisz, że nie mam racji. Nigdzie nie napisałam słów, które by świadczyły o tym, że to jedyne opcje i zauważ, że Twoje wątpliwości pojawiają sie własnie w zdaniach w których uzyłam spójników. Fakt to nie jest miejsce na takie dyskusje. Jeszcze dodam, że poprawną formą Twojej wypowiedzi byłoby przyznanie mi racji i podanie jako alternatywy Twojego rozwiązania, bo nie zgodzę się z tym, że mój punkt widzenia jest błędny. czyli np. do zdania: odwołanie składamy wyżej powinnas napisać: ok mozna to zrobić, ale mozna również złożyć je w zupełnie inne miejsce i podac propozycje jakie. Do zdań odnosnie dziekana i pań w dziekanacie: spoko, podania podpisuje dziekan, ale może byc równiez sytuacja, w której to pani w dziekanacie będzie upowazniona do podpisu jakiś dokumentów. Jeżeli pisze, że dziekan powinien zapoznać się z treścią , to nie powinnaś tego negować, bo to oznacza, że albo to zrobi, albo nie i nie ma tu nad czym debatować. Cały czas wszystko jest na nie, lub nie mam racji, mam nadzieję, że teraz już wiesz, że jednak mam, tymbardziej, że nie miałas podstaw do atakowania mnie, bo dyskusję zaczęłam od skomentowania Twojej wypowiedzi zaczynając od słów zgadzam się, ale... To nie oznacza, że to ja wiem lepiej, ale chce dodać do Twojej wypowiedzi cos co również będzie słuszne. Dalsza dyskusja to ciągłe udowadnianie Ci w każdym poście, że ALE to alternatywa którą błednie interpretujesz. Cały post pozostawiam Ci do namysłu. Mam nadzieje, że zrozumiesz w czym rzecz. Edytowane przez S1oneczko Czas edycji: 2009-07-15 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Opłaty na studia wędrują w określone miejsca i to są normalne sprawy biznesowe
![]() ![]() Proponuję nie koncentrować się na podaniach, tylko umówić się na rozmowę z prodziekanem. Ale w gruncie rzeczy dla świadomości, że się spróbowało, pisania podań o umorzenie długu sensu chyba specjalnie raczej nie ma. Ale. Życzę, aby sens jednak był. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-07-15 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
... choć nie Westwood
|
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to z ochroną danych osobowych, może jest jakaś klauzula w regulaminie czy coś... w każdym razie ja zawsze płacę w terminie
![]()
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do stażu to też o tym myślałam i pytałam ale jest jednen problem.Uczelnia nie chce mi wydać moje świadectwa ukończenia szkoły ani ksera tego świadectwa dopóki nie ureguluje opłat. Co za tym idzie, bez świadectwa ukończenia szkoły średniej w urzędzie wystawią mi jedynie wykształcenie PODSTAWOWE,a przez to stażu nie dostane. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ja mam trochę inną sytuację.
Od października powtarzam semestr na studiach dziennych i płacę za to tak jak za jeden semestr na studiach zaocznych. Miałam płacić w trzech ratach, pierwszą wpłaciłam, natomiast w międzyczasie straciłam pracę i dalej nie jestem w stanie płacić, napisałam maila do dziekanatu, mam nadzieję, że w miarę szybko mi odpowiedzą. Teraz się martwię, że każą mi dalej płacić za studia, pomimo tego, że już nie uczęszczam na uczelnię. Nie mam czasu ani siły dalej studiować, teraz szukam nowej pracy, mam mieszkanie na utrzymaniu, więc studia są teraz najmniej ważne. Tylko nie chciałabym za to dalej płacić. Mam nadzieję, że wystarczy napisać jakieś podanie o skreślenie z listy studentów i dadzą mi święty spokój, bo teraz naprawdę mam inne problemy.
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.