|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Nie, to napar z liści malin powoduje skurcze, pije się go żeby poród przyspieszyć podobno. Ale same owoce są w porządku, przecież syrop dla ciężarnych Prenalen jest z sokiem zagęszczonym z malin.[/QUOTE]
dzięki brombusia |
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Maria może i ten napar ma przyśpieszyć ale u mnie nie zdał egzaminu Iza urodziła sie przez cc 6 dni po terminie
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brombusia - spagetti i inne rożne makarony to my jemy prawie każdego dnia (mój tz jest "makaroniarzem") więc nie wiem dlaczego wyleciało mi to z głowy? hehe a co do malin - moja gin zabroniła mi pić herbaty malinowej, ale troszkę zbagatelizowałam tez zakaz i malinki wcinam Wczoraj oglądałam program o ciąży, chyba się nazywał "cud ciała ludzkiego" czy coś w tym stylu i były pokazane 3 porody, więc trochę się przeraziłam, aż normalnie się zestresowałam, brzuch mi stwardniał, aż mój mąż zabronił mi oglądania, ale się nie dałam i dalej z szeroko otwartymi oczami wpatrywałam się i byłam w szoku Jak oni wyjmują to maleństwo, ciągnąc je, majtając na lewo i prawo... Ale jedno jest pewne na żywca nie urodzę!! Jedna kobieta na filmie właśnie chciała urodzić bez znieczulenia, ale w końcu skapitulowała, nie dała rady z bólu.... ech Dziewczyny lepiej nie wiedzieć co nas czeka |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie widzialaś ten program? szkoda że mi nie dalaś znać...
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Ja wole narazie nie myśleć o porodzie
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam w programie co to było, na Discovery pt."Doskonałość ciała (Body Spectacular)" o 22:30 się zaczynał, może jeszcze puszczą, bo często są powtórki. Naprawdę polecam, w sam raz dla nas
(troszkę pomyliłam się z poprzednim tytułem , ale podobne nawet)
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ela
A ja bym coś takiego chętnie zobaczyla. I tak się boję, i tak sie boję, co za różnica... ![]() Zjadłam właśnie banana i maluszek zaczął nieźle baraszkować...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Ale się za wami stęskniłam, a ile stron mam do nadrobienia. Byłam u babci na wsi dotlenić trochę dzidziola. Do przyszłego tygodnia jestem na zwolnieniu, bo się kiepawo czułam i postanowiłam odpocząć.
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() ![]() ależ się za Wam stęskniłam.. od rana nadrabiam zelagłości.. super, że już zeczełyśmy 2cz wątku oby tak dalej![]() my już po urlopie bylismy nad morzem, było super, fajna pogoda, super żarcie w ulubionych knajpach..aż szkoda, że tak szybko musieliśmy wrócić... nadmorskie powietrez służy bo wróciłam z jeszcze bardziej okrągłym brzuszkiem niż przed wyjzdem jak mi się uda to wieczorkiem wstawię jakieś zdjęcia![]() a wczoraj mieliśmy usg połówkowe - podglądaliśmy naszą córcię, która tak kopała i się wierciła, że aż lekarz stwierdził, że dawno tak ruchliwgo dziecka nie wiedział.. na szczęście wszytkie pomiary wyszły w normie ![]() tp bez zmian 20.11na razie tyle zmykam na zakupki bo jakiś obiadek trzeba wykombinować![]() miłego dnia |
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Zmarzenko
dobrze, że dotleniłaś dzidziusia, mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Spaghetti już dochodzi ![]() Coś ta pogoda nie bardzo dzisiaj dla mnie łaskawa, we łbie mi ćmi ![]() I jeszcze ten dentysta o 16.3o, normalnie nic tylko się pochlastać ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Fajnie że wypoczęłaś i cieszę się, że córa zdrowa
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Tak o tym makaronie piszecie i chyba tez zrobie sobie dzis cos makaroniastego na kolacje
![]() Lucky, super, ze sobie wypoczelas i niech nam dalej zdrowo rosnie kolejna dziewczynka.
|
#72 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Oj zupkę z fasolki tez bym sobie zjadła
Ale dziś jednak będzie obiad -grillowy na ogrodzie Przed ciążą bardzo lubiłam grillowe klimaty + piwko, a teraz jak piwka nie można to i na grilla specjalnie ochoty nie mam.. hm dziwne Nawet lody na mnie wrażenia nie robią teraz, a przed ciążą, to wszędzie i o każdej godzinie bym wciągnęła! Smaki trochę mi się pomieszały! Witamy powakacyjnie lucky, zmarzenka zbieram się powoli do domu, mam nadzieję, że dzisiaj zadna imprezka mnie nie ominie.. ![]() miłego wieczorka |
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka ja też czekam na wieści po wizycie
my dziś po kolejnym szczepieniu ,chwała już po wszystkim.życzę Paniom miłego dnia |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzis jest chyba moj dzien dobrych niespodzianek
![]() I teraz bede troche jak kiedys Kropka i o co dokladnie chodzi powiem wam najpozniej w czwartek, bo nie chce zapeszac. Trzymajcie tylko kciuki, zeby wszystko wyszlo pozytywnie
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No nic, idę do dentysty
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
Badz twarda i nie daj sie. Wszystko bedzie dobrze
|
#78 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie dobrze
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
I wróciłam.
I byłam twarda ![]() Jak John Rambo ![]() I mam nową plombkę, malutką, ostatnią jak na razie. Rozmawiałam z dentystą o znieczuleniu, powiedział, że daje mi takie, które nie idzie do obwodu, więc mam się nie martwić. Co do ósemki to na dole się wyrzyna, a na górze jakiś stan zapalny, mam płukać płynami, jakbym nie byłam w ciąży to mówi , że rwałby od razu. Nawet mam migdał powiększony od tego
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamuski
![]() Zycze wam milego wieczorka, a ja zmykam do kolezanki, ktora powinna teoretycznie rodzic 24.07. Mam tylko nadzieje, ze nie zacznie przy mnie, bo chyba spanikuje.
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tu strasznie cicho dzisiaj
![]() Ja wracam do dyskusji o wózkach, bo sobie znowu oglądam. Dziewczynki, Wy macie jakieś swoje typy? Może byście napisały? Na co zwracacie uwagę przy wyborze wózka? Słyszałam, że powinny być pompowane koła i najlepiej duża gondola, żeby się dzieciaki swobodnie w niej mieściły, w tych kombinezonikach, śpiworkach itd.
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie wlasnie pichce karkówczeka bo mam straszna ochote ![]()
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Zostawic Was na pol dnia a pozniej tyle nadrabiania ze głowa mała Lece nadrabiac co napisalyscie
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
my dzis troche swietujemy mielismy w planach zoo ale niestety musielismy przelozyc na jutro za to bylismy w parku doswiadczen Adrian zakochal sie w trampolinie z pol godziny tam skakal a byl szczesliwy jak nie wiem co sila go z tamtad zabieralam bo przyszlo kilku 17sto latkow i balam sie ze mi zadepcza ksieciunia co bylo bardzo prawdopodobne bo w ogole nie uwazali byl krzyk straszny jak go zabieralam![]() sciagam zdjecia z telefonu na komputer wiec wam kilka pokaze za jakies 15 minut ja na obiad dzis nic nie robie bo bylismy w mc donald normalnie raz na ruski rok tam chodzimy ale tz chcial big maca wiec jakos tak wyszlo![]() za to wczoraj mialam leczo a jutro chyba zrobie golabki bo mi takiego smaka narobilyscie
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Znieczulenie po plombowaniu już dawno zeszło i ta ósemka mnie tak boli, że normalnie mi słabo
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
brombusiu wspolczuje ci bardzo.. wiem co to bol osemek
![]() kilka fotek brzuszka ![]() dzisiejsze z parku doswiadczen.. pierwsze w kalejdoskopie a 2 kolejne przy lustrach naprzeciwko ![]() Zdjęcie0080 (Large).jpg Zdjęcie0075 (Large).jpg na tym Adi calowal brzusio ale tz nie uchwycil ![]() Zdjęcie0074 (Large).jpg
|
#87 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o rety kotlety tu w jeden poniedziałek więcej sie dzieje niż w dwa weekendy!
przede wszystkim witam w nowym wątku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mój listonosz to taki szybki że jak słyszę dzwonek do drzwi, schodze a on już w samochodzie i odjeżdża! zostawia listy na parapecie i zwiewa ja mieszkam na wsi i mam trochę jesiennej maliny więc wątpie zeby udało mi się jej nie jeśc przy zbieraniu jak już będą ![]() mi tez sie namieszało. przed ciążą to pozerałam czekoladę takimi ilościami że wszyscy mówili na mnie czekoladowy potwór a teraz? dwie kostki mlecznej i nara he he.Cytat:
tajemnicza mamusiu ![]() Cytat:
ale to sie jeszcze może oczywiście zmienic ![]() a co do tego pana uczonego co nie zaleca znieczuleń - kiedyś oglądałam wypowiedź ortodonty w pytaniu na sniadanie ktory stwierdził że osoby noszace aparaty ortodontyczne powinny starac sie je ukrywac bo to jest mało estetyczne no debil. a tym bardziej mnie wkurzyło bo sama jestem apartaką no ale ludzie jak cos czasem powiedzą to normalnie a właśnie jak byliśmy teraz na weselu to rozmawiałam ze znajomymi którzy są już rodzicami od jakiegos czasu i ta dziewczyna opowiadała że trafiła na lekarza który popierał naturalny poród i gówno go to obchodziło że sie dziewczyna meczyła od 5 rano do 14 i dopiero jak przyszedł na zmianę inny lekarz to po zbadaniu stwierdził że to ostatni moment na cesarke a w ogóle to sie okazało że mały był źle ułożony i naturalnie by napewno nie urodziła... nie no nie powiem gdzie mi się przewraca jak słyszę takie życiowe paranoje... ło rety ale naprodukowałam
|
|||||
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
No,no fajna z Ciebie kobitka Kropeczko
Adi też mały przyjstojniaczek, a TŻ to chyba też tak jak mój czyli tzw."suchy wafel" ![]() Kropciu, a możesz napisać, co Ty brałaś na te ósemki? I jak to sie u Ciebie skończyło? Bo pisałaś coś o wycinaniu dziąsła, a potem już nie pisałaś chyba więcej na ten temat. Dzięki
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w nowej części. Wczoraj się chwaliłam że dobrze spię w nocy a dziś jak się o 6.00 obudziłam to już nie zasnełam
Biorąc pod uwagę że poszłam spać o 1.00 to długo nie pospałam. Dziś z tżtem kupiliśmy taki śliczny niebieski pajacyk. Strasznie się tżtowi spodobał i się uparł żeby kupić, nie wiedziałam czemu on się tak uparł, dopiero jak wyszliśmy ze sklepu i się mu przyjrzałam to przeczytałam że pisze na nim "Mały synek tatusia" oczywiście po angielsku. Tż już kupił body z napisem "Kocham mojego tatusia" więc już ma drugie do kolekcji a ja narazie nic. Ale ja się jeszcze odwdzięcze Cytat:
Cytat:
Super zdjęcia z tego USG. Jutro zadzwonię i popytam ile to kosztuje u mnie i też się z tżtem wybierzemy I oczywiście gratuluję zdrowego synusiakropka241 super foteczki, ja swoich to chyba nigdy nie zrobię i potem będę żałować że nawet nie wiem jak wyglądałam w ciąży
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

hehe
Jak oni wyjmują to maleństwo, ciągnąc je, majtając na lewo i prawo...

MartoN jeszcze dwa dni i do lekarza, może płci sie dowiesz, trzymam kckiuki, zeby nasza grudniowa lista zrobiła sie kolorowa