![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Nie, to napar z liści malin powoduje skurcze, pije się go żeby poród przyspieszyć podobno. Ale same owoce są w porządku, przecież syrop dla ciężarnych Prenalen jest z sokiem zagęszczonym z malin.[/QUOTE]
dzięki brombusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Maria może i ten napar ma przyśpieszyć ale u mnie nie zdał egzaminu Iza urodziła sie przez cc 6 dni po terminie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() brombusia - spagetti i inne rożne makarony to my jemy prawie każdego dnia (mój tz jest "makaroniarzem") więc nie wiem dlaczego wyleciało mi to z głowy? ![]() a co do malin - moja gin zabroniła mi pić herbaty malinowej, ale troszkę zbagatelizowałam tez zakaz i malinki wcinam Wczoraj oglądałam program o ciąży, chyba się nazywał "cud ciała ludzkiego" czy coś w tym stylu i były pokazane 3 porody, więc trochę się przeraziłam, aż normalnie się zestresowałam, brzuch mi stwardniał, aż mój mąż zabronił mi oglądania, ale się nie dałam i dalej z szeroko otwartymi oczami wpatrywałam się i byłam w szoku ![]() Ale jedno jest pewne na żywca nie urodzę!! Jedna kobieta na filmie właśnie chciała urodzić bez znieczulenia, ale w końcu skapitulowała, nie dała rady z bólu.... ech Dziewczyny lepiej nie wiedzieć co nas czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Ja wole narazie nie myśleć o porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
znalazłam w programie co to było, na Discovery pt."Doskonałość ciała (Body Spectacular)" o 22:30 się zaczynał, może jeszcze puszczą, bo często są powtórki. Naprawdę polecam, w sam raz dla nas
![]() (troszkę pomyliłam się z poprzednim tytułem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ela
![]() A ja bym coś takiego chętnie zobaczyla. I tak się boję, i tak sie boję, co za różnica... ![]() Zjadłam właśnie banana i maluszek zaczął nieźle baraszkować... ![]()
#68 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Ale się za wami stęskniłam, a ile stron mam do nadrobienia. Byłam u babci na wsi dotlenić trochę dzidziola. Do przyszłego tygodnia jestem na zwolnieniu, bo się kiepawo czułam i postanowiłam odpocząć.
#69 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() ![]() ależ się za Wam stęskniłam.. od rana nadrabiam zelagłości.. super, że już zeczełyśmy 2cz wątku ![]() ![]() my już po urlopie ![]() ![]() ![]() ![]() a wczoraj mieliśmy usg połówkowe - podglądaliśmy naszą córcię, która tak kopała i się wierciła, że aż lekarz stwierdził, że dawno tak ruchliwgo dziecka nie wiedział.. na szczęście wszytkie pomiary wyszły w normie ![]() ![]() ![]() na razie tyle ![]() ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Witam Zmarzenko
![]() dobrze, że dotleniłaś dzidziusia, mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Spaghetti już dochodzi ![]() Coś ta pogoda nie bardzo dzisiaj dla mnie łaskawa, we łbie mi ćmi ![]() I jeszcze ten dentysta o 16.3o, normalnie nic tylko się pochlastać ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() Fajnie że wypoczęłaś i cieszę się, że córa zdrowa ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Tak o tym makaronie piszecie i chyba tez zrobie sobie dzis cos makaroniastego na kolacje
![]() Lucky, super, ze sobie wypoczelas i niech nam dalej zdrowo rosnie kolejna dziewczynka.
#72 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Oj zupkę z fasolki tez bym sobie zjadła
![]() Ale dziś jednak będzie obiad -grillowy na ogrodzie Przed ciążą bardzo lubiłam grillowe klimaty + piwko, a teraz jak piwka nie można to i na grilla specjalnie ochoty nie mam.. hm dziwne Nawet lody na mnie wrażenia nie robią teraz, a przed ciążą, to wszędzie i o każdej godzinie bym wciągnęła! Smaki trochę mi się pomieszały! ![]() Witamy powakacyjnie lucky, zmarzenka ![]() zbieram się powoli do domu, mam nadzieję, że dzisiaj zadna imprezka mnie nie ominie.. ![]() miłego wieczorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Malinka ja też czekam na wieści po wizycie
![]() my dziś po kolejnym szczepieniu ![]() życzę Paniom miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzis jest chyba moj dzien dobrych niespodzianek
![]() I teraz bede troche jak kiedys Kropka i o co dokladnie chodzi powiem wam najpozniej w czwartek, bo nie chce zapeszac. Trzymajcie tylko kciuki, zeby wszystko wyszlo pozytywnie ![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
![]() No nic, idę do dentysty ![]()
#77 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() ![]()
#78 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie dobrze ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
I wróciłam.
I byłam twarda ![]() Jak John Rambo ![]() I mam nową plombkę, malutką, ostatnią jak na razie. Rozmawiałam z dentystą o znieczuleniu, powiedział, że daje mi takie, które nie idzie do obwodu, więc mam się nie martwić. Co do ósemki to na dole się wyrzyna, a na górze jakiś stan zapalny, mam płukać płynami, jakbym nie byłam w ciąży to mówi , że rwałby od razu. Nawet mam migdał powiększony od tego ![]()
#80 |
Zakorzenienie
|
No to mamuski
![]() Zycze wam milego wieczorka, a ja zmykam do kolezanki, ktora powinna teoretycznie rodzic 24.07. Mam tylko nadzieje, ze nie zacznie przy mnie, bo chyba spanikuje.
#81 |
Zakorzenienie
|
Coś tu strasznie cicho dzisiaj
![]() Ja wracam do dyskusji o wózkach, bo sobie znowu oglądam. Dziewczynki, Wy macie jakieś swoje typy? Może byście napisały? Na co zwracacie uwagę przy wyborze wózka? Słyszałam, że powinny być pompowane koła i najlepiej duża gondola, żeby się dzieciaki swobodnie w niej mieściły, w tych kombinezonikach, śpiworkach itd.
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie wlasnie pichce karkówczeka bo mam straszna ochote ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Zostawic Was na pol dnia a pozniej tyle nadrabiania ze głowa mała Lece nadrabiac co napisalyscie ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
![]() my dzis troche swietujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sciagam zdjecia z telefonu na komputer wiec wam kilka pokaze za jakies 15 minut ja na obiad dzis nic nie robie bo bylismy w mc donald ![]() ![]() za to wczoraj mialam leczo a jutro chyba zrobie golabki bo mi takiego smaka narobilyscie ![]() ![]()
#85 |
Zakorzenienie
|
Znieczulenie po plombowaniu już dawno zeszło i ta ósemka mnie tak boli, że normalnie mi słabo
![]()
#86 |
Zakorzenienie
|
brombusiu wspolczuje ci bardzo.. wiem co to bol osemek
![]() ![]() kilka fotek brzuszka ![]() dzisiejsze z parku doswiadczen.. pierwsze w kalejdoskopie a 2 kolejne przy lustrach naprzeciwko ![]() Zdjęcie0080 (Large).jpg Zdjęcie0075 (Large).jpg na tym Adi calowal brzusio ale tz nie uchwycil ![]() Zdjęcie0074 (Large).jpg
#87 | |||||
Zakorzenienie
|
o rety kotlety tu w jeden poniedziałek więcej sie dzieje niż w dwa weekendy!
![]() ![]() przede wszystkim witam w nowym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a mój listonosz to taki szybki że jak słyszę dzwonek do drzwi, schodze a on już w samochodzie i odjeżdża! zostawia listy na parapecie i zwiewa ![]() ja mieszkam na wsi i mam trochę jesiennej maliny więc wątpie zeby udało mi się jej nie jeśc przy zbieraniu jak już będą ![]() ![]() mi tez sie namieszało. przed ciążą to pozerałam czekoladę takimi ilościami że wszyscy mówili na mnie czekoladowy potwór a teraz? dwie kostki mlecznej i nara ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tego pana uczonego co nie zaleca znieczuleń - kiedyś oglądałam wypowiedź ortodonty w pytaniu na sniadanie ktory stwierdził że osoby noszace aparaty ortodontyczne powinny starac sie je ukrywac bo to jest mało estetyczne ![]() ![]() ![]() a właśnie jak byliśmy teraz na weselu to rozmawiałam ze znajomymi którzy są już rodzicami od jakiegos czasu i ta dziewczyna opowiadała że trafiła na lekarza który popierał naturalny poród i gówno go to obchodziło że sie dziewczyna meczyła od 5 rano do 14 i dopiero jak przyszedł na zmianę inny lekarz to po zbadaniu stwierdził że to ostatni moment na cesarke a w ogóle to sie okazało że mały był źle ułożony i naturalnie by napewno nie urodziła... nie no nie powiem gdzie mi się przewraca jak słyszę takie życiowe paranoje... ło rety ale naprodukowałam ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
No,no fajna z Ciebie kobitka Kropeczko
![]() Adi też mały przyjstojniaczek, a TŻ to chyba też tak jak mój czyli tzw."suchy wafel" ![]() Kropciu, a możesz napisać, co Ty brałaś na te ósemki? I jak to sie u Ciebie skończyło? Bo pisałaś coś o wycinaniu dziąsła, a potem już nie pisałaś chyba więcej na ten temat. Dzięki ![]()
#89 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Zadomowienie
|
Witam w nowej części. Wczoraj się chwaliłam że dobrze spię w nocy a dziś jak się o 6.00 obudziłam to już nie zasnełam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kropka241 super foteczki, ja swoich to chyba nigdy nie zrobię i potem będę żałować że nawet nie wiem jak wyglądałam w ciąży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.