Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 11:50   #61
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Było o tamponach to ja jeszcze dodam że też wrzucam do Wc. Przeciż nawet największy rozmiar nie jest po nasiąknięciu tak duży żeby zatkać odpływ. Gorsze rzeczy z siebie wyrzucamy, nie sądzicie? Zatkanie jest totalnie nielogiczne dla mnie, bo to by było równoznaczne z tym, że nie można się tam załatwiac i wc zatka wszystko co wpadnie
Pyt: Dlaczego koty w chwili rozmruczenia udeptują właściciela łapkami? Gdzieś czytałam, że im się z dzieciństwem kojarzy...
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:50   #62
arrabbiata
Zadomowienie

A ja się ostatnio zastanawiałam, jak węże uprawiają seks?

I czy komary przenoszą jakiś syf? Przecież się wkłuwają w skórę człowieka, a wcześniej w 20 innych...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:50   #63
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez dobra_wróżka Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze jedno durne pytanie, jak np w wysokim kościele zmienia się żarówki, i w ogóle jak kiedyś tam np w XV wieku budowali bardzo wysokie budowle?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

a cóż to jest?

fantastyczne pytanie!

Wydaje mi się, że w większości z tych kościołów są żyrandole, podwieszone na łańcuchach. Opuszcza się taki łańcuch, i wymienia żarówkę. Albo składa rusztowanie specjalne.

I jak to jak je budowali? Tak jak teraz, no

Ja nie jestem na blipie, ale mam kilku znajomych którzy są.

Nieprzytomna, odwiecznym pytaniem jest to, że skoro czarne skrzynki są tak wytrzymałe, że nie szkodzi im katastrofa samolotu, to czemu z tego materiału nie robi się samolotów?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:51   #64
Anulusek
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam jeszcze jedno durne pytanie, jak np w wysokim kościele zmienia się żarówki, i w ogóle jak kiedyś tam np w XV wieku budowali bardzo wysokie budowle?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

a cóż to jest?
coś jakby polski odpowiednik twittera
Stary 2009-07-24, 11:52   #65
WhiteCherry
Zakorzenienie

Gdzie się kończy kosmos?
Jeśli jako kosmonauta będę się unosić swobodnie w próżni, to mogę zacząć w ten sposób gdzieś 'uciekać' w przestrzeń? I kto mnie uratuje? A jeśli mnie nikt nie uratuje, to co się stanie?
Pytania związane z wszechświatem mnie najbardziej interesują ;P

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2009-07-24 o 11:54
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:52   #66
Madlen__18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że to jest tak, że jak np. masz karę 6 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata, to znaczy, że te 6 miesięcy musisz odsiedzieć i jeśli po wyjściu dopuścisz się jakiegoś wykroczenia/przestępstwa, to wtedy wracasz na te 2 lata (albo na 18 miesięcy, nie wiem czy te 6 się odejmuje od zawiasów czy nie) Ale nie jestem pewna mojej teorii
To zupełnie nie tak.
Np kara 2 lat w zawieszeniu na 5 lat oznacza, że: jesli w czasie 5 letniego zawieszenia kary osoba dopuści się jakiekogolwiek przestępstwa to automatycznie trafia do więzienia i odsiaduje skazane 2 lata.
Jeśli przez 5 lat nic się nie wydarzy to po jakimś czasie osoba ma czyste konto jak inni - niekarani.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:53   #67
Marseille
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulusek Pokaż wiadomość
Czy ktoś z was jest na blipie? [pytanie z ciekawości]

a cuś to?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 11:53   #68
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość

Nieprzytomna, odwiecznym pytaniem jest to, że skoro czarne skrzynki są tak wytrzymałe, że nie szkodzi im katastrofa samolotu, to czemu z tego materiału nie robi się samolotów?
Bo to by podobno za dużo kosztowało
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:53   #69
dobra_wróżka
BAN stały

Ja to dobrze, że istnieje taki wątek, zawsze będzie można błysnąć w towarzystwie
dobra_wróżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:54   #70
cholernarejestracja
Copyraptor

Madlen - kotki ugniatają tak brzuch mamy-kocicy kiedy ssą, żeby pobudzić wydzielanie mleka z gruczołów mlecznych, kojarzy im się to z przyjemnością i bliskością, dlatego robią tak właścicielowi.

Arabbiato - węży seks jest frapujący, poczytaj sobie o tym węże mają po dwa penisy, żeby być zabezpieczonym na partnerkę z lewej i prawej strony czasem się tak "owijają" dookoła siebie. No i normalnie kopulują.

Co do komarów - chyba to one przenoszą malarię, prawda? Więc tak, przenoszą syfy
Stary 2009-07-24, 11:54   #71
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
To zupełnie nie tak.
Np kara 2 lat w zawieszeniu na 5 lat oznacza, że: jesli w czasie 5 letniego zawieszenia kary osoba dopuści się jakiekogolwiek przestępstwa to automatycznie trafia do więzienia i odsiaduje skazane 2 lata.
Jeśli przez 5 lat nic się nie wydarzy to po jakimś czasie osoba ma czyste konto jak inni - niekarani.
Achh tak. Dzięki za sprostowanie
Stary 2009-07-24, 11:54   #72
Anulusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
A ja się ostatnio zastanawiałam, jak węże uprawiają seks?

I czy komary przenoszą jakiś syf? Przecież się wkłuwają w skórę człowieka, a wcześniej w 20 innych...
co do komarów nie mam pojęcia;

"Następnie dochodzi do kopulacji między silniejszym samcem a samicą. Zachowanie się pary węży w czasie kopulacji jest różne u poszczególnych gatunków. U wszystkich występuje zapłodnienie wewnętrzne, możliwe dzięki wprowadzeniu narządu kopulacyjnego samca do kloaki samicy. Przedtem samiec może ocierać się o samicę i syczeć (np. gniewosza plamistego), po czym ustawia się wzdłuż partnerki oplatając (u wielu gatunków) swoim ogonem końcowy odcinek jej ciała, po czym przystępuje do kopulacji. W celu umocnienia połączenia, samce niektórych gatunków chwytają w tym czasie samicę szczękami w okolicy karku (wąż Esculapa, gniewosz plamisty). U wyjątkowo dobrze poznanej żmii zygzakowatej (Vipera berus) stwierdzono, iż jedna samica kopuluje z wieloma samcami."

http://www.herpetologia.waw.pl/herpe...eze/rozrod.htm
Stary 2009-07-24, 11:55   #73
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Gdzie się kończy kosmos?
Jeśli jako kosmonauta będę się unosić swobodnie w próżni, to mogę zacząć w ten sposób gdzieś 'uciekać' w przestrzeń? I kto mnie uratuje? A jeśli mnie nikt nie uratuje, to co się stanie?
Pytania związane z wszechświatem mnie najbardziej interesują ;P
możesz zacząć uciekać, dlatego kosmonauci zawsze są przymocowani do promu liną, jak wychodzą w przestrzeń. Uratują Cię koledzy, którzy będą mieli na plecach silniczki z napędem rakietowym. A jak Cię nie uratują, to się udusisz w końcu
Stary 2009-07-24, 11:56   #74
dobra_wróżka
BAN stały

Cytat:
fantastyczne pytanie!

Wydaje mi się, że w większości z tych kościołów są żyrandole, podwieszone na łańcuchach. Opuszcza się taki łańcuch, i wymienia żarówkę. Albo składa rusztowanie specjalne.

I jak to jak je budowali? Tak jak teraz, no

Ja nie jestem na blipie, ale mam kilku znajomych którzy są.

tylko wtedy nie było dźwigów, ani różnych takich.
Stary 2009-07-24, 12:00   #75
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Jak myślicie, co było prawdziwą przyczyną wyginięcia dinozaurów? Teoria o Wielkim Wybuchu coraz częściej jest podważana.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 12:02   #76
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
możesz zacząć uciekać, dlatego kosmonauci zawsze są przymocowani do promu liną, jak wychodzą w przestrzeń. Uratują Cię koledzy, którzy będą mieli na plecach silniczki z napędem rakietowym. A jak Cię nie uratują, to się udusisz w końcu
dobra, nie będę się odzywać w towarzystwie interesującym się astronomią i kosmonautyką, obciach
Stary 2009-07-24, 12:05   #77
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
tylko wtedy nie było dźwigów, ani różnych takich.
Ale były bloczki, dźwignie i kołowroty

Hula - Wielki Wybuch to chyba powstanie wszechświata mówisz o tym meteorycie?

Ja myślę, że po prostu zaczęły się zmieniać warunki klimatyczne na Ziemi, to był przecież bardzo długotrwały proces. I powodów było wiele - brak pożywienia, nieprzystosowanie do tych zmieniających się warunków, etc.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dobra, nie będę się odzywać w towarzystwie interesującym się astronomią i kosmonautyką, obciach
A tam obciach, popatrz, jak ten wątek się nazywa

Ja się za to zawsze zastanawiałam - czym się różnią typy krwi? Tj. jaka jest różnica między AB a B, tak w praktyce? Czemu krew grupy B będzie odrzucana przez osobę o typie krwi AB?
Stary 2009-07-24, 12:05   #78
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Jak myślicie, co było prawdziwą przyczyną wyginięcia dinozaurów? Teoria o Wielkim Wybuchu coraz częściej jest podważana.

uwielbiam dinozaury Czytałam, że najprawdopodobniej zabiła je jakaś zaraza, coś jak dżuma.

Cytat:
Madlen - kotki ugniatają tak brzuch mamy-kocicy kiedy ssą, żeby pobudzić wydzielanie mleka z gruczołów mlecznych, kojarzy im się to z przyjemnością i bliskością, dlatego robią tak właścicielowi.

Arabbiato - węży seks jest frapujący, poczytaj sobie o tym węże mają po dwa penisy, żeby być zabezpieczonym na partnerkę z lewej i prawej strony czasem się tak "owijają" dookoła siebie. No i normalnie kopulują.

Co do komarów - chyba to one przenoszą malarię, prawda? Więc tak, przenoszą syfy
dwa penisy węża hardkor

a co do kotów to fajnie uczucie jak kotek tak ugniata
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:10   #79
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:

Hula - Wielki Wybuch to chyba powstanie wszechświata mówisz o tym meteorycie?

Ja myślę, że po prostu zaczęły się zmieniać warunki klimatyczne na Ziemi, to był przecież bardzo długotrwały proces. I powodów było wiele - brak pożywienia, nieprzystosowanie do tych zmieniających się warunków, etc.
Uu ale mi się pokićkało Jasne, o meteorycie

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
uwielbiam dinozaury Czytałam, że najprawdopodobniej zabiła je jakaś zaraza, coś jak dżuma.
Czy dżuma, czy zmiana klimatu, czy meteoryt - szkoda, że ich nie ma. Mogłyby sobie żyć na jakimś specjalnym, osobnym, przystosowanym do tego kontynencie skąd każdy mógłby je zobaczyć przelatując samolotem (coś jak w Parku Jurajskim, tyle, że bez tej awarii )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 12:10   #80
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:

No mi do głowy przychodzą 3 możliwości:
- ma złą masę/gęstość co utrudniałoby latanie
- jest a drogi
- byłoby to niezbyt sensowne, gdyż nawet jeśli przy spadaniu z tak dużą prędkością, siłą, materiał(czyli samolot) by nie ucierpiał, no to chyba jednak z ludźmi coś by się stało. Połamane kręgosłupy itp...
Stary 2009-07-24, 12:11   #81
2016070150903
Konto usunięte

ja wczoraj regulując brwi zastanawiałam się po co nam one.

odpowiedź całkiem logiczna:
http://www.***************/wlosy,inn...mamy_brwi.html

rozwaliła mnie puenta:
"Z powodu tej nieznacznie zwiększonej szansy na przetrwanie, natura postawiła na ludzi z brwiami bardziej niż na ludzi bez brwi."

EDIT: ups, chyba portal h a n d s o m e m e n . p l ma bana na wizażu. skopiuję artykuł stamtąd:
Brwi są bardzo ważnym elementem naszego wyglądu. Są one jedną z najbardziej wyróżniających nas cech, które wypływają na wygląd naszej twarzy i zwracamy na nie dużo uwagi. Uważamy pewne typy brwi za atrakcyjne, a niektóre za nieatrakcyjne, a wielu ludzi poświęca tyle czasu na regulację brwi, co na nakładanie makijażu na rzęsy bądź malowanie ust. Brwi są również jednym z najbardziej ekspresywnych miejsc do wyrażania uczuć na twarzy. Jednym z najbardziej wyraźnych sposobów na wyrażenie tego, co myślimy jest proste poruszanie brwiami w dół i w górę – wszyscy wiemy, co różne pozycje brwi oznaczają.

Zatem oczywiste jest, że brwi pełnią wiele funkcji w dzisiejszej kulturze – piękno, komunikacja niewerbalna (nie za pomocą słów), wyróżniający wygląd. Ale dlaczego są one na pierwszym miejscu? W drodze ewolucji i pozbywania się większości owłosienia na ciele, dlaczego zachowaliśmy te troszkę włosów powyżej oczu?

Naukowcy nie są do końca pewni dlaczego zachowaliśmy to owłosienie, ale całkiem nieźle w tym względzie zgadują. Wszyscy wiemy, że brwi pomagają nie dopuszczać wilgoci do naszych oczu, gdy się pocimy lub gdy chodzimy po deszczu. Kształt łuku pozwala, na zmianę kierunku wody lub potu, który spływa na boki twarzy, pozostawiając oczy relatywnie suche. Najbardziej oczywistą tego zaletą jest to, że możemy widzieć wyraźnie, gdy się pocimy lub gdy jest dużo deszczu. Bez brwi, radzenie sobie w takich warunkach jest trochę trudniejsze. Sam kształt naszych brwi pozwala na zmianę kierunku ograniczonej ilości płynu, ale brwi robią znaczną różnicę w twojej zdolności widzenia. Zmiana kierunku potu ma też inna ważną zaletę, gdyż sól z potu drażni oko i powoduje pieczenie.

Jest wiele dowodów na to, że te cechy brwi mogły pomagać wczesnemu człowiekowi przetrwać. Zdolność do wyraźniejszego widzenia w deszczu pozwalała znaleźć schronienie, jest kilka okoliczności, w których trzymanie wilgoci z dala od oczu mogło uratować życie. Gdy próbował byś prześcignąć drapieżnika, na przykład, to można się założyć że spływało by Ci przy tym mnóstwo potu po twarzy. Gdyby cały ten pot spływał Ci bezpośrednio do oczu, nie byłbyś w stanie nic zobaczyć, a twoje oczy były by podrażnione przez sól, co znacznie uniemożliwiło by Ci ucieczkę. Z powodu tej nieznacznie zwiększonej szansy na przetrwanie, natura postawiła na ludzi z brwiami bardziej niż na ludzi bez brwi.

Edytowane przez 2016070150903
Czas edycji: 2009-07-24 o 12:14
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:17   #82
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ja wczoraj regulując brwi zastanawiałam się po co nam one.
a, to akurat wiedziałam ;] tak samo jak reszta owłosienia, które usuwamy ze względów higienicznych/estetycznych, a które mają nas chronić - np. okolice bikini ;]
Stary 2009-07-24, 12:19   #83
cholernarejestracja
Copyraptor

Umbra, ty się śmiej, ale moja mama miała znajomą przechodzącą chemioterapię. I wcale nie drażniły jej najbardziej ciągłe wymioty, osłabienie, czy w ogóle sama świadomość, że ją zatruwają chemią - najbardziej denerwowało ją to, że nie miała włosów w nosie i właśnie brwi
Stary 2009-07-24, 12:22   #84
nieprzytomna
Wtajemniczenie

No akurat brwi i rzęsy to wiem po co mamy
Ale włosy na rękach i nogach? Teoretycznie mają chronić przed zimnem, taka pozostałość po przodkach. No OK, rozumiem. Ale czy to znaczy, że rodzimi mieszkańcy Afryki takowych nie mają, a np kobiety mieszkające na północy Szwecji są tak owłosione, jak mężczyźni w Polsce?
Stary 2009-07-24, 12:27   #85
TOMORROW
Zakorzenienie

ale wątek!
teraz to wizażanki będą specjalistkami we wszystkich dziedzinach
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:29   #86
dobra_wróżka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
ale wątek!
teraz to wizażanki będą specjalistkami we wszystkich dziedzinach
a nie są?
Stary 2009-07-24, 12:34   #87
Marseille
Rozeznanie

pewno, ze są
Stary 2009-07-24, 12:39   #88
ola93
Rozeznanie

Co do tych tamponow to kiedys jak mielismy prelekcje z taka pania w szkole, ktora dawala nam wlasnie probki tamponow (firmy Tampax) to zachwalala je mowiac ze te akurat mozna spuszczac w toalecie, w porownaniu do o.b. bo sa wykonane z czegos innego...
Tylko ze na opakowaniu Tampxa jest taki znaczek zeby wyrzucac do kosza nie do toalety, chyba ze chodzi tam o ten platikowy aplikator, ktory jest dolaczony....

Ja i tak zawsze je splukuje, a uzywam Tampaxow
ola93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:44   #89
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość

Odwieczne pytanie: dlaczego czarna skrzynka nie jest czarna?
Bo pomarańczową łatwiej można znaleźć we wraku. Lepiej widać, rzuca się w oczy.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:47   #90
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Umbra, ty się śmiej, ale moja mama miała znajomą przechodzącą chemioterapię. I wcale nie drażniły jej najbardziej ciągłe wymioty, osłabienie, czy w ogóle sama świadomość, że ją zatruwają chemią - najbardziej denerwowało ją to, że nie miała włosów w nosie i właśnie brwi
z takich rzeczy się nie śmieję. i niestety wiem, że kobiety bardziej przeżywają utratę włosów w tych smutnych okolicznościach.

dla mnie kwestia brwi nie była widocznie tak oczywista jak dla Was. co do owłosienia reszty ciała- czarnoskórzy mają nieznaczne owłosienie, to prawda. co ze Szwedkami- nie wiem, ale podejrzewam, ze nie występuje u nich nadmierne owłosienie.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Typ_halsztacko-nordycki

Edytowane przez 2016070150903
Czas edycji: 2009-07-24 o 12:50
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości