![]() |
#61 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: (nie)uprzejmość na drodze
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na przejściu, którym chodzę codzinnie też czasem muszę stać 5-10 minut, ale wystarczy, ze założyłam spódnicę i nawet nie musiałam czekać, aż ktoś się zatrzyma ![]() ![]() ostatnio oglądałam program ,,Clever widzisz i wiesz" zrobili takie doświadczenie, ze ładną laskę zrobili na brzydulę, założyli jej jakieś szmaty, dokleili zarośnięte brwi, okulary itd. po czym poszła w teren i udawała, ze jej się zepsuł rower 1.nikt się nie zatrzymał 2.jak zaczęła prosić kierowców o pomoc to się wykręcali, że nie mają czasu, albo narzędzi wystarczyło, ze normalnie ja ubrali i odpicowali i zatrzymało sie dokładnie 89% przejeżdżających ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie jeszcze denerwuje jak kierowcy wjeżdżają na chodnik żeby skręcić w prawo, bo ten przed nimi czeka, zeby skręcić w lewo ![]() raz na skrzyżowaniu facet miał skręcić w lewo (tam można jechać w lewo i prosto) i zatrzymał się przed pasami, miał włączony kierunek i czekał, nic nie jedzie no więc wychodzę na jezdnię przecież nie będę czekać, aż on skręci tym bardziej że stoi przed pasami, doszłam juz do jego auta, byłam juz prawie w połowie jego samochodu, a on nagle rusza ![]() ![]() a i jeszcze sobie przypomniałam sytuację jak mój ojciec kupił nowy samochód z 10 lat temu poloneza ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
... choć nie Westwood
|
Mnie najbardziej wkurza jak jest korek, stoi ciąg samochodów, każdy czeka na swoją kolej.... a tu nagle jakiś palant bierze się za wyprzedzanie, a na początku się wciska i liczy, ze go wpuszczą... no żal i chamstwo!
![]() Nienawidzę jak ludzie nie patrzą na znaki. Ostatnio w mieście obok, zmieniono znaki. Wcześniej droga z pierwszeństwem prowadziła w prawo, teraz prowadzi prosto. I mimo, że są nowe znaki, ostrzeżenia to wielu kierowców niczym święte krowy wyrusza pierwszeństwo i jeszcze jak im się zwróci uwagę to wielce oburzeni ![]() nie ma to jak kultura w stosunku do innych kierowców...
![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Słyszałam co prawda, że w Polsce trzeba się obwiesić złotem i odziać we futro żeby być "godnie" obłużonym w sklepach, ale żeby wdziewać strój roboczy prostytutki i obnażać ciało żeby można było przejść przez jezdnię, to dla mnie nowość. Ale nic już mnie w sumie nie zdziwi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w żadnym wypadku, bo to by oznaczało, że też jestem brzydka i źle ubrana jak chodzę w długich spodniach ![]() strój roboczy prostytutki ![]() to ja juz teraz wiem czemu oni się zatrzymują tam jest zagajnik zaraz obok ![]() następnym razem lepiej się sobie przyjrzę w lustrze ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Bo widzisz moja droga, my kobiety musimy sobie w naszej ojczyźnie na wszystko zasłużyć. Na przejście przez ulicę też ![]() Ciekawe jak mają faceci w tym względzie. Przechodzą tylko tacy z dużym obwodem w klacie, w bicepsie i dużym...ekhm... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja jak jade do innych miast to sie az dziwie ze jest tak milo w nich i kierowcy tacy mili , normlanie uwielbiam jezdzic poza wawa
![]() po Warszawie pojezdzic toz to dziki zachod zachod jest . Sama osobiscie mialam dwie lekkie stluczki i to nie z mojej winny , wyjechal mi raz palant z podporzadkowanej jak jechalam 80 na h i co? ledwo zdazylam wyhamowac - lekko mnie samochod z tylu dotknal za nim nastepny etc ( maly karambol na 6 samochodow) na szczescie obylo sie bez policji etc bo szkody znikome u kazdego .A palant co? uciekl. Na codzien jazda do firmy jezeli odbywa sie okolo 9 rano to męka, a glowka lata w kolo ze az kark boli bo trzeba byc uwaznym fest , wymuszanie, wpychanie sie , lamnie przepisow , trabienie , stluczki to normalny dzien, nie wpuszczanie na swoj pas etc, pradkosc jazdy ![]() ![]() Moja siostra ma prawo jazdy 10 lat , a przed Warszawa sie przesiada - nie wjezdza w ogole bo sie boi i czesto znajomi tez mi opowiadaja o takich przypadkach . ![]() Jak robilam prawo jazdy instruktor mi powiedzial jedno - zdasz na "dzikim zachodzie" to w kazdym miescie i sytuacji na drodze sobie poradzisz ![]() co do zatrzymywania sie przed pieszymi - zdaza sie ze sie samochod zatrzyma jak stoje na pasach , ale fakt trzeba sie nastac, chyba ze L jedzie ![]() Mam na osiedlu rondo dosc "ruchliwe" nie ma tam swiatel wiec.. jak mam isc tamta droga to wole w kolo bo.. mozna postac sobie z 15 minutek zanim ktos sie zatrzyma przy zjezdzie i przepusci ![]() I teraz najgosze - nie zatrzymywanie sie na zielonej strzalce! Moja corke 2 miesiace temu jakas picz potracila(18,19 lat ) ![]() ![]() w sumie wkurza mnie duzo rzeczy ,najwazniejsze to nie nabierac przyzwyczajen od innych kierowcow i stosowac sie do przepisow ot co .
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2009-07-29 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te swiete krowy to mam ochote czasem przejechac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możliwe, że jakiś przepis mi umknął, ale nie przypominam sobie, żeby był nakaz zwalniania, gdy pali się zielone światło.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
no bo tak napisałeś, jakbyś nie wiedział. ^^
![]() ![]() Samobojstwo, kalectwo, nie kuś losu wymyślaniem sobie w głowie bzdur. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-07-29 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A to nie jest przestępstwo? Potrącić kogoś i odjechać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
pewnie, ze przestepstwo.
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My life be like- jasne ze to przestepstwo jak napisala juz srubka , ucieczka z miejsca wypadku .
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2009-07-29 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do jezdzenia za blisko to czasem az strach, jak patrzysz a ktos prawie juz na tobie siedzi ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Co do hamowania przed zielonym światłem czy też przejeżdżania na "późnym żółtym" to byłam ostatnio w Bułgarii i zauważyłam fajny patent: nad większością świateł na skrzyżowaniach wiszą takie sekundniki, które pokazują, ile sekund zostało do zmiany światła na żółte, czy to z zielonego, czy z czerwonego. Przynajmniej już z daleka wiadomo, czy opłaca się pędzić, czy można zacząć zwalniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.