![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sala - Zawiercie i okolice
witam Was serdecznie,
co za cuudny watek. Planuje wesele na Jurze w 2013 roku (ok 130 osób), ostatnio byłam na kilku salach, moje uwagi (może pomocne) poniżej: Hotel Orle Gniazdo: piękne położenie, 2 sale, nowocześnie , czysto i schludnie, nie wiem jakie jedzenie, i czy dużo, bo nie miałam okazji się tam bawić, tu bym was prosiła o opinię, ceny na poziomie innych sal. Zastanawiam sie nad wyborem ww sali. Hotel Jura: sala dolna, jaskinia, ciemno i ponuro, Sala górna: sala do tańczenia osobno, tak jak i 2 sale siedzące. Goscie sie nie widzą, Na wesele na 130 osób za mała. Ceny konkurencje, za osobę jak i za noclegi. Słyszałam, ze smaczne jedzenie. Magda; Kroczyce. Duża przestronna sala z wyjściem na ogród. Słyszałam same pochlebne opinie na temat jedzenie, Smaczne, nie wymyślone, duża ilość. ceny na poziomie innych sal. Amazonka: nowa duża sala w budowie. Sadze, że może być ciekawa. Stara sala ma mały i osobny parkiet do tańczenia. Hetman: drogo, nieprzyjemny w rozmowie szef kuchni, szwedzki stół, za wszystko liczone dopłaty.Drożej niz na innych salach. Ale jedzenie pyszne i bardzo duża przestrzeń. Byłam tam na weselu rok temu, było super. Fajkier: dla mnie zdecydowanie za drogo. bardzo wyszukane jedzenie. sala na mniejsze wesele. Jeśli chce sie zrobić wieksze, sala do tańczenia osobno. To tyle , czekam na Wasze uwagi, pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja wybrałam również Orle Gniazdo, wcześniej ich przetestowałam i zrobiłam u nich konferencję z pełnym wyżywieniem i są świetni. Ciasta przepyszne, obiady jeszcze bardziej. O reszcie sal tylko co nieco słyszałam. Maga ok, Fajkier i Hetman słyszałam opinie na nie.
A ja mam pytanie odnośnie upiększeń przed ślubem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że na pewno w Ramzesie nad Rossmanem robią. Ja z kolei malowałam się u babeczki z Ogrodzieńca, ona dojeżdża do Zawiercia jak trzeba, ale maluje ekstra, dobiera kolory do typu urody, do dodatków. Skończyła szkolę charakteryzacji filmowej. Zapłacilam 80 zl, ale makijaż wytrzymał całą noc. Jakbyś była zainteresowana, to tu jest strona http://www.artmakeup.republika.pl/
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
![]()
witam, ja ślub planuje dopiero za 3 lata wiem spory kawałek czasu... ale bardzo spodobała mi sie sala w hucisku tylko chodzi mi o kobitkę która organizowała tam wesele, bo wiadoomoo ana stronie www. ii na spotkaniu wszystko wychwalane... a chodziło by mi bardziej o takie informacje od kogoś sprawdzonego. :P
Interesuje mnie cena za dwa dni:P bo chcemu miec dwu dniowe weselicho :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
wesele mam 25 sierpnia 2012, czyli za rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Minusem był jedynie tort, nie był za dobry,no ale w porównaniu z resztą jedzenia to był mały pikuś ![]() Mieliśmy również fontannę z czekoladą, bardzo fajna atrakcja. Co do makijażu, to mnie malowała bardzo sympatyczna dziewczyna z Ogrodzieńca, Ilona. Chyba ta sama co asie_z ![]() Makijaż bardzo mi się podobał, no i trzymał się całą noc, co chyba jest najważneijsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Hej co do Hotelu orle gniazdo słyszałam że Pani menager jest miła jak wszystko zamawia się w pakiecie czyli ciasta plus soki, alkohol w innym wypadku miła nie jest. Ja jestem na etapie poszukiwań dlatego wszelkie wasze uwagi będa dla mnie cenne. Napewno nie chce w Zuzanne wesela cenie sobie miejsce gdzie goście mogą się ,,przewietrzyc" Widok huty nie niest niczym fajnym.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
może i miejscówa najlepsza nie jest, ale mają świetne ciasta i pyszne jedzenie. Ja mialam tam, my byliśmy zadowoleni, goście się super bawili i to najważniejsze.
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Myślę o zorganizowaniu wesela w restauracji IRINI. Czy byłyście tkam kiedyś na przyjęciu weselnym? Jeśli tak dzielcie się dziewczyny wrażeniami!! Warto w ogóle? Jak na razie trudno mi znaleźć jakiekolwiek informację o tej knajpie, a opinii dobrze posłuchać przed rezerwacją. Ceny wydają się przystępne.... Edytowane przez sweetlemon1 Czas edycji: 2011-09-27 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja dużo dobrego słyszałam o sali w Kroczycach - Magda, Orle Gniazdo też podobno bardzo fajne. Dużo razy byłam na weselu w Zuzance, sala duża, jedzenie pyszne (kucharki z Zuzanki), klimatyzacja. Ciasta oczywiście od Pani Dylewskiej. Co do fryzury i makijażu, to polecam Panią Ulę z Papilonu, świetne upięcia. Makijaże robi tam Pani Magda, super potrafi dobrać makijaż i bardzo długo się trzyma, trzeba się wcześniej umówić. Włosy jeszcze rewelacyjnie robi Pani Martyna z Joliesse. Paznokcie Pani Paulina z Butterfly Effect, super zdobienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może troszkę źle napisałam wcześniej, chodziło mi o to, ze ciasta oczywiście zamawiać u Pani Dylewskiej, bez względu na to gdzie robi się wesele, bo są pyszne ![]() Edytowane przez Partycjapati Czas edycji: 2011-09-29 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam po długim czasie
![]() Cieszę się niezmiernie, że założony przeze mnie wątek przydał się przynajmniej kilku osobom ![]() My jesteśmy już po weselichu. Sala w Pilicy - Black Rose - sala na 230 osób, bardzo duża, ale... u nas dopisało ok. 120 osób i było idealnie!!! Klima wyrobiła, mimo, że był bardzo ciepły sierpniowy dzień i wszyscy szaleli na parkiecie... bo zespół również spisał się na medal - serdecznie polecam zespół Projekt z Zawiercia. Bawiliśmy się "z nimi" już któryś raz z kolei i na każdym kolejnym weselu dają czadu jeszcze bardziej ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia wszystkim Narzeczonym i mocno trzymam za Was kciuki - będzie dobrze!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja napisze to o czym słyszałam co jeszcze chce sprawdzić na bieżąco:
*sala Zuzanka mase jedzenia, sala duża, pomiestna jasna, kucharki spisały się na medal. Sala w sam raz na dużą ilośc gości, na dwa dni bardzo się opłaca. Jedyny minus to brak ogrodu * sala Wiktoria (chyba) koło zakładu poprawczego, sala duża, możliwość wynajęcia pokoji, dobra kuchnia, ładny ogród ale jakoś tak mnie nie powaliła na kolana. moja ocena taka sobie * hetman slyszałam same negatyne opinie o nich * orle gniazdo ładnie położone, profesjonalne podejscie, ceny jak na restauracje umiarkowane; *euforia w ciągowicach - ładna sala, nowa, z jedzeniem nie wiem ale widziałam że szukają kucharza; * jura w ogrodzeńcu podobno dobre jedzenie ale bardzo duża ta sala, ogród to plus; * zajazd u stacha bardzo ładny wystrój, jedzenie przeciętne -> podobno, bez rewelacji * ostaniec, bardzo się reklamuje, jedzenie ponoć średnie
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
potwierdzam wymienione osoby:
makijaz: Magda z Papilonu * jest niesamowita, zawsze mnie maluje i nigdy nie zawiodła włosy: Martyna z Jolliese: super, super, super |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się dowiedzieć wasze opinie o sali:
W morsku? W łazach Coco jombo cyz jakoś tak ![]() I o amazone ![]()
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Amazonka w budowie - ma być tam nowa sala - na starej nie byłam więc nie wiem jak tam jest
![]() W Łazach byłam - oglądałam sale ![]() Pani bardzo sympatyczna - można wejść wszystko sobie obejrzeć - dużo miejsca. Co do Morska - to nie byłam tam ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Morsko drogie i kiepskie jedzenie. Jest to opinia mojej kolezanki, ktora wyprawiala tam sobie wesele, wiec jak juz mloda nie jest zadowolona to musialo być kiepsko, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Witam wsztystkich
ja swoje wesele zoorganiozwalam w Oberzy Czarny Pies w Ogrodziencu wesele bylo na 110 os miejsca bylo calkiem sporo jak na taka liczbe gosci Do dyspozycji mielismy caly obiekt wraz z ta wspaniala grota na dole ![]() Menu w cenie 140zl/os 4-gorace posilki oraz zimna plyta uzupelniana naprawde czesto Jedzenia bylo naprawde duzo i wszystkim smakowalo, kawa serwowana na bierzaco z ekspresu cisnieniowego a nie jak na innych weselach zmina rozpuszczalna-chyba wszyscy tego doswiadczyli. Przed organizacja zostalimsmy zaproszeni z rodzicami na degustacje czesci potraw ktore beda na weselu wiec juz mielismy rozeznanie ![]() Co do slodkosci to tort byl 4-pietrowy oblany marcepanem strojony swiezymi rozami, ciasta 5 rodzaji. Dostalismy ciekawey prezent od menagera-zaproszenie na naszaI rocznice slubu do restauracji ![]() Co moge wiecej powiedziec z wesela jestesmy bardzo zadowoloni obsluga szybka i mila jedzenie bylo na medal nic dodac nic ujac polecam wszystkim nie tylko na wesele ale rowniez by przejechac i zobaczyc wystroj tej restauracji Edytowane przez Daria_Magda Czas edycji: 2011-11-05 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Morsko: Sala fajna, jedzenie smaczne, atmosfera naprawdę fajna... ale teraz strasznie tam podrożało Magda: W porządku... ale w zasadzie dzięki ogrodowi który nadaje klimat bo sama sala... nic nadzwyczajnego Jura: nie podoba mi się podział sali jadalnej i parkietu... Hetman: Pyszne jedzenie, przestronna klimatyczna sala i okrągłe stoły w których jestem zakochana no i fajny szef kuchni, w zasadzie po bardzo merytorycznej rozmowie z nim zdecydowaliśmy się właśnie na tą salę tak, że udzielam rzetelnych sprawdzonych informacji... *szwedzki stół... to nie jest przymus tylko jedna z możliwych do wyboru opcji... "zimna płyta" na życzenie młodych może "iść w stoły" * wybór stołów: prostokątnych czy też okrągłych- jakie kto ma upodobania * jedzenie po weselu można bez problemu zabrać ze sobą w całości. * bliska okolica nie jest jakaś urokliwa... ale najważniejsze, że sama sala jest z tylu i nie widać ruchliwej drogi. Z sali jest wyjście na ogrodzony taras z drewnianymi stolikami i parasolami więc w letni wieczór będzie gdzie wyjść na "papieroska" (ja nie palę ale zapewne niektórzy goście owszem) Fakt faktem jest drogo i z tym się zgodzę... ale po obejrzeniu tylu sal ile naoglądałam się ze swoim narzeczonym to właśnie Hetman jako pierwszy wpadł nam w oko i ostatecznie na niego się zdecydowaliśmy.
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2011-11-19 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
* jedzenie po weselu można bez problemu zabrać ze sobą w całości.
Droga Anusia.. jesli sie zdecydowaliście na Hetmana to przypilnujcie sobie spakowania jedzenia. Moja siostra miała tam przyjecie i wiem jak ich oszukali na jedzeniu, które miało zostać zapakowane. Otrzymali polowe tego co zostało. A krokietami , których zostało 60% obiadali sie goście na kolejnej imprezie w niedziele. Ale jedzenie było pyszne, sala przetronna. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Drea: Dzięki za radę... ostrożności nigdy za wiele
![]()
![]() |
#85 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam wesele 11.08.2012 w Eufori w Ciągowicach. Byłam teraz na Andrzejkach sprawdzić jedzenie, i jestem zachwycona, tak ładnie podane ze dech zapiera. Mam nadzieje ze bedzie tak i na moim weselu. Sal jest super inna niz wszytskie, które ogladałam, klimatyzowana. Zdecydowlaismy sie bo jest bardzo miły manager i menu fajnie brzmi.Zobaczymy jak wyjdzie dam Wam znać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Witam!
w przyszłym roku planuje ślub i znalazłam Wasze komentarze. Mam takie pytanie, planujemy z narzeczonym skromny ślub i czy znacie jakąś sale w okolicy zawiercia tak na 35-40 osób, bo jak tak przeglądałam to tu widze że o samych większych salach rozmawiacie. Wiecie może coś o karczma i hotel skalny w Rzędkowicach? nie mogę znaleźć żadnych opinii na ich temat, a mają właśnie taką małą salę... jeśli chodzi o moje opinie na temat sal, to byłam w "hotelu Magda" w Kroczycach-jedenie bardzo dobre, takie domowe i jest go mnóstwo, obsługa też niezła. W hotelu "Jura" w Kroczycach jedzenie bardzo dobre, takie bardziej wykwintne, tylko ta sala "a'la skalna" mnie osobiście się nie podaba,a w budynku głównym minusem w sali jest to że osobno się tańczy i je, obsługa super. Hotel "Fajkier" w Lgocie Murowanej jedzenie z górnej półki, sala trochę mała jak na taki duży hotel, ale to już zależy od tego jakie kto chce przyjęcie urządzić, obsługa rewelacyjna. "zajazd Hetman" w Lgocie Murowanej, co prawda tam nie byłam osobiście więc nie wiem jaka sala i obsługa, ale od nie jednej osoby słyszałam, że takiego pysznego jedzenia to nigdy nie jedli. W Morsku nie polecam, jedzenie średnie, a obsługa jakaś naburmuszona. Orle Gniazdo na Hucisku, jedzenie bardzo dobre, obsługa również fajna, wielkim atutem są te widoki z okien na Zborów więc jak chcecie zrobić wrażenie na gościach z poza Jury to polecam serdecznie. Kiedyś byłam jeszcze w Kryształowej na weselu, porażka, jak z komuny wyjęte, jedzenie porażka i wszyscy mieli wyliczone jedzenie więc po paru godzinach półmiski były puste i takie już pozostały do końca, odradzam. czekam na Wasze opinie na temat jakichś miejszych sal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Witam podbijam temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje bardzo za informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.