![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sala - Zawiercie i okolice
Witam serdecznie wszystkie Wizażanki
![]() To mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że nie ostatni ![]() Ponad tydzień temu zostałam narzeczoną i z tego powodu zaczynam powoli interesować się przyszłym ślubem. Piszę do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu sali bankietowej na ok. 130-150 osób w Zawierciu lub okolicy. Oczywiście wolałabym jak najbliżej Zawiercia, ale jeśli znacie i możecie polecić naprawdę porządne lokale w trochę większej odległości, to bardzo chętnie zapoznam się z ich ofertami ![]() Na razie znalazłam jedną salę w Będzinie, która naprawdę mnie urzekła - niestety nie widziałam jej jeszcze na żywo, choć planuje się tam wybrać z Narzeczonym ![]() ![]() Bardzo proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczna!!! Pozdrawiam, Magda Edytowane przez Cocus Czas edycji: 2009-08-04 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sala - Zawiercie i okolice
ja zdecydowałam się na salę w Łazach, ale w samym Zawierciu i okolicach jest naprawdę dużo sal, wystarczy dobrze się rozejrzeć i tak...Hotel Zawiercie, Hotel Jura Kroczyce i Hetman, Hotel Centuria, Czarny Pies w Ogrodzieńcu (chyba do 100 osób), sala bankietowa na Zuzance w Zawierciu itd.
a kiedy ślub?
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2009-08-04 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ślub za jakieś 2 lata, jeśli wybierzemy salę, która będzie nam odpowiadać i będzie tam wolny termin na sierpień
![]() Większość lokali, o których piszesz "oglądałam" przez internet i moją uwagę przyciągnął Hotel Zawiercie. Mam zamiar wybrać się tam w ten piątek i obejrzeć wszystko na żywo. Dodatkowo w tą sobotę wybieramy się na wesele znajomej, które odbędzie się właśnie w Łazach, na sali Coco-Boda (nie wiem, czy dobrze wpisałam nazwę). Jeśli nam się spodoba, to też weźmiemy ją pod uwagę. Sala, którą sobie upatrzyłam w Będzinie nazywa się Różana Dolina i naprawdę jest wg mnie przepiękna.... Marzy mi się tam wesele, ale niestety trzeba dojechać, a to wiąże się z dodatkowymi kosztami i pewnymi niedogodnościami zarówno dla nas, jak i dla gości... W każdym razie dziękuję bardzo za odpowiedź ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam wszyskich!
Ja tez szukam sali w okolicy Zawiercia lub samynm miescie. Na razie widzialam kilka, ale najbardziej podoba mi sie wlasnie Hotel Zawiercie i Hotel Orle Gniazdo w Hucisku. Zaleta tego drugiego jest to, ze mozna tam zorganizowac slub plenerowy w pieknym otoczeniu. Jest tez Hotel Fajkier w Lgocie Murowanej kolo Kroczyc. Ale ten hotel jeszcze nie jest otwarty (planowane otwarcie 2009). Znajomi polecaja Hotel Prestige w Siewierzu. Mysle, ze wszystko trzeba zobaczyc na wlasne oczy... Zycze szczescia i dajcie znac jak wam poszlo. A moze ma ktos namiary na DJ lub fajnego fotografa? Buzki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam
przyłącze się do dyskusji na temat sal w okolicach zawiercia. Hotel Fajkier jest juz otwarty i wrazenie robi niezłe. Wczoraj widzialam na żywo, ladna, estetycznie urzadzona sala na maks 160 0s0b. Wiem że mieli już jakieś wesela i tu gorąca prośba. Jeśli ktokolwiek z WAS ma jakieś opinie o poziomie organizacji wesel w Hotelu Fajkier to bardzo proszę o opinie!!! Sala i hotel nam odpowiadają i bardzo zalezy nam na informacjach od osób ktorzy juz korzystali z ich uslug. Z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
usunięte przez moderatora
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-10-19 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witaj gosia113355
![]() Dzięki za udział w dyskusji ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam
menu za osobę jest w cenie od 140 do 220 (4 opcje). Dzisiaj wysylam dlugiego maila do dzialu marketingu po więcej informacji o pozostalych kosztach (noclegi itd). Jak dostanę odpowiedź to się podzielę. Polecam przejechać się i zobaczyć salę na żywo, jest ladna, wystroj w kolorze bladej zieleni i biały, duzo luster na scianach. Gdyby ktos mial info jak obslugują wesela i jak smakuje jedzenie w Hotelu Fajkier to czekamy na opinie!!! ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Jeszcze jedno! Szukam jakiegoś fajnego "rockowego" zespołu. Wszelkie porady mile widziane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
u nas grał zespół z Bytomia - New Person....typowo rockowy, byli fantastyczni ...goście ocierali pot z czoła -tak się bawili - sprostali naszym oczekiwaniom...na weselu były kawałki Marleya, Lady Pank, T.Love i wiele innych...jak lubicie dobrą zabawe polecam
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja mam juz super sale! Znalazlam Hotel Zameczek w Ksiazu Wielkim, co prawda jest troszke oddalony od samego Zawiercia, ale ma inne zalety. Sa pokoje dla gosci, a przede wszystkim wystroj stylizowany jest na zameczek. Sliczne sale i ogrod. Wyglada rewelacyjnie, cena tez. Cos innego, niz tradycyjna sala. Okolica tez fajna, wiec goscie beda mieli tez inne atrakcje. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej Konwalijka, faktycznie sala którą wybraliście jest bardzo ladna, natomiast my szukamy jednak czegoś bliżej... i jeszcze nie znaleźliśmy.
Z różnych powodów zrezygnowaliśmy z organizacji wesela w Hotelu Fajkier. Nie chcę nikogo zrażać, polecam kazdej wizażance indywidualną wizytę i negocjacje. Być może my bylismy zbyt wymagający i dlatego ostatecznie szukamy dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a orientujecie się jak ceny w Zawierciu ?? szukam sali na około 100-110 osób.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
hej
to zależy znajdziesz i za 80zl/osoba i 250zl/osoba ja zarezerwowałam sale w "Domu Bankietowym" w Zawerciu Jestem bardzo zadowolona, bylam tam na weselu mojej kolezanki ,wiec wiem jak to wszystko wyglada i uwazam ze to swietny wybor! pozdrawiam i życze udanych wyborów wszystkim wizazanka Edytowane przez ztysia Czas edycji: 2010-02-12 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedź
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam !
![]() Pytanie do Was czy organizowałyście może tam wesele? Wszelkie informacje nt obsługi, jedzenia, dekoracji, pokoi.. ostatecznego rozliczenia ...wszystkiego ![]() ![]() Jak na razie jestem po wstępnych rozmowach i mam ofertę. Szczegóły będę znała po weekendzie. Bardzo przystępne są ceny pokoi - 130 zł/ pokój, a do pokoju może wejść ok 3-4 os. Jedyny minus jak dla mnie to brak możliwości zakupu własnego ciasta... a niestety słyszałam negatywną opinię odnośnie wypieków z tego hotelu. Czy ktoś może mi coś na ten temat powiedzieć? Odnośnie hotelu Zawiercie - byłam tam w zeszłym roku na weselu. Wesele było na ponad 200 osób także 2 sale były zarezerwowane- 1 taneczna - bardzo duża - prostokątna i druga część restauracyjna. Jeśli tylko spodoba się Wam otoczenie (bloki, centrum miasta) to gorąco polecam. Obsługa miła, sprawna, jedzenie pyszne - szczególnie lody - podawane są w owocach- pycha. Z nagłośnieniem w dużej sali nie ma problemu, natomiast z tej sali restauracyjnej można wyjść na taras i na ogródek. Pokoje z tego co wiem dość drogie... Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na informacje odnośnie Orlego Gniazda! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja słyszalam rózne opinie o Orlim Gnieździe. Poza tym widziałam na stronie internetowej cennik - wychodzi koło 190 zł/osobę, co mnie skutecznie odstraszyło. Na noclegach mi nie zależy, tak więc wybrałam tańszą, chociaż również wg mnie bardzo dobrą opcję - sala bankietowa Zuzanka
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam,
Dzięki Asiu_Z za odp. ... wiem ze to dosc sporo pieniazkow ..dlatego wlasnie poszukuje opinii na necie .. czy warto ![]() takze ponawiam pytanko, czy któraś z Was organizowała wesele w Orlim Gnieździe?? Z tego co mi wiadomo są tam organizowane wesela prawie co tydzień także dziwie się brakiem jakichkolwiek opinii.... Ja stoję przed wyborem sali..... - sala A ( z podziałem na część restauracyjna i taneczną) - wybór mojego narzeczonego - sala B (część restauracyjna i taneczna jest połączona) - mój wybór ![]() ![]() Także będziemy musieli dojść do jakiegoś porozumienia... co na pewno nie będzie łatwe ![]() ![]() Proszę o opinie na temat Orlego....... a najwazniejsze czego moj narzeczony sie obawia to problemy z klima w sali B ( ze wzgledu na kumulacje ludzi przy jedzonku..no i szalejacych ludzi na parkiecie) - prosze o zdanie osob ktore byly, bawily sie..... i moga sie ze mna podzielic wrazeniami ![]() Pozdrawiam Edytowane przez astelix Czas edycji: 2010-04-30 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
co myślicie o prestige? miał już ktoś tam wesele?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Mogę powiedzieć coś na temat Orlego Gniazda, ponieważ w tamtym roku moja siostra miała tam wesele, a ja brałam udział w przygotowaniach, no i w przyjęciu oczywiście też
![]() ![]() Jedynie małe problemy było z pokojami, ponieważ nie było ich dla kilku osób, jednak sprawa została szybko załatwiona. |Również z apartamentem dla nowożeńców też było jakieś niemiłe sytuacje i trochę sie młodzi zdenerwowali. Co do dekoracji- miało być mnóstwo żywych kwiatów, cuda nie widy, a w rzeczywistości były tylko na stołach naczynia z kwiatami zatopionymi w wodzie, ładnie to wyglądało, ale spodziewaliśmy się o wiele więcej. Bardzo fajnym, romantycznym elementem był tort, który był podawany na dworze, nad basenem, o zmierzchu. Fajny klimat ![]() Co do klimatyzacji nie miałam żadnych zastrzeżeń, był upalne dzień, a na sali nie było czuć gorąca. Dodam że stoły oraz tańce były na jednej sali. Przyjęcie było w nowym hotelu. Jakby jakieś pytania o szczegóły, chętnie odpowiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam,
Co do sal na wesele, wybraliśmy razem z narzeczonym, sale ''Rotunda'' w Siewierzu. Byliśmy tam już na 2 weselach i bardzo nam się tam podobało. Jedzenie taż bardzo dobre, sprawna obsługa. Przede wszystkim sala mieszcząca sporo gości ( o ile się nie mylę do 150 gości). sala w ciekaduża wy sposób zaprojektowana w półokręgu. Klimatyzacja (Ale to już raczej standard).Cena przystępna. Co do prestge, to ładna sala ale.... mała niestety. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Mam jeszcze pytanko, czy słyszał ktoś o zespole ''4band'' ''Progret'' lub " lancet'' ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
co do sal, zdecydowanie mogę polecić Amazonkę, jest to za zawierciem w kierunku szczekocin, chyba zawada pilicka. Bardzo miłe miejsce. Byłam tam na weselu i świetny klimat tam jest i przepyszne jedzenie. Później zaczęłam sie orientowac na własne wesele i można od nich bryczkę wynając jako transport ślubny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Cześć
Słyszałam 4 band. Śpiewa kobieta, nawet nieźle. Goście się dobrze bawią. Zespół nie do końca w moim guście, ja wolę bardziej "rockowe" brzmienia. O pozostałych zespołach nie wiem nic. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dears, czy ktokolwiek może się podzielić opinią na temat sali Czarna Róża / Black Rose w Pilicy? Jakie tam jest jedzenie i obsługa? Jakie wrażenia? Proszę o informacje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś wie coś o Ostańcu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy któraś z was była panną młodą i miała wesele w Amazonce w zawadzie pilickiej. interesuja mnie szczególy organizacyjne Edytowane przez alice_007 Czas edycji: 2010-09-26 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A ja z moim lubym planujemy małe przyjecie weselne i zastanawiam się na lokalem typu Novum, Sportowa, Karczma u Stacha, Dom Rzemiosła itp. Czy ktoś miał przyjemność tam być na podobnej imprezie?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
w novum nigdy na weselu nie byłam ale imprezy urodzinowe przed laty się odwiedzało i było całkiem przyjemnie.
My już zarezerwowaliśmy termin w Orlim Gnieździe dużą sale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() Ile wcześniej powinniśmy załatwiać te wszystkie kościelne sprawy?? Ślub w Piotra i Pawła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że jeszcze macie czas. my bierzemy ślub w lipcu 2011 i nie mamy jeszcze kościoła załatwionego. Z tym, że ja nie w Piotra i Pawła. Teraz planujemy się w październiku albo listopadzie się wybrać
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.