![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pewne wyznanie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Nie przesadzajcie z tym rozwodem
![]() To że ktoś jest Bi nie znaczy że jest nienormalny, żeby zycie miało smaczek raz dziewczyna raz chłopaczek. Po prostu powiedział Ci, coden to że się zwierzył i nie pozwól na zdradę, to ze chciałoby mu się poruchac faceta nie znaczy że moze, ma ZONE! Gdyby ci wyznał że w młodosci uprawiał grupowy sex, palil trawkę tez byscie chciały rozwodu? trzeba akceptowac i wybaczac, KOMPROMIS... Edytowane przez AtaraxiaKruszynka Czas edycji: 2009-08-08 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ----- Są tu wysuwane wnioski że facet bi to tak naprawdę gej. Ale jak to? Mam pytanie -czy prawdziwy gej z krwi i kości nie czuje obrzydzenia na myśl o seksie z kobietą?Umiałby się przemóc?Ktoś wie? Dla mnie bi to bi a gej to gej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie. Dlaczego jak kobieta mówi, że jest bi, to jest spoko - "o, kręcą ją i faceci, i kobiety", a jak facet - to na pewno od razu kamuflujący się gej.. Myślę, że gdyby facet był gejem, to nie ryzykowałby takim wyznaniem, a po prostu się ukrywał dalej (a na boku obracał facetów).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że on naprawdę jest bi. Dla mnie bycie bi to nie tragedia. Jestem tolerancyjna, aczkolwiek z tamtym chłopakiem próbowałam być i coś mi nie wychodziło... No ale to był dopiero początek, a Ty ze swoim jesteś już długo i kochasz go, macie dzieci. Na pewno nie warto podejmować teraz pochopnych decyzji typu rozwód, przemyśl to. Zapytaj, dlaczego Ci wczesniej nie zaufał i nie powiedział prawdy przed ślubem. Może naprawdę bał się Twojej reakcji... Pytanie, czy po tym wyznaniu potrafisz żyć jak dawniej... Ale na zdrady naprawdę nie pozwalaj, szanuj siebie... Nie podoba mi się to, że on mówi, że brakuje mu relacji z facetami... To mi się nie podoba... No chyba że chciał Ci powiedzieć, że jest bi i krązył wokół tematu i się plątał, no i wyszło tak niezręcznie...
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aha, swoja droga, to sadze, ze duza czesc tego kobiecego bi, to pic na wode fotomontaz i wmawianie sobie czegos ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jakby powiedział, ze jest gejem to koniec małżeństwa, wszyscy sie dowiadują, reakcja społeczeństwa - do przewidzenia ![]() Lepiej powiedzieć jestem bi i mieć małżeńską przykrywke (bo kobieta raczej to przełknie niż rozwali do tej pory szczęśliwą rodzine - no ale są wyjątki), tym samym nikt się z otoczenia nie dowiaduje a facet ma faceta na boku - za wiedzą żony - bo jak widać Autorka skłona była się poświęcić dla dobra rodziny - myśląc, że jak pociupcia to wszystko wróci do normy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Więc dla mnie to jest osobnik biseksualny.
Wnoszę to po tym że ..ja nie przespałabym się kobietą,nawet tego sobie nie potrafię wyobrazić więc analogicznie 100%gej też tego nie zrobi. Będą nim targały podobne odczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ty po prostu nie masz nawet potrzeby się do tego seksu zmuszać, nie potrzebujesz żadnej przykrywki, nie czujesz że łamiesz tabu swoimi preferencjami, nie odrzuca Cię przez nie rodzina czy znajomi, nie jesteś wytykana palcami ani wyzywana przez dzieci na podwórku itp itd, ogólnie - nie ma presji, więc to trudno porównywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Interesowałam się kiedyś zagadnieniami orientacji seksualnej i faktycznie według seksulogów i psychologów nie ma stricte określonych granic pomiędzy hetero, homo i bi.
Obrazowo można to przedstawić w postaci osi, gdzie na jednej stronie znajduje się pożadanie stricte heteroseksualne, a na drugiej stricte homoseksulane. Pomiędzy tym istnieje bardzo szeroka gama pożadań biseksulanych, z tym, że bardzo żadko pożadanie to kierowane jest równo i wobec kobiet, i wobec mężczyzn. Co oznacza mniej więcej tyle, że osoba deklarująca swój biseksualizm tak naprawde pożada w większym stopniu albo kobiet, albo mężczyzn. W efekcje podważono istnienie pełnego biseksualizmu (takiego gdzie osoba pożada jednocześnie, z jednakową siłą obu płci). ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Nie no, mi chodzi o przypadki, gdy zakladana jest rodzina tylko i wylacznie dla przykrywki, wtedy to chyba po prostu homo a nie bi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
jedno z wszystkiego jest dobre - że potrafił Ci się do tego przyznać, a to naprawdę musiało go wiele kosztować. szkoda, że dopiero kilka lat po ślubie, wtedy wasze plany mogłyby potoczyć się inaczej. w żadnym wypadku nie zezwalaj na zdradę, gdyby nadarzyła się taka okazja! może mu brakować kontaktów z mężczyzną, ale wiążąc się z Tobą, musiał to przemyśleć i upewnić się, że będzie żył z kobietą.
![]() |
![]() |
#73 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczcie co wyszlo na tym watku ze zwyklego przyznania sie do bycia bi. Ze facet pewnie chce zdradzic, ze zakamuflowany gej. On tez pewnie wie ze ludzie tak o nim mysla i stad jego zachowanie. Wspolczuje zarowno jemu jak i autorce watku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I niczego sobie nie wmawiam.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Mowie o takich przypadkach, co twierdza ze tak, poszlyby do lozka z kobieta, ale na gadaniu sie konczy. Dla mnie to pic na wode, ale to tylko moje zdanie of kors.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Zdarza się, że homoseksualista chcąc nie zawieść rodziny, nie zostać wyalienowanym z pewnej społecznosci, wiąze się z kobietą. Było, są i będą takie związku na pokaz, dopóki nasze społeczeństwo nie dojrzeje do tolerancji, a Kościół będzie grał w Polsce pierwsze skrzypce. Ja wiem, jak mojemu homoseksualnemu przyjacielowi cięzko było dokonać coming outu. Jak odkrył, że jest gejem, to próbował sobie wmawiać, że jakoś da radę z kobietą. Ale przed coming outem nigdy z kobietą nie był, co nie zmienia faktu, że rozważał taką opcję dla "dobra rodziny". On mieszka na wsi, ja w jednym z wielkich polskich miast. Ale nawet w mojej miejscowości znam kolegów homoseksualnych, którzy nie ujawnili się przed swoimi rodzinami. Gdyby nasze społeczeństwo było tolerancyjne nie byłoby wielu dramatów. Geje i bi nie cierpieliby, ukrywając się, a kobiety nie żyłyby z mężczyznami, które kochają je jak siostry.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.