![]() |
#61 | |
stary jednooki dachowiec
|
Dot.: Jacy sa polscu faceci..
Cytat:
Swoją drogą, nadal pozostaje pytanie, czy to kwestia narodowości, czy kultury. Obstawiam to drugie.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Jednak idąc do sklepu, mówiąc "coś na ślub" Pani/Pan najpierw zaproponuje garnitur. Dopiero potem wspomni o czymś innym. Chociaż, może to zależy od sklepu.
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
No i to najlepiej swiadczy o braku stylu polskich menow i ogolnej olewce tego, jak wygladaja. Ty bys tez poszla do sklepu po stroj na swoj slub i powiedziala "cos na slub, jakas sukienke prosze?". Nie, raczej wszystkie kobiety maja okreslone w najdrobniejszym szczegole jak chca wygladac, ile cekinow ma miec kiecka i zjakiego byc materialu. Nie mowie, ze faceci tez tak musza, ale przystanac, zastanowic sie i wlozyc nieco wysilku by w tym wyjatkowym dniu wygladac dobrze powinni. W dobie internetu nietrudno wyczytac o morning suit, o tym, ze w wiekszosci katalogow slubnych panowie sa w to, a nie wtrumienny czarny garniak, ubrani, nie wspomne.
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zauwazylem ostatnio manie stekania na mezczyzn na wizazu - a to truten, a to jak on smie cos wymagac itd. itp; zapewne wszystkie panie tutaj takie super i w ogole ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak w kwestii formalnej, to mnie bimba o kim jest uogolnienie, bo ich nie znosze i staram sie nie uzywac. Cytat:
![]() No Brytania dzielnie eksportuje kwiat swych mezczyzn do Krakowa w ostatnich latach, z relacji Krakusow to wynika, ze jest duzo gorzej. Cytat:
To masz szczescie, bo ja mialem okazje znajomosci z takimi itp. artystkami.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
oj bo ty wyrak jestes idealem moze lol2.
ja nie uwazam sie za osobe bez wad. wszyscy czepili sie uogolaniania. mam doswiadczenia jakie mam i na razie nie widze zadnego porzadmego gosicia ! zaciagnac do lozka i to wszytsko !! << oto wasza dewiza << wasza czyli WSZYSTKICH FACETOW zeby nie bylo ze wielce UOGOLNIAM !! skoro wlasnego zdania nie mozna wyrazic to po co wogole korzystac z forum. Kobiety wcale sie postepja lepiej. Ludzie sa pelni falszu i obludy na calym swiecie lol2 Kazdy co rusz madrzejszy na wizazu, a jakze ![]() Edytowane przez gosiek678 Czas edycji: 2009-08-08 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Nie no az takich doswiadczen nie posiadam ale poraza mnie cos takiego jak facet gada ze mu zalezy a okazuje sie, ze przyprowadza do domu co rusz to nowa ![]() Na imprezie w klubie gdy koles "chodzmy do mnie" << fajnie ze go znam ![]() Wiodcznie nie spotkalam jeszcze "fajnego" ![]() Oczywiscie mam gdzies tam jakich kolegow/ znajomych ktorzy wydaja sie byc w miare porzadnymi kolesiami ;] nie powiem ze nie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt tez nie pisal, ze smigaja w kilku jezykach. Ale jak polki nie smigaja, to nie udaja, ze smigaja. Za to MASA Polakow "smiga" w "jezyku" bo potrafi powiedziec tenk ju veri macz. Innymi slowy, mozna miec normalna prosta fryzure od fryzjera i nie ladowac na nia tony zelu. Polakom sie wchyba wydaje, ze jak wlosy to same z siebie juz byc nie moga, musza byc albo niedomyte (patrz dready) albo nazelowane. Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- No, artysci to osobny gatunek. Faceci sa tak samo powaleni jak babki. Z tym, ze faceci artysci sa przynajmniej czesto dobrze ubrani, bo sa gejami ;-)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Santos zgadzam sie z Toba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie polskich mężczyzn zauważyłam 1 tendencję - oni muszą mieć najlepszą laskę, patrzą na wygląd, przebierają wybierają, krytykują, obśmiewają, a sami co? W najlepszym razie nie wyróżniają się z tłumu negatywnie.
![]() Co do strojów, jakie się komu podobają, to rzecz gustu. Mój ojciec bez odprasowanej koszuli, czystych skórzanych butów i spodni w kant z domu nie wyjdzie, no czasami dzinsy, ale też eleganckie, wymuskane. Podoba mi się. Chociaż ostatnio coraz trudniej znaleźć dobrej jakości koszulę w cenie poniżej 200-300 zł. Najczęściej stają się co najmniej niereprezentacyjne po 2 ręcznych praniach... Ale nie o tym. Moj TŻ za to ubiera się kompletnie inaczej. Lustrzanki, A&F, Scotch & Soda, zamawiane na miarę T-shirty czy bluzy. Luz, własny styl, dość odmienny na tle sieciówkowych ciuchów, choć nie wszystkim by się podobał. Ale mnie się podoba. Przynajmniej odróżnia się na ulicy i wiem, ze nigdy nie nakryję go w skarpetkach do sandałów ![]()
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! ![]() Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2009-08-08 o 23:25 Powód: poprzestawiało mi się:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Oj tu się nie zgodzę. Mama wróciła znad Bałtyku parę dni temu i opowiadała, że mnóstwo kobiet z nadwagą/otyłością widziała na plaży, prawie żadnej szczupłej nie było widać, akurat tam. Ja jadę w inne miejsce za tydzień, także zobaczę, jak się sprawy mają.
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche dziwne, bo doszlas do wniosku ze vanitas vanitatum omnia vanitas. Cytat:
Poza tym, porownywanie 20latek z 40letnimi mezczyznami nie ma sensu, a tak to tu wyglada ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rozumiem Twoje zarzuty, bo maja podstawy, ale uoglnienie jest bezsensowne i jedno na sile demonizujesz, drugie idealizujesz. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() "Artystki" nie artystki, sorry jesli bylo niejasne.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
no własnie jacy są polscy faceci?ja już sama nie wiem.O klubowiczach nie słyszłam nigdy pochlebnych opinii.Zazwyczaj nie chodze do klubów,ale dzisiaj się przełamałam i poszłam do jednego ze zwykłych klubów w centrum krakowa,w którym bawi się młodzież-w przewadze studenci.Poznałam tam dwóch chłopaków,z którymi porozmawiałm chwilę.Na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać-w sumie porządni faceci,ale tak to jest jak się kogoś ocenia po pozorach.Ten,który po jakimś czasie nie omieszkał mi powiedzieć,ze bardzo się mu podobam(na co nalezy oczywiście patrzeć z przymróżeniem oka)-oczywiście komplementy wyuczone zapewne na pamięć
![]() ![]() ale powiedzcie czy nie jest to żenujące?(czy moze ja jestem starszej daty,ale jeśli tak to nie zamierzam się zminiać:P)kiedyś trudno mi było sobie wyobrazić ,ze tak moze być naprawde dopóki sama tego nie zobaczyłam-i poszłam do przeciętnego klubu,który można pwoiedzieć ,ze jest "na poziomie" brrrr Edytowane przez Kiti Czas edycji: 2009-08-08 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Akurat co do ego na tle jezykow obcych to bede nieustepliwa, bo z racji zawodu WIEM, ze faceci udaja, ze wiedza 10x wiecej, nic wiedza w tym temacie. Co nie znaczy, ze niektore laski tez nie rzna wielkich znawczyn. I jedno i drugie. Bo pakery-dresy to owszem, buraki, ale juz ten styl na wycierane jeansy i "gnieciona koszule" jest popularny u takich przecietnych "porzadnych" facetow, wcale nie jakies buractwo nizszych lotow czy dyskotekowych wyhaczaczy. A na koniec dodam, ze na uczelni w UK spotkalam sporo studentow z Polski. Z racji tego, ze nie byl to "pierwszy lepszy" college, tylko jeden z 4 najlepszych uni w UK wiekszosc to byli mlodzi ludzie po LO, a nie ktos kto powraca do edukacji. Ze wszystkich facetow JEDEN mial dziewczyne nie-polke, tylko koreanke. Chcialoby sie powiedziec, ze one biedne maja niskie wymagania bo u siebie sa traktowane jak sprzet domowe, ale jemu oddam sprawiedliwosc, bo wporzo chlop to byl. Reszta (prawie cala) facetow byla ograniczona do kobiet z Polski, nawet jesli chodzi o ONS. Za to Wiekszosc moich kolezanek jest w tej chwili w zwiazkach z panami roznych nacji, Wlochami, Amerykanami, Niemcami itede. Zauwazam te tendencje bardziej globalnie tez, chocby bo oslawionym uwielbieniu Polek dla "ciapatych". W kazdym razie, Polki czesto gesto wchodza w zwiazki z obcokrajowcami, a bidni Polacy maja problem z wyrwaniem zagranicznej laski. Nie wszyscy oczywiscie. No ale wiekszosc i o czyms to swiadczy...** ** zeby nie bylo: nie uwazam, ze posiadanie partnera z zagranicy jest wyznacznikiem bycia "cool". Chodzi mi tylko o to ,ze Polacy maja jednak specyficzna mentalnosci itede. Dla porownania, tak samo sytuacja wyglada w przypadku Chinczykow, nawet tych wyksztalconych i bogatych (gdzie kobieta nie wchodzi w zwiazek z obcokrajowcem w celu wyzebrania wizy)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
ubiór i fryzura to jest tragedia, do tego ta obsesja: tego nie, tamtego nie, bo to dla gejów
![]()
![]() Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-08-08 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Ubiór. Zaniedbanie. Nietolerancja. I chamskie komentarze. Z tym się często, ale nie zawsze spotykam na polskich ulicach.
U wielu panów najpierw widać brzuch, a dopiero potem całą resztę. Naprawdę faceci rzadko kiedy są zadbani i nie o żadną siłownię mi chodzi, ale naprawdę mogliby mniej tłustych, niezdrowych potraw pochłaniać. Wtedy te brzuchy nie byłyby takie ogromne jak u kobiety w bliźniaczej ciąży. Ubiór najczęściej bezguścia. Albo dresiarze. Albo panowie w bezkształtnych worach typu polar i jakieś jeansy niedopasowane. Do tego te żrące się kolory. Albo łysole, albo metalowcy, albo zelowcy. A przecież można te włosy jakoś fajnie obciąć, częsciej myć, korzystać z odżywek. Mało panów akceptuje gejów. Nad czym ubolewam, bo mam naprawdę fantastycznego przyjaciela geja, który ciągle musi się uważać, żeby jakiś idiota go nie pobił na mieście, bo zacznie mu geja przypominać z racji bycia bardziej zadbanym od przeciętnego faceta. No i te urocze komentarze panów. Ostatnio leżę z dziewczynami na plaży i koleżanka opowiada, jak coś się robi twarde, a pan z tyłu, że twardy jej najlepiej zrobi. Albo wrzaski panów z przejeżdżających samochodów w stylu Dziunia, albo to pipczenie klaksonem, gdy przechodzę z dziewczynami, parę razu prawie zawału dostałyśmy.
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
zgadzam sie z Wami dziewczeta, ze nie mozna generalizowac ale.... :p no coz.. polscy faceci to brudasy i niedbaluchy w wiekszosci. z wlasnego przykladu mam porownanie, bylam z polakiem, teraz jestem z portugalczykiem, ktory dba o siebie (od razu lepiej sie na takiego czlowiek patrzy), nie zdradza (o dziwo, jak na latynosa) jest najkochanszy na swiecie i rozumiem sie z nim lepiej niz z niejednym polskim maruda, o! a do tego zabojczo przystojny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Świetnie widze że osądzasz tak polskich facetów bo bylaś w związkach z facetami każdej możliwej narodowości po kilka razy (?)
btw WSZĘDZIE nie tylko w Polsce, facet chce zaciągnąć do łóżka szybko kobietę. A weź się opamiętaj
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga sprawa: jesli ktos ocenia jakokolwiek populacje, przez pryzmat klubowiczow, to na droge calus ![]() Cytat:
![]() Poza tym - gadasz wierutne bzdury. Wyglad typu - zestaw dyskotekowy, biceps i klatka, to z pewnoscia nie ludzie, ktorzy swoje o silowni wiedza i jest to ich pasja. Zalosne to jest uoglanianie i naginanie na sile faktow - oni sa be, one sa super. Uwazaja co jedza? Wejdz sobie na dietetyke i zobacz jaka sie tam tragedia momentami odbywa ![]() Ogolnie, ale to kocopoly - jakie to wszystkie Polki sa zadbane, maja super figury, sa inteligentne itd. itp., a wszyscy Polacy sie zle ubieraja itd. Sorry, ale skad Ty sie urwalas? W Polsce, jak w kazdym innym kraju jest kupa bezguscia i zaniedbania - u obydwu plci. Cytat:
![]() ![]() Tak, oczywiscie obok super zadbana i swietnie zrobiona kobieta i Polki wszystkie takie sa i sie musza z tymi facetami meczyc ![]() ![]() Mnostwo kobiet: po slubie, dwadziesciailes lat - ubiory w tonacji szarosci i czerni, 0 makijazu, fryzura ala bez sekatora nie podchodz. Znam takie pary - on, fajnie sie ubiera, wygadany, towarzyski, ona - szarosc, bez kija nie podchodz, mentalnie zmamusiala. Tyle ze nie sklania mnie to do absrudalnych ogolnien, ze tak jest z wszystkimi, tego typu, ktore Ty wyciagasz. Beznajdzieja wprost ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ten tekst o wymaganiach jest po prostu zalosny ![]() Wbrew temu co twierdzisz, to chyba wlasnie uwazasz, ze bycie z obcjokrajowcem jest cool i dla Ciebie to jest wyznacznikiem. Tyle, ze skad absurdalny wniosek, ze ktokolwiek ma problem z wyrwaniem czegokolwiek? To jakies faux pas byc z kims z tego samego kraju z ktorego sie jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rownie dobrze mozna powiedziec, ze to jest problem z Polkami, w kontekscie powszechnej na Zachodzie opinii jakie to one sa latwe i od razu rozkladaja nogi ![]() To juz nawet nie jest smieszne - powiesz: silownia, to uslyszysz odpowiedz - zalosny wyglad pakera i jeszcze dodatek, ze wszystkie dziewczyny w Polsce to maja idealne figury i sa zadbane, a faceci maja brzuch piwny i chodza w bojowkach. Naprawde, tak abusrdalnych przeklaman i uogolnien to dawno juz nie widzialem ![]() Jak z artykulow z onetu: ona nie chce miec rodziny - dba o rozwoj kariery; on nie chce miec rodziny - jest piotrusiem panem, jest niedojrzaly i nieodpowiedzialny. On - nie pojdzie na silownie, jest chuderlak, pojdzie - jest zalosny paker, ona co by nie zrobila, nic nie robiac ma nienaganna figure i jest super zadbana. Fajnie, tyle, ze do faktow to sie ma jak piesc do nosa ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-08-09 o 04:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu leży przyczyna. Nie wierzysz?? Pojedź na Białoruś albo do kraju biedniejszego niż PL - każda MASZKARA płci męskiej która wyciągnie Euro / Dolary będzie tam miała "branie".... Zresztą wiesz - ja jestem za tym żebyście wszystkie (mówię o Paniach które tak narzekają na Polaków) jak chcecie powyjeżdżały / były w związkach z obcokrajowcami. Serio. Nikt płakać nie będzie. Są dwa mity w Polsce - 1 to "megaodważni faceci" ("polski kawalerzysta - ułan"), 2 to "najpiękniejsze na świeci Polki". Na tle świata ani Panowie z PL nie są tacy odważni ani Polki takie ładne. Polacy nie są super na tle innych. Polki tym bardziej. Przeciętność i tu i tu. Pozdrawiam Edytowane przez Luckyboy Czas edycji: 2009-08-09 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Pod wszystkimi wypowiedziami Wyraka w tym temacie mogłabym się spokojnie podpisać. Zwłaszcza, jeśli chodzi o kwestię związków z obcokrajowcami jako wyznacznika poziomu danej osoby... Tragedia. Cytat:
Cytat:
Absurdalny wątek. Setki uogólnień, polscy mężczyźni okropni, polskie kobiety inteligentne, zadbane i przebojowe. A najbardziej zaskoczyła mnie wypowiedź, w której Autorka na podstawie obserwacji strojów przechodzących par wnioskuje o ich niedopasowaniu w związku... Pozostawię bez komentarza.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie to zgadzam sie z Santos( w tym wątku akurat
![]() Wątek juz z góry zakłada generalizowanie,wiec dodam swoje 3 grosiki. Najwieksze porównania ma człowiek, kiedy wraca z podrózy.No wiec w porównaniu do innych krajow, to w Polsce widac na ulicach mnóstwo ładnych i zadbanych kobiet. Uwaam,ze komplementy dotyczace Polek ogółem, nie są przesadzone. Męzczyzni, ...hmmm bywa róznie, ale przystojnych, zadbanych, do tego kulturalnych, i nie zakochanych w sobie i nie rozpieszczonych przez kobiety to chyba nie uswiadczysz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do 'wyrywania' zagranicznych kobitek przez Polaków, to nie widzę by mieli oni z tym jakiekolwiek problemy ![]() ![]() A zdanie 'Męzczyzni, ...hmmm bywa róznie, ale przystojnych, zadbanych, do tego kulturalnych, i nie zakochanych w sobie i nie rozpieszczonych przez kobiety to chyba nie uswiadczysz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Luckyboy
piszac, ze kazdej kobiecie, ktora wchodzi w zwiazek z obcokrajowcem chodzi tylko o kase sam zaczynasz mocno generalizowac. Natomiast pozostala czesc Twojej wypowiedzi jest jedyna sensowna w tym watku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.