![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: facet wykorzystuje moja siostrę!
Cytat:
Z tego co autorko opisalas i jak to opisalas powinnam sie domyslac ze to nic wielkiego ![]() ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2009-08-11 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Dot.: facet wykorzystuje moja siostrę!
Cytat:
![]() mam siostrę w wieku Twojej Anety.... nie wyobrażam sobie czegoś takiego. ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Dot.: Re: Dot.: facet wykorzystuje moja siostrę!
A może autorka opisuje swoje zachowanie, nie siostry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
rany gówniara robi co chce. terroryzuje rodzinę a rodzice nie mają odwagi nic z tym zrobić. ona ma 14 lat więc to rodzice są jej opiekunami prawnymi i to oni o wszystkim decydują.
a ty chcesz pomóc. nie ty nie chcesz pomóc. chcesz zrzucić odpowiedzialność na kogoś innego bo tak będzie ci lżej. piszesz: nie mogę się odciąć bo to będzie moje przyzwolenie na ten związek. nie mogę pójść na prokuraturę bo ona się obrazi. zdecyduj się wreszcie czego chce. albo pomagasz albo daj sobie spokój i wiesz jesteś tchórzem. boisz się przyznać że nie jesteś taka święta za jaką wszyscy cię mają i może podobnie szalałaś jak siostra. tylko ty w porę się opamiętałaś. a nie mówienie rodzicą o tym że ona nadal się z nim spotyka to tak naprawdę przyzwalanie na ten związek tak szczerze to twoi rodzice popełnili błędy wychowawcze i teraz oni powinni wszystko robić żeby walczyć o twoją siostrę. a tłumaczenie jak mają pilnować dziecka jak tyle godzin pracują nie jest tłumaczeniem. skoro nie potrafią upilnować to niech ją zamkną gdzieś. a ta przyjaciółka to co ona robi w waszej rodzinie. bo jej roli to ja wogóle nie rozumiem. to nie jej sprawa. daj dziewczynie żyć wlasnym życiem. po prostu wasza rodzina nie ma zdrowych relacji bo w domu powinni rządzić rodzice a nie gówniara.
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, córka jest nieletnia i lekarze mają wręcz obowiązek udostępnić kartę rodzicowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, Autorka zamilkła jakoś po tych groźbach zgłoszenia przestępstwa przez Wizaż. Jeszcze ten szlachetny biegły sądowy, stający po stronie nieszczęśliwej miłości nastolatki wbrew faktom... Tak na marginesie: mam młodszą siostrę, starszą o parę lat od siostry Autorki. Nie wyobrażam sobie, jak mogłabym wiedząc, że uprawia seks od 9 roku życia/spotyka się z takim człowiekiem/grozi popełnieniem przez to samobójstwa nie robić nic, tylko pozwalać szantażować się jakimiś faktami z przeszłości (co może być tak ważne, żeby to zachowanie tego w tajemnicy postawić nad dobrem jednej z najbliższych osób?) i od roku zastanawiać się z przyjaciółką, co zrobić. I jeszcze zasłaniać się dobrem rodziców czy osób trzecich, bo nikt o tym nie może się dowiedzieć. Nie wierzę.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
mam nadzieje, ze redakcja wizazu zglosi to odpowiednim sluzbom i ten pedofil pojdzie siedziec.
A jesli to prowokacja to przynahjmnij autorka dostanie porzadne lansko od rodzicow
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wyczytałam to autorka ma 17 lat, wiec jest jeszcze pod "władzą" rodziców. Gdyby była starsza, to w momencie ujawnienia jej danych komuś innemu niż lekarz, osobom pracującym w przychodni groziłyby konsekwencje, a tak.. to wolna amerykanka
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ----------
po pierwsze wypraszam sobie takich wypowiedzi w strone moich rodzicow ktorzy napewno zrobili wiecej dla niej niz ktokolwiek inny dla was. po drugie piluja ja jak moga, jednak to raczej trudne kiedy wychodza z domu do pracy o 6 nad ranem a wracaja o 7 wieczorem prawda? wystarczy ze powie ze idzie z przyjaciolka, oklamie nawet mnie a idzie sobie z nim. nie zawsze moge przewidziec gdzie akurat beda Wybacz ale nie sądzę by oni cokolwiek robili dla niej, dla jej dobra...Tak w ogóle oni jej wcale nie pilnują... Niejednej mamie i niejednemu tacie tak by zalezalo na dziecku w takiej okropnej sytuacji, że wzięliby pod uwagę chociażby branie urlopu w pracy, jakichś wolnych dni i na zmianę byliby w domu! Jednak wydaje mi się że Twoi rodzice zyja w jakims zupelnie innym swiecie bo wedlug mnie oni w ogole nie zdaja sobie sprawy w jakiej sytuacji jest ich corka! No ale u ginekologa była to w sumie juz wszystko gra, zakazli jej czegos tam-tez wszystko juz bedzie ok...a tak naprawde nic nie bedzie ok jak tak dalej pojdzie! A Ty moja droga nie obraz sie ale jestes tchorzliwa bardzo...Widac ze bardzo zalezy Ci by pomoc siostrze a nic nie robisz w tym kierunku, nie powiedz rodzicom prosto z mostu o co chodzi tylko siedzisz cicho bo a nóż widelec siostra powiem im w ramach erwanżu coś na Twój temat (bo ma "haka" jak to wspomnialas o tej tabletce).... Jak rodzice nie zrozumieja po jednej rozmowie, to gadaj im o tym non stop.....do skutku. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam tylko kawałek, a już byłam zszokowana. Dla mnie to śmierdzi prowokacją, bo nie rozumiem wielu asepektów, które napisałaś.
Dlaczego założyłaś ten wątek, chciałaś pochwalić się ze wszystkimi swoją historią czy chciałaś żebyśmy Cię żałowały. Jak wnioskuje to ze swoją przyjaciółką ciągle rozmawiasz na temat swojej siostry i snujecie plany jak jej nie pomóc wyrwać się z łap strasznego potwora jakim jest domniemany Łukasz. Opisujesz to tak bardzo szczegółowo jakbyś tam była razem z nimi. Skąd wiesz o aż tylu szczegółach, bo to mnie od razu zaciekawiło. Znasz miejsca, wiesz dokładnie ile razy Twoja siostra uprawiała sex. Jeszcze bardziej śmieszne jest dla mnie to, że 14 latka kradnie pieniądze matce, żeby kupić ubrania chłopakowi, a nie uwierzę w to, że mama nie zauważyła braku takiej sumy pieniędzy. Ta historia to jest jakiś dramat. Pierwsze co mi się nasunęło na myśl, że może właśnie opowiadasz o swoim problemie pod przykrywką swojej siostry. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale ona ma 14 lat. Powinnaś powiedzieć o wszystkim rodzicom nawet za cenę jaką jest wgląd do Twojej karty. To jest Twoja siostra, Ty popełniłaś w życiu błędy, a teraz pozwalasz, żeby ona tonęła w bagnie. Może zamiast się ślepo zastanawiać zaczniesz działać. Rozmowy z przyjaciółką nic nie poradzą, trzeba powiedzieć prawdę. Zgłosić ponownie sprawę na policje, skierować ją na badania. Zastanawiający jest też fakt, że przestałaś się już udzielać na forum jak dziewczyny powiedziały o konsekwencjach. Może następnym razem jak będziesz chciała wymyślać takie głupoty to się tysiąc razy zastanowisz.
#72 |
Zakorzenienie
|
![]() Widzę,że jesteś z mojego miasta ... Szczerze to mam nadzieję,że ktoś się tym zajmie i nawet jeśli to prowokacja to zajmą się tym odpowiednie służby. Edit:może czepiam się szczegółów,ale te 3 pogotowia opiekuńcze to były w naszym mieście? A gdzie u nas są trzy? Bo ja wiem tylko o istnieniu jednego. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2009-08-11 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
I kolejna wizażowa bajkopisarka, ech te wakacje...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Masakra!!!!!! Przepraszam za wyrażenie, ale jak trzeba mieć zryty łeb, żeby wymyśleć taką historię???????
![]() dożywotni szlaban na Internet!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dzieci dostają Internet, a potem piszą takie bzdury.
Tylko wraz z tym Internetem, to powinny dostać książeczkę, w której będą takie rozdziały, jak np. - odpowiedzialność karna za przestępstwa internetowe etc. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale, że fantazja idzie im w złą strone, to się zgadzam ![]() W sumie smutne to, że dzieci potrafia cos takiego wymyslić. Dobrze chociaż, że to się nie trzyma kupy, jest nadzieja, że jednak nie są tak bardzo "w temacie"
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście coś tu nie gra. Jak można się tyle czasu zastanawiać co zrobić, jasne jest że trzeba iść na policję bo niby jak inaczej zabrać się za tego gościa? Odwlekając tą decyzję robisz krzywdę sobie i jej. Policja i wymiar sprawiedliwości nie takimi się już zajmowali i jakoś dali sobie radę. A co dopiero takim 14-letnim dzieciakiem i jego "wielką miłością"...
#79 |
Raczkowanie
|
O, coś na P
![]() Zgadzam się z przedmówczyniami - to przerażające, że dzieciaki wymyślają takie historie...
#80 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą jak można przez tyle czasu zachować zimną krew
![]() Ja chyba jakbym zobaczyła 14-letnią siostrę "godzącą się na kolanach" ze swoim 22-letnim misiaczkiem to na pewno nie zapanowałabym nad sobą i któreś dostałoby w łeb na otrzeźwienie. Ojciec też taki nerwowy,nie wierzę że taki człowiek nie rzuciłby się z łapami to tego kolesia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja po przeczytaniu głównego postu - uwierzyłam, przecież podobne historie się słyszało.
Ale moje rady które wzięłam na poważnie zostały zignorowane na rzecz podniecania się sytuacją. Autorka jakaś rozmarzona każde wyjście jest złe, negowane na wszystko ma odpowiedź i wszystkiego próbowała - straciła jakoś wiarygodność. Przykro mi jeżeli to prawda ale nie mam podstaw by w to wierzyć.
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że ściema. Dziwnie szybko się ulotniła, gdy parę dziewczyn napisało, że za internetowe wybryki też może ponieść konsekwencje; że anonimowa nie jest.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przesłałam link do wątku adminowi forum.
Jestem w stanie uzyskać email do providera internetu autorki, na który to adres należy zgłaszać nadużycia... Być może właśnie na ten adres należy zgłaszać podejrzenie popełnienia przestępstwa, ale nie wiem czy nie należy uderzać bezpośrednio do Policji, która wyda nakaz podania adresu tego numeru IP. W każdym razie czekam na reakcję administracji, bo zgłoszenie od właścicieli strony z pewnością ma inną "wagę" niż osoby "postronnej" (mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
1/10
Jeden punkt przyznaję tylko za to, że troll coś rozpisywać się lubi. To jednak jakiś wysiłek ![]() Wytrzymaj - jeszcze tylko 3 tygodnie do końca wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
historia fakt faktem dramatyczna:/ no czóż aby ukarać tego Łukasza i wsadzić go do pierdla za to co robi twojej siostrze musisz mieć na to dowody i z pewnością nie wystarczą same smsy a tym bardziej chodzenie tylko na policje bo to nic nie da co oni mogą zrobić z nim jeżeli nie macie dowodów a tym bardziej wszystkiego sie wyrzeka sama poszkodowana a mianowicie twoja siostra:/ A tak swoją drogą jakim prawem twoja siostra w wieku 14 lat była sama na wizycie u ginekologa zawsze w tym wieku musi być pod opiekom osoby dorosłej, a tym bardziej nie gra mi to że wystarczyło wcisnąć tandetną historyjke o wielkiej miłości aby ginekolog potwierdził iz twoja siostra jest dziewicza odbywajac juz stosunek przecież to w głowie sie nie mieści. z tego co piszesz to ty robisz wszystko aby odseparować siostrę od jej chłopaka a gdzie rodzice???? przecierz to oni maja nad nia wladze a nie odwrotnie, przeciez nie wystarczy zabrać dziecku tel i komputer aby bylo juz w tej sytuacji grzeczne i posłuszne. jeżeli ona ma jakieś chuśtawki emocjonalne i skłonności samobójcze to z pewnością powinna być umieszczona w zakładzie psychiatrycznym bez względu na to czy się zgadza czy nie. to rodzice o tym decydują. i nie wierzę w to że ona wyprawiając najpierw takie cyrki a następnie wystarczy aby się uśmiechnęła do rodziców to oni wszystko jej odpuszczają i uważają że sprawa jest zamknięta. sam problem nie tkwi w tym chłopaku tylko w twojej siostrze to ją trzeba poddać leczeniu psychiatrycznemu a następnie zacząć karać tego chłoptasia:/!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Mnie też to się w głowie nie mieściło... Jak by ktoś z moją siostrą (a jest w tym samym wieku) tak postępował to własnoręcznie bym zabiła, a mój tata to chyba zabiłby kilka razy
![]() P.S: i jeszcze nie imieniem bym go nazywała tylko ***** gwiazdkami ![]() Edytowane przez agusiajnw Czas edycji: 2009-08-11 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko stanowcze działania mogą ich czegos nauczyć
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.