Dyskusja o konkursie Mary Kay - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Konkursy na wizaz.pl

Notka

Konkursy na wizaz.pl Forum z informacjami o konkursach na wizaz.pl. Zapoznaj się z paletą naszych konkursów, weź udział i wygraj cenne nagrody. Powodzenia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-31, 17:09   #61
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Dyskusja o konkursie Mary Kay

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
masz rację i tu i tu ale mi sie spodobal, tak optymistycznie wygląda i wszystko do siebie pasuje
Według mnie wręcz przeciwnie, nic do siebie nie pasuje.
Stary 2009-10-31, 17:52   #62
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Jeśli chodzi o 15, to podoba mi się kolorystyka... bardzo jesienna ale zupełnie nie femma fatale :/
No i sam makijaż wygląda tak jakby modelka miała podbite oczy.
Ale kolory, podkreślam jeszcze raz, bardzo mi się podobają.

Jednak praca 15 nie realizuje tematu konkursu.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 21:43   #63
KNK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brewka :) Pokaż wiadomość
jak rozumiem znalazłaś w gronie konkursowym doskonalsze, gratuluję
precyzyjnie wyraziłam się o 42, nie napisałam że jest idealnie wykonana, tylko że jest dziełem artysty
podobnie 10 choć we mnie już takich emocji nie wywołuje
o poczuciu estetyki chętnie podyskutuję, ale może przy jakimś poważniejszym temacie, bo tu się dorobi niepotrzebnie ciężki kaliber

Mistel bo jesień to nie tylko kolorowe liście i kasztany. To również deszcz, ołowiane chmury. Dlatego właśnie ta praca się wyróżnia IMO
nie czuje cięzkiego kalibru bo jestem przekonany do swojego zdania, nazwanie pierwszej pracy idealną, a drugiej ''dziełem artysty'' jest dość zabawne, coż idealy i artyści też moga być pośledniego gatunku prace może są nieco lepsze od innych, tak jak katar jest lepszy od dżumy.

Oczywiście Ty masz prawo do opinii pozytywnej i ją wyraziłaś, a ja do negatywnej i czynie to samo.

KNK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-31, 22:25   #64
Kelpie25
Raczkowanie

A mnie śmiech czysty bierze, gdy pod tytułem makijaż dla Femme Fatale ("kobieta przynosząca mężczyźnie zgubę" - Wikipedia) widzę szeroko roześmiane, bynajmniej nie z mściwą satysfakcją - dziarskie i kolorowe buzie.
Rzeczywiście, jesień w swoim ludowym kolorycie zdominowała konkurs, chyba trochę słabszy niż poprzedni, ale da się wybrać fajne prace. Moim faworytem była 10, oraz i - tu się biję w piersi, bo właśnie przeczę sama sobie - 44. Bo ta praca ma 1000 razy więcej z kobiety romantycznej - antycznej, ale stylizacja jest tak fajnie zrobiona, że pękłam i zagłosowałam

tęsknij, za kolejnym dniem

Kelpie25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 00:01   #65
Lemirka
Zakorzenienie

Kilka fajnych jest - większość niestety rozmija się z tematem (o tak dla przykładu 31 i 45 - bardzo jesienne kobiety fatalne )
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 08:16   #66
Brewka :)
sophisticated

Cytat:
Napisane przez KNK Pokaż wiadomość
nie czuje cięzkiego kalibru bo jestem przekonany do swojego zdania, nazwanie pierwszej pracy idealną, a drugiej ''dziełem artysty'' jest dość zabawne, coż idealy i artyści też moga być pośledniego gatunku prace może są nieco lepsze od innych, tak jak katar jest lepszy od dżumy.

Oczywiście Ty masz prawo do opinii pozytywnej i ją wyraziłaś, a ja do negatywnej i czynie to samo.
no doprawdy nie zamierzam nikogo do niczego przekonywać, miej sobie zdanie jakie chcesz, o kalibrze wspomniałam mając na myśli rozważania na temat estetyki i sztuki, przy temacie makijażu wydało mi się to zabawne i nieadekwatne
i aż mi głupio, że muszę tłumaczyć, że nie uważam autora 42 za równego Michalowi Aniołowi, o co zdaje się możesz mnie posądzać, więc tłumaczę, nie uważam
peace
Stary 2009-11-01, 09:13   #67
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
Kilka fajnych jest - większość niestety rozmija się z tematem (o tak dla przykładu 31 i 45 - bardzo jesienne kobiety fatalne )
O tak, ja również zwróciłam uwagę na pracę 45, zgodność z tematem porażająca.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 16:32   #68
niqska
Wtajemniczenie

30 mi się nie podoba ze względu na mój gust. Zdjęcia są dobre makijaż też ale nie w moim typie.
42 hmm troszeczke te rzęsy psują efekt. Bez jakiś większych emocji
10 bardzo dobry makijaż piękne kolory

niektóre zdjęcia psują makijaż, niektóre wogóle są w barwach bardziej wiosennych, a niektóre w ogóle nie wiadomo o co kaman z nimi heh...

powodzenia

niqska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 20:28   #69
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Oddalam glos na prace 32-najbardziej mi sie podoba
Stary 2009-11-01, 21:03   #70
shachownica
Zakorzenienie

mi się najbardziej podoba praca nr 43 kolory i stylizacja w temacie, i już niemerytorycznie, co za oczy

praca nr 10, nie lubię takich prześwietlonych zdjęć

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 23:39   #71
xandra78
Zakorzenienie

Przejrzałam zdjęcia i szybko przewertowałam wszystkie strony dyskusji, aby przeczytać,że praca nr 2 razi przeróbką w PS...i zawiodłam się. Jedna osoba o tym wspomniała i już? Przeróbka rzuca się w oczy ogromnie i nie jest to zwykłe wygładzenie (a zresztą, jakakolwiek ingerencja w powieki, czy usta powinna być absolutnie niedozwolona).
Znów na prowadzenie wychodzą prace, które mają przede wszystkim dobre, profesjonalne zdjęcie.Rozumiem dlaczego-estetyka górą,ale...troche to rozczarowujące.
Praca nr 42..no niezła, raczej nie w temacie-dla mnie nie ma w niej nic jesiennego,bardziej karnawałowego.
Podoba mi się niedoceniana(przynajmniej w dyskusji) praca nr 43,ale tylko na pierwszym zdjęciu-na tym przykładzie widać,jak złe ujęcie może zepsuć efekt.
Praca nr 30, profesjonalne zdjęcie, fajny pomysł,ale już gorsze wykonanie...
Praca nr 10, bardzo w temacie (nie przez kasztany), fajne kolorki. Brakuje mi tylko ciut bardziej wyciągniętej kreski-ciut ciut
Praca nr 13, podoba mi się i nie wiem,czy to przez cudna modelkę, czy makijaż.
Bardzo pomysłowa jest praca nr 18. Też moim zdaniem niezbyt w temacie,ale zasługuje na uwagę
Praca nr 25, ta modelka jakoś najbardziej uosabia femme fatale. Zdjęcie, fryzura-super,ale makijaż troszkę słaby-dla mnie zbyt słabo roztarte cienie zaraz pod łukiem brwiowym.
Praca nr 26, szkoda,że usunięta-zagłosowałabym na nią na pewno

Poziom taki sobie, pamiętam poprzedni konkurs jesienny(chyba w tamtym roku, a może 2 lata temu?)-wtedy, to był poziom
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 08:53   #72
Meg74
BAN stały

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
mi się najbardziej podoba praca nr 43 kolory i stylizacja w temacie, i już niemerytorycznie, co za oczy
Oczy śliczne, tylko usta zupełnie sobie autorka odpuściła, niestety

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Przejrzałam zdjęcia i szybko przewertowałam wszystkie strony dyskusji, aby przeczytać,że praca nr 2 razi przeróbką w PS...i zawiodłam się. Jedna osoba o tym wspomniała i już? Przeróbka rzuca się w oczy ogromnie i nie jest to zwykłe wygładzenie (a zresztą, jakakolwiek ingerencja w powieki, czy usta powinna być absolutnie niedozwolona).
Przesadzasz, gdyby była mocno przerobiona, to nie została by dopuszczona do konkursu jak sądzę.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Praca nr 30, profesjonalne zdjęcie, fajny pomysł,ale już gorsze wykonanie...
Wykonanie jest świetne, ładnie zrobione brwi, (o czym niestety wiele uczestniczek zapomniało). Można by się jedynie minimalnie krzywych ust czepiać i delikatnie odstających rzęs w samych wewnętrznych kącikach, ale trzeba by było być naprawdę złośliwym, bo niedociągnięcia są znikome.
Meg74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 16:11   #73
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meg74 Pokaż wiadomość

Przesadzasz, gdyby była mocno przerobiona, to nie została by dopuszczona do konkursu jak sądzę.
-
No właśnie się dziwie, że została dopuszczona
A reszta rzeczą gustu i spostrzegawczości.
Stary 2009-11-02, 16:46   #74
TmargoT
Zakorzenienie

edit-
pomyliłam się z pracami.myślałam,że zagłosowałam nie na to co chciałam

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-11-02 o 16:48
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 23:05   #75
Jassmine
Raczkowanie

GG do Jassmine Send a message via Skype™ to Jassmine

Cytat:
Napisane przez nikavisage Pokaż wiadomość
Ok drogie wizażanki w następnym konkursie pamiętać że modelka może mieć syfów na gębie tysiące ale to się w PS'ie wygładzi PO CO SIĘ STARAĆ I NAKŁADAĆ FLUID!!!
Pasuje tu tylko napisać kawał ze strony grafików komputerowych:
Kobieta pyta drugą :
-kochana czego użyłaś bo masz taką piękną cerę?
-ach dziękuję podoba ci się? rozmycia gałsowskiego....

Droga redakcjo w przy następnym konkursie proszę o umieszczenie w regulaminie punktu: twarz modelki może być zrobiona w PS za wyjątkiem oczu i ust - to będzie taka mała innowacja
Bo ja jeszcze nie widziałam tylu prac z PS w konkursie w którym jest napisane że ma go nie być!...

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

a czy na pracy nr 2 też cienie m.in. nie są wygładzone (mocno nieudolnie) w PS?
No chyba, że zostało uznane że pani na cienie kasy nie miała...
mogę chyba napisać, że w jednej pracy na 100% nie ma PS wygładzeń... tez mi sie zdaje że taki punkt w regulaminie był aczkolwiek nie mi oceniać co w PSie było robione na tym się akurat nie znam wystarczająco

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

A tak w ogóle to wg mnie najlepiej by było gdyby komisja oceniała, nie byłoby tyle żali..redakcja ma przecież najwierniejsze(najwieksze j rozdzielczosci) egzemplarze prac. Poza tym fajnie by było byc ocenionym przez profesjonalistów zajmujących się tematem wiele lat...
Jassmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 06:54   #76
niqska
Wtajemniczenie

tak naprawde ładną gładką skórę można uzyskąć bez ps ;] i nie chodzi mi o dobry podkład

wystarczy dobre oświetlenie buzi i cyk zdjęcie

na 2 zdjeciu wydaje mi sie ze fotograf zawinił a raczej jego aparat. bo ps wcale takich efektów nie daje.

Stary 2009-11-03, 10:51   #77
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Pierwszy raz zainteresowałam się jakimś konkursem , więc nie wiem czy lepszy czy gorszy od poprzedniego. Nie oceniam kunsztu fotografa, nie czepaiam się drobiazgów typu skrzywiona rzęska. mniej istotna jest dla mnie technika, patrzę na pracę całościowo, bo to ogólny efekt przyciaga oczy . makijaz pownien odzwierciedlać temat konkursu, powinien pasować do urody modelki, powinien byc staranie wykonany, pomysłowy, niebanalny. W sumie wiele cech powoduje taki a nie inny jego odbiór. oglądnęłam wczoraj wszystkie prace.
Wiekszość prezentowanych makijazy nie odzwierciedla tematu, nie mniej kilka wyrózniłam bo mi się spodobały.
Są też takie wśod wyróznionych przeze mnie , ktore z femme fatale kojarza mi sie jak najbradziej.

Femme fatale to kobieta nieprzewidywalna, o mrocznej duszy, egoistka, o niepokojacym wdzięku, do konca nieodgadniona, tajemnicza i pełna niedopowiedzeń. Pełna mocy i seksapilu. Nieczuła i egoistyczna. Femme fatale nie angażuje się.
Budzi ciekawość, pożądanie , zakłóca sny. Realizuje swoje cele - rozne cele - wykorzystując mężczyzn.
Nie liczy się z nimi, mezczyźni spełniają w jej życiu jedynie rożne potrzeby. kiedy je juz spełnią porzuca ich bez najmniejszego żalu.

Dosyć nieoczekiwanie praca nr 39 , bardzo piękna w monochromatycznej ciepło-jesiennej tonacji skojarzyła mi się z femme fatale, być może to zagadkowe spojrzenie, tejemniczosc i pewien dystans bijący z twarzy mimo ciepłych kolorów makijażu, może ta energetyczność barw kojarząca się z mocą ?

Femme fatale , to dla mnie również praca 35 za sprawą ładnie wydobytego niepokojącego, nieco mrocznego spojrzenia, Właścicielka takich oczu lubi przeprowadzać swoją wolę i nie liczy sie z innymi
Brakuje tu natomiast powiązania z jesienią.

Praca 11 to ówniez femme fatle, makijaz staranny, rzucający się w oczy , on mówi ; to ja , piękna i pełna uroku i seksapilu, muszę być w centrum , nie oprzesz mi się. Czerwień i czerń zdradzają demoniczność natury i brak umiaru. Ona nie ukrywa swojego mroku , wie , ze jest pociagający

Tak , to widzę

Ciesząca sie powodzeniem praca 10 , kompletnie nie kojarzy mi się z femme fatale. Niewiele tez jesienią. Jest nie na temat. Dla mnie jest dosyć banalna , chociaz dobrze wykonana.
Natomiast praca 42 jak najbardziej , omyłkowo ją pominęłam w głosowaniu

Cytat:
Napisane przez nowa885 Pokaż wiadomość
witam!!!
Widzę że praca nr.22 jest nie zauważalna a moim zdaniem jest interesująca i na temat! Co o niej sadzicie? Czy waszym zdaniem uroda modelki ma wpływ na ocenę makijażu???
Moim zdaniem jest interesująca, w nieco jesiennej tonacji ale nie do końca na temat, nie kojarzy mi się z kobietą przynoszącą zgube męzczyźnie, raczej z kobietą z charakterem, niekoniecznie zgubnym
Uroda chyba ma znaczenie, nie do każdej urody pasuje określony makijaż, nie z każdej mozna zrobić niewinne dziwczę, jak i nie z każdej kobiete fatalną, a więc pośrednio ma wpływ na ocenę.

Cytat:
Napisane przez nowa885 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem takie konkursy powinny być podzielone na dwie grupy: wizażystki z dłuższym stażem i większymi możliwościami tj.profesjonalne kosmetyki,możliwość profesjonalnej sesji zdjęciowej itp. i na te początkujące które nie maja takich możliwości.Wtedy walka była by wyrównana!
Może jedna kategoria dla amatorek, a odrębna dla zawodowo parających sie makijażem, bo te z reguły maja juz swoje modelki , zaprzyjaźnionych fotografów itp.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-11-03 o 10:57
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:42   #78
Jassmine
Raczkowanie

Question Dot.: Dyskusja o konkursie Mary Kay

Mam pytanie do wszystkich wizażanek: Jak to jest z tym fenomenem przeswietlonych prac? Czy to sie właśnie podoba? Kontrast na maxa i biała twarz? Ja już sie pogubiłam, myślałam, że zawsze podobała sie naturalność... A drugie pytanie do zespołu profesjonalistów: Czy tak powinny wyglądać twarze makijaży konkursowych? Czy to jest jedynie wariant?
Dodam, że kiedyś w podobnym konkursie wizaż.pl również czołowe miejsca miały prace przeostrzone... Czyli jest to dobre czy złe? Od fotografów słyszę zwykle, że kontrastowanie i blurowanie twarzy jest nie na miejscu w dobrej fotografii.
Stary 2009-11-03, 13:23   #79
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jassmine Pokaż wiadomość
Mam pytanie do wszystkich wizażanek: Jak to jest z tym fenomenem przeswietlonych prac? Czy to sie właśnie podoba? Kontrast na maxa i biała twarz? Ja już sie pogubiłam, myślałam, że zawsze podobała sie naturalność... A drugie pytanie do zespołu profesjonalistów: Czy tak powinny wyglądać twarze makijaży konkursowych? Czy to jest jedynie wariant?
Dodam, że kiedyś w podobnym konkursie wizaż.pl również czołowe miejsca miały prace przeostrzone... Czyli jest to dobre czy złe? Od fotografów słyszę zwykle, że kontrastowanie i blurowanie twarzy jest nie na miejscu w dobrej fotografii.
to ja ci odpowiem jako laik.
dla mnie makijaż różni się w wielu wariantach.
wzory,ktore wybrałam napewno nie przeniosłabym na swoją twarz,bo nie lubię przesady.
wybierając swoj typ kierowałam się pięknem,wyrazistością i tłem.
dla mnie makijaz konkursowy to nie tylko sama praca,ale i tło.musi być widoczny i wyraźny.

poza tym motywem przewodnim miała być Makijaż jesienny dla femme fatale ,więc moje typy były lekko przerysowane i kolorowe.
patrząc na prace widze w nich nie tylko makijaz,ale i dzieło artystyczne.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-11-03 o 13:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 13:38   #80
Jassmine
Raczkowanie

Question Dot.: Dyskusja o konkursie Mary Kay

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
to ja ci odpowiem jako laik.

wybierając swoj typ kierowałam się pięknem,wyrazistością i tłem.
dla mnie makijaz konkursowy to nie tylko sama praca,ale i tło.musi być widoczny i wyraźny.

poza tym motywem przewodnim miała być Makijaż jesienny dla femme fatale ,więc moje typy były lekko przerysowane i kolorowe.
patrząc na prace widze w nich nie tylko makijaz,ale i dzieło artystyczne.
Dzięki za odpowiedź. Wnioskuję wiec, że praca przez wizażanki odbierana jest raczej jako cała kompozycja, ważne są dodatki i wyostrzenia..mniej juz dokładność wykonania,ważne, aby całościowo kompozycja pasowała?
Czy ktoś mysli podobnie lub zupełnie inaczej? Ciekawa jestem wszystkich opinii
Stary 2009-11-03, 14:05   #81
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Wnioskuję wiec, że praca przez wizażanki odbierana jest raczej jako cała kompozycja, ważne są dodatki i wyostrzenia..mniej juz dokładność wykonania,ważne, aby całościowo kompozycja pasowała?
Jassmine, napisze od siebie jako amator wiżazu
Wydaje mi sie, ze troche na drugi plan schodzi sam mejkap....a jest to konkurs makijazowy.
A ja czasem sie gubie czy to "jej urok,czy photoshop"
Jednak z drugiej to fajnie swiadczy o wizazankach bo widac ze sie przylozyly zwracajac uwage na kompozycje, inne elementy poza makijazowe.
Mimo tego, ja czuje niedosyt pod tym względem.
Miło by mi było zobaczyc fotki zbliżen np. oka, ust, jakie jest cieniowanie itp.
Bardziej mnie te prace interesowały pod wzgledem czysto "technicznym" , niz ładnej otoczce.
Piekne to dla oka...ale jakos tak to czuje po swojemu ...
Stary 2009-11-03, 14:34   #82
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
nigdzie nie napisałam,że nie interesuja mnie wykionczenia i słaba jakość makijazu.
dlaczego mówisz,że mało ważny jest makijaż i samo wykonanie?
czy ubierając sukienkę nie dodajesz paska,butów,czy innych dodatków?
MAKIJAŻ,TŁO I POZA to jest właśnie wykonczenie pracy!!

dla mnie w twojej wypowiedzi czuć ironię.
nie wiem,czy startowałaś w tym konkursie i miałaś słabe wyniki,wiem jedno :
tu trzeba się liczyć z gustem innych,nie tylko ze swoim.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-11-03 o 14:36
Stary 2009-11-03, 18:41   #83
Jassmine
Raczkowanie

Wink Dot.: Dyskusja o konkursie Mary Kay

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nigdzie nie napisałam,że nie interesuja mnie wykionczenia i słaba jakość makijazu.
dlaczego mówisz,że mało ważny jest makijaż i samo wykonanie?
czy ubierając sukienkę nie dodajesz paska,butów,czy innych dodatków?
MAKIJAŻ,TŁO I POZA to jest właśnie wykonczenie pracy!!

dla mnie w twojej wypowiedzi czuć ironię.
nie wiem,czy startowałaś w tym konkursie i miałaś słabe wyniki,wiem jedno :
tu trzeba się liczyć z gustem innych,nie tylko ze swoim.
To własnie pytanie o te gusta...nie mówiłam, że coś sie liczy lub nie, ale co jest bardziej istotne dla was. Zrozumiałam Twoja wypowiedz w taki właśnie sposób, że całośc kompozycji jest wazniejsza niż to czy komuś wyszło precyzyjnie. Czyli, że liczy się bardziej pomysł. Poziom prac jest zróżnicowany, jak też jakość zdjęć, ciekawiło mnie jak podchodzicie do prac, bo ja na przykład stwierdziłam, że ocenię samo wykonanie i pomysł, a nie zdjęcia. Mimo, ze fajniej się ogląda zdjęcia po retuszu choćby kontrastu, co sama robię. I moze trzeba gdzieś w tym znaleźć równowagę...

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Jassmine, napisze od siebie jako amator wiżazu
Wydaje mi sie, ze troche na drugi plan schodzi sam mejkap....a jest to konkurs makijazowy.
A ja czasem sie gubie czy to "jej urok,czy photoshop"
Jednak z drugiej to fajnie swiadczy o wizazankach bo widac ze sie przylozyly zwracajac uwage na kompozycje, inne elementy poza makijazowe.
Mimo tego, ja czuje niedosyt pod tym względem.
Miło by mi było zobaczyc fotki zbliżen np. oka, ust, jakie jest cieniowanie itp.
Bardziej mnie te prace interesowały pod wzgledem czysto "technicznym" , niz ładnej otoczce.
Piekne to dla oka...ale jakos tak to czuje po swojemu ...
I ja się zgadzam, konkretna opinia. A może przydałoby się kilka opcji oceny makijaży, np. pod względem *precyzji, *zgodności z tematem , * oryginalności
Może średnia z tych przykładowych składowych dałaby bardziej precyzyjną ocenę?
Bo jak oceniałam prace to np. podobało mi się wykonanie, ale zgodnośc z tematem juz różnie...i jak tu ocenić?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 19:21   #84
niqska
Wtajemniczenie

każdy interpretuje temat na swój sposób. Nie zawsze czarne jest dla wszystkich czarne.

co do zdjęć typowo komercyjnych - tak lubię jako wizażysta ostre zdjęcia białą cerę- mega ideał, dobrze oświetlona buzia.

co do oceny makijażu hm lubię fajne połączenia koloru i ładne przejścia między nimi.

tutaj na konkursach dużo daje otoczka. Jednak ja zawsze stawiam modelkę pod sciana i skupiam się na makijażu. Nie traktuje tego jako profesjonalnej sesji. Poprostu zdjęcie cyk cyk i po bólu Staram się jednak, by zdjęcia były robione w dobrym świetle. Bo te łazienkowe niestety ale odejmują urok pracą.

Stary 2009-11-03, 20:39   #85
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Ktoś mi wytłumaczy, dlaczego praca nr 10 ma tak wysokie noty ?
Wiem, że to kwestia gustu... ale moim zdaniem praca jest fatalna, a właściwie wszystko psują usta - ta konturówka to jakiś mały koszmar
Do tego dla mnie to nie Femme Fatale... no ale wiadomo, każdy to wyobraża sobie inaczej

No cóż, szkoda wielka, jest tu wiele dużo lepszych makijaży, niestety znacznie gorzej ocenianych - zupełnie tego nie rozumiem
Stary 2009-11-03, 21:34   #86
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Zgadzam się z kolciag.
To nie jest femme fatale :/ A kontorówka jest źle dobrana.
Cienie są zbyt kolorowe, mało w tym jesieni - szczególnie błękit wprowadza do makijażu zbyt dużo wiosny.

Wg mnie praca nr 10 nie zasługuje na tyle pozytywnych opinii...

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:42   #87
xandra78
Zakorzenienie

Zasługuje,nie zasługuje-sporej liczbie osób sie podoba, więc cos musi w niej być raczej. Ja się wstrzymam z głosowaniem jeszcze, bo później może się okazać,że pare innych prac zostało odrzuconych...

A dla mnie też ważna jest otoczka.Nieczęsto się zdarzało jednak w poprzednich konkursach,że mimo niedbałości o szczegóły, makijaż był świetny i na takie też głosowałam.Jednak zwykle tak jest, że nawet super cieniowanie się nie obroni, jeśli w tle widać jakieś klamoty,a modelka nie ma np. podkładu.Ja to traktuję jako niedbałe podejście do samego faktu brania udziału w konkursie. Ktoś poświęci 5 min na powieki, usta przejedzie pomadką i nawet nie zada sobie tyle trudu,żeby pozować chociażby na tle gołej ściany (przykład z tłem akurat dałam)-moim zdaniem taka praca nie zasługuje na uwagę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 09:04   #88
villijanis2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nikavisage Pokaż wiadomość
Praca nr 8: www.liliana_q.maxmodels.p l tylko różyczka dodana... nie ładnie...

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

profil liliany_q został usunięty))) zdjęcia są sciągnięte mam nadzieje że redakcja zareaguje!!!!
Jestem wlascicielka pracy nr. 8 .Chcialam rozwiac wasze wątpliwosci i wprowadzic male sprostowanie gdyz zostalam oskarzona o to ze sciagnelam z neta...WLASNE ZDJECIA!!!!!Profil z ktorego rzekomo sciagnelam zdjecia nalezy do modelki na ktorej wykonalam makijaz.Wyslalam zdjecia na konkurs nie lamiąc regulaminu.Za jakis czas dowiedzialam sie ze modelka wrzucila kilka zdjec z tej sesji na swoj profil.Moj błąd ze nie zareagowalam,ale bylo to spowodowane złym zrozumieniem regulaminu.Myslalam ze chodzi dokladnie o TE SAME zdjęcia ktore wyslalam na konkurs.A ze modelka wrzucila inne to nie sadzilam ze łamie regulamin.Zostalam zdyskwalifikowana i ok.Ale chcialam tez dodac ze zanim to uczyniono,zauwazylam ze moje zdjecia w panelu konkursowym sa male i nieostre:/Wyslalam do redakcji zapytanie czy jest szansa wrzucic je jeszcze raz bo cos sie rozjechaly.Ale zostalam olana:/To chyba byl 1 i ostatni konkurs w jakim wzielam udzial:/
villijanis2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:30   #89
mizia_kizia
Przyczajenie

Ja chciałam wziąść udział w konkursie, lecz daty mi się rozjechały ze tak ujmę to.
Lecz jak teraz patrze na prace stwierdzam, że dobrze że nie startowałam, bo moja praca była bardzo słaba w porównaniu do tych.

Co do prac.
Sa tu takie, które zracają na siebie uwagę, np: 15 - ten pieprzyk- jakoś kojarzy mi sie z taka femme fatale , śliczna pomadka ale np cienie nie pasuja mi do tego projektu (mi jako laikowi).
18 - bardzo łądna, ale usta mogły byc bardziej "intensywne"
22 - super kolor pomadki, (czy po wynikach autor mógłby zdradzic mi jakie kolory uzywał? ) - ale cienie za delikatne.. wiecej pasji by było trzeba

Osobiscie widzę tu dwie opcje ff - taką "z grubej rury" kokietkę - czerwone usta, mocny makijaż i taką delikatną (chcącą zrobić wrażenie delikatnej) - i w 2 takich kategoriach planuje głosować - jeszcze musze pomysleć kogo do tego drugiego "wora wrzuce".

Co do modelek - każda moze byc ff - kwestia tego jaką będzie, czy taką rzucajaca sie w oczy czy delikatnie kusząca - zależy od wizji autora

Edytowane przez mizia_kizia
Czas edycji: 2009-11-04 o 09:32
mizia_kizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 12:10   #90
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez niqska Pokaż wiadomość
każdy interpretuje temat na swój sposób. Nie zawsze czarne jest dla wszystkich czarne.

co do zdjęć typowo komercyjnych - tak lubię jako wizażysta ostre zdjęcia białą cerę- mega ideał, dobrze oświetlona buzia.

co do oceny makijażu hm lubię fajne połączenia koloru i ładne przejścia między nimi.

tutaj na konkursach dużo daje otoczka. Jednak ja zawsze stawiam modelkę pod sciana i skupiam się na makijażu. Nie traktuje tego jako profesjonalnej sesji. Poprostu zdjęcie cyk cyk i po bólu Staram się jednak, by zdjęcia były robione w dobrym świetle. Bo te łazienkowe niestety ale odejmują urok pracą.

Ja tez niechciałabym ogladac fotek na których w tle sa np. brudne skarpetki lub nie umyte gary
Taka otoczka mi tez nie pasuje.

Gdyby ten konkurs byłby na najlepsza stylizacje na Femme fatale..to w 100% bym się z Toba zgodziła.
IHMO Stylizacja daje ogólne spojrzenie na zdjęcie, liczy sie każdy drobiazg..a tu mamy konkurs makijazowy...no i w niektórych pracach jakby własnie tego było za mało.
Więc zgadzam się z Toba 50/50

Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości