![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uwaga, czas dać mężczyźnie prezent.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba jestem francuskim pieskiem, bo szkaradztwa prezentowe chowam w najgłębszy kąt, jednoczesnie zostawiając sobie o wiele cenniejszą myśl, że to bardzo miłe, jednak nie w moim guscie... ![]() sama ze soba walcze, żeby prezenty wybierać pod kątem przydatności dla obdarowanego, nie przydatności do mojej wizji prezentu... ale ja sama chciałabym dostać taki zestaw narzędzi, jaki wręczał Jesse James u siebie w programach ![]() A mój partner dostał ode mnie maskotkę, jakżeby inaczej, nie byłabym prawdziwą kobietą, gdybym nie wręczyła pluszaka ![]() o taką: http://www.toywebb.net/prod3105.htm
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=dzustam;15499018]
Ja chyba jestem francuskim pieskiem, bo szkaradztwa prezentowe chowam w najgłębszy kąt, jednoczesnie zostawiając sobie o wiele cenniejszą myśl, że to bardzo miłe, jednak nie w moim guscie... ![]() To tylko pogratulować ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
vJej...
![]() Wg mnie tak. Jakis fajny mis jest fajny, ale taki z sercem i naduzywanie dawania takich prezentow to wg mnie tandeta. Cytat:
![]() Cytat:
PS. Te perfumy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Wyrak- odnosze się do wypowiedzi między innymi:
Cyska-,,(...)typu dobry pasek, portfel i wiem ze sam kupil by sobie cos tańszego'' szajajaba-,,są super, mój kocha takie, a samemu szkoda mu kasę dać Bo to kilkadziesiąt zł. '' cerveza-,,pudełko drogich czekoladek'' Y a s m i n e-,,Wolę obdarowywać moją Miłość luksusem, wyszukanymi podarunkami, odrobiną sztuki i stylu. On wie, że każdy prezent opakowany będzie w dzieło sztuki. I żeby nie było, że na ten luksus pozwalam sobie ot tak, bo mi łatwiej... Po prostu dużo wcześniej wypatruję rzeczy, którą On chciałby bardzo i sukcesywnie odkładam, odkładam, odkładam, aż będę mogła pozwolić sobie na zakup czegoś, co sprawi Mu radość'' Nie chcę się kłócić, ani licytować, kto komu bardziej dogryzie.
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Na urodziny, święta mój eks facet dostawał prezenty, o których wcześniej wspominał, że chciałby je dostać. Problem z prezentem znikał, a on był zadowolony.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]() No watpię, czy w tym roku pod choinką znajdę, bo to profesjonalne narzędzia warte małego autka ![]() ![]() ![]() Dziękuję, rzeczywiście uważam, że to bardzo zdrowe podejście ![]() Zdecydowanie sądzę, że szczera wdzięczność w takim wypadku wystarczy ![]()
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2009-11-25 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hmm, daję mężowi prezenty bardzo różne - ale czasami korzsytam tez z możliwości użycia zdjęć - rok temu dostał np. ode mnie w formie książkowej album ze swoimi zdjęciami i rok po roku spisaną karierą sportową. I to mu się podobało, szukał tych zdjęć w internecie, zapisywał , drukował, teraz ma jej w formie książkowej. tak samo kiedyś jako taką książkę wydrukowałam nasze zdjęcia z wyjazdu - z tym, że to nie był album , na którego co dtukiej karcie pojawialibyśmy się my - nie, to były raczej piękne widoki, słoń, świątynka, słoń w zaroślach, my prze świątynką, panorama, rzeka, znowu my, tym razem na parkingu. To się wygodniej ogląda, niż taki klayczny album, no i nie giną zdjęcia, bo nie mozna ich wyjąć -a z klasycznych albumów ciągle nam giną. Oczywiście, jak się da facetowi zlbum, gdize na pierwszej stronie jesteśmy my, na drugiej tez my, ale w innych ciuchach, na trzecia my w knajpie, na czwartej my się całujemy, to jest żaden prezent. Ale sam idea zdjęć dal mnie nie jest zła.
A zresztą, prezenty trzeba dostosowywać do zainteresowań, sympatii, i również zamożności obdarowywanego ( tak, nie tylko obdarowywującego - jeżeli np, rodzice są bardzo ubodzy i mają stary telewizor, to pewnie nowy bardzo ich ucieszy, jeżeli na brak pieniędzy nie narzekają, to albo im do niczego nie potrzebny, bpo nie oglądają, albo planują zakupo kina domowego na całą, ścinę, ale wybrany przez model będzie dostępny za kilka miesięcy, a iz jakiegos przeciętnego telewizorka tez nie będą szczęśliwi, bo to tylko im dom zagraci). Więc chyba reguł nie ma. A w każdym razie nie kierowałąbym sie przy zakupie tak starsznie praktycznścią prezentu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie ty widzisz w mojej wypowiedzi jakieś uogólnianie ![]() ![]()
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-11-26 o 00:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyraziłam swoje zdanie.Do niczego nie pije. ktoś napisał, ze wymyśliłam sobie ze któraś z was napisała słowo ,,drogie'', wiec pokazałam ze tak było. I już, wydaje mi się ze nikogo nie uraziłam swoja wypowiedzią, nie miałam zamiaru.
Edytowane przez xxxDelikatnieKuszacaxxx Czas edycji: 2009-11-26 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
siegajac pamiecia wstecz jakos dochodze do wniosku ze rzadko obsypuje lubomira prezentami
![]() nie lubie prezentow "toaletowych" sama wiem czym chce pachniec i niech tak zostanie... kwiaty, kwiaty i jeszcze raz kwiaty...ewentualnie bizuteria z bursztynami.. praktyczne prezenty lubie jak najbardziej jesli chodzi o obdarowywanie chlopow...to tez nie jestem jakas megawymyslna...ot standartowo: szal, zapalniczka, zegarek, trunek, ewnetualnie cos z ubran jak obczaje na co sie slini... pluszaki odeszly w zapomnienie wraz z nastoletnim wiekem ![]()
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chodzi o dogryzanie. Osobiście uważam "zakurzacze" jako prezenty tandetne i nie pozwoliłabym sobie obdarować Go czymś takim. I to jest MOJE podejście do sprawy, a nie chęć dogryzania komukolwiek. Nie wiem z kolei dlaczego Ty odnosisz się do piszących z taką.. pogardą i sykiem? A jeśli już odnosisz się do czyichś myśli, to czytaj posty w całości, by pojąć czyjś tok myślenia a nie odnosisz się do wyrwanych zdań. Powtarzam- te posty to NASZ punkt widzenia na daną sprawę, a nie chęć obrażania czy dyskryminowania. Jeśli masz inne zdanie- wyraź to, ale nie próbuj zmienić zdania innych.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
![]() sama nie przepadam za prezentami "z naszym zdjęciem", ramkami z"naszym zdjęciem" i ogólnie wszystkim ze zdjęciami zakochanych par i wyznaniami miłosnymi...ok, jedną taką rzecz można mieć np. wspólną fotkę ale pokój zagracony misiami, kubkami, puzlami w tym stylu to przesada. Oczywsiście co kto lubi. Znam też takich facetów, którzy sami uwielbiają dawać takie prezenty. Ostatnio kolega radził mi się bo robił prezent dla dziewczyny- album własnoręcznie zrobiony z ich wspólnymi zdjęciami, a na pierwszej stronie wymyślony przez niego wiersz dla niej.... w sumie włożył w to masę pracy i ja doceniłabym bardzo na miejscu tej dziewczyny taki prezent nawet jeśli byłby zbyt przesłodzony i romantyczny. Mój ex był zadufany w sobie i na urodziny chciał mi dać...poduszkę ze swoim zdjęciem:/ na szczęście do tego czasu już się rozstaliśmy. Ja sama bardzo się starałam i kupiłam mu pasek i portfel w skateshopie bo wiem,że lubił rzeczy w tym stylu. Ja bym się ucieszyła z takiego "przesłodzonego prezentu" ale gdybym tego typu rzeczy dostawała przy każdej okazji to byłaby przesada, sama staram się patrzeń z perspektywy Tżta i kupować mu to, co on by chciał a nie ja. Wole już mu się zapytać wprost co chce niż dać nietrafiony prezent-niespodziankę. Ja uważam, że trzeba znaleźć złoty środek- prezent nie powinien być zbyt praktyczny ale też i nie powinien tylko stać i kurzyć się na półce czyli być jedną z rzeczy typu:ramki,misie,figurki, poduszki ze zdjęciem. Wyznaję zasadę, że nie jestem mamusią i nie kupuję Tżtowi skarpetek, kosmetyków, bokserek i innych praktycznych rzeczy, bo ile można. Chciałabym mu kupić coś, o czym marzy ale zawsze szkoda mu było pieniędzy by to coś kupić..ostatnio kupiłam mu wędkę na ryby, bo lubi łowić, na urodziny dostał skrzynkę na ryby- nie znam się na tym ale przeszukałam całe allegro by znaleźć najlepszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
co do poduszek
![]() ![]() ![]() ![]() jak czytam ten wątek to mi trochę wstyd, że udzielałam się na tamtym prezentowym ![]() ![]() BTW. ja mam wrażenie, że Tż też daje mi prezenty, które chciałby dostać. modele aut, jakiegoś pen drivea, podkładki pod mysz... nie mówię, że mnie to nie cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(co do tej poduszki ze zdjęciem od mojego exa- nie spodobało mi się to, że gadał o tym z takim uwielbieniem w stylu: będziesz sobie mogła na mnie ciągle patrzeć itp, już bym wolała poduszkę z naszym wspólnym zdjęciem albo wyznaniem) gorzej jak kupuje się takie gadżety bo "Tż ma tak mało naszych zdjęć w pokoju" bo "ma za mało ładnych rzeczy na półkach" albo kupowanie koszuli w hawajskie kwiaty bo "Tż jeszcze takiej nie ma a moim zdanie ładnie by w niej wyglądał".... trzeba pomyśleć czy aby na pewno Tż marzy o półkach zastawionych wspólnymi zdjęciami i lubi hawajskie koszule. i coś w tym jest, że z tego się wyrasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Wkoncu ktos zalozyl ten watek
![]() ![]() Nie jestem przeciwniczka slodkich,badz smiesznych - czyli niepraktycznych prezentow. Oczywiscie jezeli jest obecna pewna granica- bowiem przesadzic z tym bardzo latwo. Kilka razy zdarzylo mi sie kupic kubek ,czy smiechawy brelok badz poduszke "cycki" ale to byly mniejsze "swieta", typu walentynek,ktore de facto nie sa zadnym swietem... Fakt faktem nie wykazalam sie pomyslowoscia na jego imieniny - ale poniewaz sa tuz po jego urodzinach i finanse poszly wlasnie wtedy kupujac mu firmowy drogi portfel oraz srebro- odpuscilam sobie z kupowaniem czegos 'wiekszego' na imieniny. Poplatalam tu wszystko ale sens wypowiedzi rozumiecie ![]() Dziewczyny... tak ciagle gadamy i potwierdzamy wypowiedz autorki tematu, a jakos zadnych konkretnych propozycji na prezent brak ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
A np takie coś http://microstars.pl/ dla fanów piłki nożnej. Mam na myśli figurki piłkarzy. Są porządnie wykonana, sama kiedyś kupowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
No pomysl fajny jezeli chodzi o pilkomaniakow
![]() no ciezki przypadek samca no ![]()
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Hm, tak sobie czytam i nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale mam wrażenie, że część osób stawia znak równości między ewidentnym kiczem typu misie z serii "Love forever" a prezentami też jakoś "miłosnymi", ale autentycznymi i osobistymi.
Mój TŻ akurat lubi takie osobiste prezenty - naprawdę lubi, nie ściemnia żeby mi było miło(zresztą on w ogóle cierpi na nadszczerość więc opcja udawania w jakimkolwiek celu nie wchodzi w grę), bo nie takie ode mnie dostaje zazwyczaj. Jesteśmy razem troszkę ponad rok, i jak dotąd dostał ode mnie koszulki, książki, wodę po goleniu itp. Przy książkach owszem, kieruję się swoim gustem, ale w sposób dość osobliwy. Otóż najpierw wybieram autora, którego lubi TŻ. Potem upewniam się, których jego książek na pewno nie ma. Potem, już w księgarni, czytam ok. 5 stron wybranego dzieła. Jeżeli uważam, że jest beznadziejne, kupuję ![]() ![]() Ale ze wszystkich prezentów, które TŻ dostał ode mnie, chyba najbardziej ucieszyła go zakładka do książki z moimi zdjęciami. Zdjęć jest kilka, na każdym z nich trzymam kartkę z inną literą, a litery układają się w jego imię. I mimo, że pozostałe rzeczy, które dostał, podobały mu się, książki czytał z przyjemnością, koszulki często nosi itp., to mam wrażenie, że najbardziej ucieszyła go właśnie ta zakładka. A ja ostatnio dostałam od niego własny portret ![]() I gdyby lubił ohydne pluszowe misiaczki, to bym mu je kupowała (no, inna sprawa że jakoś z ludźmi którzy takowe lubią nigdy nie było mi po drodze), bo chcę mu sprawić przyjemność, a nie dowartościować siebie, że zapewniam mu luksus/oryginalność/coś praktycznego itd., a co za tym idzie jestem nowoczesną i wyzwoloną kobietą. Opowiedziałam TŻ o tym wątku, i on po pierwsze zachwycił się prezentem "kocham Cię bo... <i tu 100 powodów>" i był bardzo zły że sam na to nie wpadł. I, jak to ujął "wolałbym dostać coś takiego niż np. słuchawki. Szansa że się zachwycę tym jak bardzo mnie kochasz jest o wiele większa niż że zachwycę się tym, jak bardzo się nie ogarnęłaś w dziedzinie, o której wiem więcej. To tak jak ja bym ci kupował buty do tańca <w ogóle się na tym nie zna>." Wszystkiemu co jest sztampowo romantyczne, pluszowo czerwone i ma wielki napis "I LOVE YOU", mówię stanowcze nie, tak samo jak wszystkiemu innemu, w czym jedyny wkład osobisty polega na zaniesieniu zdjęcia gdzieś, gdzie ktoś zrobi z nim kubek. Ale już prezenty takie jak wymieniona przez kogoś wcześniej plansza ze zdjęciami i napisami "kocham Cię" może się podobać także facetom, i poza TŻ znam co najmniej jednego, któremu mogłoby się coś takiego podobać (w zasadzie to przypuszczam, że ów kolega zachwyciłby się takim prezentem dużo bardziej, niż mój TŻ). EDIT: A, zapomniałabym - w pierwszym poście zauważasz, Cholerko, że wszyscy Twoi znajomi faceci mówią, że tylko udają, że im się podobają takie prezenty, żeby dziewczynie nie było przykro. A ja idę o zakład, że część (bo na pewno nie wszyscy) z nich udaje z kolei przed Tobą, bo prędzej dadzą się pokroić, niż powiedzą, że coś takiego ich rozczula ![]() Edytowane przez lady karen Czas edycji: 2009-12-08 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się tamten watek z prezentami podoba
![]() No ale po przeczytaniu tego; padły tutaj propozycje typu zapalniczka, zegarek- ile człowiek może mieć zegarków- to nie jest rzecz która się szybko zuzywa. Pasek do spodni oraz myszka zresztą też. Wędka to za droga impreza i to musi facet lubić. Mężczyźni lubią praktyczne prezenty ale to musi być też dobre jakościowo. A w parze za jakością często idzie też wysoka cena. I wtedy taka antyrama ze zdjęciem czy kubek za kilkanascie zł wydają się atrakcyjniejsze niż full wypas słuchawki .
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj tz jest takiego samego zdania jak ja. Kupuje mi zazwyczaj ciuchy, srebro, slodycze (najpotrzebniejsze dla dziewczyny ![]() ![]() No ale kazda osoba jest inna. Choc i tak mysle,ze faceci, ktorzy lubia wszystkie slodkie romantycznie pierdzace rzeczy chca czasem dostac naprawde cos, czego potrzebuja ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pewnie istnieją faceci zachwycający się takimi romantik prezentami.
Najlepiej się dogadać. Mój TŻ na moje pytanie jak by mu się podobało pudełko z setką karteczek z powodami typu "dlaczego cię kocham" - odpowiedział (chyba szczerze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uwaga, czas dać mężczyznie prezent.
Cytat:
Zgadzam sie w 100%. Rowniez nie naleze do osob,ktore zasypuja TZ-ta prezentami oklejonymi w swoje zdjecia,krzyczacymi Kocham Cie czy przepelnionymi infantylizmem. Pomimo tego ze jestem odrobinke romantyczna dla mnie takie prezenty to juz przesada. Lubie kupowac cos praktycznego, akutat wczoraj kupilam TZ-towi lustrzanke, dostanie na swieta i wiem ze bardzo sie z tego ucieszy. Jak ja bym dostala od TZ-ta kalendarz z jego zdjeciami to raczej bylabym skrepowana niz zachwycona ![]() Ich faceci nie naleza do romantycznych misiow na pewno nie wszyscy. Tacy zdarzaja sie zadko ( na szczescie) , dziewczyny po prostu daja to co same chcialb dostac nie biorac pod uwage meskiej,praktycznej nautry ![]() ojej, to ilu Ty masz partnerow ?? ![]() Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2009-12-09 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Sama prawda
![]() Tez jestem takiego zdania jak większosc dziewczyn na tym wątku. Osobiście mi się różowe poduszeczki i kubeczki ze zdjęciami nie podobają i są conajmniej zbędne i tak sie spi na swojej poduszce i pije ze swojego ulubionego kubka w krótym kawa najlepiej smakuje :P Ale przyznam sie że sama wreczyłam na tamte mikołajki Tż czerwone bokserki Atlantica i ma je chyba nawet do tej pory ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze te ze zdjeciami to takie łatwe prezenty, bo nad innymi trzeba pomyśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() prawda jest taka, że faceci lubią dostać coś co im się przyda, dla nich mógłyby to być nawet papier toaletowy, bo przecież porzebny na codzień co nie ? no z tym papierem to przesada, ale tak to już jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
u mnie przelom!
![]() ![]() perfumy jego ulubione sie skonczyly jak sie okazalo! Heh a ja taka gapa nie 'wyweszylam' tego )) Choc zaczelam myslec o dobrej golarce, z ktora mozna modelowac boczki ale skoro tak... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.