|
|
#61 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Schudnąć 30kg.
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- jestem na 2 wątkach więc przepisem dzielę się tu i tam pozdrawiam![]() przepis na naleśniki 1 duży taki na dużą patelnie: 40 g mąki ciemnej żytniej około 90 kcl pół jajka ok 40kcl około 50 ml mleka 0,5% (dodawać tyle by konsystencja naleśników nadawała się do smażenia) troszke soli malutko 3 słodziki rozpuszczone w paru kropelkach wody troszke proszku do pieczenia odrobina oleju do smażenia nadzienie: ser chudy 40 g 40 kcl jogurt naturalny 1 łyżka (wdg uznania zależy jaką kto lubi konsystencje) 2 słodziki rozpuszczone w kropelce gorącej wody Przyg ciasta: W mleku roztrzepujemy np widelcem jajko dodajemy słodzik i troszke soli, to dodajemy do mąki i mąki do piecznia wszystko mieszamy w garnuszku lub miseczce w razie gdy konsystencja jest za gęsta można dodać mleka, rozgrzewamy olej na patelni z racji ze oleju jest mało trzeba go rozsmarować na patelni smażymy naleśnika. nadzienie: w kropelce wody rozpuszczamy słodzik, dodajemy do naturalnego i mieszamy, to wszystko dodajemy do sera wyrabiamy. Nadzienie nakładamy na naleśnika i rozsmarowujemy można złożyć lub zawinąć jak kto lubi, na to można polać naturalny ze słodzikiem i ja posypuje cynamonem lub kakaem. |
||
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
Lokalizacja: Takie miejsce na ziemi, którego nie ma na mapie ...
|
Mmmmmm naleśniki <mniam>
![]() Hmm ja to typowa zwolenniczka sałatek Więc napiszę przepis na sałatkę z kurczaka ![]() Składniki: *wędzony kurczak pokrojony w kostkę lub dowolne kawałki, (jak ktoś nie lubi wędzonego kurczaka, to może być pokrojona w plasterki szynka ![]() *seler ze słoika w sosie własnym, *ananas, *namoczone we wrzątku rodzynki i orzechy włoskie *odrobina majonezu Wszystkie składniki mieszamy razem, wkładamy na pół godziny do lodówki - i gotowe Aaaaa proporcje robię dowolne Zależy ile "sępów" się na nią czai ![]() Hihi ![]() Jak mi się przypomni jakiś przepis na bardziej konkretniejsze danie to oczywiście go tu zamieszczę ![]() Ps. Aż mam chęć na naleśnika ;p |
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
>... to nie było chyba zbyt rozsądne...
Niestety, wiem... >ser chudy 40 g 40 kcl jogurt naturalny 1 łyżka (wdg uznania zależy jaką kto lubi konsystencje) 2 słodziki rozpuszczone w kropelce gorącej wody Słodziku nie polecam, o jego skutkach ubocznych można sobie między innymi tutaj - http://vitalia.pl/index.php/mid/25/f...range/0/page/0 - przeczytać. Ja bym już wolała dodać sobie dwie łyżeczki cukru i potem zrobić kilka brzuszków, niż wiedzieć, że jedna maleńka porcja słodziku może mi nieźle zaszkodzić, ale dobra. Jak kto woli ![]() ... poza tym kcal się chyba pisze, a nie kcl ... >Mmmmmm naleśniki <mniam> ![]() Hmm ja to typowa zwolenniczka sałatek Więc napiszę przepis na sałatkę z kurczaka ![]() Składniki: *wędzony kurczak pokrojony w kostkę lub dowolne kawałki, (jak ktoś nie lubi wędzonego kurczaka, to może być pokrojona w plasterki szynka ![]() *seler ze słoika w sosie własnym, *ananas, *namoczone we wrzątku rodzynki i orzechy włoskie *odrobina majonezu Wszystkie składniki mieszamy razem, wkładamy na pół godziny do lodówki - i gotowe ![]() Aaaaa proporcje robię dowolne Zależy ile "sępów" się na nią czai ![]() ![]() ![]() Jak mi się przypomni jakiś przepis na bardziej konkretniejsze danie to oczywiście go tu zamieszczę ![]() ![]() Ps. Aż mam chęć na naleśnika ;p Mm... wędzony kurczak ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Aha, jeszcze poza tym artykuł dla zwolenników napojów i jedzenia typu 'light' oraz słodzików - http://portalwiedzy.onet.pl/4868,319...zasopisma.html
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
wiem kcal ale ja z zasady lubię skróty i używam kcl
jeśli Wam nie przeszkadza , no z tym słodzikiem różnie bywa aczkolwiek moja babcia chora na cukrzyce stosuje go już baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rdzo długo codziennie i żyje, ja też od 13 roku życia i też jakoś skutków ubocznych nie zauważyłam jednak jak kto woli ale lepiej niż cukier dajcie miód
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lub stewia (taka przyprawa Kupiłam książkę, i tam je polecają zamiast cukru Aczkolwiek... nie próbowałam Chyba jestem tradycjonalistką hehe z kolei dla mojej babci dzień bez cukru to dzień stracony Codziennie musi sobie łyżkę lub dwie zjeść
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
kochana a mi brak motywacji... nie mogę kochane... no nie mogę zejść poniżej 1400 kcal... w ogóle nie mogę się zmotywować do niczego... ja nie wiem co mi pomóżcie...
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak nie możesz sie zmotywoać to polecam do picia aqua slim
![]() ja pije od poczatku odchudzania i jakos wytrzymuje a jem ok 800kcal
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, mam pytanko proponowany aqua slim to taki proszek, który do 1,5 litra wody się wsypuje i koniecznie trzeba wypić w ciągu 12 godzin?
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Ja piłam kiedyś, ale mnie mdliło po nim ;p
Teraz dla poskromienia apetytu biorę Therm Line II - i w sumie nie odczuwam głodu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie proszek, tylko taki płyn jak syrop w saszetce, tak trzego go rozcienczyc w 1,5l wody i wypic w ciagu 12h
![]() ja biore do pracy i zwykle wypijam w ciągu 8 h bo tak mi sie chce pić ![]() mnie nie mdli po tym, juz sie nauczyłam... ![]() a biore tez Thermo Line Forte ale to przed wysiłkiem fizycznym
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
"a biore tez Thermo Line Forte ale to przed wysiłkiem fizycznym
"I jak- działa? Bo podobno jest mocniejszy od zwykłego Therm Linu... Chcialam go kupic, ale facet w sklepie powiedział, że w połączeniu w odpowiednią dietą i ćwiczeniami zwykły też zadziała, więc narazie biorę tamten tylko że hmm... zaczęłam na bezsenność cierpieć ;/
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Nio to chyba muszę spróbować, może jakoś przejdzie przez gardełko i nie będzie mnie mdlić
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja próbowałam wypić jak najszybciej taka butlę (ok. 0,5-1 godziny) tak,że by potem "mieć spokój" wiec nic dziwnego,ze mnie mdliło Ale myśle,ze w przeciagu tych 12 h nie powinnś mieć takiego problemu
|
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tatiii - ja ogólnie mało ćwicze, ale jak już mi sięe zdarzy to biore wczesniej, ale tylko 1 tabl bo po dwóch mogę miec zbyt dużo energii hehe
![]() czy działa hmmm mysle,ze tak bo ciągle chudne
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
A ja się przymierzam do biegania
Tz. no... obiecuję sobie, że "od jutra zacznę" ale oczywiscie najgorzej zrobic ten pierwszy krok No i ta pogoda ;/ Ostatnio byłam chora, wiec mam usprawiedliwienie (trzeba sobie jakoś tłumaczyć no nie ) , ale teraz to już naprawdę- pełna motywacja I wiecie co? Zacznę... od jutra Na początek bieg na PKS żeby autobus nie uciekł ![]() ![]() hihi ^^
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
ja jutro się w to aqua slim wyposażę i od razy wodę zakupię
ok, mam nadzieję że pomoże i od jutra poszczę...
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez to jakos ciezko z tymi cwiczeniami...wieczorem pol godzinki brzuszkow, a w dzien to od 0,5 godz do 3 sprzatam...no i jak nie pada to ok godzinki szybkiego krokiem spacerku z malym...
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Doskonale Was dziewczyny rozumiem, że wam sie nie chce ćwiczyć to tak jak mi.. ale ja wstaje o 4:30 do pracy, ide pieszo jakies 25min (troche ruchu) a w pracy ciagle w ruchu, praca fizyczna, daje mi troche w kość... wracam z pracy znowu te 25 min jak przychodze robie obiad... szykuje jakieś ammm dla męża jak wróci wieczorem i jestem padnięta.. zwłaszcza, że z wieczora nie moge usnąć
wczoraj troche poskakałam na skakance, troche lekkiej gimnastyki i przy muzie potanczyłam, jak na mnie to i tak dużo a dzis to juz tylko przy muzyczce i moze jakies cwiczenia.... i pewnie spacerek do tesco
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Czemu ja nie mam psa?!
... z pieskiem to zawsze może być jakaś wymówka do chodzenia na spacer, a bez, to jak chodze w kółko to się dziwnie gapią. Uh... a ile to Aqua Slim i to Thermo Line czy jakoś tak kosztuje? Bo jak sie kiedyś w aptece zapytałam o jeden srodek odchudzajacy to
Edytowane przez Lan Czas edycji: 2009-11-24 o 16:08 |
|
|
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lan - ja kupuje w sprawdzonej aptece na allegro
![]() za aQua slim - 1 saszetka 1,48 zł / u mnie w aptece 2,50 nawet do 3 zł za Thermo LIne Forte - 27 zł / a gdziei ndziej ok 35-45 zł ja jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
cześć kochane
ja dziś lepiej 1200 bo wpadł kawałek kapuśniaczka i cudne ogórki takie turbo ostre
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę przyznać, ze strasznie te "specyfiki"tanie ;p Ehh ja za pudełko Therm Line daję 55-60 zł, przy dobrych wiatrach A za mną pierwsze biegi... na autobus Jestem z siebie dumna |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was, dziewczyny ,pozwolcie ze sie przylacze
tez jestem na diecie, od mniej wiecej poczatku listopada i musze powiedziec, ze idzie neizle, jakeis 4 kg stracilam. a gdzież Ty tak drogo to kupujesz? Ja teraz zamowilam na allegro Ther Line 2 (dzisiaj mi przyszlo) i zaplacilam troszke ponad 30 zł za 120 tabletek razem z przesyłką! Edytowane przez izaw89 Czas edycji: 2009-11-25 o 10:42 |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Lan;15476287]Czemu ja nie mam psa?! QUOTE]
ja tez nie mam wiec chodze z dzieckiem :P |
|
|
|
|
#86 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne- witamy ![]() )Cytat:
Jakoś nie mam zaufania do leków z allegro ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- [QUOTE=muminek88;15490350]Ja tam nie mam ani psa, ani dziecka :P Ale wyciągam innych
|
||
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
izaw89 - od dawna bierzesz te tabletki Therm Line 2? Pomagają one Ci coś? Bo moja koleżanka brała je i nic nie pomogły. Sama zastanawiam się nad ich kupnem, ale jak zobaczyłam, że na nią nie zadziałały więc teraz jestem w rozterce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
tabletki są dobre, ale tylko wtedy, gdy polączy sie ich branei z cwiczeniami. Teraz nie odpuszcze ![]() na mnie działają przede wszystkim tak, ze nie chce mi sie po nich jesc - do sniadania czasem muszę się zmuszać. oraz bardzo pobudzają, do cwiczen teraz zaczelam je brac od wczoraj. mysle, ze warto sprobowac. oczywiscie na kazdego mogą działąc inaczej, ale nie przekonasz sie jesli nei sprobujesz zwłaszcza, ze na allegro nie są takei drogie, ja, tak jak mowilam zaplacilam za 120 tabletek trzydziesci kilka zlotych, razem z przesyłką.
|
||
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie niezła cena, w aptece o wiele więcej trzeba za nie zapłacić. Może też się skuszę i wypróbuję, na początek jedno opakowanie kupię i będę widziała jak na mnie będą działały. Wszystkiego trzeba wypróbować
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
tak, w aptecie taką samo cenę zapłacisz za połowę, tj za 60 tabletek
więc przebitka jest niezła.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

) Od razu rośnie motywacja, jak ma się takie wsparcie
Heh no i doszło do tego,ze zobaczyłam się na zdjęciach z imprezki z zakończenia roku akademickiego
Ostatnie 1.5 tygodnia spędziłam tez w domu z powodu choroby, no i chyba..podjadałam z nudów 
Ale macie racje, ze warto pomyśleć nad zbilansowaną dietą