|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ceny narkotyków
Proponuję nie wymieniać nazw leków!
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Hah, próbowało się przez jakiś czas tych różnych specyfików z apteki...
Zarówno tych bez jak i na receptę... Brrr, źle wspominam .. Nie chodzi tu o skutki uboczne czy coś, po prostu nieźle mi to namieszało w życiorysie ... Ale cóż, młodość :/
Edytowane przez Ridicule Czas edycji: 2009-11-26 o 21:20 |
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
Ja też różnych rzeczy kiedyś próbowałam, na dobre mi to nie wyszło, ale trza przyznać, że bywało fajnie. Pamiętam akcję po Acodinie. To była chyba najgorsza noc w moim życia. W zasadzi kilka nocy. A nawet i dni. Strzeżcie się tego, moje drogie!
A ceny to różne, naaaprawdę. I trzeba koniecznie patrzeć co się kupuje, bo czasami różne zielska w skrętach można znaleźć (a wierzcie mi, po takim skręcie z majeranku w ustach nie przyjemnie), a zamiast fety natknąć się na proszek do pieczenia. Istna masakra z tym. I szisza znana jest mi również. Całkiem przyjemna stwora, tylko mi się jakoś tak niedobrze robi po tytoniu jabłkowym. Szkoda, bo ładnie pachnie i smaczny jest. Oczywiście nie jestem za narkotykami, pod żadnym pozorem. Marihuany jednak za narkotyk nie uważam . Korzystać można, ale z umiarem, ma się rozumieć.
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam niezły zjazd po ketonalu. Ok, brałam go po wypadku i byl medycznie niezbędny, ale to byl jedyny "narkotyk" z jakim mialam do czynienia. A o syropie na kaszel bylo w ostatnim Housie.
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Ketonal przecież nie narkotyzuje nawet w przypadku przedawkowania (?) :P
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
ketonal nie ma absolutnie żadnego działania narkotycznego, a przedawkowanie na pewno ma przykre skutki uboczne (wątroba i żołądek w opłakanym stanie)
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- raz wyczytałam przypadek spożycia chyba 20 czy 30 acodinów, nie pamiętam dokładnie ile, ilość po prostu przerażająca, miało to taki skutek, że użytkownik wylądował w szpitalu psychiatrycznym.
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
20-30 to mało, czytałam o przypadków dwóch trzech opakowań - odtrucie a potem psychoza, nie pozbierał się. ._.
no ketonal to trochę jak paracetamol - może zniszczyć, ale wątrobę.
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OMG !
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15510416]Temat na przekór toczącej się dyskusji w wątku o cenie aborcji
![]() Ale może ktoś wie? Nigdy nie znałam nikogo, kto to świństwo kupuje, ale powodowana czystą ciekawością pytam o cenę Zastanawia mnie to, bo przecież narkomani, których na ulicach można spotkać muszą jakoś kasę zdobywać, prawda? I podejrzewam, że niemałą?[/QUOTE]no to zaszalalaś. chętnie poczytam ten wątek,bo nieraz się nad tym zastanawiałam.choć nigdy nie prbowałam takiech używek,to ciekawa jestem jaki to koszt. NO TO JA ZABŁYSNĘ-słyszałam o slynnym syropie na kaszel,ktory iod niedawna sprzedają na receptę. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-11-26 o 22:26 |
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
tak była gdzieś historia bodajże na... hypereal koleś opisywał jak dużo wziął, że szedł chodnikiem padł na twarz i pamiętał tylko że kostka brukowa mu latała. obudził się kilka dni później w szpitalu ale potem nie mógł dojść do siebie i cały czas ma jakieś napady czy to lęków czy czegoś.
wypowiedź z forum; Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-11-26 o 22:27 |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę rekord Aco-dzieci (cóż za wzniosły tytuł) wynosił ok.120 tabletek. Jak dla mnie głupstwo straszne, nie wyobrażam sobie nawet procesu połykania takiej ilości...
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
o mój boże.
nie jestem w stanie nic powiedzieć.
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
to apteka ma prawo nie wydać leku, który nie jest na receptę??
![]() ja generalnie leków nie polecam. ze względu na konieczność jednorazowego spożycia dużej dawki, skutki uboczne często dominują nad pożadanym efektem. jedyną zaletą jest ogólna dostępność, często niska cena i znany stały skład. |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam coś podobnego z no-spą w czasie okresu.
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ilosc acodinu powodujaca takie stany chyba zalezy od samego osobnika, kazdy ma inne "mozliwosci" prawdopodobnie. Brałam to niby wg norm, żeby nie kaszleć jak opętana po nocach, tak czy siak "trochę" schizowałam (myslałam, że ludzie widzą mnie pomimo ścian, firanek itp). Jedno powiem, nigdy wiecej... Tak samo jak niektore leki w niby normalnej dla czlowieka dawce, a ja reaguję jakbym miala dawkę zbyt dużą. Teraz od razu u lekarza krzyczę, że czasem dziwnie reaguję na leki, bo mnie nie bawią stany depesyjne, jakies manie i inne dziwne schizy.
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy tak można, ale jak już pisałam, niektóre apteki nie wydają bez pokazania recepty.
Cytat:
dla przykładu - ibuprom też należy do tej grupy. raczej nie ma szans na jakieś atrakcje, mogą wystąpić skutki uboczne w postaci (u mniej niż 1 na 10 000 osób) majaczenia z omamami wzrokowymi. ale z kodeiną nie ma nic wspólnego, więc to nie jest pochodna morfiny i heroiny. no i jeszcze ciekawostka, jest apteka w której ketonal jest wydawany BEZ recepty. 50mg i 100mg bez problemu. chyba nie musze pisac, że to lek na recepte. tak samo hormonalna antykoncepcja. fajnie, bo jak nie mam ważnego odpisu, ani recepty apteka ułatwia życie
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2009-11-27 o 12:26 |
|
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli ktos ma takie szczęscie jak ja być uczulonym na niektóre składniki leków, to można być jedną nogą na tamtym swiecie z powody jednej małej tabletki przeciwbólowej... Mnie pozostaje z tego powodu tylko aspiryna
.
|
|
|
|
#81 |
|
Zadomowienie
|
o Tantum Rosa przeczytałam po raz pierwszy - jestem zdziwiona ogromnie a najbardziej tym , ze ktoś wpadł na taki pomysł aby to pic
Kiedyś w gimnazjum chciałam się z koleżanka zwolnic z kilku lekcji, najadłyśmy sie etopiryny chyba po 2 opakowania każda lub więcej nie pamiętam dobrze - szczyt głupoty Miałam kiedyś taki antybiotyk gdy miałam ospe ( w wieku 18 lat) dawka 1 cala tabletka co 2 godziny w ciagu calej domy (gdzie na opakowaniu pisało ze max dawka to 3 tabletki dziennie) caly dzien przespałam, na drugi ledwo chodziłam mialam nogi jak z waty, nie mogłam chwycić szklanki bo wypadała mi z rak i tak przez 2 -3 dni w końcu sama zmniejszyłam sobie dawkę do 2 tabletek dziennie i czułam si normalnie Edytowane przez ewelline Czas edycji: 2009-11-27 o 14:09 |
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam wrażenie, że pomyliłam z czymś innym łatwo dostępnym, tylko teraz nie wiem z czym...edit: a już wiem, jest cos takiego jak antidol, właśnie z kodeina, kolega kiedyś brał co najlepsze to jest bez recepty.swoja droga, polecam stronę hypperreal, kopalnie wiedzy w tym temacie
i nie będę już farbować włosów Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-11-27 o 14:21 |
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Ketonal ma dzialanie narkotyczne, jesli zmiesza sie go z alkoholem. Swego czasu pomieszkiwalam u babci w malym, malutkim miasteczku pelnym oddzialow (miedzy innymi byl tam detox i oddzial dla narkomanow). Uslyszalam, ze jesli sie nie ma kasy, a ma sie ketonal (ten mocniejszy, forte) wystarczy kupic z 2-3 piwa i jest taki odjazd, ze moze sie nawet urwac film.
Nastepne co uslyszalam - kawa. Bylam w szoku. Wystarczy ZJESC kawe z opakowania. jak najwiecej sie da. Dziala jak speed. Co do syropow/lekow na kaszel - tussipect. Wiele wychudzonych anorektyczek stosuje to na odchudzanie. Po tym nie sa glodne i maja speeda (biegaja, cwicza - wszystko zeby schudnac i nie jedza). Zapijaja czyms z kofeina i tak z dnia na dzien musza brac wiecej . Przede wszystkim to baaardzo wyniszcza organizm.Wiem, ze jest pelno lekow jakie mozna wziac i miec 'odjazd', a my nawet o tym nie wiemy. Smutne to, ale prawdziwe
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam własną, więc nie płacę ![]() Tak w ogóle czemu w temacie o narkotykach przewinęła się shisha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Temat interesujący
|
|
|
#85 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to każda przeciwbólowa tabletka ma w takim razie działanie narkotyczne ![]() cały sekret w tym, że nasila działanie hamujące alkoholu na ośrodkowy układ nerwowy. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() mi nie chodziło o eksperymenty, a u ewentualne skutki uboczne przy normalnym stosowaniu, zgodnie z zalecieniami
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie to nie hyperreal żeby się wymieniać informacjami po których lekach bez recepty ma się kopa :/ na prawdę lepiej nie podawać pełnych nazw.
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś chce znaleźć nazwy leków to i tak znajdzie, na google. Nie wiem po co robić tajemnicę
|
|
|
|
#89 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj nie jest mowa o jednej, a o kilku tabletkach zmieszanych z alkoholem. Jak sie po tym czuc to ja nie wiem, bo nie bralam, ale slyszalam od osob, ktore to braly, ze dziala. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
rapifen - jak juz podalas nazwe - hyperreal, to ktos, kto o tym nie wiedzial juz moze tam wejsc. To tak samo jak podac nazwy lekow. A jak wiadomo hyperreal jest zapelnione wiadomosciami o braniu roznych lekow i mocniejszych uzywek. |
||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już powiedziałam jakie ma działanie ta mieszanka, zapomniałam tylko dodac o uszkodzeniu miąższu nerek i ogólnie o uszkodzeniu wątroby. poza tym można chyba pogratulować szczęscia każdemu debilowi, który po takiej mieszance nie wylądował w szpitalu, naprawdę.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

. Korzystać można, ale z umiarem, ma się rozumieć.