![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zero planow
Pewnie, że jeszcze zmienisz zdanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
własnie myśle ze tak i ze mna bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zarówno w wyborze profilu jak i przedmiotów zdawanych na maturze, oraz w wyborze konkretnej uczelni i kierunków studiów - nikt mi nie doradzał, nawet rodzice ;p
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
ooo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
W moim liceum są profile ogólne, od drugiej klasy ma się fakultety, tj. zajęcia międzyoddziałowe z wybranych przedmiotów ;>. Jestem na pol-his-wosie, mam 3h polskiego, 2h historii, 1h wosu.
Uważam, że wybieranie faku/profilu humanistycznego jeżeli to nie jest czyjąś pasją, to czysty idiotyzm. Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że po studiach humanistycznych kokosów się nie zarabia, jest ciężko, bo jest ogrom materiału, z takiego polskiego n.p, a to po prostu nie popłaca w przyszłości ![]() Nie idź na humana, jeśli nie czujesz w sobie humanisty. Najlepsze imo jest mat-geo, banalny profil, geografia to najprostsza z matur, matma na mat-geo nie jest tak rozszerzona jak na mat-fizie, daje wiele możliwości, po tym profilu i studiach w tym kierunku można dostać niezłą pracę. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
to pocieszające jest w gruncie rzeczy że matematyka jednak nie taka straszna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do matury z polskiego powtórzyłam tylko 2 dni wcześniej (!) wszystkie lektury z trzech lat, tzn. ogólną problematykę i zdałam na 80%. Wcześniej zajmowałam się tylko przygotowaniem do geografii.
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
przekonam się sama o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a matura podstawowa z j. polskiego jest okropna, nie wymaga żadnego nie wiem, talentu polonistycznego - wręcz przeciwnie. z moich znajomych ścisłowcy bardzo dobrze napisali maturę z polskiego - bo jak mówię, nikt nie patrzy czy masz dobry, średni czy wybitny styl, itp. liczą się punkty za argumenty i beznadziejnie głupi klucz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czyli mature podstawowa z polskiego moze napisać każdy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przynajmniej wedlug mnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
inspiR, ja nie patrzę na profile, jeżeli chodzi o maturę. Na pewno tym, którzy przez całe liceum mieli przedmioty, które zdają, w zakresie rozszerzonym, mają łatwiej, ale ci, którzy mieli tylko podstawowy przy odrobinie chęci też sobie poradzą na maturze ![]() Jednak źle wybrany profil klasy może Cię skazywać na męczenie ze znienawidzonymi przez Ciebie przedmiotami przez 3 lata ![]() Na razie skup się na tym, żeby dobrze napisać test na koniec gimnazjum ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Przejdz sie na dni otwarte. Tylko mam taka rade- nie wierz w to co Ci tam opowiadaja
![]() U mnie w 3klasie wprowadzili cos takiego jak jednolity stroj szkolny ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
ja Ci powiem tak , ogólnie byłam w takiej samej sytuacji jak Ty ..
sama nie wiedziałam gdzie do liceum iść. a co dopiero na jaki profil ;] Później zdecydowałam , że bd dojeżdzała do szkoły i profil wybiore zwiazany z matmą. ;] Ale moi znajomi mnie namówili , żebym poszła do szkoły mundurowej w mojej miejscowości, co od samego początku było absudralne dla mnie;] no ale w końcu się skusiłam, fakt na poczatku strasznie żałowałam , próbowałam sie przenieść , a z tym przenoszeniem to też nie jest tak łatwo . Więc stwierdziłąm , że jednak zostanę tu gdzie jestem . Doszłam do wniosku , że dobrze , że się nie przeniosłam ponieważ mam świetną klase ; ) ogolnie , mojee przedm. rozsz. to wos, geografia, angielski i po ;] i w zasadzie jestem zadowolona. bo jak rozmawialam ze znajomymi co na matmie są , mówili , że strasznie cięzko jest . Biologia to już w ogole.. ;| Najgorsze jest to , że w gimnazjum nie przygotowują cię do tego , że w liceum jest cięzej. i myślisz sobie , ach , no lubie matematyke więc pojde na rozsz. matme.. a później okazuje się że sobie nie dajesz rady , korepetycjie itp.
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ja w gimnazjum miałam ogromne problemy z matmą, ledwo zdawałam. Z polskim było ok. Ale poszłam do matfiza ;o i wiesz? jak dla mnie to najlepszy wybór. dużo nauki, bo jako, że najbardziej ambitne osoby tutaj są to mam duzo przedmiotów rozszerzonych, bo polski, angielski, niemiecki, matematyka, fizyka, informatyka, chemia. ale nie jest źle. wręcz się cieszę. i przez pierwszą klasę zdołałam nadrobić cały materiał z matmy, a w gimnazjum materiału jest bardzo mało
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
ale nie zdwałaś bo nie miałaś ochoty na ten przedmiot
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
właśnie czarna magia. chodziłam na korepetycje, które mi nic nie dawały. a do takiej klasy poszłam, bo nie chciałam przerywać nauki niemieckiego, bo gdybym przerwała to ani rosyjskiego bym sie nie nauczyła tak naprawde, ani niemieckiego. trafiłam do klasy gdzie większość osób była strasznie ambitna i wiele umieli. przez pierwszą klasę dużo się uczyłam, a teraz jest luuz
![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
dobrze słyszeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
miło będzie poznać czarnego magika ;]
a faktycznie,znam przykłady osób które nie rozumialy matematyki..lecz jak sie przylozyło do tego to i sie wiedzialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
IspiR, jestem w tym samym wieku co Ty, tez się zastanawiam nad wyborem szkoly, jednak mam juz swoje plany... Na pewno ide do liceum, bo w technikum nie ma dla mnie odpowiedniego zawodu. Tak wiec jedna sprawa zalatwiona. Druga gorsza, bo ciagle sie wacham, czy isc na biol-chem czy na humana. Biologie i chemie lubie, chce isc w kierunku medycyny, jednak polski... Mam bardzo dobre oceny z polskiego, a najlepsza jestem w pisaniu wypracowań i takich tam ... I tu mnie ciągnie na humana, jednak raczej zdecyduję się na biol-chem, jeśli się oczywiscie dostanę, bo tam gdzie chce isc, sa wysokie progi punktowe. Za Chiny nie rozumiem matmy. No raczej, rozumiem, jednak moja obecna nauczycielka nie potrafi uczyc i tak przez cale gimnazjum nic sie nie nauczylam z matmy, tak samo jak i z fizyki -.- A w podstawowce z matmy lecialam na 6 ... Teraz ledwo otrzymuje 4 z prac klasowych . Tylko jesli zdecydowalabym sie na humana, to historie jakos zniose, jednak z wosu ... Nie nawidze polityki
![]() I co jak co, kazdy ma swoje osobiste zdanie na temat profili, czytałam tutaj, że Dziewczyny polecają gegre czy też profil europejski... Każdego interesuje co innego, ja na przykład z gegry leże, olewam to i koniec, wiem, że do niczego mi się w przyszłości nie przyda, podstawy znam i to mi wystarczy ![]() Idź tam, gdzie czujesz się silna. Nie pójdę na mat-fiz, bo nie rozumiem ani matmy, ani fizyki. Poszłabym na humana, bo polski jest dla mnie przyjemnością, historia np. czasy II wojny światowej mnie naprawdę interesują, jednak polityka ... -.- Jak słyszę wypowiedzi niektórych polityków, to niedobrze mi się robi. Poszłabym na dziennikarkę, jednak tu też się wiąże trochę z gegrą i w szczególności z wosem. Gdyby był profil psychologiczny ... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
skoro alexiana się tak rozpisała to ja też a co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
hey
![]() też jestem z rocznika 94 i zamierzam iść na bio-chem z rozszerzonymi elementami fizyki. Owszem wiem, że nauki będzie bardzo dużo, ale po tym kierunku masz sporo kierunków na studia(medycyna, farmacja, kosmetologia, technologia żywienia, zoologia itp.) Poza tym podobno ten kierunek jest szalenie interesujący (przynajmniej for me ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
witam
![]() bio-chem możliwe ze interesujący, coś słyszałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.