Avatar - film Jamesa Camerona - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 22:37   #61
Spoora
Zakorzenienie

Dot.: Avatar - film Jamesa Camerona

Oglądałam wczoraj (IMAX - Kraków Plaza) i polecam wszystkim, którzy nawet nie lubią tego rodzaju filmów... polecam ze względu na :
1) efekty
2) efekty
3) efekty itp

Fajnie jest czasem odsunąć się podczas seansu, bo myśli się, że gałąź Ci wlezie w oko
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 19:20   #62
hevana
Raczkowanie

Ja tez byłam. Boże, cudowny film. Oglądałam w wersji analogowej i jestem zadowolona jak najbardziej, ale także muszę obejrzeć koniecznie w wersji 3D

Edytowane przez hevana
Czas edycji: 2010-01-03 o 19:20 Powód: Błąd językowy
hevana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 19:34   #63
innamoratissima
Raczkowanie

GG do innamoratissima

Cytat:
Napisane przez Avv Pokaż wiadomość
Byłam na tym filmie wczoraj w wersji 3D.
Mieliśmy zostać na imprezie poprawinowej, ale dziękuję z całego serca chłopakowi, który mnie na ten oto film wyciągnął.
Jest poruszający, świat Pandory zachwyca, siedziałam wbita w fotel, z zapartym tchem, ściskało mnie w żołądku, kiedy pojawiał się krajobraz z lotu ptaka, momentami przechodziły dreszcze.
Roślinność, zwierzęta, cała postać Neytiri, jej mimika, sposób mówienia, sceny bitewne.
Tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć.
Naprawdę polecam obejrzeć w 3D, w 2D nie będzie tego efektu... jakbyśmy byli razem z bohaterami w lesie, latali, wspinali się.

I jak wyszłam z kina, to myślałam, że tylko ja mam taką spaczoną psychikę, z racji tego, że Jake Sully w ciele avatara podobał mi się bardzo. ;>
Ze wszystkim się zgadzam w 100%!!!! Ja byłam w zeszłym roku:P (jak to brzmi!) Warto, polecam!

2012 - 6

"Chciałabym, żeby kiedyś ktoś tak na mnie czekał, że z tej wielkiej tęsknoty nie mógłby zasnąć"
T. Jonsson

Edytowane przez innamoratissima
Czas edycji: 2010-01-03 o 19:35
innamoratissima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 19:50   #64
thordis_nanna
Raczkowanie

Byłam wczoraj i jeszcze mnie 'trzyma' Cudowne krajobrazy, wspaniałe efekty (koniecznie w 3D!!!), a sama fabuła też mi sie podobała - taka 'klasyczna'
thordis_nanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 13:51   #65
rysienka
Wtajemniczenie

ja byłam w nowy rok we wrocku, w multikinie.
nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej w kinie na tym filmie. dwno tak pięknego filmu nie widziałam. łapie za serducho i trzyma do samego końca. ja miałam przez pół filmu ściśnięte gardło i łzy w oczach. najbardziej zapadło mi w pamięć zdanie Neytiri, która stwierdziła, że ludzie zabijają swoją własną matkę - Ziemię. Pandora - cudowna, idealna i idylliczna wręcz planeta i "ludzie" Navi, którzy są tak prości w swej dobroci i wierzeniu w ich bóstwo Eywra (chyba tak to się pisało). Przepiękny. Dołączając do tego efekty specjalne w 3D to już w ogóle mistrzostwo.
po 17 dniach od premiery film "avatar" zarobił już miliard dolarów. czyli ok 4 razy więcej niż zostało na niego przeznaczone. hit kasowy z tego już jest. uważam, że jak titanic camerona namieszał w światowej kinematografii, avatar też będzie swoistym przełomem. i tego mu serdecznie życzę.
no i cóż. nie będę ukrywać, że postać Sam'a Worthington'a mnie urzekła. jak najbardziej jest na co popatrzeć. szczerze powiem, że nie lubię aż tak bardzo filmów fantastycznych, ale mój TŻ uwielbia, więc chadzam z nim do kina na takie nowości. i na ten film poszłam też ze względów estetycznych Worthington grał też w filmie "terminator: ocalenie". polecam gorąco fankom uroku Sam'a. tam wygląda 100x lepiej.
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 16:35   #66
chiquititaa
Raczkowanie

również podzielam wasze zafascynowanie filmem - głównie ze względu na 3D fabuła przeciętna, taka "oklepana" i przewidywalna, ale mimo to warto obejrzeć (oczywiście w 3D). chętnie wybrałabym się jeszcze raz na ten film
a, podobały mi się te "gwiezdne" kropeczki na ciałach mieszkańców Pandory :P
chiquititaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 18:04   #67
rysienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chiquititaa Pokaż wiadomość
również podzielam wasze zafascynowanie filmem - głównie ze względu na 3D fabuła przeciętna, taka "oklepana" i przewidywalna, ale mimo to warto obejrzeć (oczywiście w 3D). chętnie wybrałabym się jeszcze raz na ten film
a, podobały mi się te "gwiezdne" kropeczki na ciałach mieszkańców Pandory :P
no faktycznie, oklepana jak nie wiem. tyyyyle już filmów o takiej fabule oglądałam, że na palcach rąk bym nie zliczyła.
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 19:26   #68
Eflinka
Rozeznanie

A tak bym wyglądała ja gdybym została N'avi
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 20:59   #69
Yunna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
A tak bym wyglądała ja gdybym została N'avi
No no Bardzo ładna Na'vi
Też tego próbowałam ale jak się zobaczyłam jak wyglądam to się przeraziłam Mogłabym chodzić i straszyć Marna ze mnie Na'vi by chyba była
A ja jutro po raz drugi będę zwiedzać Pandorę i się na widok niebieskiego Jake'a (chociaż musze się trochę hamować bo z TŻ idę)

Mój prywatny pan ochroniarz
Nasze zaręczyny

2830g i 52cm największego szczęścia na świecie
Nasz mały Tomuś

Yunna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 21:20   #70
chiquititaa
Raczkowanie

Eflinka,
jak zrobiłaś siebie jako Navi? dasz linka albo jakieś info możesz podrzucić?
Stary 2010-01-04, 21:35   #71
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

też bym prosiła o linka, bo jestem ciekawa jak ja prezentowałabym się jako Na'vi
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 23:18   #72
an.ka
Zadomowienie

Przeczytałam Wasze opinie, zarezerwowałam bilety i już nie mogę się doczekać czwartku

Edytowane przez an.ka
Czas edycji: 2010-01-04 o 23:41
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 23:40   #73
Dorotka...
Rozeznanie

Ja na pewno pójdę na ten film, ale chyba poczekam aż w kinach zrobi się luźniej i ta fala przejdzie. Nigdy nie widziałam, żeby sale kinowe były tak oblegane. Chce iść do Łodzi i już na niedziele 17.01 środkowe rzędy są zajęte. Ciekawe czy film na mnie też zrobi takie wrażenie.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 08:47   #74
annah33
Zakorzenienie

Mój mąż ma dzisiaj urodziny,a że jęczy i prosi,żeby pójść na ten film,to się poświęcę i zarezerwowałam bilety na dzisiaj oczywiście,wszystko w pełnej konspiracji .
Jeszcze wczoraj mówił nieśmiało-a może w sobotę byśmy pojechali?a ja na to:nie,nie mogę,muszę iść do fryzjera

Mam nadzieję,że się ucieszy z niespodzianki
annah33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 08:58   #75
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
polecam ze względu na :
1) efekty
2) efekty
3) efekty itp

Fajnie jest czasem odsunąć się podczas seansu, bo myśli się, że gałąź Ci wlezie w oko
a ja jako jedyna aż tak się nie zachwycę -owszem bardzo mi się film podobał, były momenty że ciary szły i niektóre efekty super, ale po przeczytaniu, że jest tyle efektów w 3D chyba się za bardzo nastawiłam i jestem trochę rozczarowana, bo jednak nie było ich aż tyle.

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 10:02   #76
Yunna
Raczkowanie

http://www.mcdonalds.pl/avatar/ Tutaj możecie zrobić sobie swojego avatara

Mój prywatny pan ochroniarz
Nasze zaręczyny

2830g i 52cm największego szczęścia na świecie
Nasz mały Tomuś

Yunna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 10:19   #77
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
a ja jako jedyna aż tak się nie zachwycę -owszem bardzo mi się film podobał, były momenty że ciary szły i niektóre efekty super, ale po przeczytaniu, że jest tyle efektów w 3D chyba się za bardzo nastawiłam i jestem trochę rozczarowana, bo jednak nie było ich aż tyle.

Ja też w końcu wybrałam się na Avatara w sobotę Wybraliśmy w końcu ze względu na lokalizację multikino no i wersję oczywiście w 3d, i niby też największą salę w Europie
No cóż.. zgodzę się, że film piękny i fabuła - choć przewidywalna - to urocza, jednak hmmmm myślę, ze tak samo film by mi się spodobał w wersji dwuwymiarowej.
Bywałam na róznych trójwymiarowych filmach w Imaxie, jednak tam efekty 3d mnie powalały, w Avatarze mam wrażenie wcale tak dużo ich nie było - zgadzam się zwięc w tej kwestii z Oshinek.
Za to okulary mnie uwierały za uszami

Generalnie jednak polecam oczywiście. Dla mnie ten 'wypad' nie był zwykłym wyjściem do kina, naprawdę duża sala kinowa, multum ludzi w kinie (mimo, ze rezerwowałam bilety dzien wczesniej nie było mowy, zeby 3 osoby usiadły obok siebie w jakichś dobrych miejscówkach) no i oczywiście piękny film.. Aż mi dech zaparło kiedy była ukazana scena 'ratowania' Grace i Ci wszyscy Na'vi siedzący po turecku i kołyszący się w rytm ich własnych modłów... Albo scena miłosna.. coś cudownego!!!
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 10:26   #78
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo są różne rodzaje efektów 3D. Tobie zapewne chodzi o takie "wystające" z ekranu? Takich efektów w Avatarze nie było. I moim zdaniem dobrze, bo nieco groteskowo wyglądałoby latanie na ikranach wprost przed twoim nosem, czy skakanie na drzewach wprost na Ciebie. Ten film to nie miała być "pokazówka" Imaxa o starożytnym Egipcie, czy rybkach pluskąjących się w morzu, tylko zwykły film fabularny, kręcony metodą 3D.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:43   #79
chiquititaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annah33 Pokaż wiadomość
Mój mąż ma dzisiaj urodziny,a że jęczy i prosi,żeby pójść na ten film,to się poświęcę i zarezerwowałam bilety na dzisiaj oczywiście,wszystko w pełnej konspiracji .
Jeszcze wczoraj mówił nieśmiało-a może w sobotę byśmy pojechali?a ja na to:nie,nie mogę,muszę iść do fryzjera

Mam nadzieję,że się ucieszy z niespodzianki
daj znać, czy mąż się ucieszył i jak Tobie się podobało. mnie mój mąż wyciągnął na ten film, wprawdzie na początku dość sceptycznie byłam nastawiona, ale później sama sięnie mogłam doczekać, żeby go zobaczyć

Cytat:
Napisane przez Yunna Pokaż wiadomość
http://www.mcdonalds.pl/avatar/ Tutaj możecie zrobić sobie swojego avatara
Dzięki

Sarrai
, kurczę, mnie też uwierały te okulary. na dodatek miałam je założone na swoje korekcyjne, które zawsze zakładam w kinie, hihi

W którym rzędzie oglądałyście film? ja byłam w siódmym i myślę, że fajniej byłoby jeszcze bliżej, ale z kolei nie lubię oglądać filmów siedząc w pierwszych rzędach, bo później boli mnie kark i głowa, jednak na pewno bliżej efekty były lepsze, bardziej przed nosem

Edytowane przez chiquititaa
Czas edycji: 2010-01-05 o 11:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 12:57   #80
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Za to okulary mnie uwierały za uszami
Cytat:
Napisane przez chiquititaa Pokaż wiadomość

Sarrai
, kurczę, mnie też uwierały te okulary. na dodatek miałam je założone na swoje korekcyjne, które zawsze zakładam w kinie, hihi

W którym rzędzie oglądałyście film? ja byłam w siódmym i myślę, że fajniej byłoby jeszcze bliżej, ale z kolei nie lubię oglądać filmów siedząc w pierwszych rzędach, bo później boli mnie kark i głowa, jednak na pewno bliżej efekty były lepsze, bardziej przed nosem

Co do okularów to mnie uwierały w nos i jak wyszliśmy z kina to ja z koleżanka miałyśmy spore ślady na nosie a chłopaki mieli ledwo widoczne

Co do rzędu to ja byłam w piątym, a mój brat w czwartym (ogólnie było nas razem 13 osób rozrzuconych po 5 i 4 rzędzie ) i też twierdzi, że w pierwszym to by było jeszcze lepiej (a zanim poszliśmy na film to się zastanawialiśmy czy nie za blisko zarezerwowaliśmy miejsca, ale i tak nie było za dużego wyboru, bo już wszystko było porezerwowane na środku, a w dalszych rzędach były tylko miejsca na bokach).

Stary 2010-01-05, 13:21   #81
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Bo są różne rodzaje efektów 3D. Tobie zapewne chodzi o takie "wystające" z ekranu? Takich efektów w Avatarze nie było. I moim zdaniem dobrze, bo nieco groteskowo wyglądałoby latanie na ikranach wprost przed twoim nosem, czy skakanie na drzewach wprost na Ciebie. Ten film to nie miała być "pokazówka" Imaxa o starożytnym Egipcie, czy rybkach pluskąjących się w morzu, tylko zwykły film fabularny, kręcony metodą 3D.
tak trochę żałuję, że naczytałam się o gałązkach wchodzących w oczy itd. i chyba zbyt mocno się nastawiłam.

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Co do okularów to mnie uwierały w nos i jak wyszliśmy z kina to ja z koleżanka miałyśmy spore ślady na nosie a chłopaki mieli ledwo widoczne
mój TŻ też miał ślady na nosie

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 20:27   #82
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:

mój TŻ też miał ślady na nosie
i ja byłam wczoraj w kinie - 3d - niesamowite przeżycie. Choć parę razy już widziałam filmy w 3d, to jednak Avatar zrobił na mnie duże wrażenie Wcale się nie dziwię, że Cameronowi tyle czasu zajęło tworzenie tej produkcji.
ps. : siedziałam bardzo blisko ekranu - w czwartym rzędzie

Edytowane przez doloresd
Czas edycji: 2010-01-05 o 20:28
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 21:04   #83
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Czyli którzy rząd najlepiej wybrać?
Srodek bedzie optymalny, czy lepiej troche bliżej ekranu?
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 22:21   #84
chiquititaa
Raczkowanie

na filmy w 3D rezerwuje się miejsca odwrotnie niż na zwykłe, czyli z przodu.
w kinie, w którym ja byłam, na ten film sprzedawali miejsca w rzędach 1-10, ja miałam miejsce w siódmym
Stary 2010-01-05, 22:24   #85
Spoora
Zakorzenienie

Doli chyba lepiej bliżej

Stary 2010-01-06, 06:43   #86
annah33
Zakorzenienie

Niespodzianka się udała.Bardzo fajnie to wyszło,bo w aucie zawiązałam mu oczy,żeby nie wiedział,gdzie go wiozę.Muszę przyznać,że był podniecony jak dziecko,które czeka na św.Mikołaja.

Jeśli chodzi o film,to mam mieszane uczucia...Owszem,podobał mi się,bo efekty bajeczne,ale historia banalna.Nie zachwyciłam się nim na maksa,choć orzeszków nie ruszyłam przez cały seans.
Z kolei mój mąż przeżywał go całą drogę powrotną(40 km),był zachwycony,oczarowany i bardzo poruszony,trochę wzruszony,taki nieobecny przez chwilę....
A ja to jestem taką konkretną babą,twardo stąpającą po ziemi i ten film po prostu tylko mi się podobał.Bez achów i ochów
annah33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 11:48   #87
cheshire-cat
Zadomowienie

byłam wczoraj, fantastyczny
przepiękna kreacja świata..a historia też była całkiem w porządku gorąco polecam, oczywiście w 3d

po seansie: tż... kupisz mi smoka?

You can't help that... we're all mad here

cheshire-cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 19:13   #88
Garadiela
Zadomowienie

Podobam sie sobie jako Avatar
http://www.mcdonalds.pl/avatar/morphing/?mId=32856438.3
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 13:46   #89
Germini
Zakorzenienie

http://www.joemonster.org/art/13127/..._i_Pocahontas_
Stary 2010-01-07, 22:21   #90
Alvesta
Zakorzenienie

co racja to racja ale i tak oglądałam z zapartym tchem wizualnie super
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości