zdrada moralna. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 19:23   #61
klapoucha
Raczkowanie

Dot.: zdrada moralna.

Chodzi mi o to, że tak na gadu dziwnie bym sie czuła pytać go o to o czym z nią rozmawia.. Zapytałabym przy najbliższym spotkaniu.
A, że zaufanie jest podstawą wiem, tylko, myślę, że ja nie ufałabym tak do końca, gdyby mój facet nacodzień spotykał sie z byłą. Ufam mu, ale gdyby z nią studiował, mogłboby być tak, że spędzał by z nią więcej czasu niż ze mną. Gdyby oczywiście siedzieli obok siebie, przerwy spędzali razem, razem wracali z zajęć itd.. To właśnie podziwiam
klapoucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 19:34   #62
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez klapoucha Pokaż wiadomość
A po co wogole mu kontakt z byla?
Ja nie rozumiem, jak osoby, ktore byly sobie kiedys bliskie, rozstaly sie przez cos, mogly sie kumplowac.
.. moze byc tak, ze poprzez takie rozmowy, zateskni za nia, albo stwierdzi, ze to byl blad, ze sie rozstali..
Moze porozmawiaj z nim na spokojnie i wytlumacz czemu Ci to przeszkadza.. Bo ja na Twoim miejscu pewnie tez czulabym niepokoj i nie chodzi o to, ze nie masz do niego zaufania.. Do niego mozesz miec, ale do bylej? ;p
Po co kontakt z byla? Ot czasem czuje sie potrzebe utrzymania kontaktu, nie zachowywania sie jak nastolatek co to trzaska drzwiami, zwiazek sie konczy i wracamy do 'znamy sie tylko z widzenia'.
Nie kazda para sie kumpluje, przyjazni, nie zawsze to, ze pozostajesz z kims w kontakcie oznacza, ze zapraszasz go na wspolne imprezy itp. Kazdy sobie po rozstaniu na nowo wypracowuje zasady. Jedni beda swietnymi kumplami (bo np ich zwiazek nie byl specjalnie powazny), inni beda spotykac sie czasem kulturalnie z utrzymaniem dystansu.

I pewnie niektorzy zerwali i zatesknili ale nie kazdy! Nie kazda rozmowa z bylym sprawia, ze pragniesz cofnac czas. Jesli rozstalas sie bo cos sie wypalilo to 6 godzinne rozmowy tej iskierki na nowo nie rozpala... ludzie.

Nie kazda byla czai sie jak jakis potwor na Twojego JUZ faceta by Ci go z premedytacja i dla sportu odbic i porzucic. Ja pozostaje w kontakcie z bylym i za nic na swiecie (!!) nie zabawilabym sie tak jego uczuciami. I mozesz mi nie wierzyc ale ja bym byla najszczesliwsza gdyby znalazl kogos, kogo pokocha!

I jesli Ci cisnienie skacze o gadki z byla to nie sciemniajmy, ze chlopakowi ufasz tylko tej heterze, bylej nie. Nie ufasz jemu i czujesz sie niepewnie w zwiazku. Wiec zamiast zabraniac (pff) kontaktow z bylymi zadbaj moze o swoje samopoczucie, samoocene itp.

Serio - Bylam taka histeryczna nastka w moim 1szym zwiazku. Mozna facetowi napierdzielac non stop do ucha o bylej, plakac, szantazowac emocjonalnie.... Jesli facet kocha to urwie kontakt ale szczesliwszym nie uczynie to ani Ciebie ani jego.

Nawet jesli jakas Byla X pragnie Ci odbic misiaczka, to jesli ma jaja i mu na Tobie zalezy, to powie jej by spadala na bambus. Jesli jednak zacznie z nia flirty, kawa przerodzi sie w kolacje ze sniadaniem, to i tak nie ma sobie kim dupy zawracac...

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez klapoucha Pokaż wiadomość
Ufam mu, ale gdyby z nią studiował, mogłboby być tak, że spędzał by z nią więcej czasu niż ze mną. Gdyby oczywiście siedzieli obok siebie, przerwy spędzali razem, razem wracali z zajęć itd.. To właśnie podziwiam
Ja pracuje ze swoim bylym... Nie spedzamy ze soba calego czasu w pracy bo mamy swoje inne zajecia ale to, ze czasem razem wyskoczymy na lunch nikomu nie szkodzi.

To moj byly... nie wyszlo nam z jakiegos powodu, powod dalej jest. Ilosc czasu spedzonego razem nie sprawi, ze ten powod zniknie...

I ludzie - ja to bym sie na waszym miejscu bardziej schizowala o Nowe Potencjalne niz byle :P

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 19:34   #63
ciabatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Co innego zamiana kilku słow miedzy znajomymi, a nastepnie dalsze kontynuawanie rozmowy, a co innego kiedy siedzisz wlepiona w monitor, on odpisuje po kilkunastu sekundach (robotem nie jest, chyba ze pisze i mysli z predkoscia swiatla) tłumaczac sie tym ze rozmawia jeszcze z bylą... i to raczej nie jest kilka slow. Nie rozumiem, czy jest to dla faceta az takie wielkie poswiecenie i wysilek by w tym danym momencie rozmawiac tylko i wylacznie ze swoja kobieta?
Ciekawe jakby on zareagowal gdyby ona pisala z bylym w tym samym czasie co z nim, ba! w dodatku on nie wiedzialby o czym, a to tez jest irytujace. Nie zapytasz w prost o to "ej o czym ty gadasz z byłą?"
bo jest to nietaktowne, z drugiej jednak strony bedzie Cie strasznie ciekawilo o czym mozna tyle rozmawiac z byłym partnerem/ką. Chcac nie chcac mozna po jakims czasie sobie nakrecic paranoje
Nikt nie chce tutaj z nikim zrywac kontaktu.
Ale zakładamy cały czas, że sobie ufają, tak? Bo jeśli tak, to ciekawość, o czym partner rozmawia z byłą, wynika z naszych własnych obaw, może jakichś kompleksów, wątpliwości, ale nieuzasadnionych i takich, z którymi trzeba sobie poradzić SAMEMU. A pretensje o to mogą spowodować, że chłopak po prostu zejdzie do podziemia. Bo dopóki dziewczyna o niczym nie wiedziała, wszystko było przecież ok...

Cytat:
Napisane przez lilypad Pokaż wiadomość
Aha, czyli w tym przypadku była to znajoma, tak? Teraz to już w ogóle nie rozumiem, no ale może niekumata jestem
I ja także się już chyba pogubiłam
ciabatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 19:38   #64
Merys
Zakorzenienie

Proponuje czytac wszystkie posty ze zrozumieniem, tyle ode mnie.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:12   #65
Bajumi
Raczkowanie

MERYS!! - dziękuję za pełne zrozumienie sytuacji.
Oczywiście nie zrobiłam mu awantury, powiedziałam jedynie, że jestem sfrustrowana tą sytuacją i po części i jego i moim zachowaniem. Wiadomo zapewnienia się posypały, że jemu na żadnej innej dziewczynie nie zależy tak jak na mnie, ale jak to już chyba ktoś wcześniej napisał, to tylko słowa.
Cenię go za to, że pomimo tego, że wiedział jak zareaguję powiedział prawdę - podoba mi się ta jego bezkrytyczna szczerość, ale nie o tym.
Jeszcze raz piszę - niech utrzymuje z nią kontakty - mi to nie przeszkadza, ale jeżeli się nie widzimy dłuższy czas, bo po prostu nie możemy, to tą chwilę na gg niech poświęci mi, a nie dzieli ją jeszcze na swoją byłą. Problem w tym, że to był poważny związek, angażowali się mocno... a ja swego czasu byłam jedynie koleżanką. Teraz czasem przy takich akcjach czuję zamianę ról - że znów jestem koleżanką a jemu zależy na tamtej, pomimo jego zapewnień.
Bajumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:18   #66
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Bajumi Pokaż wiadomość
Problem w tym, że to był poważny związek, angażowali się mocno... a ja swego czasu byłam jedynie koleżanką. Teraz czasem przy takich akcjach czuję zamianę ról - że znów jestem koleżanką a jemu zależy na tamtej, pomimo jego zapewnień.
Widzisz, bylas swiadkiem zwiazku swojego obecnego z nia. Widzialas zaangazowanie itp. Postapilas ryzykownie, kiedt zdecydowalas sie wlasnie z nim stworzyc zwiazek. Zmienic role. To nie jest tak, ze on Ci o niej opowiedzial, Ty ich znalas. Wierze, ze Ci ciezko.

Martwiace jest to, ze czujesz sie jak kolezanka w takich momentach. Moze czujesz gdzies w glebi, ze nie stara sie tak jak powinien. Slowa... zapewnienia...To jedno a czyny to drugie.
Czy czujesz, ze Twoj facet Cie kocha, dba i troszczy? Jest oddany? Czujesz, ze jestes w partnerskim zwiazku?
Moze poprostu sie obawiasz, ze jestes plastrem na zlamane serce?

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2010-01-01, 21:28   #67
Bajumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Czy czujesz, ze Twoj facet Cie kocha, dba i troszczy? Jest oddany? Czujesz, ze jestes w partnerskim zwiazku?
Moze poprostu sie obawiasz, ze jestes plastrem na zlamane serce?

Takie obawy na pewno są, choć wiem, że jeszcze przed tą co była chciał ze mną spróbować być w związku - ale wtedy jakoś się nie dałam... nie znałam go tak jak teraz. Więc czasem odnoszę wrażenie, że jestem jedynie alternatywą.
Czy ktoś jest oddany - tego nie można powiedzieć na podstawie tego jak ze sobą rozmawiamy czy jesteśmy - ufam mu, ale z nią spędził kawał pięknej historii.
Nasz związek jest udany oprócz takich właśnie zgrzytów, może wyolbrzymiam... Nie wiem. Najgorsze w tym, że on nie widzi za bardzo tego, że mi to tak przeszkadza.
Stary 2010-01-01, 21:45   #68
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
T
Czy ktoś jest oddany - tego nie można powiedzieć na podstawie tego jak ze sobą rozmawiamy czy jesteśmy - ufam mu, ale z nią spędził kawał pięknej historii.
Nasz związek jest udany oprócz takich właśnie zgrzytów, może wyolbrzymiam... Nie wiem. Najgorsze w tym, że on nie widzi za bardzo tego, że mi to tak przeszkadza.
No pewnie maja piekne wspomnienia. A Ty? Pewnie tez masz jakies piekne ze swoimi bylymi. Ja pamietam jak szalenie zakochana bylam w swoim ex mezu... Ale to juz TYLKO wspomnienia.

Mysle, ze wyolbrzymiasz bo sie obawiasz, ze ...odejdzie? On nie bedzie widzial jak Ci to przeszkadza chyba, ze mu powiesz. Ale nie, ze chcesz by na gg klikal tylko z Toba bo to strasznie dziecinne. Powiedz mu o swoich obawach bo problem z gg na moje oko siega nieco glebiej niz to, co opisalas.

Zastanow sie nad waszym zwiazkiem - mowisz, ze jest udany. Myslisz tak z jakiegos powodu. Pamietaj, ze ona zawsze bedzie, on czasu nie cofnie - jest jego byla dziewczyna. Skup sie na was, na tym co teraz. Nie na nich. Ich juz nie ma

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2010-01-01, 21:59   #69
Bajumi
Raczkowanie

Dziękuję HECATE!
Za każdym razem kiedy chcę mu powiedzieć o swoich obawach on wszystko kwituje zapewnieniami - nie pozwala mi tak myśleć, bo teraz jestem ja a nie kto inny.
Masz rację, muszę zaakceptować w pełni to co było kiedyś - przeszłości nie da się zmienić... Ale przecież gdyby nie chciał nie wiązałby się ze mną. muszę myśleć o nas a nie o tamtej...
Dziękuję
Stary 2010-01-01, 22:03   #70
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Ale przecież gdyby nie chciał nie wiązałby się ze mną.
No wlasnie!

No i jakos Cie jeszcze nie zostawil wiec nie przejmuj sie tym juz tak!

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2010-01-02, 07:34   #71
nicka01
Wtajemniczenie

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości