|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(
Skoro Twój chłopak tak płacze i lamentuje nad pękniętą gumką to wyobraź sobie jakie lamenty i nieprzespane noce go czekają jak się dowie o Twojej ewentualnej ciąży :P
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dala jej wizytówke,a kumpela oniemiała i uciekla...dzis ma sliczna coreczke
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).I nagle trudno, bedzie dziecko to bedzie? Dorosnij. |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem cholernie ciekawa, czy Autorka wreszcie poszła po rozum do głowy i biega teraz po lekarzach, czy może głaszcze swojego misia pysia po główce, żeby on biedny się nie martwił, wyspał się i odleciał hen, daleko. A za 9 miesięcy znajdziemy wątek mój chłopak nie wie, że mamy dziecko, a ja biedna boję się mu powiedzieć, bo ma taaaaką odpowiedzialną pracę i nie może się zamartwiać
![]() Cytat:
tu es venu en sifflant Edytowane przez Srebrnousta Czas edycji: 2010-02-09 o 00:39 |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" Edytowane przez PinkPanterr Czas edycji: 2010-02-08 o 23:26 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
tak a propos lekarzy, którzy odmawiają przepisania tabletki - mają do tego prawo, ALE mają wtedy OBOWIĄZEK pokierowania do lekarza, który na pewno taką tabletkę przepisze. tak więc za stwierdzenie 'nie, bo nie' i wyrzucenie z gabinetu możnaby się alimentów domagać.
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
i w koncu wzięłaś tą tabletkę?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
i powiedziałaś o tym swojemu chłopakowi?!
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzeniona
|
Autorka chyba stwierdziła, że co tam - jak będzie dziecko to będzie i może już nad imieniem myśli, dlatego nie odpisuje
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Bo my jestesmy zle, wredne i chamskie po co odpisywac ?
ojej dziewczyno więcej roztropności na przyszlosc!
|
|
|
#74 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie, my się tu nabijamy, a może dziewczyna poszła po rozum do głowy i pojechała po tę tabletkę, oby.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
|
|
|
|
#77 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) może przepisac ale nie każdy to robi ... Też się nasłuchałam przez tel od pewnej pani ginekolog aż jej powiedziałam, żeby trochę spusciła z tonu bo nie jestem 15-letnia gówniarą Jest problem z receptą na tabletkę "po", trzeba się nadzwonić, nabiegać, aż w końcu ktoś sie zlituje ![]() W moim przypadku sama sobie to utrudniłam, bo zamiast od razu zadzwonić do "mojego" gina to dzwoniłąm do innych. Wyszłam z załozenia, że skoro nie przyjmuje w ten dzień, to nie wypisze mi recepty. Ale na szczeście okazało się, ze był akurat w prywatnym szpitalu położniczym którego jest ordynatorem, poszłam tam, poczekałam, aż skończy odbierać poród (sic!) i wypisal receptę (oczywiście biorąc przy tym stówkę jak za wizyte ). Ale powiem Wam, że jak usłyszałam płacz dziecka to się zawahałam - czy czekac czy wracać do domu ....---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Możesz poprosić lekarza pierwszego kontaktu o receptę na tabletki antykoncepcyjne i wziąć od razu 3 (czy 4? gdzies czytałam w internecie ile) i nastenego dnia też.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-09 o 12:15 |
||
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
no i jak z tą autorką wątku i jej tabletką? wzięłaś, nie wzięłaś?
Ja to miałam przeprawę z ginami przez tę tabletkę po Dzięki Bogu za dni niepłodne
|
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, widziałam
ale zawsze to lepiej dopisać, bo później przyleci taka, co chciała wypróbować i użyła np yasminu do tego
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
NIe jestem pewna czy to było to, ale chyba o microgyon21 chodziło (że on sie nadaje do tej metody yuzupe).
Koleżanka poszła do gina, powiedziała mu, że bierze te tabletki właśnie i żeby jej przepisał. Przepisał i leżą w szufladzie w razie "w". Tańsze ponoć niż tabletka PO a skuteczne. P.s Rzecz jasna jak upływa termin przydatności itd. to ona je wymienia
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Prócz mycrogynonu jeszcze Minisiston, Rigevidon, Stediril 30 i Gravistat 250/125 http://www.antykoncepcja.pl/index.ph...pcja-ratunkowa
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę stres, możliwość akurat długiego weekendu, czy lekarzy, którzy nie wypiszą tabletki PO to takie trzymanie antykoncepcyjnych tabletek do metody yzupe (jak to się kurde pisze w końcu
) jest chyba całkiem rozsądne.Opakowanie Stediril 30 kosztuje jakieś 4 zł. Więc można je sobie trzymać póki nie straci ważności i bez żalu potem wyrzucić i kupić nowe. Natomiast wydać 60-80zł na tabletkę "po" i trzymać ją w razie czego a potem wyrzucić... No cóż... to już by bardziej bolało 8 dych wywalić do śmieci
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Byłam dzisiaj u publicznego ginekologa. Powiedział, że mi nie przepisze. Jego pierwsze pytanie brzmialo "Czy jest pani ofiarą gwałtu". Od razu powiedziałam, ze nie. A on "No to przykro mi ja raczej nie przepisuje tego typu tabletek". Moze powinnam dac mu jakąś łapówke, albo powiedziec, ze mnie zgwałcono ale nie chce wzywac policji i robic hałasu. Sama nie wiem |
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty po prostu nie chcesz tej tabletki, bo marzysz o tym ślubie. Gdybyś chciała, to byś miała tabletkę już wczoraj.
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
A co do mojego chłopaka to był wczoraj u mnie i przepraszał mnie za swoje niedzielne zachowanie powiedział, że zachował się tak bo był pijany (poprawiny wesela koleżanki) i że jak coś to damy sobie rade, ale na szczęście nie musimy się już martwic bo wzięłam tą tabletke. Już miała mu mówic, że nie wzięłam, ale on do mnie tekst "Kochanie proszę Cię zapamiętaj że prezerwatywy nie otwiera sie w połowie bo wtedy się zgina i to jest oczywiste że pęknie"
O BOSHE!!! Skąd ja miałam wiedziec? Czyli co teraz moja wina ? Oczywiscie nie chodziło mu, że to przeze mnie ale ja sie poczułam winna i już nie mówiłam, że tej tabletki nie wziełam, pomyślałam sobie, że rano pojade do ginekologa z koleżanką a po drugie to nie miałam dni płodnych. Powiedział mi jeszcze, że ja mam szkołe a on dobrą prace dlatego nie będziemy uprawiac seksu do ślubu ![]() Oczywiste jest ze jak przyjedzie do Polski w wakacje to i tak nie wytrzymamy i......, ale przed jego wyjazdem już do niczego nie dojdzie.... Tego się właśnie obawiałam najbardziej, a wogóle to on myslał że kupiłam tą tabletke i zostawił mi pod poduszką 200 zł żeby pokryc koszty wizyty u lekarza i tabletki a ja nie wydałam ani grosza...... Matko ale sie załatwiłam teraz przecież muszę mu te pieniądze oddac, a wiem że nie będzie chciał za żadne skarby przyjąc
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już sobie wyobrazam reakcje rodziców Wytykanie palcami w szkole, jakieś indywidualne nauczanie i brak przyszłosci ![]() 1 W poniedziałek z samego rana pojechalam 4 km. do najbliższej przychodni była niesamowita śnieżyca, czekałam w kolejce chyba ze 3 godziny co jakiś czas przychodziły do mnie sąsiadki i koleżanki mamy w z pytaniem "Co Ci dolega". Później musiałam tłumaczyc mamie że wcale nie pyłam u doktorki tylko u dentyski..... 2 Wypytałam wszystkie koleżanki o ginekologów w mieście 10 km ode mnie, ale jest tylko jeden ktory ma wolne 3 dzisiaj rano pojechałam z koleżanką do tego Radomia ale ona znała tylko jednego ginekologa jakimś cudem się tam dostałyśmy, ale on odmówił W niedziele nie miałam dni płodnych. Mogłabym jeszcze pojechac do tego miasta tam są "AŻ"2 apteki i błagac o tabletki bez recepty ale raczej sie niezgodzą, kiedyś słyszałam jak pod kosciołem babki obgadywały moją koleżanke "Widziałam jak w aptece kupowałam takie coś co się chłopowi nadziewa zeby w ciaże nie zajsc. Jak się taka nie wstydzi. Dajta spokój...." Tutaj naprawde wszyscy wszystkich znają ta opcja raczej odpada |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Takich lekarzy lepiej omijać z daleka, bo chyba się nie douczyli 
).

) może przepisac ale nie każdy to robi ... 

Dzięki Bogu za dni niepłodne