Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 12:17   #1
Iloncia703
Raczkowanie

Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(

Drogie wizażanki mam problem.

Otóż wczoraj kochałam się z moim chłopakiem. Zabezpieczyliśmy się Durexem tym najbardziej bezpiecznym, a on PĘKŁ!!!!
Zaczęłam krzyczec, i schizowac, że zajde w ciąże itp, mój chłopak strasznie się tym przejął zaczął płakac i przepraszac, że zmarnował mi cale życie itp. (ja mam 18 lat, a on 20). Strasznie mi się żal zrobiło wiec zmieniłam ton zaczęłam mu tłumaczyc, że to nie te dni i napewno nie zajde w ciąże, a tak naprawde to miałam dni płoden

Pytałam sie koleżanki czy pójdzie ze mną do ginekologa po recepte na tabletki PO, ale ona powiedziałam ze ginekolog ma 5- dniową przerwe ferie czy cos tam i że mogę iśc do każdego lekarza po recepte nawet dentystki albo weterynarza. Lekarz pierwszego kontaktu jest 4 km. ode mnie pojechałam tam rowerem w snieżyce, a ona powiedziała że mi nie przepisze. Tłumaczyłam jej, że każdy lekarz powinien to przepisac, a ona mówi, że wie o tym ale takich leków nie przepisuje i że mam iśc do ginekologa, mówiłam że ginekolog chwilowo nie przyjmuje, a ona "Przykro mi", Mi też jest CHOLERNIE PRZYKRO

Mój chłopak za kilka dni jedzie na pół roku do Anglii,nie chce żeby się cały czas przejmował i żebyśmy te ostanie dni spędzili w jakimś niespokoju
Dlatego powiedziałam, że zjadłam już tą tabletke i jest OK, nie chce żeby sie zadręczał. Bardzo go kocham, jesteśmy razem już 3 lata, ale ciąza w wieku 18 lat to dużo za wcześnie.

Nie mam komu powiedziec o tym problemie. Mój chłopak odszedłby od zmysłów, a rodzice to by mnie chyba z domu wywalili więc pytam sie Was. Czy lekarka miała prawo mi odmówic? Co ja mam teraz zrobic? W moim mieście jest tylko 1 ginekolog bo to bardzo maluteńkie miasteczko. Radom oddalony jest o 40 km. mogłabym pojechac tam ale co póżniej zrobie? Nie wiedziałabym gdzie pujsc ani nic

Dodam, ze od feralnego stosunku minęło 20 godzin, wiec mam coraz mniej czasu.

Prosze nie piszcie nic na temat mojej złej metody antykoncepcji bo to były naprawde dobre Durexy , tabletek nie będe przyjmowac bo mój chłopak siedzi cały czas w Anglii. Był tam 5 miesięcy wrócił na tydzień i od razu taka wpadka
Iloncia703 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 12:23   #2
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(

1. Idź prosto do apteki i błagaj żeby Ci sprzedała bez recepty, a potem doniesiesz.
2. Lekarka chyba nie miała prawa odmówić- moze wróć do niej i ją postrasz ze złożysz skargę...
3. idź prywatnie do jakiegokolwiek ginekologa-na pewno szybko cie przyjmie i przepisze co trzeba, znajdz w necie namiar na gina w Radomiu-zadzwoń i powiedz o co ci chodzi i ze masz mało czasu

Jeśli miałaś dni płodne to ja bym sie imała wszelkich sposobów.....

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-02-08 o 12:25
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 12:34   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

O litości, dziewczyno... Zamiast szczerze powiedzieć facetowi jak się mają sprawy, to Ty kłamiesz, że wszystko ok, że dni niepłodne, że połknęłaś tabletkę... PO CO?
I na dodatek nie chcesz jechać do większego miasta bo "nie będziesz wiedziała dokąd iść...". Trochę odpowiedzialności!

Idź do niego, powiedz mu prawdę i jedźcie do tego Radomia natychmiast, po drodze dzwoniąc po lekarzach. Ewentualnie najpierw idź do apteki i błagaj by ci sprzedali bez recepty, którą później doniesiesz. Ale polecałabym błagać w Radomiu, bo to zawsze więcej aptek i lekarzy, jak w jednym miejscu odmówią, to się idzie do innego.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 12:34   #4
andune
Rozeznanie

może tu?
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/pogotowie.aspx

edit: niestety, nic nie znalazłam tam. Jedź do tego Radomia!

Edytowane przez andune
Czas edycji: 2010-02-08 o 12:39
andune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 12:44   #5
invisible_01
Zakorzeniona

Cóż za poświęcenie - sama się zamartwiasz, bo nie chcesz, żeby biedny chłopak się stresował! Jak mnie i mojemu chłopakowi pękła prezerwatywa, to on latał po lekarzach i to on poszedł wykupić mi receptę, bo ja po prostu sama nie dałabym rady - jak jestem zestresowana to nie myślę. Jasne, że nie chciałam go martwić, ale to chyba poważna sprawa i z jakiej racji miałam sobie z tym radzić sama? Powiedz chłopakowi, jedźcie razem do tego lekarza i weź się w garść, zamiast biadolić na forum i szukać wszystkich argumentów, byleby nie próbować ("nie wiem, gdzie iść").
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 12:48   #6
Oliath
Zakorzenienie

Ilonciu - a potem (tfu, tfu) nie daj Boze powiesz mu, ze wcale nie jestes w ciazy? Bo by sie biedak zestresowal? Albo ze to nie Twoje dziecko?
Litosci, bierz goscia za uszy i niech Ci te recepte w zebach przyniesie.
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 12:59   #7
Iloncia703
Raczkowanie

Nie znacie go. Za 3 dni jedzie do Anglii ma bardzo ciężką i odpowiedzialną prace a nie prześpi ani jednej nocy,będzie się strasznie zadręczał a w pracy będzie "nieprzytomny" przez te 3 dni, które nam zostały nie odezwie sie do mnie słowem, jedynie średnio co 15 minut będzie mówił przepraszam, ze zmarnowałem Ci życie. Już kilka razy jak mi się spóźniał okres tak było.
Wole go w to nie mieszac. Obliczyłam ta kalkukatorku o tutaj:
http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni...-01-14&cykl=33
że wcale nie miałam dni płodnych. Może wogóle nie wezme tych tabletek?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 13:01   #8
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Iloncia703 Pokaż wiadomość
Nie znacie go. Za 3 dni jedzie do Anglii ma bardzo ciężką i odpowiedzialną prace a nie prześpi ani jednej nocy,będzie się strasznie zadręczał a w pracy będzie "nieprzytomny" przez te 3 dni, które nam zostały nie odezwie sie do mnie słowem, jedynie średnio co 15 minut będzie mówił przepraszam, ze zmarnowałem Ci życie. Już kilka razy jak mi się spóźniał okres tak było.

a przeczytałaś drugie zdanie?

poza tym piszesz ze masz nieregularne cykle, wiec sobie ten kalkulator mozesz wsadzic.....

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-02-08 o 13:03
Stary 2010-02-08, 13:06   #9
Iloncia703
Raczkowanie

Mam nieregularne cykle dlatego tam gdzie jest srednia długośc cyklu wpisywałam 27,28,30,33 dni i wżadnym nie mialam dni płodnych 7 lutego

Edytowane przez Iloncia703
Czas edycji: 2010-02-08 o 13:11
Stary 2010-02-08, 13:10   #10
Papryczkaa
Zakorzenienie

chyba szukasz usprawiedliwień, żeby nie jechac do Radomia

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:10   #11
201803290936
Konto usunięte

Zastanów się, czy dojrzeliście do seksu tak serio, serio, skoro pęknięta prezerwatywa wywołuje u Was wręcz histerię - Ty krzyk, on płacz, mówienie o zmarnowanym życiu.

Jedź do miasta, do porządnego ginekologa, załatw sobie na przyszłość zapas tabletek PO i przy okazji przemyśl inną metodę anty, bo prezerwatywy to do siebie mają, że od czasu do czasu zdarza im się zsunąć, pęknąć.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 13:14   #12
paula78
Zakorzenienie

Rozkladasz nogi przed facetem a jednoczesnie z nim nie rozmawiasz o sprawie ktora dotyczy was obojga ??

szkoda ci 100 zl na prywatna wizytę ?potrafisz obslugiwac internet wiec wpisz w google nazwe miasta i szukaj ginekologa.

Jeżżżuu co za dziecinada.

a tak na serio to marzysz o slubie w sukni z avatara ,co ?

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-02-08 o 13:16
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:17   #13
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zastanów się, czy dojrzeliście do seksu tak serio, serio, skoro pęknięta prezerwatywa wywołuje u Was wręcz histerię - Ty krzyk, on płacz, mówienie o zmarnowanym życiu.

Jedź do miasta, do porządnego ginekologa, załatw sobie na przyszłość zapas tabletek PO i przy okazji przemyśl inną metodę anty, bo prezerwatywy to do siebie mają, że od czasu do czasu zdarza im się zsunąć, pęknąć.
to była moja pierwsza myśl...

autorko - dziewczyny dobrze radzą. czas dorosnąć. nie ma innego wyjścia jak zakasać rękawy i zachować się jak dojrzała osoba. koniec, mama nie będzie nas całe życie prowadzić za rękę.
futura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:17   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
(...)
Również mi się to rzuciło w oczy. Może ten wątek ma być w razie czego usprawiedliwieniem przed facetem, czemu jednak "wyszła" ciąża?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:18   #15
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
skoro mowi ci ze zmarnował tobie zycie to moze oznaczac ze w przypadku ciązy z angli juz nie wróci,bierzesz to pod uwagę ?

autorka chyba chce byc w ciazy bo od prawie godizny siedzi na forum i w miedzy czasie odpowiada w innych watkach.
Swoja decyzja zmienilaś życie conajmniej 6 osobom,masakra.
Mamusia autorki chyba najbardziej się ucieszy a z kariery modelki bedziesz musiala zrezygnować.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-02-08 o 13:22
Stary 2010-02-08, 13:18   #16
Polly_
grozi wypollizowaniem

bez sensu jest ta dyskusja- juz uzyskałaś rady co robić. Więc rób to albo nie...
Stary 2010-02-08, 13:21   #17
Iloncia703
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Rozkladasz nogi przed facetem a jednoczesnie z nim nie rozmawiasz o sprawie ktora dotyczy was obojga ??

szkoda ci 100 zl na prywatna wizytę ?potrafisz obslugiwac internet wiec wpisz w google nazwe miasta i szukaj ginekologa.

Jeżżżuu co za dziecinada.

Czy gdyby internet nie był anonimowy a my rozmawialybyśmy na żywo też byłabyś taka chamska? Niesądze

Z miom chłopakiem rozmawiam o wszystkim, gdyby nie jechał do Anglii to bym mu powiedziała ale nie chce go zamartwiac bo wiem że nie będzie nic jadł ani spał po nocach, a ja nie miałam w końcu tych dni płodnych. Może spróbuje jeszcze zdobyc tę tabletke
Stary 2010-02-08, 13:23   #18
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nieregularne cykle dlatego tam gdzie jest srednia długośc cyklu wpisywałam 27,28,30,33 dni i wżadnym nie mialam dni płodnych 7 lutego
takie kalkulatory to o kant tyłka można rozbić.
dni płodne ustala się na podstawie kilkumiesięcznej obserwacji śluzu i temperatury. więc sorry, ale marne pocieszenie ten kalkulator i proszę Cię - nie traktuj go jako wiarygodne źródło.

szanse na ciążę są - jeśli dziecko nie wchodzi w grę - kombinuj. może jakiś inny lekarz - pogotowie, szpital? a jak nie to szukać najbliższego prywatnego ginekologa.

A tak poza tym.. :
Cytat:
zgadzam się

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:25   #19
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Czy gdyby internet nie był anonimowy a my rozmawialybyśmy na żywo też byłabyś taka chamska? Niesądze

Z miom chłopakiem rozmawiam o wszystkim, gdyby nie jechał do Anglii to bym mu powiedziała ale nie chce go zamartwiac bo wiem że nie będzie nic jadł ani spał po nocach, a ja nie miałam w końcu tych dni płodnych. Może spróbuje jeszcze zdobyc tę tabletke
Nie sądze abys miała szanse znależc się w kręgu moich znajomych więc to twoja jedyna szansa aby usłyszec moje zdanie na twoje zachowanie.

oczywiscie ,ż nie miałas dni płodnych a okres od zawsze masz nieregulany i juz nie raz płakalas na forum ze sie spoznia wiesz ,że pewnego dnia spozni sie 9 miesięcy ?

Powiedz mamusi ,że będzie babcią .

Chłopa tez ci nie zazdroszczę bo chyba jakis wrazliwy jest skoro trzeba go chronic od prawdziwgo życia.Wiec w sumie praktyke w opiece nad dziecmi juz masz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 13:38   #20
talali
Przyczajenie

Ja zażyłam Escapelle po 36h i było dobrze, a receptę na tabletki "po" może wypisać Ci każdy lekarz. Co myślicie o tym: http://www.antykoncepcja.pl/index.ph...pcja-ratunkowa ?? Czy któraś z Was to stosowała?
talali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:46   #21
zielona1911
Zakorzenienie

Te tabletki PO ginekolodzy nie chca przepisywac niestety.Najlepiej iść prywatnie do lekarza i tyle,dac 70zl czy ile tam u Ciebie kosztuje i miec swiety spokoj... Nazywaja sie Postinor Duo i kosztuja ok.70-80zl. Mozesz tez dokladnie przeliczyc dni i sprawdzic czy faktycznie sa plodne czy nie,druga rzecza to czy mial wytrysk czy nie,ale to sa tylko gdybania..lepiej idz do ginekologa

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2010-02-08 o 13:50
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:46   #22
Julie2611
Raczkowanie

Gdyby mi mój facet po stosunku zaczął płakać, histeryzować, przepraszać że mi życie zmarnował, to to by chyba ostatnie nasze spotkanie było. Nie cierpię mazgajstwa, facet ma być facetem. Jeśli pojawia się opcja ciąży, której już nie można zapobiec - to wspólnie myślimy, co zrobić, a nie płaczemy i przepraszamy się za zmarnowane życie.
A co do okłamywania faceta, żeby się nie bał -
Julie2611 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:53   #23
futura
Raczkowanie

Cytat:

wiesz co, to nie jest chamstwo, a szczerosc. kiedy poszlam do przyjaciolki bo balam sie wizyty u ginekologa uslyszalam to samo - nogi przed facetem bez problemu rozkladasz, a lekarza sie krepujesz?! i to jest swieta prawda nie ma sie co oburzac. gdyby moja znajoma przyszla do mnie w takim problemem jak Twoj to najpierw powiedzialabym jej wlasnie te slowa (bo nie ma co glaskac sie po glowkach, kiedy czas gra glowna role).

"moze sprobuje" - po to byl ten placz i histeria, zeby teraz sobie gdybac? nie rozumiem Cie zupelnie.

facet ktory placze nad peknieta gumka? jestem przerażona...
Stary 2010-02-08, 13:54   #24
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talali Pokaż wiadomość
Ja zażyłam Escapelle po 36h i było dobrze, a receptę na tabletki "po" może wypisać Ci każdy lekarz. Co myślicie o tym: http://www.antykoncepcja.pl/index.ph...pcja-ratunkowa ?? Czy któraś z Was to stosowała?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=80684 zobacz tutaj.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Te tabletki PO ginekolodzy nie chca przepisywac niestety.Najlepiej iść prywatnie do lekarza i tyle,dac 70zl czy ile tam u Ciebie kosztuje i miec swiety spokoj... Nazywaja sie Postinor Duo i kosztuja ok.70-80zl. Mozesz tez dokladnie przeliczyc dni i sprawdzic czy faktycznie sa plodne czy nie,druga rzecza to czy mial wytrysk czy nie,ale to sa tylko gdybania..lepiej idz do ginekologa
Postinor Duo już chyba wycofali teraz to Escapelle albo ta nowa tabletka, którą można zażyć do 5 dni po stosunku- Ellaone więcej w temacie zbiorczym, do którego link podałam wyżej.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 13:55   #25
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Julie2611 Pokaż wiadomość
Gdyby mi mój facet po stosunku zaczął płakać, histeryzować, przepraszać że mi życie zmarnował, to to by chyba ostatnie nasze spotkanie było. Nie cierpię mazgajstwa, facet ma być facetem. Jeśli pojawia się opcja ciąży, której już nie można zapobiec - to wspólnie myślimy, co zrobić, a nie płaczemy i przepraszamy się za zmarnowane życie.
A co do okłamywania faceta, żeby się nie bał -
dokładnie
poza tym powaznie zastanowilabym sie nad nastepnym mozliwym stosunkiem z nim (bo w sumie nigdy ryzyko ciazy nie jest wyeliminowane w 100%). zeby mi sie facet nie zabił, jak sie okaze ze bedzie tata
Stary 2010-02-08, 14:00   #26
Neciak89
Zakorzenienie

Kolejna z tym żałosnym podejściem "mam problem, nie mogę zajść w ciąże teraz, ale nie bede kombinować, bo kalkulator internetowy pokazuje mi dni niepłodne". Na pewno masz 18 lat? bo ja mam wrażenie, że 15.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 14:07   #27
zielona1911
Zakorzenienie

No tak z tymi dniami plodnymi to faktycznie bywa roznie...ja mialam nieregularny okres a zaszlam w ciaze po 2 miesiacach od ostatniego okresu,takze ta metoda jest zawodna.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 14:08   #28
zagubiona89r
Zakorzenienie

On naprawdę ma 20 lat???

Jakby mi facet po awarii z gumką zaczął histeryzować i płakać itd. itp. to chyba więcej seksu bym z nim nie uprawiała póki nie dorośnie. Zresztą, Ty też do niego nie dorosłaś jeszcze.

Jasne, przejęłabym się i pewnie gonilibyśmy po ginekologach i aptekach WE DWOJE, ale oczekiwałabym, że facet będzie wtedy dla mnie oparciem (a ja dla niego), a nie, że go muszę chronić i okłamywać bo on się biedny przejmie, znowu popłacze i będzie pierniczył o zmarnowanym życiu zamiast zacząć działać.

A co do meritum sprawy:
Czy ta gumka pękła po wytrysku czy przed i się zorientowaliście? Jak po... no to masz się o co martwić, jak przed to szanse dużo mniejsze. Jak po wytrysku a istnieje ryzyko dni płodnych (te kalkulatory to wiesz... są nic nie warte) to leciałabym po tabletkę. Jak nie było wytrysku to chyba jednak bym nie wzięła tabletki PO.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 14:25   #29
PinkPanterr
Rozeznanie

Okłamujesz faceta ,ktorego tak kochasz, w takiej sprawie?
Zamiast z nim to załatwiac latasz sama zeby on sie nie martwil?Bo wyjezdza? Porelaksowac sie i pobyc razem w spokoju przed jego wyjazdem mozecie jak juz załatwicie ta sprawe, a nie teraz bedziesz udawac ze wszystko jest pieknie... Mowisz ze nie wiesz gdzie? Google prawde Ci powie mow facetowi wsiadajcie w samochod/autobus obojetnie,i do lekarza szybciutko. Bo problem bedzie jak nie zalatwisz tego a pozniej facetowi co powiesz? Bedziesz tatusiem bo cie oklamalam..? Wy nie dorosliscie do seksu a co dopiero do dziecka wiec szybko zalatwiaj sprawe.
...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:.

24.07.2010- rzuciłam!

3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn

"Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom,
Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo"

PinkPanterr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 14:33   #30
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Mi nawet prywatny nie chcial przepisac.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości