|
|
#61 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Kilka słów o naturze facetów:)
No jakie towarzystwo się zrobiło wrażliwe...a nie można by tak przyjąć tego wątku z przymrużeniem oczka, na wesoło?
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Napisane przez dzenka
![]() Totalna masakra,nie ma to jak SOLIDARNOŚĆ PŁCI,która występuje jedynie u facetów!!!!!! a kobiety ???? zazdrosne ,zawistne,zdradliwe i o *******e pozabijałyby się wzajemnie.Według mnie autorka wątku,napisała swięta prawde,widac dziewczyna/realistka i oczy otwarte,nie da sobie mydlic oczu/.....tak tak kochane ,chwalicie wszystkie jakie to cudo ten wasz tż....tylko skąd tyle wątków ze was krzywdza itd......szukacie pocieszenia ...w rozmowie z kobietami......a czemu nie z cudo tż!!!!! Hmmmm zaloze sie ze po tym jak już wam klapki z oczu spadną zobaczycie ze 70% tego co napisała autorka .....robi wasz facet..../nie piszę ze 100%więc się nie gotujcie/. Znam sporo dziewczyn które twierdziły ze mają ideał wręcz 1 na 100...no tak podporządkowały się panu i były zadowolone,ślepe,głuche aż zostały wymienione ....klapki spadły i po fakcie dostrzegły jaki był . No ale faktem jest ze cuda się zdarzają......mam nadzieję i życzę wszystkim tego cudu. Wybacz, że zapytam, ale leki dziś wzięłaś? Jak nie to radzę wziąć bo nie wiem co się tak unosisz kobieto. Dla mnie nie jest nowością, że istnieją normalni, kochający, troskliwi i dojrzali faceci. Jak takiego w końcu spotkasz to przestaniesz takim jadem może pluć.Dzisiaj 00:03 No prosze ,jaka troskliwosc...dzieki ze pytasz, tylko widzisz to jest tak ,ze skro ty na wspomagaczach lecisz to nie znaczy ze inni tez....no ale duzo zdrowia zycze ,zebys pózniej nie pisala ze /jadem pluje/....bo az tak, to nie chce mi sie tu wysilac!!!!! Wnerwilo mnie to jak posypaly sie teksty /zalu i wspólczucia/dla autorki watku.../z kim sie zadaje itd!!!!! /aaaa i po moim wpisie to juz dwie jestesmy skrzywdzone przez los Przeciez to było OGÓLNIE....nie o niej i jej facetach...!!!!! wiekszosc zachowała sie .../mój mis jest najjjjj...o jezu A dla panow mala rada!!!........ złosc pieknosci szkodzi
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Syklamen i dzenka masz rozdwojenie jaźni?
jakoś mnie to by nie zdziwiło.
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast Ty z takim jadem i złością wyjechałaś jakbyś nas wszystkie powybijać chciała...
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/733...erpunkcji.html Polecam, dowiesz się wielu ciekawych rzeczy. http://www.meganarzedzia.pl/pl/produ...d_variant=7641 A to później - wkłada się pod język. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdzenie faktu, ze glupoty i prymitywne uogolnienia to glupoty i prymitywne uogolnienia to stwierdzenie faktu, a nie brak dystansu ![]() Zlosc? A kto sie tu zlosci, u mnie to cos pomiedzy wspolczuciem jak mozna miec tak spaczona percepcje i operawac na poziomie takich uogolnien, a zdziwieniem, ze niektorzy tak funkcjonuja w ogole.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Rozeznanie
|
Wątek napisany pół żartem pół serio. A tu nagle ataki, zarzuty, że autorka ma dziwnych znajomych, chłopaków - debili itp.
Ja osobiście spotkałam się u mojego TŻ z numerami takimi jak: 17, 18, 11, 12, 4, 7; I wcale nie uważam, żeby był niedorozwojem. Aczkolwiek bardzo mi wadzą te Jego cechy. Ja jednak również potrafię nieźle zajsc za skórę, dlatego uzupełniamy się... Od siebie mogę dodac, że faceci inaczej rozmawiają ze swoją partnerką przez telefon gdy są w towarzystwie kumpli, a inaczej gdy nikt ich nie słyszy. I po seksie są NIE DO ŻYCIA i nie rozumieją, że my musimy się przytulac! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i że strzelamy wiecznie fochy ja takich problemów nie miewam.
Edytowane przez KochanaGadzinka Czas edycji: 2010-02-25 o 17:43 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Chciałabym zauważyć, że dodałam listę składającą się z 10 punktów opisującą zalety panów
Tego to już nikt nie skomentował. Może przeczytajcie ją |
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy Ty naprawdę nie widzisz, że nie o to nam chodzi? ![]() Po prostu użalamy się nad tak ograniczonym postrzeganiem rzeczywistości, jako ciągu stereotypów, bo jak napisałam gdzieś wyżej ŻADEN inteligentny człowiek nie pozwoliłby sobie na założenie takiego wątku, gdyż poddanie się takim uogólnieniom bardzo zawężą percepcję świata. Jedyne, co może Cię tłumaczyć to wiek, ale jeśli pójdziesz tą drogą to...nie będzie to specjalnie rozwijająca droga. Aha, wysmarowanie postu z tym razem zaletami chłopców/facetów to smutne potwierdzenie, że nie rozumiesz naszych zarzutów w stosunku do Twojej osoby. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale dlaczego Nina upierasz się przy tak poważnym pojmowaniu tego tematu? Nie można tego potraktować z przymrużeniem oka?
Dlaczego taki bulwers raptem? Dlaczego takie oburzenie? Skąd tyle ideałów wśród facetów, skoro na wizażu jest tyle tysięcy wątków na nich narzekających? Rany boskie, ludzie, trochę luzu.
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę, że są czepialske, humorzaste, łatwe, są zazdrosnymi bluszczami, nie mają swojego zdania, dają się upokarzać, wiecznie marudzą, wyszukują problemy gdzie ich nie ma itd. itp. Podejdziecie do tego na luzie? Bardzo wątpię.
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z istnienia złych zdaję sobie doskonale sprawę (patrz mój pierwszy wątek, a tym samym przyczyna znalezienia się na wizażu) Chodzi o moje ubolewanie nad wąskimi horyzontami dzisiejszych ludzi, niestety zauważam tendencję zwyżkową. Dotyczy to wszystkich dziedzin życia, od stereotypowego myślenia po pisanie "wogule" i bycie pewnym, iż "w ogóle" jest zupełnie innym słowem, a nawet jeśli nie jest, to o co mi chodzi, przecież to pewnie dysortografia, a na pytanie jaką ostatnio książkę przeczytał, w/w osobnik popada w głęboką zadumę. I niestety operowanie uogólnieniami tyczy raczej osób z tego grona. Dlatego jak widzę, że wizaż, taka oaza zdrowego rozsądku, pełna interesujących dyskusji narażona jest na coraz większy napływ, że tak się wyrażę, "różnorodnych" osób, to ciśnienie mi skacze. I stąd mój, że tak powiem kolokwialnie, bulwers. ![]() Jeśli nadal nie zrozumiesz, to już lepiej tego nie wyjaśnię niestety. Edytowane przez Nina_84 Czas edycji: 2010-02-25 o 18:34 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Ja podejdę.
|
|
#74 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Patrząc chociażby na wątki wizażowe ![]() Poza tym jednak główny post był nieco bardziej humorystycznie napisany Gdybyś napisała go w podobnym tonie, to bym się pewnie nie raz roześmiała Ale ja jestem akurat dość mocno zdystansowana do siebie ![]() Poza tym jak się pojawia tego typu wątek, rusza lawina oburzenia, to mam ochotę napisać "uderz w stół..." Ja tam sobie ten wątek zasubskrybowałam, będzie idealny na PMSa
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam w 1 poście nie widziałam humorystyki. I nie kobiety takie nie są. CZĘŚĆ kobiet taka jest. Tak samo jak CZĘŚĆ mężczyzn jest taka jak Ci przedstawienie przez autorkę. Mi nie tyle chodzi o samą treść postu, a o to uogólnienie właśnie. Ostatnio coraz częstsze.
|
|
|
#76 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) wolny od wad nie jest, ale dla mnei to jest chore jak mozna tak uogolniac. Moze zaczniemy pisac uogolnienia nt. kobiet? to dopiero bedzie wojna
|
|
|
#77 |
|
po drugiej stronie szafy
|
tak Zagubiona, widziałam, napisałaś, że główny problem według Ciebie leży w tytule wątku...ech. No nic, ja nie łapię autorki za słówka, wydawał mi się oczywistym fakt, że tu nie chodzi o wszystkich facetów, że to nie są uogólnienia rozszalałej feministki.
Zwłaszcza jak autorka pisze "To są moje obserwacje na temat facetów. I wszystkie z życia wzięte Oczywiście nie chce tutaj facetów obrażać, bo muszę przyznać, że potrafią być czasami kochaniAle możemy się trochę pośmiać z niektórych ich zachowań. Dziewczyny wypowiadajcie sie czy zgadzacie się z niektórymi moimi spostrzeżeniami...opowiad ajcie własne sytuacje Buziaki sla WasNo ale nie ukrywałam nigdy, że mam spaczone poczucie humoru Widocznie podobne do autorki, he he he.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-02-25 o 18:46 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie mogę z tego pogrubionego. Czy Ty naprawdę taki tekst mogłaś przypisać, jak to nazwałaś, "rozszalałej feministce"? ![]() Feministkami nazywają się kobiety o raczej szerszych horyzontach, te z rodzaju zakładających wątki epitet "feministka" uważają za obraźliwy. ![]() Właśnie mnie, feministkę, takie poglądy najbardziej uderzyły. Może nie wiesz, ale feministki to nie baby z wąsami, nienawidzące mężczyzn? |
|
|
|
|
|
#79 |
|
BAN stały
|
ocho, teraz się zacznie spór o naturę feministek
No i nie uogólniaj Nina_84 bo znam dwie ostre feminichy, które facetów najchętniej wystrzeliłyby w kosmos. Mówią o sobie, ze są feministkami radykalnymi. Abnegacja to również ich cecha. http://www.f-jakfeminizm.webpark.pl/fem_rad.html |
|
|
|
|
#80 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Sugerujesz mi wąskość horyzontów - ok, bardzo możliwe, że masz rację. Czy w związku z powyższym nie powinnam się wypowiadać?
|
|
|
|
#81 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest tam jedno zdanie podsumowujące, że Cytat:
|
||
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
Zresztą przykład radykalnych feministek udowadnia, że w sumie uogólnianie nie ma tak krzywej gęby i nie jest tak zgubne jak się tutaj twierdzi. Bo oto generalnie jest tak, że feministki to nie są baby z wąsami tępiące facetów i ich patriarchalny porządek
ale takie też są wśród nich. Przekładając to na ten wątek: faceci generalnie lubią piłkę nożną bardziej niż kobiety ale są też tacy, którzy jej nie znoszą (jak mój ojciec na przykład). I o to prawdopodobnie chodziło autorce tego wątku. Żeby pogadać o tych różnicach, które jak nam sie wydaje występują generalnie między płciami. Jak nam się wydaje, podkreślam.
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-02-25 o 19:40 |
|
|
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
Ale jest to jeden z nurtów feminizmu, który się wymienia w literaturze.
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do feministek, to często kobiety postępują w życiu zgodnie z tą ideą, ale często zastrzegają "feministką to ja nie jestem" stąd, wyjątek od reguły pokazany na przykładzie facetów i piłki nożnej nie może odnosić się do feminizmu jako takiego, gdyż te radykalne kobiety po prostu nie powinny zaliczać się do grona feministek, a faceci nielubiący piłki nożnej (jak mój TZ) jakby nie patrzeć mężczyznami są.
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo coś mi tam nie gra logicznie, a teraz nie chce mi się myśleć
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wobec takiego argumentu pozostaję bezradna, aczkolwiek zaryzykuję porównanie do muzułman-terrorystów, którzy w zasadzie pokojową religię - islam, interpretują, jak powiedzmy Świadkowie Jehowy Biblię, do usprawiedliwienia czynów niegodnych żadnej religii. Nadal są muzułmanami, ale takimi "wyrwanymi z kontekstu" |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Potem jeszcze Syklamen napisała "Ja nie mówię, że wszyscy faceci są tacy. To raczej miał być wątek bardziej do śmiechu. Nie bierzcie go tak na poważnie. I powiedziałam, że przypadki są wybrane na potrzeby wątku." I ja to tak odebrałam. Uogólniający jest tytuł, fakt, niefortunnie wymyślony. Niemniej jednak przyznaję, moje horyzonty mogą nie obejmować istoty rzeczy
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
co do jednego sie zgodze - faceci nie cierpią pytać o drogę. Niektórych to choćby kołem łamać to nie spytają
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
To podobno najczestsza przypadlosc u kobiet 
Sądzę, że autorka wątku nie pisała całkowicie poważnie, gdyż cała treść jest napisana raczej w tonie żartobliwym.