|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Seks przedmałżeński
Cytat:
Jeżeli para nie jest dobrana, zbyt szybko i pochopnie podejmuje decyzję o mieszkaniu razem, czy małżeństwie, to potem to wychodzi i na pewno nie jest to wina seksu, ale zwykłego niedobrania się, lekkomyślności. A czasami miłość się po prostu kończy i tyle. |
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie słyszałam ani nie znam ani jednego przypadku ludzi, którzy rozwiedli by się czy przestali kochać z powodu seksu przedmałżeńskiego. Wcale nie słyszę często, że pary uprawiające seks przed ślubem mają słabszą więź, w życiu tego nie słyszałam - nawet od księży. Nie wiem skąd masz taki pogląd...? Cytat:
Nie wiem jaki reportaż oglądałaś, ale w Polsce od 10 lat najczęstszą przyczyną rozwodu jest "różnica charakterów" a nie seks przedmałżeński. O rozwód głównie składają kobiety - jako przyczynę tego zjawiska dopatruje się wzrost wymagań wobec mężczyzny oraz większą samodzielność kobiet - dziś nie boimy się zaczynać od nowa, a swojej wartości nie określamy poprzez posiadanie męża. Jednym słowem jesteśmy odważniejsze i bardziej fochate.
|
|
|
#63 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie zgadzam się.. Poza tym ludzie którzy kochają się wcześniej są właśnie bardziej związni, więc nie wiem skąd pomysł, że ma się słabsza więź małżeńską? Chyba właśnie na odwrót! ![]() Dziwnie, nie chciałabym będąc z facetem 5 lat, po ślubie wstydzić się rozebrać To czy się czeka do ślubu to indywidualna sprawa, ale chyba jak się mocno ludzie kochają to chcą być ze sobą blisko już wcześniej I tak na dobrą sprawe wcale nie trzeba kochać się 5 razy dziennie, ale chociażby raz na jakiś czas.. Takie moje zdanie, ale każdy ma inne
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pytania będą jeszcze powracać długo długo długo... I nie ma co się dziwić.Prawie Indywidualne podejście partnerów. Nie przeżyjemy życia za innych.
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Tia.. A od masturbacji rosną włosy na rękach..
Gdyby nie seks przedmałżeński to większości małżeństw by nie było (a może i części Wizażanek.. ).ja1510 - brednie jak brednie, ale psychologia posunęła się już porządnie do przodu.. A jeśli chodzi o kwestie religijne - albo wierzysz i się z tym zgadzasz, albo nie wierzysz i robisz, co ci sumienie nakazuje. Nic nowego w tej kwestii się tu nie wymyśli.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

ostatnio zastanawiam się, jakie skutki może wywrzeć na człowieku seks przedmałżeński, czy może mieć wpływ na nasze przyszłe życie i stosunki w małżeństwie? często słyszy się, że pary, które uprawiały seks przed ślubem mają słabszą więź małżeńską i ich uczucie po zawarciu związku małżeńskiego często okazuje się ulotne. Co o tym sądzicie? Czy Waszym zdaniem seks przed ślubem odbija się także na psychice człowieka? zapraszam do dyskusji

).