Seks przedmałżeński - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 11:50   #61
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Seks przedmałżeński

Cytat:
Napisane przez ja1510 Pokaż wiadomość
Witam ostatnio zastanawiam się, jakie skutki może wywrzeć na człowieku seks przedmałżeński, czy może mieć wpływ na nasze przyszłe życie i stosunki w małżeństwie? często słyszy się, że pary, które uprawiały seks przed ślubem mają słabszą więź małżeńską i ich uczucie po zawarciu związku małżeńskiego często okazuje się ulotne. Co o tym sądzicie? Czy Waszym zdaniem seks przed ślubem odbija się także na psychice człowieka? zapraszam do dyskusji
Często słyszy się gdzie?

Jeżeli para nie jest dobrana, zbyt szybko i pochopnie podejmuje decyzję o mieszkaniu razem, czy małżeństwie, to potem to wychodzi i na pewno nie jest to wina seksu, ale zwykłego niedobrania się, lekkomyślności. A czasami miłość się po prostu kończy i tyle.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 11:53   #62
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ostatnio zastanawiam się, jakie skutki może wywrzeć na człowieku seks przedmałżeński, czy może mieć wpływ na nasze przyszłe życie i stosunki w małżeństwie? często słyszy się, że pary, które uprawiały seks przed ślubem mają słabszą więź małżeńską i ich uczucie po zawarciu związku małżeńskiego często okazuje się ulotne. Co o tym sądzicie? Czy Waszym zdaniem seks przed ślubem odbija się także na psychice człowieka? zapraszam do dyskusji
Moim zdaniem seks przedmałżeński ma dobry wpływ na człowieka, daje radość i miłe wspomnienia

Nigdy nie słyszałam ani nie znam ani jednego przypadku ludzi, którzy rozwiedli by się czy przestali kochać z powodu seksu przedmałżeńskiego. Wcale nie słyszę często, że pary uprawiające seks przed ślubem mają słabszą więź, w życiu tego nie słyszałam - nawet od księży. Nie wiem skąd masz taki pogląd...?

Cytat:
szkoda,że moje przemyślenia to dla wielu z was brednie. Nie wierzę, że nigdy sie nie zastanawialiście nad konsekwencjami takiego zachowania...ale to nie moja sprawa.
Jeśli chodzi o stwierdzenie"często się słyszy" to miałam na myśli moje środowisko, w którym takie tematy są podejmowane. Takie opinie miałam również okazję usłyszeć w reportażu dotyczącym psychologicznych przyczyn rozwodów.
Zastanawiałam się - jak miałam 13 lat i wierzyłam w romantyczną miłość, w której ludzie jedynie trzymają się za ręce spoglądając sobie czule w oczy, a ten obrzydliwy seks uprawiają 1-3 razy w życiu w zależności od tego ile chcą mieć dzieci. Jak dorosłam i dojrzałam to zrozumiałam, że takie dylematy są dziecinne.

Nie wiem jaki reportaż oglądałaś, ale w Polsce od 10 lat najczęstszą przyczyną rozwodu jest "różnica charakterów" a nie seks przedmałżeński. O rozwód głównie składają kobiety - jako przyczynę tego zjawiska dopatruje się wzrost wymagań wobec mężczyzny oraz większą samodzielność kobiet - dziś nie boimy się zaczynać od nowa, a swojej wartości nie określamy poprzez posiadanie męża. Jednym słowem jesteśmy odważniejsze i bardziej fochate.
Stary 2010-03-01, 12:05   #63
daafnee
BAN stały

Cytat:

Nie zgadzam się.. Seks przed ślubem według mnie bardziej zbliża niż oddala.. Bo wchodząc w małżeństwo zna się już siebie "od podszewki", nie ma wstydu..
Poza tym ludzie którzy kochają się wcześniej są właśnie bardziej związni, więc nie wiem skąd pomysł, że ma się słabsza więź małżeńską? Chyba właśnie na odwrót!
Dziwnie, nie chciałabym będąc z facetem 5 lat, po ślubie wstydzić się rozebrać A takie są początki w seksie..
To czy się czeka do ślubu to indywidualna sprawa, ale chyba jak się mocno ludzie kochają to chcą być ze sobą blisko już wcześniej
I tak na dobrą sprawe wcale nie trzeba kochać się 5 razy dziennie, ale chociażby raz na jakiś czas..
Takie moje zdanie, ale każdy ma inne
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 16:02   #64
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sekretna Pokaż wiadomość
O rany nie myślałam że jeszcze w tych czasach można mieć takie dylematy
Wiesz, niektórzy np w dalekiej turcji nigdy nie widzieli kibelka na oczy Takie pytania będą jeszcze powracać długo długo długo... I nie ma co się dziwić.

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
nie?
Prawie

Cytat:
Napisane przez Pazurexe Pokaż wiadomość
Rany nie wierz w takie brednie. Moim zdaniem powinno się spróbować przed ślubem, żeby sprawdzić czy do siebie pasujecie pod tym względem, oczywiście jak Wam za pierwszym razem nie wyjdzie to nie panikujcie.
Indywidualne podejście partnerów. Nie przeżyjemy życia za innych.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 16:40   #65
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda,że moje przemyślenia to dla wielu z was brednie. Nie wierzę, że nigdy sie nie zastanawialiście nad konsekwencjami takiego zachowania...ale to nie moja sprawa.
Jeśli chodzi o stwierdzenie"często się słyszy" to miałam na myśli moje środowisko, w którym takie tematy są podejmowane. Takie opinie miałam również okazję usłyszeć w reportażu dotyczącym psychologicznych przyczyn rozwodów.
jakie konsekwencje?sexu przed ślubem,czy PO
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 16:48   #66
Deede
Zakorzenienie

Tia.. A od masturbacji rosną włosy na rękach..
Gdyby nie seks przedmałżeński to większości małżeństw by nie było (a może i części Wizażanek..).

ja1510 - brednie jak brednie, ale psychologia posunęła się już porządnie do przodu.. A jeśli chodzi o kwestie religijne - albo wierzysz i się z tym zgadzasz, albo nie wierzysz i robisz, co ci sumienie nakazuje. Nic nowego w tej kwestii się tu nie wymyśli.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości