|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę ! 10 i więcej kilogramów w dół ! :) cz. II
Nooo, co tu taka cisza dzisiaj?
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor.
Cisza,cisza. Ja sie nie odzywam, bo mam dola. Mam w tym tygodniu 4 kola w tym jedno kosmiczne Wiecej sie zamartwiam niz ucze, no ale juz taka jestem okropna Pod wzgledem jedzenia - ok, limit kalorii redukcyjnych na pewno nie zostal przekroczony, wypilam tylko dzis za malo wody, no i nic sie w tym tygodniu nie ruszam poki nie pozaliczam, a chcialabym isc pobiegac.. Dzisiaj bylam na aerobiku, babeczka dorzucila nam cwiczenia z tasmami - mowie - hardkor! Prawie plakalam tak bolaly mnie od tego miesnie ;p a za tydzien powrotka w wersji hard.
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam je raz na fitnessie też, dają wycisk, no i wszystkie mięśnie angażują Na pewno dasz sobie radę na kołach, dobrze będzie Ja o dziwo coś mam mało do roboty w tym semestrze Boję się, że się rozleniwię i jak przyjdzie co do czego to się nie zmobilizuję do pracy ![]() No i po kolacji wpadły jeszcze kolejne dwa ciastka
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczorajszy dzien-dzien przed wazeniem spedzony z winkiem i Tz i wszystkimi innymi zlymi dodatkami
tak wiec powiem tylko ze brzuch mialam wypasiony a zjadlam chyba ze 4000 kcal.. chyba po tym dole z wazeniem. dzisiaj wazylam sie przed toaleta 73,4 czyli prawie 1kg wiecej, teraz nie wiem czy po toalecie bedzie jakas zmiana bo juz jestem po sniadaniu wiec nie wiem czy jest sens ponownie sie wazyc. dzis juz dobrze. stracilam w ogole nadzieje, zalozylam sobie 5kg a tymczasem 2kg spadlo i zastoj, oczwyscie przeze mnie wiec zastanawiam sie nad jedzeniem 1000kcal, czasem mysle o dietach drastycznych oczywiscie ich nie zastosuje.. ale przy takim czyms gwiazdko witaj, musisz po prostu na swietach jesc z umiarem- nie przejadac sie, wiadomo ze to swieta beda ciasta itp i na pewno zje sie wiecej niz teraz ale musisz jesc tyle ile teraz +ewentualne przysmaki swiateczne, czyli jest te 5 razy dziennie, nie jesc miedzy posilkami tych ciast i slodyczy bo bedziesz chodzila z wieelkim brzuchem, a przez 3 dni nie przytyjesz od jedzenia np 2500 kcal. gohs sie ciesz,ze nie masz roboty a nie co bedzie potem;p eh my polacy, zamaist cieszyc sie tym co jest martwimy tym co bedzie ![]() Sailor powodzenia, glowka do gory
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
heeeej
![]() Siedziałam na poparzednim wątku i dziwiłam sie ze tylko do 20stego pisałyście a tu myk myk nowy nam otworzyli w tym czasie ![]() U mnie nie ma czym sie chwalić, waga poszła w górę, a tak było świetnie w dól;/ Mam jakąs strasznie niską samoocene ogromną krytyke;/ co załoze jakiekolwiek spodnie widze pasztet, chciałam dopasować sobie jakieś fajnie skrojone spodnie bo te które posiadam poszerzają mnie a tu coż.. co nie przymierze to czuje sie grubo, czasem nawet rozmiwaru na mnie nie ma z tego co bym chciała co do diety, byłam na imieninach w weekend i o wiele za dużo sobie pozwoliłam,ciasta cukiereczki wrrrr... ![]() Zaczęłam siłownie lecz, nie zgrywa mi sie z zajęciami i jedynie moge na nią iść raz góra dwa w tyg a marzyło mi sie dzień w dzień jezdzenie na rowerku czy inne ćw aerobowe które są tam możliwe. Dzień łady,optymistyczna wiosna ale nie dla mnie;/ tez łapie jakieś dołki co do studiów kierunku i przyszłej pracy. Czuje ze stoję w miejscu. Szukam wciąż dorywczej pracy i nadal nie znalazłam ![]() Mischi tez zastanawiam sie nad drastycznymi dietami, czasem juz mam dziwne mysli by katowac sie cw a jesc praktycznie nic..co byłoby głupotą wiem. Gohs jak na razie tez za wiele nie mam tylko język tak dużo czasu pochłania, a inne zajęcia praktycznie malutko z tym ze ja juz sama wiem ze aby w czerwcu nie mieć nawału wszystkiego zaczęłam uczyć sie z wykładu na wykład po prostu juz teraz wkówam na blaszke to co omawiamy. Zaczynam robić sobie rozkład planów/zajęć by sie mieć czego trzymac możliwe ze to pomoże.miłego dnia
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry..
U mnie dzis malo optymistyczna wiesc - na wadze 56.2 czyli 0.6 kg w gore ;/ Wiedzialam, ze nie spadnie, bo nic nie cwiczylam, ale tez nie zdawalam sobie sprawy, ze zjadlam tak duzo... ;/ Mialam do swiat juz osiagnac wage, a w takiej sytuacji schudlam kilogram ponad, bo reszta nie wiem jakim cudem wrocila Troche zalamka, zwaze sie za 2 dni i zobacze o co chodzi mischi, Bidulek, Tobie tez podskoczylo fifcia, co studiujesz, ze boisz sie o przyszla prace? Nie martw sie, ucz sie i rob swoje, ja zauwazylam juz dlaczego beda bezrobotni absolwenci. Po prostu za duzo osob przyjmuja, na studia idzie kazdy kto chce a pozniej sie obija. Super pomysl, ze tak sie uczysz z wykladu na wyklad, ja sie nigdy nie umialam zmusic i zawsze mam przed sesja problemy z bezsennoscia Teraz tez sobie rozpisalam plany, bo raczej na cale prawo rzymskie nie wystarczy mi jedna nieprzespana noc
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zmotywowane do działania wizażystki!
Również jestem w trakcie odchudzania. Zaczęłam 6 lutego (waga 81kg), ale oczywiście po drodze zaliczyłam wiele upadków, ale za każdym razem podniosłam się z podwojoną siłą ; ) Od 6 lutego przez 2 tyg. chodziłam codziennie na siłownie (2.5h) ostatniego dnia waga pokazała 5kg mniej. (76kg). Następnie zaprzestałam, aż tak rygorystycznych ćwiczeń. Tydzień później moja waga pokazała jeszcze 3 kg mniej (73kg) myślę, że to po prostu sprawa przyspieszonego metabolizmu. Niestety zaliczyłam upadek na ok. 2 tyg. brak regularnych ćwiczeń (tylko czasem brzuszki) i bieganie 1 h 2-3 razy w tyg. , większa ilość jedzonka, ale jestem pełna podziwu, że ważę cały czas 73 kg i waga nie ruszyła w górę!
Polecam zestaw ćwiczeń "Chcę mieć takie pośladki" Genialny trening, 15 -30 min , który pozwala na wymodelowanie pośladków i mięśni ud Jeśli, któraś z Was chciałaby, żebym przesłała to proszę pisać ![]() Dołączam się do wspólnego odchudzania! Pozdrawiam Was kochane! |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
oo Sailor, widze ze sama nie jestem, ja nie wiem co nam jest chcialysmy do swiat miec juz to co zalozylysmy chociaz troche a tutaj cos nam nie idzie, wiosna przyszla jest fajniutko a z nami gorzej..
fifcia-bardzo fajne podejscie uczenie sie z wykladu na wyklad ![]() ja musze pocwiczyc a tz chory i nie chce zeby na to patrzyl, chyba w lazience bede cwiczyc
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
msichi, w lazience pocwicz przysiady nad kibelkiem
Tez nienawidze przy kims cwiczyc, ile moj tato sie ze mnie w zyciu nasmial olexandra, witam Cie serdecznie, gratuluje Ci tego co juz osiagnelas jednak jestem pewna, ze gdybys jadla wiecej, zrzucilabys wiecej kilogramow. Ja wiem, ze 600 kcal wystarcza by nie czuc sie glodna (sama sie kiedys glodzilam), ale wiem,ze wystarcza tez by po diecie nabawic se jo-jo i wszelkich problemow z ukladem pokarmowym. W 600 kcal nie zmiescisz tez wszystkich niezbednych wartosci odzwyczych, witamin i skladnikow mineralnych. Odchudzalam sie na 2 sposoby :- dieta kalorycznie podobna do Twojej (schudlam 10 kg przytylam 15) - dieta ok. 1500 kcal i ruch (schudlam 17 i utrzymuje wage od pol roku) i tracilam ok. 1 kg na tydzien, wiec wcale nie tak wolno, a zdrowo dla organizmu Dlatego zalecam Ci, abys obliczyla swoje zapotrzebowanie na kalorie, odjela od niego 500 kcal i bedzie dobrze.
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
Szkoda że w poprzednim nie było linka, łatwiej bym się tu dostała ![]() Zwalniam się z pracy i od nowa dietuje Już nie będzie wymówki że nie mam co do pracy zabrać
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-03-24 o 15:48 |
|
|
|
|
#71 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To na pewno taki dzień po prostu, jutro już spojrzysz na siebie optymistyczniej ![]() Cytat:
I dla mnie też... Na wadze 67,8 Poza tym dzisiaj jem w cały świat, nieregularnie, kalorii już mam tyle, że w zasadzie nie powinnam już nic jeść, a na 19 jadę jeszcze do dziadka i na pewno będzie czymś karmił Nie wiem, czy mi się uda wymigać warzywkami
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
cherrry, no witam
![]() gohsik, u mnie doslownie tak samo. Zalamalam sie ta waga no i sie juz objadlam sporo Jeszcze sie okaze, ze dukana zaczne z waga 100 kg jak tak pojdzie ;p Nie daj sie dziadziowi, baciki dla dziadzia
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tylko nie mówcie, że u was też podwyżka. Dla mnie potrzebny duuży bacik bo coś niedobrze się dzieje
Do świąt chciałam ważyć 65 kg ale teraz modle się o 66 bo waga od tygodnia waha się w okolicy 67 Wiem, że wina leży tylko po mojej stronie i chyba dlatego tak mnie to wkurza. Ale mam jeszcze tydzień więc powalczę chociaż o te piękne i czyste 66,0 kg ![]() Dieta idzie mi średnio ale mam codziennie sporo ruchu bo ciągle coś sprzątam. Poza tym mam pod opieką 3,5 letniego siostrzeńca więc nie pozwala mi usiąść nawet na 5 minut
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Olexandra- tak ladnie zaczelas, wszystko ladnie rozpisane a potem przeczytalam ze te 600 kcal to sie przerazilam, stanowczo za malo i bedzie jojo, ja bym chciala zebys tu byla ale jakbys jadla conajmniej 1000, bo ponizej to sa diety rygorystyczne wiec powinnas byc na innym watku w krzywym zwierciadle.. a te kg spadaja tak wlasnie dlatego ze tyle jesz, na takich dietach chudnie sie kilka kg w tyg.
Gohs, a lepiej nie bede pisac ale m in toffefe chipsy,wino,sok no nie wiem czy bylo 4000 ale moze tyle moze mniej..![]() cherry oo skad te nagle zwolnienei z pracy;> anuntka dziecko to jest dobry ruch ![]() Sailor w sumie to Ci fajnie, kupujeszco chcesz, ja to nie moge zaczac dukana ani south bo to bez sensu bylabym moze dzien, my mamy jedzenie z domu i zmuszona jestem jesc to co jest;p tzn jest raczej wiecej dni w miesiacu jak sama gotuje ale czesto sporo jest z domu, no i niestety;/
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Sailor też mam taką nadzieję, w maju muszę się w kostium kąpielowy wbić
![]() Mishi już o zwolnieniu myślałam od dłuższego czasu, i wreszcie starczyło mi odwagi, w końcu nie można ciągle stać w jednym miejscu trzeba się rozwijać
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
No i niestety, przegrałam w starciu z dziadkiem
Na początku były zimne zakąski, to sobie zjadłam trochę ogórka zielonego, trochę pomidora, kawałek śledzia i plaster rolady serowej, którą uwielbiam. Mówię sobie, ok, podjadłam, nie było źle, teraz tylko dotrwać do końca imprezy na wodzie mineralnej. No i w tym momencie dziadek postawił na stół ciepłe danie A potem ciasto i drugie ciasto, bo "przecież tylko jednego próbowałaś" i wałówka do domu Znowu będzie jutro na wadze więcej
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Studiuje pedagogikę a martwie sie tym ze szału w tym zawodzie chyba nie ma?
A co do dzisiaj to było ostre obżarstwo szok .... burger king i czekolada na zimno z bita śmietaną...ale warto było bo czułam sie ostatnio strasznie smutna i zaniedbana przez moją miłość a dziś miło czas spędziliśmy wraz ze znajomymi ![]() robie dwa kroki do przodu a trzy do tyłu z tym odchudzaniem ;/
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
No, dziewuszki! Coś nam się rozłazi w szwach to nasze odchudzanie, motywacja, zapał do ćwiczeń, WSZYSTKO!
Do Świąt zostało dokładnie 10 dni, ogłaszam je DNIAMI PERFEKCJI Nieważne, czy chodzi o podjadanie, o ćwiczenia, o limit kalorii... Wszystko co związane z dążeniem do wymarzonej sylwetki ma być wykonane w 100%! Jasne?? Wiadomo, w Święta nie da się zupełnie grzeszków uniknąć, także chociaż do tego czasu zróbmy wszystko co się da, żeby nie zaprzepaścić kolejnych dni na lenistwo czy objadanie się ![]() To do boju!
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak robi sie taka ładna pogoda jak dziś to nie mam ochoty na jedzenie i dobrze sie składa ![]() Dzisiaj jeden wykłąd a potem siłownia ;D juz sie ciesze
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie dziewczyny do roboty
wlasnie skanuje okolo 10 ksiazek do pisania pracy, w koncu sie biore za kolejne rozdzialy ale skan to ciezka robota siedze nad tym juz 2 h
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz drugi dzien calkowicie olalam diete
Wczoraj w nocy poszlam na impreze, wypilam dwa piwa, ale sobie potanczylam, wiec moze troche spalilam. Chcialabym juz zaczac Dukana, szkoda, ze akurat wypadaja swieta, bo przeciez nie zniwecze diety ze wzgledu na brak mozliwosci normalnego jedzenia. Alez jestem smutna
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj starałam ale kurczaki ok godz 16 puszczaja mi hamulce
Z dobrych stron to calutki dzień byłam na nogach i dopiero teraz usiadłam. Nawet biegałam trochę a teraz nogi wchodzą mi nie powiem gdzie ![]() Gohs masz rację rozlazłyśmy się! Trzeba na kilka dni przejść na restrykcyjną dietę bo na święta chcę założyć nową ołówkową spódnicę i brzuch musi być płaski. Także do boju wojowniczki
|
|
|
|
|
#84 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Święta powtórka się szykuje, ale już się nie dam! ![]() A czemu skanujesz wszystko? Nie możesz skserować gdzieś? Czy potrzebujesz na kompie mieć? ![]() Cytat:
Cytat:
8:00 zdrowy błonnik z mlekiem 250kcal 11:00 kefir 0%, jabłko 250kcal 14:00 dwie kromki żytniego z serkiem do smarowania, ogórkiem i plastrem rolady serowej, jabłko 230kcal 17:30 pomidorowa z makaronem, plaster rolady serowej 260kcal 20:00 sałatka: tuńczyk, kkurydza, papryka, cebula, majonez light 150kcal Razem 1140kcal Ale rano na wadze się załamałam... 68,8 A ja miałam nadzieję, zobaczyć 65 na wadze na Święta No cóż...
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
tak to fakt ze najgorsze sa popoludnia
ja terazchodze wzdeta, mimo ze ladnie od wczoraj jest, dzisiaj tylko zjadlam polaczony podwieczorek z kolacja tzn az dwie bulki kukyrdziane, ser poledwica, ogorek,rzodkiewka.pokrzywy dlugo nie pilam,teraz ostatnio pije i w ogole nie dziala, nie mam pojecia co zrobic zeby ta woda leciala, bo nie mozliwe ze juz zleciala jak czuje sie zle ![]() gohs nie ma co zakladac ze tak w swieta nie bedzie bo bedzie nie majatek ale w tej chwili wydalam swoje odlozone pieniadze na wakacje i kazdy odlozony grosz sie przyda wiec wzielam do domu i sobie skanuje bo i tak to do pracy lic wiec wydrukowane potem sie wywala.Sailor nie bede bic;p my wszystkie teraz nie najlepsze wiec nie ma co krzyczec;p tylko dlaMrs waga spada! i mam nadzieje ze nie wezmie do siebie naszych grzechow i sama bedzie sie trzymala ![]() anuntka zastanawiam sie co za maly ale potem przypomnialam ze pilnujesz;p nie ma to jak dzieci, jak sie czegos im nie zechce to zaraz sie dojada po nich i tak wlasnie to mija;p ale tala sie zalamie jak wroci i przeczyta co my tu wyrabiamy
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
No, poćwiczyłabym coś, ale rodzice już poszli spać, więc zostają mi tylko podłogowe różne... Chyba brzuch trochę rozruszam, bo po pierwsze, zastój jelitowy mam od wczoraj, a po drugie nie byłam na pilatesie, bo miałam zajęcia na uczelni
![]() Jutro chyba biegi zaliczę, bo w miarę wcześnie z uczelni wracam
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
musze i moj tlusty ruszyc
stanelam na wage a tam 73,6 ja nie rozumiem nie pojmuje juz, bo od srody to jest naprawde dobrze. 2 dni, a woda nie leci? pokrzywa nie dziala, zielona nie dziala. macie cos innego na wode? oprocz tabsow, jakies herbatki moze.
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dober
![]() Jestem juz po jednym kole, poszlo swietnie, bo pancio okazal sie super wporzo i byl zaabsorbowany sprawdzianiem prac poprzedniej grupy, zatem moglam sie wykazac.. mischi, Ty zamiast o herbatkach musisz pomyslec o przyczynach, bo woda nie powinna sie gromadzic w tkankach. Przede wszystkim ogranicz sol (ja bede probowala do zera, co bedzie okropnym problemem) i sumiennie pij 2 litry wody dziennie, a woda nie bedzie miala szans sie zatrzymywac. Na zrzucenie wody dobry jest jeden dzien jedzenia samego bialka. gohsik, mam nadzieje, ze u Ciebie jest rownie piekna pogoda jak u mnie i ze wybierzesz sie na bieganie Ja niestety umieram, bo zostaly mi jeszcze dwa mega kolosy, wiec siedze jak sowa w domu
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Sailor to dobrze ze moglas sie wykazac
![]() ja juz wiem gdzie byl moj problem, za malo wody pilam w ciagu dnia, jakies 1l moze myslalam ze to wystarczy ale jak widac nie, teraz mam butelke przy lozku i ciagle siegam po nia i latam do lazienki, soli..hm nie sole duzo czasem na kanapke ogorka czy cos a ogolnie bardzo malo bo Tz zawsze musi dosolic taki dzien bialka by mi sie przydal, ktoras sie pisze? takie mini oczyszczenie? noo dalej niech ktoras ze mna zrobi taki dzien i w ogole Sailor powiedz co tam trzeba jesc;p pani dietetyk uloz mi tani jadlospis dzienny i np niedziela? jutro mi odpada bo pracuje.
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
mischi, znam Twoj bol, bo tez musze sie zmuszac do picia wody w takich nadprogramowych ilosciach;p Od 2 dni praktycznie wcale nie pije, nie wiem co mi sie stalo
A z ta sola jest taki problem, ze w dzisiejszych czasach dodaja jej tyle, do wszystkich produktow, nawet niepozornych, ze po zjedzeniu normalnych produktow, wykorzystujemy dzienny limit na tyle, ze nie mozna nawet posolic ziemniakow ;/ Kurcze, uwielbiam slone, ale kiedys uwielbialam tez slodkie, a niedlugo mija rok jak nie slodze praktycznie niczego <duma> Wkleje pozniej jakis jadlospis, bo wlansie problem jest taki, ze dzien czysto bialkowy ani troche nie jest tani a na dunkanie pewnie zbankrutuje,no ale trudno - jestem zdesperowana ;p W ogole tak sobie obliczylam, ze ze stabilizacja dunkan zajmie mi ok. 90 dni ( juz w polowie powinnam osiagnac wage), wiec wykorzystam to na 100 dni bez slodyczy, bo i tak nie bede mogla ich wsuwac Chcialabym juz, zeby skonczyly sie swieta.. ;p
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

Wiecej sie zamartwiam niz ucze, no ale juz taka jestem okropna
Pod wzgledem jedzenia - ok, limit kalorii redukcyjnych na pewno nie zostal przekroczony, wypilam tylko dzis za malo wody, no i nic sie w tym tygodniu nie ruszam poki nie pozaliczam, a chcialabym isc pobiegac.. Dzisiaj bylam na aerobiku, babeczka dorzucila nam cwiczenia z tasmami - mowie - hardkor! Prawie plakalam tak bolaly mnie od tego miesnie ;p a za tydzien powrotka w wersji hard.

Ja o dziwo coś mam mało do roboty w tym semestrze
Boję się, że się rozleniwię i jak przyjdzie co do czego to się nie zmobilizuję do pracy 

jednak jestem pewna, ze gdybys jadla wiecej, zrzucilabys wiecej kilogramow. Ja wiem, ze 600 kcal wystarcza by nie czuc sie glodna (sama sie kiedys glodzilam), ale wiem,ze wystarcza tez by po diecie nabawic se jo-jo i wszelkich problemow z ukladem pokarmowym. W 600 kcal nie zmiescisz tez wszystkich niezbednych wartosci odzwyczych, witamin i skladnikow mineralnych. Odchudzalam sie na 2 sposoby :
Na początku były zimne zakąski, to sobie zjadłam trochę ogórka zielonego, trochę pomidora, kawałek śledzia i plaster rolady serowej, którą uwielbiam. Mówię sobie, ok, podjadłam, nie było źle, teraz tylko dotrwać do końca imprezy na wodzie mineralnej. No i w tym momencie dziadek postawił na stół ciepłe danie
A ja miałam nadzieję, zobaczyć 65 na wadze na Święta