![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Schudnę, bo chcę ! 10 i więcej kilogramów w dół ! :) cz. II
II część wątku.
![]() Link do I części : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=344719
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnę, bo chcę ! 10 i więcej kilogramów w dół ! :) cz. II
Oja, już II część
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
to jedyny wątek na jakim pisałam w życiu i na wizażu, więc szczena mi opadła i nie mogłam się połapać o co chodzi
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
heh.. no witajcie kobiety, sporo tego
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
hej no witajcie..i zmykam na uczelnie..buziaki
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Też nie załapałam od początku o co chodzi bo cytować się nie dało. Ale już się odnalazłam i witam w II części ![]() Tala kakao nie jest wyskokiem. Ja na SB nauczyłam się pić z mleka 0,5%. Kakao używam gorzkie do pieczenia i słodzę słodzikiem. Szczerze mówiąc w smaku mało się różni więc teraz już zawsze (tzn. do końca diety) będę takie piła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wariuje od rana, mam ochote na cukierki te wszystkie w okolo, czekoladowe w srodku z nadzieniem.. ale jakos wytrzymuje teraz kostke gorzkiej czeko wzielam to sie troche uspokoilo, ale juz tak mi sie chce tych slodkich ze jak wezme kostke gorzkiej to nawet nie czuje ze ona gorzka
![]() +2 kostki slodkiej, czyli 2 sniadanie znowu nie fajne. teraz mam podwojna @,podwojne pragnienie ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2010-03-21 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam na nowym watkuuu
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nic nie piszecie jakby to w ogole byl nasz pierwszy nowy watek;p pierwsza strone grzeczna?;p a jak Twoj brzuch??
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie na wadze dzisiaj 67,7 czyli trochę mniej jak wczoraj i trochę więcej jak przedwczoraj ![]() Śniadanko zjedzone niedawno, a na obiad i podwieczorek jedziemy do dziadków ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
michalki
![]() wlasnie myslalam o tym wczoraj jak to jest jak sie idzie w gosci, czestuja ciastem a my odmawiamy-oni sie denerwuja, a nie wiedza ze dla nas jeden wyskok konczy sie zle ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a ja się rozkładam, czuję się fatalnie, najchętniej wygrzałabym się w łóżku niestety zaraz na pociąg uciekam i przede mną godziny podróży..
mischi - za tą czekoladę ![]() ![]() ![]() gohs - tylko nie daj się skusić na te serniki mi michałki antunka - może i spróbuję takiego kakaa tylko, że nie mam słodzika ![]() dobrze, że wczoraj poćwiczyłam bo dzisiaj za pewne nie dam rady, jak dotrę do mieszkania to zakopię się w łóżku, ale kiedy to będzie ![]() szkoda, że nie miałam dzisiaj swojej wagi elektronicznej żeby się zważyć, w domu jets tylko ta zwykła, ale za małe różnice teraz mam zeby cos na niej widziec ![]() no nic zwaze sie jutro, ale cos czuje ze bedzie (jest)beton;/
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem upominalam, i nie mam nic na swoje usprawiedliwienie bo w ogole szkoda slow, ale gorzka to ja jem ogolnie w tygodniu.
ale zapomnialyscie Sailor opierniczyc! ![]() ide troche pomoc rodzicom, i obiad na 13 robic. poza tym zbiore sie i juz spakuje na stancje. oj tala, mam nadzieje ze jednak nafaszerujesz sie jakimis gripexami na noc i troche przejdzie bo jak nie to wycieczka bedzie chorowita;/
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie zjadłam rosół z makaronem sojowym. Zanim wymyśliłam, że mogę go zjeść 2 niedziele oblizywałam się smakiem. Bo ja rosół uwielbiam i w domu jest co niedzielę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jezuuu, jedźmy już do tych dziadków, bo się głodna zrobiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ide wlasnie obiad robic, piersi smazyc z jakas suroweczka i pieczarkami. i ja gohs glodna, mam nadzieje ze juz sie nie mczysz i pojechalas jesc;p smacznego;p
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
mischi, nie zasluzylam na opierniczanie ;p to bylo calkowicie niezalezne ode mnie, jedyne co moglam zdzialac to zszyc sobie usta , ale to zbyt drastyczne;d Takie cos zdarza mi sie raz na 3 miesiace, brzuch mnie pozniej nie bolal wiec jest ok
![]() gohs,mniami fajny obiadek sie szykuje u babciusi, jeju moja by mi od razu wciskala sernik, chociaz wie, ze jestem na diecie "to moze tylko kawaleczek".. Ale masz silna wole ![]() antunka, mniami rosolek ![]() tala, ojejku Biduleczek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
racja
![]() ja po obiedzie piers +surowka z pekinskiej duuuzo + pieczarki najedzona jestem i zaraz pojde pospac ![]() ![]() Sailor ja mam takie napady kiedy sobie na to pozwole, np w urodziny wiem ze moglam sobie darowac i nie jesc a ja jadlam i jadlam jakbym chciala nadrobic to czego nie zjadlam(w glowie mysl zeby zjesc bo jutro juz bede grzeczna,chcialam pozerc wszystko i kupic wszystko). Mysle,ze to jest do opanowania, ja tego kompulsem nie nazywam po prostu mowie ze to zwykly napad.. mysle ze mozna to opanowac, chyba ze ktos jest "chory" i ma to juz stwierdzone,bo ma tak co dwa dni a nie co miesiac, przeciez to zaburzenia na tle psychicznym -da sie wyleczyc, Takze mysle,ze jesli chodzi o nas to jest cos nad czym panujemy, i trzeba opierniczyc bo to jest normalne jedzenie, jakby kazda pisala mialam kompuls to by nikt nikogo nie ochrzanial i takim sposobem zadna by nie schudla. Teraz mam (w koncu ![]() ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2010-03-21 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
mischi u mnie w domu dokladnie to samo. Kupilo sie ciastka - za pol godziny nie bylo, cukierki - to samo, nigdy nie bylo takiego nawyku rodzinnego by miec w szafce jakies awaryjne ciuciu i teraz dokladnie odwrotnie robie u siebie ;d
Poza tym kompuls - mialam na mysli zachowanie kompulsywne (a nie jedzenie kompulsywne jako permanentne schorzenie), nie trzeba cierpiec na zaburzenia odzywiania by miec do czynienia z zachowaniem obsesyjno - kompulsywnym ( uleganie wewnetrznemu przymusowi, ktorego nie da sie pohamowac). Znam swoj organizm i potrafie sie wczuwac w siebie (ale to dziwnie brzmi;d) i wiem, ze to bylo dla mnie nie do pohamowania i wcale sie teraz nie tlumacze przed sama soba. A co do tych "kompulsow" na przeroznych forach odnosze wrazenie, ze niektorzy po prostu tak rozgrzeszaja wlasne obzarstwo, lenistwo i zle ukladane jadlospisy. Wiem, ze to powazny problem i wspolczuje ludziom, ktorzy rzeczywiscie sie z nim borykaja, ale mam wrazenie , ze u wielu osob, to problem na wyrost - wymyslony przez same "chore". Najpierw nie jedza caly dzien, albo jedza same wafle ryzowe, a pozniej sie dziwia, ze organizm sie domaga. Wiem, ze to ma troche agresywne zabarwienie, ale irytuja mnie okropnie takie dziewczyny, czesto chcace zwrocic na siebie uwage - ale to juz inne zaburzenie.
62-60-54 ![]() Edytowane przez SailorMoon Czas edycji: 2010-03-21 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
dlatego wlasnie tak samo mysle, ze tego slowa uzywa sie zupelnie niepotrzebnie w nitkroych przypadkach.
moj dzien dzis zle sie konczy, nie bede nawet pisac jadlospisu bo jestem znerwicowana, siedze w domu deszcz leje, ja zapalic wyjsc nie moge,grr wlazlam na wage, no po co po co wlazlam!! 74,1 ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
co do namawiania to moja babcia jest mistrzynią
![]() poza tym przez całe gim., lo, 1 i 2 rok nie obejrzałam ŻADNEGO filmu w domu z tatą, jeżeli nie podzieliliśmy wcześniej tabliczki czekolady na 2;/ a dupsko rosło... ale tylko mi. teraz w domu nic się nie zmieniło, szafka dla gości pełna, cukierki i ciastka na stole. różnica tylko taka, że jak ogladamy film to tata ma 1 tabliczke na 2-3 wieczory ![]() ![]() a co do babci, to wczoraj bylo to samo co zawsze 'dziecko wez paczka' 'nie babciu, przeciez wiesz ze sie odchudzam', 'ale mi ciebie tak bardzo szkoda, wez chociaz czekolade, to nie ma ic kalorii, albo ciatka ci przyniose, jakie chcesz?' itd. itp. jak bylam mala rodzice wlasnie jak pisalam chowali przede mna slodycze, albo pozwali rzadko jesc, a babcia mnie nimi pompowala non stop a i sluchajcie, jak wieść rodzinna glosi do 4 roku zycia nikt nie namowil mnie do slodkiego !!!! podobno niecierpialam slodyczy i nie bylo mocnych zebym zjadla jakas czkeolade, cukierka itd i patrzcie co sie ze mna stalo ![]() no to sie rozpisalam o slodyczach ![]() jestem juz w mieszkanku, wlansie dotarlam, odgrzalam obiad, robie herbatki i do lozka mischi - jak masz @ to wiadomo, ze waga w gore!!! po co w ogole wchodzilas i teraz bedziesz sie denerowac ![]() Sailor - nie strasz mnie tym sezonem grypowym, ja go nie chce!! ile tych cukierkow pozarlas? cookie monsterze? ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście o tych słodyczach i komplusach
![]() Szczerze przyznam, że podzielam zdanie mischi, słowo kompuls jest mocno nadużywane, zwłaszcza na wizażu, każdy próbuje tym rozgrzeszyć swoje złe nawyki i brak silnej woli... Mnie się takie niepohamowane żarcie (nawet nie jedzenie, po prostu żarcie) zdarzyło jeden raz w ciągu diety, właśnie ostatnio. Wiedziałam, że już powinnam przestać, ale nie było na to siły po prostu... No ale poza tym, czasami mam takie myśli, że mogłabym się rzucić na lodówkę albo no pochłonąć cały słoik Nutelli, który sobie stoi w spiżarce od miesiąca... Ale zawsze udaje mi się te myśli powstrzymać ![]() ![]() A co do słodyczy to u mnie w domu zawsze są i zawsze były ![]() ![]() ![]() Co do jedzenia, to nie jest źle aczkolwiek moja silna wola okazała się nieco za słaba ![]() 10:00 cztery kromki wasy z serkiem naturalnym, jajkiem, szczypiorkiem, odrobiną żółtego sera i majonezu 250kcal 11:00 małe ciastko owsiane 50kcal 14:00 rosół z małą ilością makaronu, kawałek piersi z kurczaka (malutki), plaster polędwicy, plaster schabu ze śliwką, sporo sałaty i surówki z cykorii (chyba była trochę z majonezem) ~440kcal 16:30 banan, prawie cała pomarańcza, kawałeczek sernika (malutki...), kawałek piernika (trochę większy ![]() Póki co 1230kcal, może jakąś lekką kolację jeszcze zjem, bo obawiam się, że mnie głód dopadnie przed spaniem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
W domu do jedzenia nikt mnie nie zmusza (nie musi
![]() ![]() Do alkoholu jak mnie ktoś będzie namawiał gdy nie mam na to ochoty to w mordę dostanie ![]() Słodycze u mnie w domu zawsze były i są w zapasach. Jakoś nauczyłam się z tym żyć ![]() ![]() Byłam dzisiaj na spacerze i mam bazie w wazonie ![]() Jedzenie bardzo grzeczne. Z ruchu tylko ten godzinny spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tala nie wiem po co, bo czubek jestem;p a Ty wlaz pod koldre jutro wycieczka ![]() ![]() gohs.. trudno! ja dzis nie krzycze bo sama dzis nie jestem lepsza. ![]() takim sposobem zaczal sie BRZYDKI dzien nowej czesci watku;p kiepski ![]() a gdzie mrs, i w ogole? mam nadzieje,ze tu trafia bo patrze,ze tylke stare dotarly ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle to spać mi się chce i najchętniej bym się położyła już ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
"bylam taka troche wieksza od kolezanek"
"kawałek ciasta z bitą śmietaną pożarty w drzwiach lodówki" te dwa teksty mnie dzis rozbawily ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja codziennie piję i zieloną i pokrzywę i sikam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
mój jadłospis :
10: buła razowa z sałatą, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem, serem, szynką, jajkiem; trochę twarożku z rzodkiewką i szczypiorkiem;zielona 13.15: banan 18: wołowina w warzywach, 2 ziemniaki; rumianek z miodem 21: 2 wasa z dżemem, rumianek z miodem x2 i będzie będzie jeszcze parę razy ![]() gohs - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() antunka - godzinny spacer zaliczony na poczet ćwiczeń ![]() mischi - zrób sobie przerwe jak mowisz, a potem zobaczysz znowu bedzie dzialac. rano sie zwaze, cwiczylam 5x w tyg. i nie bylo grzeszkow oprocz malego kawalka ciasta we wtorek, chcialabym w koncu cos ujrzec na tej wadze ![]() no i jutro wyjazd, bede sie pilnowac z jedzeniem, choc wiadomo jak to jets na wycieczkach kurde no i a alkoholem tez.... no i nie bedzie sportu, ale za to chyba duzo lazenia.
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No wiem, wiem, moja wina.... Zawsze mam tak po "załamaniu dietowym" że ciężko jest się pozbierać. Od rana zawsze bezproblemowo, potem im później tym gorzej, ale jak już uda mi się wytrzymać caly dzień bez wpadek to potem jest ok ![]() ![]() A na wadze 67,5kg ![]() ![]() ![]() Daj znać jak waga! ![]() No a na wycieczkę musisz się zaopatrzyć w sporą ilość suchego i niskokalorycznego prowiantu, pewnie większość czasu w autokarze? Przyda się też termosik z herbatką, ale pokrzywy nie polecam na taką długą trasę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.