|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec
![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-03-31 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec
Cytat:
![]() Tyle zapłaciłaś za te balerinki ![]() Garnki ciekawe ile za nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Hejo
I wreszcie jestem na chwilkę bo zaraz spadam na aerobox. Zakupy dzisiaj nie wypaliły bo mój tata mnie wkurzył i byłam u niego większośc dnia i oporzadzałam jego okna itd. święta idą ![]() monia - jak tam Maja? my tez walczymy z cieknącym noskiem, i czyszczenie fridą to jest tortura. Ja bym Ci poradziła fridę bo jest o wiele lepsza. seona - talia balia to o mnie, więc pewnie bym wygrała ![]() aguha - no to super, zaraz zacznie śmigac agentka mała ![]() Ursull - na tamtym zdjęciu co mi obrabiałas byłam ciut chudsza jakieś 4kg. więc sporo ![]() ![]() illbanka - kiedy sie zas spikniemy Kasieńka? No waga stoi 4kg i aniu rusz w dół. A do haftu potrzebowałam odpowiednich odcieni muliny, igły do gaftu one sa grubsze i nie takie ostre na końcu, oraz kanwę czyli materiał w każdej pasmanetrii jest. No i ściągasz sobie z neta wzór, mnie najbardziej krecą wzory dzieciece bo mozna fajne prezenty porobic takie pamiatkowe. Kilka wzorków mam disneya. kurka - kurcze a ja myślałam że miał 3 latka, nie wiem skad mi się ten wiek wziął. Dokończe później bo musze leciec pomęczyc sie a maly mi nie śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Marika jeśli tam byłas grubsza, to w takim razie obecne zdjęcie jest świetnie zrobione,bo wyglądasz na szczuplejszą i młodszą
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-03-31 o 19:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcale nie dużo ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki no to ejstem, zas na moment bo YCD musze obejrzec. Pomęczylam się na cwiczeniach chociaz już jest z formą o wiele lepiej niz na poczatku. Z małym pozostał w oststniej chwili sąsiad a póxniej zmienił go moj tata który dojechał. Tz przyjeżdża w piatek i wraca dopiero w poniedziałek więc super
![]() Ursull - a imię Błażej Ci sie podoba i Timon czyli Tymoteusz? pewnie tylko minimalnie przytyjesz ![]() ![]() gosikk_s - z tego co widze to tamto opowiadane przez Ciebie mieszkanko jest o wiele bardziej opłacalne. Ja się spasłam dzięki karmieniu bo jak nie miałam zwyczaju przed ciazą i dużo prędzej jeśc kolacji to podczas karmienia robiłam to tłumaczac sobie że musi miec dzidzi wartosciowe mleko i tak zostałam duża i brzydka ![]() Caro - ja jak dawalam czopka to cwiczylam chwilkę nózkami z Igorkiem i po chwili kupa szła to mu przytrzymywalam nozki krzykurczone żeby mu do końca wysżło co ma wyjśc. kaalinaa - ja dawalam czopki ok., 2 tygodni i u nas to było o tyle pomocne że teraz się juz samo wyregulowało i żadnych pomocy nie potrzebuje mój smerfik. A fotelika takiego nie ma ja mam ESPIRO Optima Pro blondi - ty masz zajefajny ten szlaban zakupowy, mi nie warto kupowac butów za taką cenę bo jestem niszczycielem butów zazwyczaj mam na jeden sezon. Dla mnie to też dużo, ja nawet jakbym miała dużo kasiorki to pewnie byłoby mi szkoda, ale ja juz taka jestem i oczywiście niszczycielowi nie warto takich rzeczy kupowac, mowa o mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dziewczynki!!! Piszcie cokolwiek tam żeby zamknąc tamten wąteczek oki? niech nie będzie takiej rozpiździuchy na dwa fronty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
oglądam YCD
Kuro mam pyt co u Ciebie w miejscowości mówią odnośnie tego chłopca co go znaleźli? Kalina fajny ten fotelik prawie taki sam jak ten co My mamy ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ursull do jakiej miejscowości lecicie na Kretę chodzi mi o lotnisko? |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam jednego Błażeja,który strasznie brzydki jest i ma głupią ciotkę,więc imie to odpada ![]() ![]() Ważyłam 9o kg w dniu porodu. Też ciążę wspominam dobrze i mam nadzieję,że i ta taka będzie ![]() Ja nie oglądam YCD. Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Skoro wy sobie jakieś YCDy oglądacie to ja idę poromansować z wampirami w " Zaćmieniu". A,kupiłam sobie dziś jogurt Activia z suszoną śliwką i się zakochałam, pycha ![]() Znikam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny!
Wreszcie znalazłam nasz nowy wątek i oczywiście śpiesznie dołączam. Hej kobitki!!! Ursull Gratuluję fasolinki niech rośnie zdrowo. Ja też żeby zajśc w ciąże musiałam się troszku podleczyć, szalała mi prolaktyna. Przy następnej ciąży, bo chcemy mieć jeszcze jedno dzieciątko, też podejrzewam będę musiała się leczyć. Lenkę odstawiłam od piersi 5 miesięcy temu a nadal po naciśnięciu sutka mam mleko. Nie jestem pewna czy to normalne. glamourous miło mi, że jest ktoś na wizażu z Elblążkowa. A z której części jesteś? Może się mijamy na spacerach i nawet o tym nie wiemy Dziewczyny czy wy też pomału uczycie wasze pociechy korzystania z nocniczka? My naszą Lenkę sadzamy zawsze po spaniu na nocnieczek i wtedy kiedy słychać bąki, bo wtedy najczęściej szykuje się kupka. Zastanawiam się czy pomału po skończeniu przez nią 10 miesiąca życia zacząc podawać już normalne "nasze" obiadki. Myślę, że nie będzie żadnych większych rewolucji kiedy będzie to wszystko delikatnie i mało doprawione. Ostatnio dałam jej pulpecika z sosem i ziemniaczkami zjadła ze smakiem. Poza tym musimy się wybrać na zkupy i zaopatrzyć młodą w jakieś obuwie do spacerowania. Tylko patrzeć jak będzie śmigać. W domu już potafi czasem przejść samodzielnie kilka kroczków. wrzucam zdjęcia naszej Lenusi - 9,5 miesiąca!!! ![]() Buziolki
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Melduję się z rana po masakrycznej nocy. Huba znowu budził się co pół godziny, płakał, wiercił się. Chyba bolał go brzuszek. ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull – no właśnie, ja z tych cichutkich i małomównych jestem i dlatego wciąż raczkuję. ![]() ![]() Blondynkapoznan – śliczne te balerinki ![]() Marika - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguha - jak śliczna dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]() Monia - mam nadzieje, że dzisiejsza nocka była lepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lenka robi kosi kosi, pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła i jaka jest duża. Ależ chwalipięta ze mnie, ale co ja poradzę, że mam taką zdolną córkę ![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Edytowane przez aguha Czas edycji: 2010-04-01 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Ursull to zdasz mi relacje jaka tam jest strefa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Seona, urodzić dziecko to można i po 40 ale: -boję się ryzyka, mam takie przeświadczenie że los drugi raz nie będzie tak łaskawy -weźmiemy teraz kredyt na 3-pokojowe mieszkanie a przy dwójce dzieci trzeba by mieć 4, nigdy nie będzie nas na takie stać i nie będzie nas stać na dwójkę dzieci -jestem bardzo krytyczna wobec siebie, zaakceptowałam jakoś swój wygląd po pierwszej ciąży ale nie chciałabym się już ogłądać po drugiej Podsumowanie: Aleks zostanie jedynakiem ![]() ![]() Ursull, 22 kg to jeszcze daleko do rekordu, wczoraj czytałam o koleżance dziewczyny z innego wątku, przytyła w ciąży 50 kg...Ale wagę przed porodem miałaś porządną, ja ważyłam 57 kg i wydawało mi się że to strasznie dużo. W końcu moja mama waży 60 ![]() Illbana, no nie ma się nad czym zastanawiać, jeśli tamta oferta będzie aktualna to jestem gotowa całować właścicielkę po stopach ![]() ![]() Marika, ja też przytyłam podczas karmienia, w tej chwili trochę zjechałam i ważę z pół kilo mniej niż tydzień po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondi, nie podobają mi się te baleriny, nie dałabym 200 zł za taki fason buta. Ja krasnal jestem więc obcas musi być ![]() ![]() Aguha, potargana księżniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
nic nie mów ciągle się ciąga za włoski i loki kręci paluszkami
czesać nie nadążam więc sobie dałam spokój z lataniem za nią z grzebykiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() U nas piękne słoneczko wyjrzało, nocka już druga bez najmniejszego miałknięcia, nawet Jaśowi pić się nie chciało. Plany na dziś: dzień edukacyjny ![]() ![]() Cytat:
Hej Aguha Twoja Lenka to słodziutki śmieszek ![]() Nocniczek używamy co sadzania od czasu do czasu, jak na razie nie mieliśmy szczęścia. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Hej Illbana Współczuję nocki, myślę, że jak jada np kleik z innymi produktami w ciągu dnia i nic mu nie jest to nie powinien Go brzuszek boleć w nocy po kleiku, Mój Jaśko jak budził się co godzinę to mu ząbki wychodziły |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Hej Ursull
Buziaczki na dzień dobry dla fasolek tej dużej i małej, dla Mamy też ![]() Dzięki za wprowadzenie zmian w dacie urodzenia Muszę zapytać o zmierzenie Jaśka, chociaż tyle razy byłam w klinice na ważeniu i nigdy nie widziałąm żeby mierzyły jakieś dzieciątko, tam jest zawsze dużo dzieciaczków więc pewnie powiedzą nie, wiesz jakie to leniuchy, ale zapytam ![]() Wczoraj kupiłam Nivejke z 30F dla dzieciaków w wersji kieszonkowej 50 ml, można na spacerki zabierać. A pożniej kupie chyba Garniera mleczko, bo nic nie widziałam innego, Garniera sama używałam do opalania i po, byłam zadowolona. Jak przygotowania do wyjazdu? Hej Gosikk Nie martw się na zapas, mieszkanko czeka na Was, do 17 niedługo. A co do godziny to jeżeli Aleks urodził się rano o 9 to w tym samym czasie Jaśko sie też rodził bo u nas była 8 ![]() Edytowane przez Angel_1232 Czas edycji: 2010-04-01 o 09:49 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Jeszcze raz chciałam wszystkim podziekowac za pomoc, jesteście kochane ![]() Wczorajszy dzień był koszmarny, Maja ciągle płakała, woda jej ciekła z nosa litrami, wszystko to rozsmarowywała po buzi, musiałam co chwilę ją wycierac, co 15 minut odciągac fridą, aż się zanosiła od płaczu ![]() ![]() Noc za to o niebo lepsza, było trochę pobudek, ale bez płaczu, udawało ją mi się przy cycu uspokoic. No a dzisiaj widzę znaczną poprawę, glutki gęściejsze nie ściekają tak i nawet ma ochotę na zabawę ![]() Ja tak znowu bez czytania, bo nie mam kiedy, lekarka kazała Maję dużo nosic i jest bardzo absorbująca przez tą chorobę... Chyba po świętach dopiero was nadrobię... |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() nie mam czasu ![]() bylismy u lekarza i tez radziła podac laktuloze ![]() i czekac bo po zmianie diety tak moze byc, za tyg mam sie zgłosic w razie gdyby problem niezniknał pa ![]()
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Byłam prywatnie na usg i wiecie co...
to... bliźniaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ehehe, dziś 1 kwietnia, koleżanka żartuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
ale numer, kobieto podwójnie szczęśliwa
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Rany Ursull, moje gratulacje podwójne szczęście. Ale pewności nabierzesz dopiero po ok. 12 tyg. u mnie na pierwszym usg w 8 tyg. też były bliźniaki ale lekarz mi powiedział, że bardzo duża liczba ciąż bliźniaczych się w pierwszym trymestrze wchłania i u nas tak było na następnym usg już był tylko ślad po drugiej dzidzi. Ja oczywiście wiem, że wszystko będzie git ale piszę tak jak było u mnie. W żadnym wypadku żeby Cię nastraszyć czy coś. Wielkie buziaki dla Was
hehe dopiero teraz załapałam, że dziś prima aprilis udało Ci się mnie zrobić w balona ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a ja robiłam test dzisiaj
![]()
#90 |
Zakorzenienie
|
Prima Aprilis
![]() Seona ty wstręciucho,a byłoby tyle zabawy,musiałaś przypomieć o prima aprilis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.