Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec 2009 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 18:00   #61
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2010-03-31 o 21:06
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 18:07   #62
ursull
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
buty
garnki
małemu swetr i skarpety w h&m

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

takie buty

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=972623933

jutro dodam focie moich bo Tż w domu a jeszcze nie wie że kupiłam buty
ostatnia fotka najfajniejsza

Tyle zapłaciłaś za te balerinki
Garnki ciekawe ile za nie?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 18:35   #63
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hejo

I wreszcie jestem na chwilkę bo zaraz spadam na aerobox. Zakupy dzisiaj nie wypaliły bo mój tata mnie wkurzył i byłam u niego większośc dnia i oporzadzałam jego okna itd. święta idą . Za to moje dziecko dzisiaj było do zaduszenia, taki diabeł w niego wstąpił wstaliśmy ostatecznie o 8:30 ale wojował do 14:30 byl śpiący od południa ale za chiny ludowe nie chciał się położyc, no masakra ale pospał ponad 2 godzinki i jest ciut lepszy. Teraz wariuje w łóżeczku, zmierzi się, a wypadaloby żeby zasnąl przed moim wyjściem.

monia - jak tam Maja? my tez walczymy z cieknącym noskiem, i czyszczenie fridą to jest tortura. Ja bym Ci poradziła fridę bo jest o wiele lepsza.

seona - talia balia to o mnie, więc pewnie bym wygrała .

aguha - no to super, zaraz zacznie śmigac agentka mała .

Ursull - na tamtym zdjęciu co mi obrabiałas byłam ciut chudsza jakieś 4kg. więc sporo . wiesz czego ci zazdroszczę? tych ruchów dzidzi i ajk zacznie kopac .

illbanka - kiedy sie zas spikniemy Kasieńka? No waga stoi 4kg i aniu rusz w dół. A do haftu potrzebowałam odpowiednich odcieni muliny, igły do gaftu one sa grubsze i nie takie ostre na końcu, oraz kanwę czyli materiał w każdej pasmanetrii jest. No i ściągasz sobie z neta wzór, mnie najbardziej krecą wzory dzieciece bo mozna fajne prezenty porobic takie pamiatkowe. Kilka wzorków mam disneya.

kurka - kurcze a ja myślałam że miał 3 latka, nie wiem skad mi się ten wiek wziął.

Dokończe później bo musze leciec pomęczyc sie a maly mi nie śpi
Stary 2010-03-31, 19:19   #64
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
ostatnia fotka najfajniejsza

Tyle zapłaciłaś za te balerinki
Garnki ciekawe ile za nie?
baleriny 199zł
gary 170zł
więc dużo nie straciłam

a ta torebka w Zarze za prawie 300zł i nie ze skóry ale nie kupiłam
Stary 2010-03-31, 19:22   #65
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Kalinaa i Angel proszę tu nie denerwować kobiety w ciąży i nie czepiac się listy. Już poprawione,Kalinaa daj link do fotki Kalusi to dołączę,to samo dotyczy Moni (juz zauważyłam,że jesteście
Wybacz nie taki był mój cel no gdzieżby ciężarną denerwować, w życiu muszę małża zgłuszyć żeby mi pomógł bo jam nie techniczna

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 19:55   #66
ursull
Zakorzenienie

Marika jeśli tam byłas grubsza, to w takim razie obecne zdjęcie jest świetnie zrobione,bo wyglądasz na szczuplejszą i młodszą

Cytat:
baleriny 199zł
gary 170zł
więc dużo nie straciłam
ty mówisz,że to mało Moja mama ma renty 700 zł.

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Wybacz nie taki był mój cel no gdzieżby ciężarną denerwować, w życiu muszę małża zgłuszyć żeby mi pomógł bo jam nie techniczna
pragnę cię zaprzyjaźnić

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-03-31 o 19:57
Stary 2010-03-31, 20:29   #67
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:
baleriny 199zł
gary 170zł
więc dużo nie straciłam

200 stówy za baleriny

wcale nie dużo
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 21:07   #68
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Dziewczynki no to ejstem, zas na moment bo YCD musze obejrzec. Pomęczylam się na cwiczeniach chociaz już jest z formą o wiele lepiej niz na poczatku. Z małym pozostał w oststniej chwili sąsiad a póxniej zmienił go moj tata który dojechał. Tz przyjeżdża w piatek i wraca dopiero w poniedziałek więc super . Upieke sobie i rodzicom z 3 ciasta ogólnie, jakies 2 sałateczki i będzie. Na szczęście mi przypadnie w świeta 2 faza diety więc i warzywka sobie jakieś schrupie.

Ursull - a imię Błażej Ci sie podoba i Timon czyli Tymoteusz? pewnie tylko minimalnie przytyjesz . Tak sobie teraz pomyślałam jak będziesz sie. Ale żebyś wazyła az 22kg. to bym nie powiedziala, ciąża to dla mnie była bardzo miły okres power do samego porodu. Milusia i jej nowa grzywcia no piękniusio, ps. uwielbiam dzieciątka z niebieskimi oczętami z innymi też ale do niebieskich zawsze miałam slabośc. Ja zawsze się smiałam z tych butków ale wiem że sa ponoc modne, ale opinii nie znam więc poczekam na inne razem z tobą. no bo sie zakryłam niechcąco .

gosikk_s - z tego co widze to tamto opowiadane przez Ciebie mieszkanko jest o wiele bardziej opłacalne. Ja się spasłam dzięki karmieniu bo jak nie miałam zwyczaju przed ciazą i dużo prędzej jeśc kolacji to podczas karmienia robiłam to tłumaczac sobie że musi miec dzidzi wartosciowe mleko i tak zostałam duża i brzydka .

Caro - ja jak dawalam czopka to cwiczylam chwilkę nózkami z Igorkiem i po chwili kupa szła to mu przytrzymywalam nozki krzykurczone żeby mu do końca wysżło co ma wyjśc.

kaalinaa - ja dawalam czopki ok., 2 tygodni i u nas to było o tyle pomocne że teraz się juz samo wyregulowało i żadnych pomocy nie potrzebuje mój smerfik. A fotelika takiego nie ma ja mam ESPIRO Optima Pro

blondi - ty masz zajefajny ten szlaban zakupowy, mi nie warto kupowac butów za taką cenę bo jestem niszczycielem butów zazwyczaj mam na jeden sezon. Dla mnie to też dużo, ja nawet jakbym miała dużo kasiorki to pewnie byłoby mi szkoda, ale ja juz taka jestem i oczywiście niszczycielowi nie warto takich rzeczy kupowac, mowa o mnie .

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dziewczynki!!!

Piszcie cokolwiek tam żeby zamknąc tamten wąteczek oki? niech nie będzie takiej rozpiździuchy na dwa fronty.
Stary 2010-03-31, 21:11   #69
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

oglądam YCD

Kuro mam pyt co u Ciebie w miejscowości mówią odnośnie tego chłopca co go znaleźli?
Kalina fajny ten fotelik prawie taki sam jak ten co My mamy jesteśmy zadowoleni.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ursull do jakiej miejscowości lecicie na Kretę chodzi mi o lotnisko?
Stary 2010-03-31, 21:57   #70
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Dziewczynki no to ejstem, zas na moment bo YCD musze obejrzec. Pomęczylam się na cwiczeniach chociaz już jest z formą o wiele lepiej niz na poczatku. Z małym pozostał w oststniej chwili sąsiad a póxniej zmienił go moj tata który dojechał. Tz przyjeżdża w piatek i wraca dopiero w poniedziałek więc super . Upieke sobie i rodzicom z 3 ciasta ogólnie, jakies 2 sałateczki i będzie. Na szczęście mi przypadnie w świeta 2 faza diety więc i warzywka sobie jakieś schrupie.

Ursull - a imię Błażej Ci sie podoba i Timon czyli Tymoteusz? pewnie tylko minimalnie przytyjesz . Tak sobie teraz pomyślałam jak będziesz sie. Ale żebyś wazyła az 22kg. to bym nie powiedziala, ciąża to dla mnie była bardzo miły okres power do samego porodu. Milusia i jej nowa grzywcia no piękniusio, ps. uwielbiam dzieciątka z niebieskimi oczętami z innymi też ale do niebieskich zawsze miałam slabośc. Ja zawsze się smiałam z tych butków ale wiem że sa ponoc modne, ale opinii nie znam więc poczekam na inne razem z tobą. no bo sie zakryłam niechcąco .

.
A na jakiej diecie jesteś? To może wpadnij do mnie i też nam coś upiecz i kilka sąłatek zrób .
Znam jednego Błażeja,który strasznie brzydki jest i ma głupią ciotkę,więc imie to odpada a Tymoteusz nigdy mi sie nie podobało. Ja nie mogę mieć synka,bo imienia dl aniego nigdy nie wybiorę .
Ważyłam 9o kg w dniu porodu. Też ciążę wspominam dobrze i mam nadzieję,że i ta taka będzie Milusia ma bardzo niebieskie te oczęta i wlasciwie nie wiadomo po kim,bo ja mam szare i tż też.
Ja nie oglądam YCD.

Cytat:
oglądam YCD

Kuro mam pyt co u Ciebie w miejscowości mówią odnośnie tego chłopca co go znaleźli?
Kalina fajny ten fotelik prawie taki sam jak ten co My mamy jesteśmy zadowoleni.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ursull do jakiej miejscowości lecicie na Kretę chodzi mi o lotnisko?
do Heraklionu,a wy?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Skoro wy sobie jakieś YCDy oglądacie to ja idę poromansować z wampirami w " Zaćmieniu".

A,kupiłam sobie dziś jogurt Activia z suszoną śliwką i się zakochałam, pycha . Nie wiem czy w Polsce macie,ale jak macie to kupcie i spróbujcie.

Znikam

Stary 2010-04-01, 07:20   #71
aguha
Rozeznanie

Cześc dziewczyny!

Wreszcie znalazłam nasz nowy wątek i oczywiście śpiesznie dołączam.
Hej kobitki!!!

Ursull Gratuluję fasolinki niech rośnie zdrowo. Ja też żeby zajśc w ciąże musiałam się troszku podleczyć, szalała mi prolaktyna. Przy następnej ciąży, bo chcemy mieć jeszcze jedno dzieciątko, też podejrzewam będę musiała się leczyć. Lenkę odstawiłam od piersi 5 miesięcy temu a nadal po naciśnięciu sutka mam mleko. Nie jestem pewna czy to normalne.

glamourous miło mi, że jest ktoś na wizażu z Elblążkowa. A z której części jesteś? Może się mijamy na spacerach i nawet o tym nie wiemy

Dziewczyny czy wy też pomału uczycie wasze pociechy korzystania z nocniczka? My naszą Lenkę sadzamy zawsze po spaniu na nocnieczek i wtedy kiedy słychać bąki, bo wtedy najczęściej szykuje się kupka.
Zastanawiam się czy pomału po skończeniu przez nią 10 miesiąca życia zacząc podawać już normalne "nasze" obiadki. Myślę, że nie będzie żadnych większych rewolucji kiedy będzie to wszystko delikatnie i mało doprawione. Ostatnio dałam jej pulpecika z sosem i ziemniaczkami zjadła ze smakiem. Poza tym musimy się wybrać na zkupy i zaopatrzyć młodą w jakieś obuwie do spacerowania. Tylko patrzeć jak będzie śmigać. W domu już potafi czasem przejść samodzielnie kilka kroczków.

wrzucam zdjęcia naszej Lenusi - 9,5 miesiąca!!!
Buziolki
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:29   #72
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

Melduję się z rana po masakrycznej nocy. Huba znowu budził się co pół godziny, płakał, wiercił się. Chyba bolał go brzuszek. Może mleko mu nie pasuje. Dzisiaj wieczorem podam mu bez kleiku i zobaczymy, bo rano dostaje niezagęszczone i nie ma żadnych sensacji, więc może to ten kleik. Naprawdę potykam się już o swoje wory pod oczami. I chyba do tego wszystkiego mnie przewiało, kiedy walczyłam z oknami i teraz kręgosłup mi dokucza.

Ursull – no właśnie, ja z tych cichutkich i małomównych jestem i dlatego wciąż raczkuję. Activię śliwkową uwielbiam.

Blondynkapoznan
– śliczne te balerinki, ale cena mnie zabiła.

Marika
- 4 kg to ładny wynik. Co to za dieta? SB? U mnie też waga stoi jak zaklęta. Ostatnio nie ćwiczyłam, bo mi kolano siadło. Teraz jeszcze ten kręgosłup. Stara rura jestem i się sypie. Co do tego chłopczyka z Cieszyna, to mogłaś tak myśleć, że miał 3 latka, bo kiedy go znaleźli, na tyle właśnie go ocenili. Dopiero specjalistyczne badania wykazały, że był młodszy. A spotkanko… Może po świętach? Nie wiem, jakie zmiany będzie miał mój monsz i czy nie zrobi sobie dłuższego wolnego, więc na razie nie wiem, co i jak. No i byłoby dobrze, żeby pogoda była ładna, żebyśmy mogły iść na huśtawki. Umówimy się po świętach, ok.?

Aguha
- jak śliczna dziewczynka Kosi-kosi robi? Gratulujemy pierwszych kroczków. Co do nocniczka - mamy od jakiegoś czasu, ale na razie służy do zabawy

Monia - mam nadzieje, że dzisiejsza nocka była lepsza

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:43   #73
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Aguha - jak śliczna dziewczynka Kosi-kosi robi? Gratulujemy pierwszych kroczków. Co do nocniczka - mamy od jakiegoś czasu, ale na razie służy do zabawy
Dziękuję.
Lenka robi kosi kosi, pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła i jaka jest duża. Ależ chwalipięta ze mnie, ale co ja poradzę, że mam taką zdolną córkę
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA

Edytowane przez aguha
Czas edycji: 2010-04-01 o 07:45
Stary 2010-04-01, 08:02   #74
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Ursull to zdasz mi relacje jaka tam jest strefa czy duża i dobrze zaopatrzona
Stary 2010-04-01, 08:30   #75
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Obejrzeliśmy wczoraj to drugie mieszkanie i porażka Facet chce prawie 250 000 za ruinę do generalnego remontu. Tam nie ma NIC, trzeba by wszystko skuwać i robić od podstaw. I uważa że to dobra cena bo wychodzi 4 000/m. Hehe, w tej cenie to teraz już można u nas znaleźć mieszkanie na rynku pierwotnym, taniej by nas wyniosło kupno nowego i umeblowanie niż remont tego starego Beznadzieja...mam nadzieję że tamto "nasze" nadal czeka, jesteśmy umówieni dziś po 17. Nocka była średnia, Aleksa rozbolał brzuszek, chyba po surówce z kiszonej kapusty którą jadłam Obudził się o 23 ze strasznym płaczem, noszenie nie pomagało, przy cycku było jeszcze gorzej. W końcu daliśmy mu syropku i jakoś usnął, dospał do 5:30 a wstał po 6.

Seona, urodzić dziecko to można i po 40 ale:
-boję się ryzyka, mam takie przeświadczenie że los drugi raz nie będzie tak łaskawy
-weźmiemy teraz kredyt na 3-pokojowe mieszkanie a przy dwójce dzieci trzeba by mieć 4, nigdy nie będzie nas na takie stać i nie będzie nas stać na dwójkę dzieci
-jestem bardzo krytyczna wobec siebie, zaakceptowałam jakoś swój wygląd po pierwszej ciąży ale nie chciałabym się już ogłądać po drugiej
Podsumowanie: Aleks zostanie jedynakiem a szkoda, bo kiedyś zostanie sam

Ursull, 22 kg to jeszcze daleko do rekordu, wczoraj czytałam o koleżance dziewczyny z innego wątku, przytyła w ciąży 50 kg...Ale wagę przed porodem miałaś porządną, ja ważyłam 57 kg i wydawało mi się że to strasznie dużo. W końcu moja mama waży 60 więc niewiele brakowało żebym ją przegoniła. Mnie się te butki nie podobają, może na plażę tak ale jakoś nie wydają mi się wygodne dla dziecka.

Illbana, no nie ma się nad czym zastanawiać, jeśli tamta oferta będzie aktualna to jestem gotowa całować właścicielkę po stopach Ty te nocki masz masakryczne u nas nigdy nie było tak źle.

Marika, ja też przytyłam podczas karmienia, w tej chwili trochę zjechałam i ważę z pół kilo mniej niż tydzień po porodzie ale tak naprawdę to nadal więcej. Bo wtedy miałam cycki pełne mleka...Ale i tak nie jest źle bo jeszcze niedawno miałam z 1,5 kilo więcej, teraz muszę uważać żeby przez święta nie wróciło Ale nadal nie mogę zejść poniżej 50 kilo choć już tylko pół kilo zostało...A Ty na fotce bardzo ładnie wyglądałaś, na pewno nie jesteś taka duża jak gadasz No i ćwiczysz więc coś robisz dla siebie a ja nic I nawet jak schudnę to co z tego jak mięśni zero

Blondi, nie podobają mi się te baleriny, nie dałabym 200 zł za taki fason buta. Ja krasnal jestem więc obcas musi być A chętniej koturn, i wczoraj takie kupiłam. Za tą samą cenę ale ponieważ są wyższe to się opłacało

Aguha, potargana księżniczka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 08:35   #76
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aguha, potargana księżniczka
nic nie mów ciągle się ciąga za włoski i loki kręci paluszkami
czesać nie nadążam więc sobie dałam spokój z lataniem za nią z grzebykiem
Stary 2010-04-01, 08:56   #77
Angel_1232
Raczkowanie

Dzień Dobry

U nas piękne słoneczko wyjrzało, nocka już druga bez najmniejszego miałknięcia, nawet Jaśowi pić się nie chciało. Plany na dziś: dzień edukacyjny, porządki, drobne kwiatuszkowe zakupy. A jutro długi weekend

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny!

Wreszcie znalazłam nasz nowy wątek i oczywiście śpiesznie dołączam.
Hej kobitki!!!

Ursull Gratuluję fasolinki niech rośnie zdrowo. Ja też żeby zajśc w ciąże musiałam się troszku podleczyć, szalała mi prolaktyna. Przy następnej ciąży, bo chcemy mieć jeszcze jedno dzieciątko, też podejrzewam będę musiała się leczyć. Lenkę odstawiłam od piersi 5 miesięcy temu a nadal po naciśnięciu sutka mam mleko. Nie jestem pewna czy to normalne.

glamourous miło mi, że jest ktoś na wizażu z Elblążkowa. A z której części jesteś? Może się mijamy na spacerach i nawet o tym nie wiemy

Dziewczyny czy wy też pomału uczycie wasze pociechy korzystania z nocniczka? My naszą Lenkę sadzamy zawsze po spaniu na nocnieczek i wtedy kiedy słychać bąki, bo wtedy najczęściej szykuje się kupka.
Zastanawiam się czy pomału po skończeniu przez nią 10 miesiąca życia zacząc podawać już normalne "nasze" obiadki. Myślę, że nie będzie żadnych większych rewolucji kiedy będzie to wszystko delikatnie i mało doprawione. Ostatnio dałam jej pulpecika z sosem i ziemniaczkami zjadła ze smakiem. Poza tym musimy się wybrać na zkupy i zaopatrzyć młodą w jakieś obuwie do spacerowania. Tylko patrzeć jak będzie śmigać. W domu już potafi czasem przejść samodzielnie kilka kroczków.

wrzucam zdjęcia naszej Lenusi - 9,5 miesiąca!!!
Buziolki

Hej Aguha
Twoja Lenka to słodziutki śmieszek, co do jedzonka to myślę, żę jeżeli wprowadzałaś systematycznie większość produktów to możesz jej podawać Wasze jedzonko oczywiście w ramach rozsądku (przyprawy, tłuszcze, mąki itp co tam stosujesz)
Nocniczek używamy co sadzania od czasu do czasu, jak na razie nie mieliśmy szczęścia.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Melduję się z rana po masakrycznej nocy. Huba znowu budził się co pół godziny, płakał, wiercił się. Chyba bolał go brzuszek. Może mleko mu nie pasuje. Dzisiaj wieczorem podam mu bez kleiku i zobaczymy, bo rano dostaje niezagęszczone i nie ma żadnych sensacji, więc może to ten kleik. Naprawdę potykam się już o swoje wory pod oczami. I chyba do tego wszystkiego mnie przewiało, kiedy walczyłam z oknami i teraz kręgosłup mi dokucza.

Ursull – no właśnie, ja z tych cichutkich i małomównych jestem i dlatego wciąż raczkuję. Activię śliwkową uwielbiam.

Blondynkapoznan – śliczne te balerinki, ale cena mnie zabiła.

Marika - 4 kg to ładny wynik. Co to za dieta? SB? U mnie też waga stoi jak zaklęta. Ostatnio nie ćwiczyłam, bo mi kolano siadło. Teraz jeszcze ten kręgosłup. Stara rura jestem i się sypie. Co do tego chłopczyka z Cieszyna, to mogłaś tak myśleć, że miał 3 latka, bo kiedy go znaleźli, na tyle właśnie go ocenili. Dopiero specjalistyczne badania wykazały, że był młodszy. A spotkanko… Może po świętach? Nie wiem, jakie zmiany będzie miał mój monsz i czy nie zrobi sobie dłuższego wolnego, więc na razie nie wiem, co i jak. No i byłoby dobrze, żeby pogoda była ładna, żebyśmy mogły iść na huśtawki. Umówimy się po świętach, ok.?

Aguha - jak śliczna dziewczynka Kosi-kosi robi? Gratulujemy pierwszych kroczków. Co do nocniczka - mamy od jakiegoś czasu, ale na razie służy do zabawy

Monia - mam nadzieje, że dzisiejsza nocka była lepsza

Hej Illbana

Współczuję nocki, myślę, że jak jada np kleik z innymi produktami w ciągu dnia i nic mu nie jest to nie powinien Go brzuszek boleć w nocy po kleiku, Mój Jaśko jak budził się co godzinę to mu ząbki wychodziły
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 09:04   #78
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
nic nie mów ciągle się ciąga za włoski i loki kręci paluszkami
czesać nie nadążam więc sobie dałam spokój z lataniem za nią z grzebykiem
Aleks ma bardzo podobną fryzurę ciągle szarpie sobie włosy nad uszami, wiecznie mu sterczą kępki Plus grzywa i wicherki na niej

Stary 2010-04-01, 09:47   #79
Angel_1232
Raczkowanie

Hej Ursull

Buziaczki na dzień dobry dla fasolek tej dużej i małej, dla Mamy też
Dzięki za wprowadzenie zmian w dacie urodzenia

Muszę zapytać o zmierzenie Jaśka, chociaż tyle razy byłam w klinice na ważeniu i nigdy nie widziałąm żeby mierzyły jakieś dzieciątko, tam jest zawsze dużo dzieciaczków więc pewnie powiedzą nie, wiesz jakie to leniuchy, ale zapytam

Wczoraj kupiłam Nivejke z 30F dla dzieciaków w wersji kieszonkowej 50 ml, można na spacerki zabierać. A pożniej kupie chyba Garniera mleczko, bo nic nie widziałam innego, Garniera sama używałam do opalania i po, byłam zadowolona.

Jak przygotowania do wyjazdu?

Hej Gosikk
Nie martw się na zapas, mieszkanko czeka na Was, do 17 niedługo. A co do godziny to jeżeli Aleks urodził się rano o 9 to w tym samym czasie Jaśko sie też rodził bo u nas była 8

Edytowane przez Angel_1232
Czas edycji: 2010-04-01 o 09:49
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 09:54   #80
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_1232 Pokaż wiadomość
Hej Ursull

Buziaczki na dzień dobry dla fasolek tej dużej i małej, dla Mamy też
Dzięki za wprowadzenie zmian w dacie urodzenia

Muszę zapytać o zmierzenie Jaśka, chociaż tyle razy byłam w klinice na ważeniu i nigdy nie widziałąm żeby mierzyły jakieś dzieciątko, tam jest zawsze dużo dzieciaczków więc pewnie powiedzą nie, wiesz jakie to leniuchy, ale zapytam

Wczoraj kupiłam Nivejke z 30F dla dzieciaków w wersji kieszonkowej 50 ml, można na spacerki zabierać. A pożniej kupie chyba Garniera mleczko, bo nic nie widziałam innego, Garniera sama używałam do opalania i po, byłam zadowolona.

Jak przygotowania do wyjazdu?

Hej Gosikk
Nie martw się na zapas, mieszkanko czeka na Was, do 17 niedługo. A co do godziny to jeżeli Aleks urodził się rano o 9 to w tym samym czasie Jaśko sie też rodził bo u nas była 8
O kurcze, faktycznie to ta sama pora Super No to jak na "bliźniaków" mają różne charakterki ale może to się z czasem zmieni. Może to dlatego Jaśko tak strasznie mi się podoba zapisałam sobie tą fotkę, taki śliczny aniołek A co do wzrostu, zawsze możecie zmierzyć sami. My mierzymy Aleksa co miesiąc, na razie nadal na leżąco bo taki maluszek nawet jak stoi to chyba jeszcze nie do końca się prostuje.

Stary 2010-04-01, 10:01   #81
monia_83
Raczkowanie

Hej dziewczynki

Jeszcze raz chciałam wszystkim podziekowac za pomoc, jesteście kochane

Wczorajszy dzień był koszmarny, Maja ciągle płakała, woda jej ciekła z nosa litrami, wszystko to rozsmarowywała po buzi, musiałam co chwilę ją wycierac, co 15 minut odciągac fridą, aż się zanosiła od płaczu Byłyśmy u pani doktor, w zasadzie poza tym okropnym katarem nic jej nie dolega, zaleciła to co radziłyście - wodę morską, masc majerankową, jakieś kropelki i psikadło do nosa, także chyba jak mam forum, to lekarz nam nie potrzebny
Noc za to o niebo lepsza, było trochę pobudek, ale bez płaczu, udawało ją mi się przy cycu uspokoic. No a dzisiaj widzę znaczną poprawę, glutki gęściejsze nie ściekają tak i nawet ma ochotę na zabawę

Ja tak znowu bez czytania, bo nie mam kiedy, lekarka kazała Maję dużo nosic i jest bardzo absorbująca przez tą chorobę... Chyba po świętach dopiero was nadrobię...
monia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:08   #82
Carolajna24
Zakorzenienie

hejo

nie mam czasu
bylismy u lekarza i tez radziła podac laktuloze
i czekac bo po zmianie diety tak moze byc, za tyg mam sie zgłosic w razie gdyby problem niezniknał

pa
Stary 2010-04-01, 10:14   #83
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia_83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Jeszcze raz chciałam wszystkim podziekowac za pomoc, jesteście kochane

Wczorajszy dzień był koszmarny, Maja ciągle płakała, woda jej ciekła z nosa litrami, wszystko to rozsmarowywała po buzi, musiałam co chwilę ją wycierac, co 15 minut odciągac fridą, aż się zanosiła od płaczu Byłyśmy u pani doktor, w zasadzie poza tym okropnym katarem nic jej nie dolega, zaleciła to co radziłyście - wodę morską, masc majerankową, jakieś kropelki i psikadło do nosa, także chyba jak mam forum, to lekarz nam nie potrzebny
Noc za to o niebo lepsza, było trochę pobudek, ale bez płaczu, udawało ją mi się przy cycu uspokoic. No a dzisiaj widzę znaczną poprawę, glutki gęściejsze nie ściekają tak i nawet ma ochotę na zabawę

Ja tak znowu bez czytania, bo nie mam kiedy, lekarka kazała Maję dużo nosic i jest bardzo absorbująca przez tą chorobę... Chyba po świętach dopiero was nadrobię...
Dobrze że dziś lepiej Biedna Majeczka, my Aleksowi odciągaliśmy maksymalnie dwa razy w ciągu dnia i też był straszny płacz.

Stary 2010-04-01, 10:23   #84
ursull
Zakorzenienie

Byłam prywatnie na usg i wiecie co...

to...

bliźniaki

Stary 2010-04-01, 10:28   #85
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:

to...

bliźniaki
Poważnie???? O matko...

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Ehehe, dziś 1 kwietnia, koleżanka żartuje

Stary 2010-04-01, 10:28   #86
Seona
Zakorzenienie

Cytat:

to...

bliźniaki
Prima aprilis

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:28   #87
aguha
Rozeznanie

Cytat:

to...

bliźniaki
ale numer, kobieto podwójnie szczęśliwa no chyba że to Prima Aprlilis

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 10:29   #88
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:

to...

bliźniaki
Rany Ursull, moje gratulacje podwójne szczęście. Ale pewności nabierzesz dopiero po ok. 12 tyg. u mnie na pierwszym usg w 8 tyg. też były bliźniaki ale lekarz mi powiedział, że bardzo duża liczba ciąż bliźniaczych się w pierwszym trymestrze wchłania i u nas tak było na następnym usg już był tylko ślad po drugiej dzidzi. Ja oczywiście wiem, że wszystko będzie git ale piszę tak jak było u mnie. W żadnym wypadku żeby Cię nastraszyć czy coś. Wielkie buziaki dla Was

hehe dopiero teraz załapałam, że dziś prima aprilis

udało Ci się mnie zrobić w balona

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 10:33   #89
Carolajna24
Zakorzenienie

Cytat:

to...

bliźniaki
a ja robiłam test dzisiaj
Stary 2010-04-01, 10:33   #90
ursull
Zakorzenienie

Prima Aprilis

Seona ty wstręciucho,a byłoby tyle zabawy,musiałaś przypomieć o prima aprilis

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości