|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: za mało ambitny tż-et...
Jego wybór, jest dorosły, to on będzie w przyszłości żałował (bądź nie). Nie zmusisz go, sam musi tego chcieć.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
ale chodzi mi o to, że to on musi dojrzeć sam do decyzji o zdaniu matury, to jemu musi zależeć...
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Może za bardzo się zdołował maturą i nie ma siły walczyć , spróbuj od tej strony z nim porozmawiać . Chociaż wątpię w jego chęci zdania tej matury . Może to dziwnie zabrzmi , ale na wszystko jest pora i czas , a na niego taka nie nadeszła . Najważniejsze to nie zmuszać nikogo do nauki , bo na ogół ktoś jest nieszczęśliwy , albo robi to tylko na odwal .
Nawet jeśli go kochasz , a on tak wszystko będzie olewał jak maturę to i twoja miłość się skończy. Życie pokaże jak będzie . |
|
|
|
|
#64 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby tak mu na studiach zależało ,to z własnej woli by siadał i zadania liczył. Twoja motywacja i matkowanie mu to jednak za mało.
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro to pisać, ale według mnie rozstaniecie się.
Pójdziesz na studia, poznasz ambitnych facetów, którzy mają wielkie (czasami aż śmieszne ) plany, są pełni pasji... I zostawisz swojego TŻta, który będzie tyrał w jakiejś hurtowni z nadzieją na awans na przedstawiciela handlowego.W sumie to dość częsty schemat, bywa że tak się kończą te pierwsze młodzieńcze miłości. |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Weź wyluzuj kobito! Jesteś jego dziewczyną czy matką?
Chyba bym szału dostała, gdyby mój TŻ pilnował mnie bym sie uczyła do egzaminu i narzekał że np. "nawet 10 stron dziś nie przeczytała!". Jasne, czasem proszę, by mnie zmobilizował... ale nic poza tym! Nie zdam, to ja poniosę tego konsekwencje. Kochasz swego TŻta czy swoje wyobrażenie jego? Co, nagle się zmienił? Nie zmusisz go. Nie zda- będzie miał nauczkę, zda za rok. Albo i nie, i pójdzie do studium. To, jakie się ma wykształcenie nie świadczy o tym, jakim jesteś człowiekiem. Znam wiele osób z wyższym wykształceniem czy stopniami naukowymi, które są zwyczajnymi prostakami i przypadki przeciwne- ludzi po studium, świetnych w tym co robią i szczęśliwych.
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie wie na jakie chce iść studia to lepiej niech nie idzie na żadne. Po co kolejny magister, który studiował byle studiować, nic przez 5 lat nie wyniósł i pracuje w miejscu w którym kogoś z matura by przyjęli.
Studia są dla ludzi, którzy maja pasje, pomysł na siebie, maja związane z tym plany. Niech nie zajmuje miejsca innym. A Ty wyluzuj bo to jego życie. Oferujesz mu pomoc, on niechętnie z niej korzysta, to co-na sile będziesz go zmuszała do nauki? Żeby chciał to sam już dawno przyszedłby do Ciebie po pomoc, razem się pouczyć,żebyś mu coś wytłumaczyła itp. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | ||
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
Cytat:
a zeby zdac podstawowa matematyke na te marne 30% wystarczy miec opanowane w przyzwoitym stopniu 2 umiejetnosci - umiejetnosc korzystania z karty wzorow i umiejetnosc logicznego myslenia wlasnie co do problemu - jesli on nie chce sie uczyc to Ty niestety nie jestes w stanie go zmusic...
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak rodzice gonia synka czy coreczke do nauki gadaja,gadaja,a jak nie chce sie dziecko uczyc to po prostu pod ksiazka ma gazete ![]() Bede Ciebie podziwiac jak go zagonisz do nauki,bo ja mimo szczerych checi nie zagonilam nigdy. Co wiecej pamietam,jak pol dnia sie wyklocalam,zeby siadl do nauki i siadal na AZ godzine dziennie.
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
To jego sprawa czy chce zdać mature i czy chce isc na studia. Nie jestes jego matko która ma mowic co ma robic. Fajnie ,że jesteś ambitna, chcesz jak najlepiej zdać maturę i iść na dobre studia ale jego to już się czepiac nie powinnaś, bo on Tobą nie jest! A powiedzmy on nie zda matury i co??? Zostawisz go
![]()
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
Moze go jeszcze dopadnie ta maturalna gorączka i weekend przed egzaminem zasiądzie do książek. Trzy dni by mu starczyły na przypomnienie, tak aby zdać na 30 %. Tak sądze,
A teraz dałabym mu święty spokój. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i życzę powodzenia cokolwiek postanowisz
Edytowane przez siarczan_sodu Czas edycji: 2010-04-22 o 17:38 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Blond forever!
|
Teraz to już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - matura za półtora tygodnia, nawet jakby się miał jutro obudzić z pasją nauki matematyki to i tak nic nie wskóra, ale może uda mu się ostatecznie uciułać te 30%, czego bardzo mu życzę.
A Tobie autorko życzę dostania się do Krakowa na wymarzone studia
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Co Ty masz robić? Nic. Rozumiem, że chcesz dobrze i się martwisz ale on sam musi chcieć a Ty powinnaś to zrozumieć, że nauczy się tylko na własnych błędach i jak poczuje, że poniósł porażkę. Skup się na swoich celach i swoich marzeniach. Ja nie wiem ale jak to może być, że facet chce Twojej porażki, tego, żeby Ci się nie udało. Że w myślach życzy Ci albo i mówi wprost że chciałby żebyś się na tą krakowską polibudę nie dostała
To właśnie tu a nie w braku ambicji wychodzi z niego to co najgorsze...
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i oczywiście pracę tego przedstawiciela będzie miał jeśli zda maturę---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
i myślicie że bez matury i doświadczenia jeśli udałoby mu się znaleźć prace da radę utrzymać się w krakowie? nawet nie chce myśleć jakby moi rodzice zareagowali gdyby on nie zdał
Edytowane przez PlastikowaBiedronka Czas edycji: 2010-04-22 o 19:24 |
||
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
nastąpiła mała zmiana
tż-et zapytał się mnie czy jutro zrobimy razem zadania
|
|
|
|
|
#78 |
|
Blond forever!
|
Rychło w czas.
No ale lepiej późno niż wcale
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
oby tylko mu się do jutra nie odwidziało
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śmiejcie się, mezalians... phi
Słowo nieco przedawnione z czasów gdy mężczyzna urodzony wysoko mógł sobie wybrzydzać wśród wieśniaczek. Tu sprawa wygląda inaczej, bo dziewczyna wymaga od siebie wiele i chce dla siebie jak najwięcej. Któż by chciał żyć z obibokiem? Bo on nie ma ambicji. Nie to że ma pasje albo dryg pozaszkolny. On jest leniem. Chociaż jak widać zaproponował zadania :P więc nei jest aż tak źle |
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest leniem jeśli chodzi o naukę ale w innych kwestiach jest bardzo pracowity
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Więc jednak nazwa wątku jest myląc i ambitny jest, ale w innych dziedzinach
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakby to wytłumaczyć... nie jest ambitny bo nie zależy mu jak napisze maturę, na jakie studia pójdzie, wystarczy mu skończyć byle jakie studia, nie zależy mu na tym kim w życiu będzie, z tego co mówi nie zależy mu również na byciu w życiu kimś, rozwijaniu się zawodowo itp, co do pracowitości mam tu na myśli że zrobi wszystko koło domu, remont w domu itd
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.Na chwilę obecną to po zawodówce łatwiej znaleźć pracę niż z mgr. Co z tego, że cięższą? Przynajmniej da się z niej jakoś wyżyć, a w większości niestety patrzą tylko na doświadczenie, którego po studiach zazwyczaj się nie ma. A po zawodówce jest... 3.Co Twoi rodzice mają do jego matury? ![]() A w ogóle to ja chyba w jakimś dziwnym świecie żyję, większość dobrze zarabiających osób, które znam, zdecydowanie nie mają wykształcenia wyższego... |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1,5 tygodnia to masa czasu do nauki matury z matmy. Jak juz mowilam, to da się w jeden weekend opanować. ![]() Autorko, nie róbcie nie wiadomo jakich zadan. Niech TZ wydrukuje sobie z informatora maturalnego 100 przykladowych zadan(50 z nich jest zamkniętych) i myśle, ze jakby przerobił większośc, to by zdał. Podejrzewam, ze spoooro takich znajdzie się na maturze(noo moze z innymi liczbami Jak mu zapał nie zniknie, to da radę! |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
o, miałam podobnie
![]() Mój licealny TŻ chodził do gorszej szkoły, ja do lepszej, i ważne dla mnie były studia, matura... Dla TŻ niby też, ale oczywiście nie aż tak, żeby w okresie przedmaturalnym poświęcić na przykład cały weekend na naukę. Ja mu suszyłam głowę, czasem zgadzał się na jakąś wspólną naukę, ale bez entuzjazmu. Wyobrażałam sobie, jak to musimy być ZAWSZE razem, jak to cudownie będzie wyjechać razem na studia i razem zamieszkać, i marudziłam mu, żeby się uczył, cośtam mu nawet płaczem wybuchałam jeśli dobrze pamiętam. Efekt - ja się dostałam wszędzie, gdzie chciałam, wybrałam Warszawę, TŻ został na uniwersytecie szczecińskim - ale z założeniem, że poprawi maturę i dojedzie do mnie do warszawy. I przez pierwszy rok studiów, zamiast poznawać ludzi i miasto i cieszyć się studiami, wisiałam na telefonie albo kursowałam na trasie szczecin-warszawa. No ale przecież to jedyny mężczyzna w moim życiu, mieliśmy zawsze być razem, przecież on też tego chce. Rok później faktycznie do mnie dojechał, zamieszkaliśmy razem i wtedy okazało się, że oczekujemy od życia zupełnie czegoś innego - ja chciałam uczyć się, robić praktyki, rozwijać, on chciał siedzieć z piwem w ręku na kanapie.. Po prostu moje marzenie o studiach było moim marzeniem, on go wcale nie podzielał ;/ Historia ma niby happy end, bo teraz mam nowego TŻ, który ma podobne do moich plany i marzenia a ze starym się ciągle przyjaźnię, ale ile nerwów bym sobie oszczędziła, gdybym uczciwie w liceum zapytała TŻ jak on sobie wyobraża swoje życie i zastanowiła się, czy na pewno chcemy tak samo! a - nie chcę Cię straszyć, ale mało który związek licealny jest w stanie przetrwać studia ![]() ... ale z perspektywy czasu zawsze widać, że to bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
nauki dzisiaj matmy nie było bo mu się odechciało
za to dowiedziałam się że jeśli pójdę do wymarzonego krakowa na studia to z nami koniec bo związek na odległość nie ma według niego szans a on do krakowa nie wyprowadzi się stwierdził że może wyprowadzić się ze mną do kielc bo są od nas o 40km bliżej niż kraków. Jak mi to powiedział to się popłakałam przy nim, jemu również łzy popłynęły... Zaproponowałam mu kompromis że wyjedziemy do krakowa na studia a później możemy mieszkać w tych kielcach ale jemu taka opcja nie pasuje Powiedział że wybór należy do mnie albo marzenia albo on i on już wie że z góry jest przegrany. i co ja mam teraz zrobić? |
|
|
|
|
#88 | |
|
catch me if I fall.
|
Cytat:
masz jedno zycie, to Twoja szansa na zdobycie wyksztalcenia wiazacego sie z pasja, a chlopak dzisiaj jest a jutro moze go nie byc. Gdybys zrezygnowala, zalowalabys tego byc moze do konca zycia Co za egoista. Nie moze probowac szukac czegos w Krakowie? Wieksze miasto, wieksze perspektywy. A skoro nie chce sie wyprowadzac to nawet nie moze sprobowac zwiazku na odleglosc? To ja nie wiem czy zalezy mu na Tobie czy moze na swojej wygodzie...
|
|
|
|
#89 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Nie chcę wyjść na wredną jędzę, ale z tego, co piszesz, nie pasujecie do siebie i prawdopodobnie niedługo się rozstaniecie. Nie wspominając już o tym, że wyłania się z tego niemiły obraz egoisty, któremu zależy tylko na własnym szczęściu i który posuwa się do szantażowania najbliższej osoby, kiedy ta chce również realizować swoje pasje. Jeśli nie jest w stanie zaakceptować tego, że masz prawo spełniać swoje marzenia - trudno. Spotkasz jeszcze wielu mężczyzn, którym przez myśl by nie przeszło życzenie partnerce, żeby nie dostała się na wymarzone studia, bo dla niego taki układ jest mniej wygodny.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, osoba która kocha, nigdy nie postawi drugiej osoby przed wyborem. Gdyby tak mocno Cię kochał, to chciałby, żebyś była szczęśliwa i realizowała swoje marzenia, choćby było to dla niego bolesne. Podzielam zdanie koleżanek wyżej i również uważam, że powinnaś wybrać swoje marzenia. Jeśli Ty i Twój chłopak jesteście sobie przeznaczeni i łączy Was naprawdę silne uczucie, to przetrwacie wyjazd i będziecie w stanie pójść na kompromis nie niszcząc niczyich marzeń
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

.
) plany, są pełni pasji... I zostawisz swojego TŻta, który będzie tyrał w jakiejś hurtowni z nadzieją na awans na przedstawiciela handlowego.