"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 19:24   #61
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Ja jestem zapisana do przychodni panstwowej tam szczepie ale tak jak ania p. na pediatrie udaje sie do enel medu bardzo lubie tamtejsza obsluge i fachowosc lekarzy

Pop70 brakuje 3 zdjecia nie moge proownac sobie ale pozatym ma;enstwo bylo niesamowite

edit :

Juz widze ona jest strasznie duza patrzac jest chyba taka jak moja Zuza bo moja mala ma okolo 62 cm i 5100 jak te dziciaczki szybko rosna.. ps. super mama wyglada

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:30
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:32   #62
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
MadCat - trochę lepsze (chodzi o ujęcie) to zdjęcie. Matylda jest rozkoszna, taki luzaczek. Rżczi pod głową i ta jej minka ala "a mi to wszystko zwisa". A może po prostu się przeciąga.

Drcron- Julce prześlicznie w tym różowym dresiku. No i ta capeczka z uszkami w stylu Izumi.

Asiuulka - na tak, niby moje dzesko najstarsze i do tego jeszcze z zeszłego roku, ale jak tu podają wagę niektóre dziewczyny to moja przy nich chyba malutka. JAk gdzieś jesteśmy z naszą małą to wszyscy a jaka ona malutka, a my się oburzamy bo dla nas jest ogromna. Ona przecież była jak ręka mojego TZ-a. Powiem szczerze że nawet mi trudno teraz sobie wyobrazić jaka była maleńka. Ale mam zdięcia i filmiki i jak je oglądam czasami to płaczę.

I tak dla przypomnienia i porównania:
1 zdjęcie: Oliwka ma niecały kilogram a ten pampers to najmniejszy rozmiar. Dziewczyny a niektóre wasze dzieci to nawet na starcie tych nie używały.
2 zdjęcie. Pierwszy raz miałam mała na rękach był to 9-ty dzień po urodzeniu.
3 zdjęcie. Z ostatniej niedzieli na spacerze. Jest różnica

Jest ogromna różnica łezka w oku się kręci. Oliwia jest śliczna po mamusi

Izumi dzielna kobito chyle czoła

U Maciusia coraz lepiej prawie nie kaszle stanowczo czuje się lepiej, za to mi nic nie przechodzi jestem załamana Dziś mam doła ryczę od rana bardzo za nim tęskie wiem że już nie długo będziemy razem ale to jest śilniejsze odemnie
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:38
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:34   #63
klaudusk_a
Zakorzenienie

widze ze nie tylko mnie meczyli zeby wywołać porod

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:01   #64
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Pop my uzywamy disnemaru i jestem bardzo zadowolona.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

dziewczyny ja tu czytam o tych waszych badaniach w sensie badaniach dzieciaczkow na ktore z nimi chodzicie, powiedzcie mi bo ja nie bylam ani na pobraniu krwi z mala ani na zadnych badaniach oprucz ogladowych pediatry , powinnam jakies robic?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

a my dzwieku odkurzacza sluchamy od 40 min a ta mala sciemniara udaje ze spi, wiec ja wylaczam a ona gałki jak 5 zł robi.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:24   #65
machaj
Raczkowanie

ja też ładnie melduję swoją obecność...
powiedzcie mi jak wasze dzieciątka znosiły szczepienia? tzn jak zachowywały się po nich? bo moja chyba ma lekka gorączkę, dużo śpi a jak nie śpi to mi marudzi... troche ze mna "pogada" a później zaczyna popłakiwać... ehh ja chce żeby znowu się do mnie śmiała;/

wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa.. stwierdziła że za 2 lata pewnie znowu sie zobaczymy na porodówce ehh ale ja chyba tak szybko nie dam rady:P najpierw chce sie wyspać jak przez miesiąc będę mogla pospać od 22 do 10 to wtedy się zastanowię nad następnym maleństwem

a dziś Kalinisko kończy 7 tygodni... jak ten czas teraz szybko leci..;/ ehh tylko te pierwsze 2 tygodnie się ciągły.. a teraz ten czas tak ucieka że nie zdążę się w dzień mała nacieszyć.. a mogłabym tylko siedzieć i na nia patrzeć
oto moja mała... zdj sprzed 2 dni.. ma na nim taką słodką minkę że musiałam wam pokazać (tzn jak dla mnie wygląda na nim słodko.. pewnie dlatego że to moje dziecie i świata poza nią nie widzę)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:31   #66
P0P70
Zakorzenienie

Darusia- jak nic niepokojącego nie ma to nie ma sensu robić jej dodatkowych badań.
Oj dzieci to cwane od małego są.

A moja mała już oczywiście śpi. JA jej wcale nie musze usypiać ona po prostu wie że już noc i czas iść spać. I będzie tak spała do 5-6 rano. A wtedy to tZ karmi więc ja będę spała do 9-te.

PS. A ja dzisiaj w końcu PIT wysłałam i chyba wysłałam złą kopię, ale nie jestem na 100% pewna więc nie wiem czy składąć już korektę czy czekać na wezwanie

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Machaj - dla mnie też wygląda słodko

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:35   #67
drcron
Zakorzenienie

Pop Oliwka rosnie jak na drożdżach to niesamowite jak ona sie zmienia a Ty jak kwtnaco wygladasz

Aneczka super ze juz jest lepiej nie podlamuj sie

ja chyba swiruje juz boziu dopatruje sie co chwile u mojej corci czegos wlasnie przed chwila < zanim ja wykapalam > zauwazylam zaczerwienione oczko po kapieli < nie mylysmy dzisiaj buzki ani glowki > zaczerwienione oczko zaczelo puchnac obawiam sie ze to zapalenie spojowki ja mam opryszczke na ustach < uwazalam zeby jej nie dotknac zeby jej nie calowac po twarzyczce no ale moglam sie zapomniec choc bardzo uwazalam > i boje sie ze to wlasnie opryszczka jej na oczku wychodzi powinnam jechac do spzitala czy czekac do jutra ?? oczko coraz bardziej puchnie jest duzo duzo wieksze od oczka tego zdrowego ja zwarjuje w dodatku jak poczekam do jutra to co zas pojade do tej lekarki dla ktorej wszystko jest normalne i nic sie nie dzieje ??
poradzcie prosze co robic ??
a i przemylam to oczko woda fizjologiczna i jalowym gazikiem ale nie pomoglo wydzielinki zadnej z oczka nie ma jest tylko czerwone i opuchniete

AniaP ales mnie nastraszyla tym fragmentem odrazu do kosza wywalilam termentiol ja nie wiedzialam o tym zapomnialam ze Pop cos o tym juz pisala a u nas w szpitalu tez to sie stosuje ja smarowalam kilka razy pupcie mam nadzieje ze jej nie zaszkodzilam teraz tylko bephanten bede uzywala albo make ziemniaczana chyba najbezpieczniejsza

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Machaj przeslodka jest

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:48   #68
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wsio ok wiec jej nie ciagne nigdzie:P
ja nie mam jakichs takich "paranoi" ze kwiknie inaczej i mi sie wydaje ze chora a to tez zle z jednej strony bo moge cos przeoczyc;/

machaj-twoje dziecie nie moje;D a zdjecie na prawde mnie urzeklo, minke ma cudna
Pop- widac na twoich zdjeciach po 1 przeogromna roznice, a po 2 jaka Oliwka jest sloooooooodkaaaaaaaaaa!!! !( a poza tym to zawsze Oliwka wiec ma u mnie dodatkowe punkty)

moj gad spi lapki na poddaj sie, dzisiaj popoludniu prawie nie spala wiec do jakiejs 5-6 spokoj powinien byc a teraz ja tez uciekam sie polozyc i przytulic do męża-węża:P

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

machaj ty juz sie martw bo kandydatow na ziecia bedziesz miala na peczki

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

gdyby z Kacpra nie zrobila sie Oliwia( a na szczescie sie zrobila)hehehe, to juz bym rezerwowala kolejke do twojego szczescia.
A.Camus
Stary 2010-04-30, 07:32   #69
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mojej michasi odparzyła sie dupka troszke ma 3 krosteczki i czerwone..
Do tej pory stosowała Bepatnhen a ostatnie 4 dni stosuje nivea na odparzenia.
wiem że teraz tzreba wietrzyc dupsko przemywac chyba tylko woda i co? czyms smarowac np. nadal bepanthenem??
Ja na takie odparzenia co nie chciały schodzić używałam totmentiol żeby zasuszyć, a po 2 dniach linomag, bo niewiadomo czemu ale sudocrem nie działa u nas. do mycia najlepiej woda z mydełkiem, do kąpieli kisiel, i jako zasypkę też można mąkę ziemniaczaną

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:45   #70
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron jak tam oczko julki?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

kiedy dzieciaczkom wyostrza sie wzrok?
A.Camus
Stary 2010-04-30, 07:47   #71
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - Oliwka naprawdę jest duża (w porównaniu) Zupełnie inne dziecko. Piękna

Machaj - naprawdę słodka. Cudowna.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 07:51   #72
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
one pojawiaja sie z dnia na dzien.a od kiedy je zauwazylas?
przedwczoraj

PoP, rany jaka ona była maluteńka!! Ta rurka taka wielka przy niej. A teraz taka śliczna panienka- śliczna naprawę. A Ty... wyglądasz rewelacyjnie.

Czy Wy te wody do noska to naprawdę psikacie prosto w nosek? Ja jakoś nie mogę się przemóc- w ciąży sama tego używałam i nie raz mi prawie w pięty poszło, tak mocno to leci. Nie umiem jej tego zapodać donosowo

Machaj, ależ on ma oczy!!!

Jakoś mi dzisiaj smutno od rana...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:59   #73
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mojej pojawily sie plesniawki, teraz juz nie ma, pędzlowalam jej jezyk, pediatra nam przepisala lek, i po paru dniach sladu nie bylo a miala cala buźke biala;/
A.Camus
Stary 2010-04-30, 08:00   #74
megi-megi
Zakorzenienie

Mrowak - ja pakuję do noska - znaczy tak przykładam i psik. Mały kilka razy się pokrzywił, a teraz w ogóle nie reaguje. Więc może nie jest to takie dla nich straszne.
Stary 2010-04-30, 08:06   #75
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ten disnemar ktorego uzywam ma strasznie cieniutki spray, ja aplikuje jedno psikniecie na reke sobie zeby zobaczyc czy na pewno leci i szybko jedna dziurka, druga mala nawet sie nie krzywi, a spray jest fajny bo tak cienki ze jej noska nie musze dotykac zeby jej nie smyrac zeby zaaplikowac.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

u mnie w cieniu na termometrze prawie 20 stopni i nie wiem jak młodą na spacer ubrac.

a wczoraj zakupami poprawilam sobie humorek kupilam sobie 2 pary spodni, torebke, buty wymiana kosmetykow nawet nie wiecie jaka to przyjemnosc isc i kupic SPODNIE-JEANSY-BEZ GUMY haha chociaz do wagi sprzed ciazy nie wrocilam jeszcze, ale dietka dietka dietka i bedzie dobrze. Nawet nie wiem ile waze i ile mi spadlo bo waga popsuta, zamiast w takie zakupy trzeba bylo wage kupic;p
A.Camus
Stary 2010-04-30, 08:07   #76
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
przedwczoraj

PoP, rany jaka ona była maluteńka!! Ta rurka taka wielka przy niej. A teraz taka śliczna panienka- śliczna naprawę. A Ty... wyglądasz rewelacyjnie.

Czy Wy te wody do noska to naprawdę psikacie prosto w nosek? Ja jakoś nie mogę się przemóc- w ciąży sama tego używałam i nie raz mi prawie w pięty poszło, tak mocno to leci. Nie umiem jej tego zapodać donosowo

Machaj, ależ on ma oczy!!!

Jakoś mi dzisiaj smutno od rana...
to tez moze to byc niestety.. ale to nie jest grozne ale uciazliwe

No ja psikam do noska jestprzy tym wielki placz no ale co zrobic teraz to wogole 5 razy dziennie przy mocnym katarku.. wogole idziemy do lekarza bo mi sie kaszel nie podoba mam nadzieje ze nic sie nie rozkreca u niej

ja jest tak cieplo to ja ubieram body +sweterek+ spodnie +skarpety+ buty+ chusta na glowe+ cienki kocyk

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2010-04-30 o 08:09
Stary 2010-04-30, 08:11   #77
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł ja na wygnaniu od 3 dni siedzę a tu proszę - Odchowalnia
U mnie w domu tż przywlókł jelitówkę i w środę w środku nocy pakowałam manatki i z małym pojechałam do rodziców...i tak tu ślęczymy samotnie. Mama z ojcem pojechali dzisiaj nad morze na 3 dni więc zostaliśmy sami w bloku i kto mi wózek będzie znosił?? Tz właśnie dzwonił, już nie ma objawów i normalnie się czuje to wieczorem przyjedzie i będziemy sobie razem waletować do poniedziałku rany tyle dni teściów nie widzę i nie słyszę - aż zdrowsza jestem oczywiście wielka obraza że jak ja śmiałam się wyprowadzić ehhhh jak ja ich nienawidzę My dzisiaj uderzamy na szczepienia - strach mam w oczach że hohoho...5w1 i rota dzisiaj i dopytam co z pneumokokami boję się ewentualnych powikłań po szczepieniu i mam nadzieję, że mały jest zdrowy, bo też sobie czasem kaszlnie i kichnie, a jak czytam co to u niektórych waszych maluchów oznacza to aż się blada robię....Najpierw od środy drżałam, żeby nie złapał od tż tej jjelitówki, a teraz się cykam o te wszystkie zapalenia płuc, oskrzeli i o te powikłania...ja mojemu temp. mierzę w pupci praktycznie codziennie i zazwyczaj ma 37.1 - 5 kresek= 36.6, wczoraj miał 37,4 - 5 kresek=36.9, ale to ponoć normalne takie niewielkie odchylenia Poza tym ze złych wieści to mleko i mi juz prawie całkiem zanika zapijam się herbatkami i wodą, ale oprócz swędzawek na całym ciele efektów brak...w rezultacie mały prawie ciągle na NANIE kupy raz dziennie w mega ilościach robi muszę się dopytać dzisiaj czy to normalne, wolałam jak robił kilka na dzień a w ilościach normalnych Co do pieluch, to ja tez mam do oddania sporo sztuk pampersów2 i huggisów 2 jak ktoś chętny to pisać na priv odeślę darmo - PROMOCJA hehehe
Izumi - Michaś - miodzio przekochane są te małe chłopczyki
Drcron - Julcia wygląda jak księżniczka w tym różu
POP - Oliwcia nie do poznania, a i mamusia niczego sobie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:15   #78
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a chwalilam sie ze mlodej kupilam wypasiona bluze Timbarlanda? pomaranczowa z kapturem i sie zastanawiam czy nie ubrac tak:
body na dlugi, spiochy, na to bluza, spodnie od dresu, skarpety, i przykryc kocykiem, myslicie ze bedzi dobrze?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

ja mojej jeszcze 2 zakladam ale chyba niebawem sie na 3 przezucimy.
A.Camus
Stary 2010-04-30, 08:17   #79
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a chwalilam sie ze mlodej kupilam wypasiona bluze Timbarlanda? pomaranczowa z kapturem i sie zastanawiam czy nie ubrac tak:
body na dlugi, spiochy, na to bluza, spodnie od dresu, skarpety, i przykryc kocykiem, myslicie ze bedzi dobrze?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

ja mojej jeszcze 2 zakladam ale chyba niebawem sie na 3 przezucimy.
moim zdaniem na grubo.. albo tak i bez kocyka albo bez spodni od dresu ikocyk na nozki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 08:22   #80
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Z ostatniej niedzieli na spacerze. Jest różnica
No jest różnica. A mamusia jaka laska. Wyglądasz na 25-27 lat a Ty byś już umierać chciała

Cytat:
MadCat - trochę lepsze (chodzi o ujęcie) to zdjęcie. Matylda jest rozkoszna, taki luzaczek. Rżczi pod głową i ta jej minka ala "a mi to wszystko zwisa". A może po prostu się przeciąga.
Ona tak często śpi, nie lubi mieć rączek przy sobie. Poza tym bardzo lubi dotykać swojej buzi.
A faktycznie to jest wyluzowane dziecko, któremu wszystko zwisa. Jedyne co ją obchodzi to żarcie i czysta pielucha

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:24   #81
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny czy ja moge mlodej chlodna herbatke podac czy zawsze tylko ciepla??
A.Camus
Stary 2010-04-30, 08:25   #82
mrowak
Zakorzenienie

ja wczoraj ubrałam tak: body z długim, półśpiochy, kurteczka, czapeczka i kocyk na nóżki- nie przegrzewajcie, bo to równie niedobre jak przeziębienie. Zawsze wystarczy dodatkowy kocyk, a przecież wózki mają jeszzcze te osłonki na nóżki, wczoraj swoją zdjęłam. Sprawdzam na spacerze czy kark ciepły i wszystko jasne.

A co do tych pleśniawek to tak: na języku ma taki białawy nalot, ale chyba zawsze go ma, na ustkach ma takie- jak to opisać kurde.... o wiem: jakby jej się skórka zadarła na ustach, potem jakby się najadła z piersi i tak skórka była taka miękka i biała, ale to nie jest skórka oddarta tylko takie COŚ. Nie pociera tego, nie płacze z tego powodu, je normalnie. No i we wtorek i w środę byliśmy pod rząd u 2 różnych pań pediatrów, obie zaglądały do pyszczka i nic nie mówiły. Mam iść na spacerze do lekarza dziś, myślicie? bo potem długi weekend.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-04-30 o 08:28
Stary 2010-04-30, 08:27   #83
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zawsze mam problem z ubiorem bo mi sie wydaje ze zmarznie a w poniedzialek 4 tyg bedziemy miec
A.Camus
Stary 2010-04-30, 08:31   #84
mrowak
Zakorzenienie

Darusia, jedna warstwa więcej niż Ty. Wyobraź sobie, że leżysz sobie na dworze na leżaku i śpisz- w czym będzie Ci dobrze, a w czym już za ciepło przy takiej pogodzie i weź dodatkowy kocyk do tego
Stary 2010-04-30, 08:32   #85
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Poza tym ze złych wieści to mleko i mi juz prawie całkiem zanika zapijam się herbatkami i wodą, ale oprócz swędzawek na całym ciele efektów brak...w rezultacie mały prawie ciągle na NANIE kupy raz dziennie w mega ilościach robi muszę się dopytać dzisiaj czy to normalne, wolałam jak robił kilka na dzień a w ilościach normalnych
Mam to samo z pokarmem. Tylko bez swędzawek. Ale u nas kupy idą normalnie, kilka na dobę.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
na ustkach ma takie- jak to opisać kurde.... o wiem: jakby jej się skórka zadarła na ustach, potem jakby się najadła z piersi i tak skórka była taka miękka i biała, ale to nie jest skórka oddarta tylko takie COŚ. Nie pociera tego, nie płacze z tego powodu, je normalnie. No i we wtorek i w środę byliśmy pod rząd u 2 różnych pań pediatrów, obie zaglądały do pyszczka i nic nie mówiły. Mam iść na spacerze do lekarza dziś, myślicie? bo potem długi weekend.
Moja ma to samo i kazali przegotowaną wodą przemywać.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:38   #86
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Ja ubieram ciepło, dość ciepło, sama bym zmarzła gdyby mi kazali spać na balkonie w rajstopach i pod cieńkim kocem.

Do tyłka tylko bepanten i czasem pasta cynkowa, odrobinkę między pośladki.
Linomag wysmarowuję na siebie, dłonie i łokcie. Smaruje maścią ręce, zakładam skarpetki i idę spać.

Pieluchy spróbujcie upchnąć na wątku majowo-czerwcowym. Ja pół paczki wystawiam na allegro za 1 zł, odbiór osobisty.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-04-30 o 08:40
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:40   #87
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wczoraj to juz w butkach z odkrytymi paluchami smigalam na gole nogi:P wiec dzis zalozymy body na dlugi, bluze, polspiochy, skarpety , czape, tak chyba bedzie lepiej:P
A.Camus
Stary 2010-04-30, 09:08   #88
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość

Moja ma to samo i kazali przegotowaną wodą przemywać.
tak zrobie, dzieki
Stary 2010-04-30, 09:27   #89
megi-megi
Zakorzenienie

Ja za cholerę nie wiem, jak ubrać małego.

A teraz się nieco wyżalę. Wczoraj mąż mi wypomniał, że marna ze mnie gospodyni (znaczy, że jakoś mało siedzę w kuchni), że gdybym nie spała w ciągu dnia to byłoby lepiej, no i co ja robię, jak mały śpi całymi dniami (ciekawe, kiedy on spał całymi dniami). Brakuje mi słów.
Stary 2010-04-30, 09:44   #90
sismuerte
Rozeznanie

Hej
Mój Antoni marudzi cały czas już od dwóch dni. Lekarka go wczoraj zbadała i na szczęście nic mu nie dolega, ale już sama nie wiem o co mu chodzi
Teraz o dziwo się uspokoił w chuście i śpi, ale jakbym go odłożyła to zaraz w ryk

Madziwna uzupełniam dane:
Antoni Stanisław ur. 30.03.2010 i załączam zdjęcie
1. i 2. Antoś jeszcze w szpitalu
3. tż z synciem by mnie ukatrupił jakby się dowiedział, że go zamieszczam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości