:(:(:(:( boje się... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 18:42   #61
Aivilo
Wtajemniczenie

Dot.: :(:(:(:( boje się...

Generalnie ja się nie dziwię, ze w Polsce jest taki burdel, skoro połowa społeczeństwa uważa zgłoszenie przestępstwa na policję za "sprzedawanie" i ogólnie straszny i haniebny czyn... Teksty godne łysej głowy, dresu, golfa dwójki z przyciemnianymi szybami i kosy w kieszeni. Jeszcze zakrzyknijcie: JP na 100%!

Bardzo dobrze, że zgłosiła również jakieś nielegalne interesy czy Bóg jeden wie, co. Nieważne, czy w zemście, czy w nerwach, ważne, że policja się tym zajmie i będzie być może o jednego przestępce mniej.

Boże, co się z tymi ludźmi dzieje...

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 19:07   #62
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Patrząc na historię tej "miłości" od 2008 roku wątpię, że autorka wątku w ogóle zadzwoniła na Policję.

..... jeśli jednak się mylę i zadzwoniła, to teraz biegusiem poleciała odwołać zeznania
DLA MNIE KOMPLETNYM BEZSENSEM JEST DZWONIENIE NA POLICJĘ, A POTEM ODWOŁYWANIE WSZYSTKIEGO. ZWŁASZCZA, JEŚLI NIE JEST TO MAŁŻEŃSTWO, TYLKO WOLNY ZWIĄZEK (BEZ PAPIERKÓW, PRZYSIĄG, ITD.). W MAŁŻEŃSTWIE TAKIE WOŁANIE POLICJI MOŻE POMÓC PRZY UZYSKANIU ROZWODU, JĘLI KOBIETA SIĘ NA TO ZDECYDUJE. A W "ZWYKŁYM" ZWIĄZKU PO PROSTU WYSTARCZY ODEJŚĆ. NIESTETY... WIELE KOBIET WIELCE DZWONI NA POLICJĘ, ZGŁASZA JAKIEŚ POBICIA, A POTEM JESZCZE SZYBCIEJ LECĄ WSZYSTKO ODWOŁAĆ

Sorry za duże litery, ale zanim się zorientował, że tak piszę, byłam w połowie tekstu.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-06-20 o 19:08
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 19:20   #63
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Generalnie ja się nie dziwię, ze w Polsce jest taki burdel, skoro połowa społeczeństwa uważa zgłoszenie przestępstwa na policję za "sprzedawanie" i ogólnie straszny i haniebny czyn... Teksty godne łysej głowy, dresu, golfa dwójki z przyciemnianymi szybami i kosy w kieszeni. Jeszcze zakrzyknijcie: JP na 100%!

Bardzo dobrze, że zgłosiła również jakieś nielegalne interesy czy Bóg jeden wie, co. Nieważne, czy w zemście, czy w nerwach, ważne, że policja się tym zajmie i będzie być może o jednego przestępce mniej.

Zgadzam sie. Milczenie to przyzwolenie. Juz tego dzieci w podstawówkach uczą- nie skarzyc, kiedy ktos zle robi. Bzdura, o tym, co złe nalezy głosno mowic.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 19:47   #64
201801022117
Konto usunięte

Też dziwi mnie, że dla wielu osób dziwnym jest zgłoszenie przestępstwa policji... Jeżeli po pobiciu wybaczyłyby sprawcy, i zapomniały o zdarzeniu, to gratuluję wiary w ludzi i wyrozumiałości...
Jeżeli autorka postu ma tyle lat, ile sugeruje nick, to po części mogę zroumieć dlaczego tyle czasu była z tym osobnikiem... Dziewczyny w tym wieku często przywiązują się do swoich pierwszych miłości, nie chcą widzieć w nich złych cech, a faceci to wykorzystują...
Dziwi mnie jednak, że skoro on już wczesniej przejawiał agresję, autorka nie odeszła... Może idealizowała swojego osobnika, może wierzyła w jego zapewnienia że nigdy więcej... Ale sama ryzykowała związkiem z nim.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 19:50   #65
88_vanillia
Raczkowanie

Jestes od niego uzalezniona.
Przegladalam Twoje wczensiejsze posty,dziewczyno Ty bedac z nim niespelna rok juz mialas z nim problemy!!nie wiem jak wytrzymujesz 3lata,wierz mi,ze z dnia na dzien bedzie coraz gorzej,bedzie coraz dalej sie posuwal w swoich czynach..
Sama bylam w toksycznym zwiazku,kochalam za bardzo,nie moglam sie uwolnic,zawsze powtarzalam,ze on sie zmieni,ba nawet z nim zamieszkalam,ale sluchaj uderzyl mnie i dopiero wtedy przejrzalam na oczy i koniec definitywny,wiec powiedz mi CO ON MA ZROBIC,ZEBYS TY PRZEJRZALA NA OCZY?!
Nie lubie tego mowic,ale kobiety czasami sa same sobie winne,ze zostaly tak BARDZO skrzywdzone,bo jeden incydent,drugi,nic sie nie zmienia,to powinnyscie byc swiadome,ze i trzeci raz bedzie.Domyslam sie,ze nie jest Ci latwo,boisz sie go nawet,bo ja sie balam,popros kogos o pomoc.Zmien nr telefonu,nie odzywaj sie do niego.Moj zawsze powtarzal,ze jak z nim zerwe to mnie zniszczy itp i co..zerwalam to mialam pare glupich telefonu i teraz jestem szczesliwa jestes mloda,prosze Cie nie niszcz sobie zycia!!
88_vanillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:05   #66
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:

Z ust mi to wyjęłaś
Normalnie czytam niektóre posty i oczom nie wierzę

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:24   #67
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Patrząc na historię tej "miłości" od 2008 roku wątpię, że autorka wątku w ogóle zadzwoniła na Policję.

..... jeśli jednak się mylę i zadzwoniła, to teraz biegusiem poleciała odwołać zeznania
Może sobie odwoływać do woli, bo to wcale nie były żadne zeznania a zawiadomienie o przestępstwie... Teraz Policja (prawdopodobnie) przeprowdzi postępowanie sprawdzające (sprawdzi czy zgłoszenie odpowiada prawdzie) i jeśli doszuka się podstaw to sprawą zajmie się prokurator
Stary 2010-06-20, 20:34   #68
Blonde_Stranger
Zadomowienie

BRAWO! Możesz być z siebie dumna że zadzwoniłaś na policję - to bandyta,a nie Twój chłopak. Zero litości dla takich przypadków. I trzymaj się jak najdalej od takich idiotów. Szanuj się.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:00   #69
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariposa91 Pokaż wiadomość
Gdy wróciłam do domu............. zadzwoniłam na policje.................. wiem jestem żałosna .... ale nie wytrzymałam byłam rozstrzęsiona...
Akurat z tego powodu nie jesteś żałosna.
Stary 2010-06-20, 22:01   #70
Claire91
Wtajemniczenie

Wypowiadałam się już w kilku wątkach dotyczących tego związku-tż autorki to niezbyt wartościowy człowiek, powinna już dawno go zostawić,po tym co on wyczynia,ale ona nic sobie z tych rad i tak nie robi-wiec takie efekty,czekam na wątek że ją pobił/zgwałcił etc bo to kwestia czasu jeśli nie odejdzie od tego degenerata.

Co do samej sprawy-bardzo dobrze,że na niego doniosła, lepiej żeby takie typki nie chodziły po ulicach,nie wiadomo do czego to jest zdolne...Co do konsekwencji to oczywiście będzie narażona na prześladowania ze strony jego kumpli,niestety weszła w specyficzne,osiedlowe środowisko rządzące się prawami dżungli

Edytowane przez Claire91
Czas edycji: 2010-06-20 o 22:07
Claire91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:14   #71
kennedy
Zakorzenienie

zadzonila nie dlatego ze powinna tylko po to zeby sie (nieudolnie) zemscic. zemscic w tej sytuacji moze sie to jedynie na niej. jest z nim 3 lata i jakos nie pomyslala zeby na policje zglosic a jak ( po raz kolejny) potraktowal autorke jak wycieraczke to od razu...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:23   #72
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
zadzonila nie dlatego ze powinna tylko po to zeby sie (nieudolnie) zemscic. zemscic w tej sytuacji moze sie to jedynie na niej. jest z nim 3 lata i jakos nie pomyslala zeby na policje zglosic a jak ( po raz kolejny) potraktowal autorke jak wycieraczke to od razu...

podsumowując- za głupotę trzeba płacic,na poczatku współczułam autorce,ale po ktorymś z rzędu już wątków o skandalicznym traktowaniu jej przez tż nie rusza mnie to już,albo go w koncu zostawi albo dalej na własne zyczenie będzie rujnowac swoje życie
Stary 2010-06-20, 22:24   #73
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
A jakie ma znaczenie, z jakiego powodu to zgłosiła? Ważne, że zostało zgłoszone przestępstwo! Lepiej późno, niż wcale.

Będę Żoną!
Stary 2010-06-20, 22:41   #74
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie ma znaczenie, z jakiego powodu to zgłosiła? Ważne, że zostało zgłoszone przestępstwo! Lepiej późno, niż wcale.
a mi sie wydaje ze lepiej by bylo gdyby poukladala swoje sprawy najpierw a pozniej szla na policje. bo dziewczyna sobie nie radzi i tylko bierze kolejny problem na glowe ( zemsci sie? dowie? kumple mnie zgnoja ?)
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:42   #75
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
tak jasne - dziewczyna się podnieca tym, że wkopała tego kolesia zapewne teraz jeśli wyda się, że to ona to jego koledzy sobie z nią "porozmawiają". Rzeczywiście powód do radości... ona się na prawdę BOI a nie ekscytuje... czy tak ciężko to zrozumieć?
Aha, to przeczytajcie jej poprzednie wątki. Twardo tkwi przy tym czubku, żadne argumenty nie trafiają. Nadal jej kładźcie do głowy, a wiecie co ona z tym zrobi? Jedno wielkie nic.
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:59   #76
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak na marginesie: znam kraje, gdzie zgłoszenia na policję i donoszenie jest dość powszechne, a burdel jeszcze większy , więc Twoja teza jest z deczka na wyrost, oby tylko wsadzić wszystkich Polaków do jednego wora, że tępaki jesteśmy, bo na policję nie dzwonimy.

Ale ogólnie się zgadzam: uważam, że zgłoszenie machlojek było ze strony autorki dobrym posunięciem, ale niestety zabrakło jej odwagi i rozumu, aby tę sprawę dokończyć (ale to już nie kwestia jej narodowości, a raczej charakteru i naiwności)
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 22:59   #77
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Aha, to przeczytajcie jej poprzednie wątki. Twardo tkwi przy tym czubku, żadne argumenty nie trafiają. Nadal jej kładźcie do głowy, a wiecie co ona z tym zrobi? Jedno wielkie nic.
łudzimy się że kiedys w końcu to do niej dotrze...
Stary 2010-06-20, 22:59   #78
Ceith
korzonek

Nie bardzo się znam, ale czy ona może prosić o jakąś ochronę? Nie wiem jak poważna jest ta sprawa, za którą chłopak siedzi i jak "rozciągnięta", ale może jeśli to coś dużego, to może prosić o ochronę?
Stary 2010-06-20, 23:37   #79
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ceith Pokaż wiadomość
Nie bardzo się znam, ale czy ona może prosić o jakąś ochronę? Nie wiem jak poważna jest ta sprawa, za którą chłopak siedzi i jak "rozciągnięta", ale może jeśli to coś dużego, to może prosić o ochronę?
nie jestem prawnikiem,ale wątpię w tą ochronę- myślę że można się ubiegać o zakaz zbliżania się do najwyżej ochronę to świadkowie koronni dostają
Stary 2010-06-20, 23:41   #80
monius9
Zakorzenienie

moja znajoma miała hm, podobną sytuację - facet dostał zakaz zbliżania się do niej a ją od domu do pociągu i od pociągu do szkoły odprowadzał policjant czy tam strażnik miejski. ale nie wiem dokładnie na jakich zasadach się to odbywało.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 23:47   #81
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Nie będę tego komentować nawet ! :Mdleje:
Facet robi Ci tyle krzywdy i Ty go jeszcze kochasz.. ?? Boże drogi. Kobieto zastanów się co Ty robisz, bo później może być juz za późno.
Zadzwoniłaś na policję, sprzedałaś go - i bardzo dobrze zrobiłaś. a jak będą dalej jakieś groźby itp, dzwon dalej. No cóż tu można innego poradzić. :|
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 00:30   #82
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Tak na marginesie: znam kraje, gdzie zgłoszenia na policję i donoszenie jest dość powszechne, a burdel jeszcze większy , więc Twoja teza jest z deczka na wyrost, oby tylko wsadzić wszystkich Polaków do jednego wora, że tępaki jesteśmy, bo na policję nie dzwonimy.

Ale ogólnie się zgadzam: uważam, że zgłoszenie machlojek było ze strony autorki dobrym posunięciem, ale niestety zabrakło jej odwagi i rozumu, aby tę sprawę dokończyć (ale to już nie kwestia jej narodowości, a raczej charakteru i naiwności)
Wypraszam sobie, że wszystkich, wyraźnie pisałam o połowie!

Ogólnie jest trochę racji w tym, co piszesz, faktycznie trochę uogólniam i pisze na wyrost, ale szlag mnie trafił, gdy zobaczyłam posty o "sprzedawaniu" i o tym, że dziewczyna powinna siedzieć cicho... Bo coś zostało jej powierzone w tajemnicy...
Na litość, gdyby mi ktoś w tajemnicy powiedział, że właśnie popełnił przestępstwo, to nie wahałabym się zaraz zgłosić tego na policję. I w życiu bym nie pomyślała,że ten człowiek przeze mnie poszedł siedzieć. Poszedł siedzieć z własnej winy - bo popełnił przestępstwo.

Będę Żoną!
Stary 2010-06-21, 00:32   #83
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Na litość, gdyby mi ktoś w tajemnicy powiedział, że właśnie popełnił przestępstwo, to nie wahałabym się zaraz zgłosić tego na policję. I w życiu bym nie pomyślała,że ten człowiek przeze mnie poszedł siedzieć. Poszedł siedzieć z własnej winy - bo popełnił przestępstwo.
zależy od rangi przestępstwa-jak mi siostra powie,że ukradła ze sklepu cukierka to raczej na policję nie polecę
poważne przestępstwa jak najbardziej powinno się zgłaszac,nawet jak to popełni żona,mąż czy najblizsza rodzina
Stary 2010-06-21, 00:38   #84
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
mnie nie interesuje co i jak, bo to jej życie i jej wybory, a forum to tylko forum. Nikt za nią życia nie przeżyje więc ona zrobi to co zechce, nawet jakbyście ją tu błagały aby go zostawiła
Po prostu uważam, że na pewno się nie EKSCYTUJE tak jak napisałaś, bo nikt normalny w takiej sytuacji by się nie ekscytował! Ona teraz wbrew pozorom na prawdę może być w pewnym niebezpieczeństwie i głupie jest stwierdzanie, że się tym "ekscytuje"
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 00:44   #85
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mnie nie interesuje co i jak, bo to jej życie i jej wybory, a forum to tylko forum. Nikt za nią życia nie przeżyje więc ona zrobi to co zechce, nawet jakbyście ją tu błagały aby go zostawiła
Po prostu uważam, że na pewno się nie EKSCYTUJE tak jak napisałaś, bo nikt normalny w takiej sytuacji by się nie ekscytował! Ona teraz wbrew pozorom na prawdę może być w pewnym niebezpieczeństwie i głupie jest stwierdzanie, że się tym "ekscytuje"
Dalej tak twierdzę, ona działa pod wpływem emocji i wyraźnie jest od nich uzależniona jeśli wciąż tkwi w tym chorym układzie. Każda normalna osoba po jednej takiej akcji by uciekała gdzie pieprz rośnie.

Z innej beczki - co Wy wciąż z tym tekstem o "sprzedawaniu" policji? To się pieniądze dostaje za to, że się powiadomiło policję o przestępstwie?
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 01:26   #86
inc0rrect
Zakorzenienie

Witaj

jeśli napewdę o coś chodzi, a nie o Twoje wyolbrzymianie sytyacji, to ogólnie powinnaś zostać anonimowa, policja nie może powiedzieć, że zgłoszenie od Ciebie. Ale ogolnie roznie może być.

Jesli będą Cię szantażować, typu że masz wycofac oskarżenie, bo inaczej Ci samochód zdemolują, spalą dom itp, to nie daj się zastraszyć bo to skonczy sie na wiecznych szantazach. jak okazesz sie slaba zacznia od ciebie pieniadze wyludzac i wszystko cos sie da ;p
najwazniejsze to powiedziec o sytuacji rodzicom, abys w razie czego miała ochronę

i pamietaj że jak koleś ogólnie był drobnym przestepca, to znaczy że Ty tez mozesz sie stac jego ofiara, to że bylas jego dziewczyna nic Cie nie chroni, zreszta jest psychiczny jakis
teraz najwazniejsze skoncz to, nie odzywaj sie do niego no i powiedziedz komus o nim, jaki jest i że się go boisz. w razie czego
a z takich chorych związków wkoncu sie wychodzi, dasz radę, jak poznasz normalnego faceta bedzie Ci dobrze chociaz watpie żebys kiedykolwiek chciala normalnego zwiazku, nie wiem czy będzie Ci on wystarczał;pp są kobiety które mają ciągnote do pipieprzonych stosunkow

może lekcja jaką wyciągniesz to nie zadawac sie z przestępcami i kolesiami chorymi psychicznie? bo naogladali sie tacy filmow, i naprawde ja nie watpie że mogą być niebezpieczni, sama tego doświadczyłam

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

tak przeczytalam wypowiedzi tej dziewczyny, ona ma naprawde powazne problemy z sobą, i potrzebuje pomocy, aż się boję że to co napisalam bylo za ostre;/

no ale jak jej pomoc przez internet?;/ tylko sama może sobie pomoc lecząc się i chodząc do psychologa...bo samodzielnie nie potrafi mysleć, watpie żeby naprawde od niego odeszla

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2010-06-21 o 01:16
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 09:11   #87
201803290936
Konto usunięte

Po prostu zmądrzej - tylko tyle i aż tyle. Skończ zakładać kolejne wątki o tym samym (czyli popapranej podróbce związku) i weź się za siebie i swoje życie, zakończ ten chory układ. Czas najwyższy przejrzeć na oczy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 09:17   #88
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
I zapewne wiele razy dostałaś mnóstwo dobrych rad.
Wg mnie szkoda Ci cokolwiek doradzać, bo i tak to olewasz i robisz swoje

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 09:42   #89
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Na litość, gdyby mi ktoś w tajemnicy powiedział, że właśnie popełnił przestępstwo, to nie wahałabym się zaraz zgłosić tego na policję.
Swoją drogą to nie sądzę, by był jakikolwiek przestępca, który by się zwierzał po to, żeby ktoś na niego doniósł
"Ale proszę, proszęęęęę idź z tym co ci powiedziałem od razu na komendę"

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:13   #90
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Swoją drogą to nie sądzę, by był jakikolwiek przestępca, który by się zwierzał po to, żeby ktoś na niego doniósł
"Ale proszę, proszęęęęę idź z tym co ci powiedziałem od razu na komendę"
Nie no, jasne, że nie. Ale jeśli ktoś popełnił przestępstwo to musi mieć świadomość, że grozi mu kara. I każda osoba, której o tym przestępstwie powie, będzie go do tej kary zbliżać. Jeśli nie chce siedzieć, to niech trzyma język za zębami, a nie chwali się tym dziewczynie, prawda?

Będę Żoną!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości