|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: :(:(:(:( boje się...
Generalnie ja się nie dziwię, ze w Polsce jest taki burdel, skoro połowa społeczeństwa uważa zgłoszenie przestępstwa na policję za "sprzedawanie" i ogólnie straszny i haniebny czyn... Teksty godne łysej głowy, dresu, golfa dwójki z przyciemnianymi szybami i kosy w kieszeni. Jeszcze zakrzyknijcie: JP na 100%!
Bardzo dobrze, że zgłosiła również jakieś nielegalne interesy czy Bóg jeden wie, co. Nieważne, czy w zemście, czy w nerwach, ważne, że policja się tym zajmie i będzie być może o jednego przestępce mniej. Boże, co się z tymi ludźmi dzieje...
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry za duże litery, ale zanim się zorientował, że tak piszę, byłam w połowie tekstu. Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-06-20 o 19:08 |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Też dziwi mnie, że dla wielu osób dziwnym jest zgłoszenie przestępstwa policji... Jeżeli po pobiciu wybaczyłyby sprawcy, i zapomniały o zdarzeniu, to gratuluję wiary w ludzi i wyrozumiałości...
Jeżeli autorka postu ma tyle lat, ile sugeruje nick, to po części mogę zroumieć dlaczego tyle czasu była z tym osobnikiem... Dziewczyny w tym wieku często przywiązują się do swoich pierwszych miłości, nie chcą widzieć w nich złych cech, a faceci to wykorzystują... Dziwi mnie jednak, że skoro on już wczesniej przejawiał agresję, autorka nie odeszła... Może idealizowała swojego osobnika, może wierzyła w jego zapewnienia że nigdy więcej... Ale sama ryzykowała związkiem z nim. |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Jestes od niego uzalezniona.
Przegladalam Twoje wczensiejsze posty,dziewczyno Ty bedac z nim niespelna rok juz mialas z nim problemy!!nie wiem jak wytrzymujesz 3lata,wierz mi,ze z dnia na dzien bedzie coraz gorzej,bedzie coraz dalej sie posuwal w swoich czynach.. Sama bylam w toksycznym zwiazku,kochalam za bardzo,nie moglam sie uwolnic,zawsze powtarzalam,ze on sie zmieni,ba nawet z nim zamieszkalam,ale sluchaj uderzyl mnie i dopiero wtedy przejrzalam na oczy i koniec definitywny,wiec powiedz mi CO ON MA ZROBIC,ZEBYS TY PRZEJRZALA NA OCZY?! Nie lubie tego mowic,ale kobiety czasami sa same sobie winne,ze zostaly tak BARDZO skrzywdzone,bo jeden incydent,drugi,nic sie nie zmienia,to powinnyscie byc swiadome,ze i trzeci raz bedzie.Domyslam sie,ze nie jest Ci latwo,boisz sie go nawet,bo ja sie balam,popros kogos o pomoc.Zmien nr telefonu,nie odzywaj sie do niego.Moj zawsze powtarzal,ze jak z nim zerwe to mnie zniszczy itp i co..zerwalam to mialam pare glupich telefonu i teraz jestem szczesliwa jestes mloda,prosze Cie nie niszcz sobie zycia!!
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Normalnie czytam niektóre posty i oczom nie wierzę
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
BRAWO! Możesz być z siebie dumna że zadzwoniłaś na policję - to bandyta,a nie Twój chłopak. Zero litości dla takich przypadków. I trzymaj się jak najdalej od takich idiotów. Szanuj się.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Akurat z tego powodu nie jesteś żałosna.
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypowiadałam się już w kilku wątkach dotyczących tego związku-tż autorki to niezbyt wartościowy człowiek, powinna już dawno go zostawić,po tym co on wyczynia,ale ona nic sobie z tych rad i tak nie robi-wiec takie efekty,czekam na wątek że ją pobił/zgwałcił etc bo to kwestia czasu jeśli nie odejdzie od tego degenerata.
Co do samej sprawy-bardzo dobrze,że na niego doniosła, lepiej żeby takie typki nie chodziły po ulicach,nie wiadomo do czego to jest zdolne...Co do konsekwencji to oczywiście będzie narażona na prześladowania ze strony jego kumpli,niestety weszła w specyficzne,osiedlowe środowisko rządzące się prawami dżungli
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2010-06-20 o 22:07 |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
zadzonila nie dlatego ze powinna tylko po to zeby sie (nieudolnie) zemscic. zemscic w tej sytuacji moze sie to jedynie na niej. jest z nim 3 lata i jakos nie pomyslala zeby na policje zglosic a jak ( po raz kolejny) potraktowal autorke jak wycieraczke to od razu...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podsumowując- za głupotę trzeba płacic,na poczatku współczułam autorce,ale po ktorymś z rzędu już wątków o skandalicznym traktowaniu jej przez tż nie rusza mnie to już,albo go w koncu zostawi albo dalej na własne zyczenie będzie rujnowac swoje życie
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakie ma znaczenie, z jakiego powodu to zgłosiła? Ważne, że zostało zgłoszone przestępstwo! Lepiej późno, niż wcale.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje ze lepiej by bylo gdyby poukladala swoje sprawy najpierw a pozniej szla na policje. bo dziewczyna sobie nie radzi i tylko bierze kolejny problem na glowe ( zemsci sie? dowie? kumple mnie zgnoja ?)
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, to przeczytajcie jej poprzednie wątki. Twardo tkwi przy tym czubku, żadne argumenty nie trafiają. Nadal jej kładźcie do głowy, a wiecie co ona z tym zrobi? Jedno wielkie nic.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc Twoja teza jest z deczka na wyrost, oby tylko wsadzić wszystkich Polaków do jednego wora, że tępaki jesteśmy, bo na policję nie dzwonimy.Ale ogólnie się zgadzam: uważam, że zgłoszenie machlojek było ze strony autorki dobrym posunięciem, ale niestety zabrakło jej odwagi i rozumu, aby tę sprawę dokończyć (ale to już nie kwestia jej narodowości, a raczej charakteru i naiwności) |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
łudzimy się że kiedys w końcu to do niej dotrze...
|
|
#78 |
|
korzonek
|
Nie bardzo się znam, ale czy ona może prosić o jakąś ochronę? Nie wiem jak poważna jest ta sprawa, za którą chłopak siedzi i jak "rozciągnięta", ale może jeśli to coś dużego, to może prosić o ochronę?
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ochronę to świadkowie koronni dostają
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
moja znajoma miała hm, podobną sytuację - facet dostał zakaz zbliżania się do niej a ją od domu do pociągu i od pociągu do szkoły odprowadzał policjant czy tam strażnik miejski. ale nie wiem dokładnie na jakich zasadach się to odbywało.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
Nie będę tego komentować nawet ! :Mdleje:
Facet robi Ci tyle krzywdy i Ty go jeszcze kochasz.. ?? Boże drogi. Kobieto zastanów się co Ty robisz, bo później może być juz za późno. Zadzwoniłaś na policję, sprzedałaś go - i bardzo dobrze zrobiłaś. a jak będą dalej jakieś groźby itp, dzwon dalej. No cóż tu można innego poradzić. :| |
|
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jest trochę racji w tym, co piszesz, faktycznie trochę uogólniam i pisze na wyrost, ale szlag mnie trafił, gdy zobaczyłam posty o "sprzedawaniu" i o tym, że dziewczyna powinna siedzieć cicho... Bo coś zostało jej powierzone w tajemnicy... Na litość, gdyby mi ktoś w tajemnicy powiedział, że właśnie popełnił przestępstwo, to nie wahałabym się zaraz zgłosić tego na policję. I w życiu bym nie pomyślała,że ten człowiek przeze mnie poszedł siedzieć. Poszedł siedzieć z własnej winy - bo popełnił przestępstwo.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poważne przestępstwa jak najbardziej powinno się zgłaszac,nawet jak to popełni żona,mąż czy najblizsza rodzina
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu uważam, że na pewno się nie EKSCYTUJE tak jak napisałaś, bo nikt normalny w takiej sytuacji by się nie ekscytował! Ona teraz wbrew pozorom na prawdę może być w pewnym niebezpieczeństwie i głupie jest stwierdzanie, że się tym "ekscytuje"
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z innej beczki - co Wy wciąż z tym tekstem o "sprzedawaniu" policji? To się pieniądze dostaje za to, że się powiadomiło policję o przestępstwie? |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() jeśli napewdę o coś chodzi, a nie o Twoje wyolbrzymianie sytyacji, to ogólnie powinnaś zostać anonimowa, policja nie może powiedzieć, że zgłoszenie od Ciebie. Ale ogolnie roznie może być. Jesli będą Cię szantażować, typu że masz wycofac oskarżenie, bo inaczej Ci samochód zdemolują, spalą dom itp, to nie daj się zastraszyć bo to skonczy sie na wiecznych szantazach. jak okazesz sie slaba zacznia od ciebie pieniadze wyludzac i wszystko cos sie da ;p najwazniejsze to powiedziec o sytuacji rodzicom, abys w razie czego miała ochronę i pamietaj że jak koleś ogólnie był drobnym przestepca, to znaczy że Ty tez mozesz sie stac jego ofiara, to że bylas jego dziewczyna nic Cie nie chroni, zreszta jest psychiczny jakis teraz najwazniejsze skoncz to, nie odzywaj sie do niego no i powiedziedz komus o nim, jaki jest i że się go boisz. w razie czego ![]() a z takich chorych związków wkoncu sie wychodzi, dasz radę, jak poznasz normalnego faceta bedzie Ci dobrze chociaz watpie żebys kiedykolwiek chciala normalnego zwiazku, nie wiem czy będzie Ci on wystarczał;pp są kobiety które mają ciągnote do pipieprzonych stosunkowmoże lekcja jaką wyciągniesz to nie zadawac sie z przestępcami i kolesiami chorymi psychicznie? bo naogladali sie tacy filmow, i naprawde ja nie watpie że mogą być niebezpieczni, sama tego doświadczyłam ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- tak przeczytalam wypowiedzi tej dziewczyny, ona ma naprawde powazne problemy z sobą, i potrzebuje pomocy, aż się boję że to co napisalam bylo za ostre;/ no ale jak jej pomoc przez internet?;/ tylko sama może sobie pomoc lecząc się i chodząc do psychologa...bo samodzielnie nie potrafi mysleć, watpie żeby naprawde od niego odeszla Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-06-21 o 01:16 |
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Po prostu zmądrzej - tylko tyle i aż tyle. Skończ zakładać kolejne wątki o tym samym (czyli popapranej podróbce związku) i weź się za siebie i swoje życie, zakończ ten chory układ. Czas najwyższy przejrzeć na oczy.
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Ale proszę, proszęęęęę idź z tym co ci powiedziałem od razu na komendę"
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

jestes mloda,prosze Cie nie niszcz sobie zycia!!

21.06.2014r.

zapewne teraz jeśli wyda się, że to ona to jego koledzy sobie z nią "porozmawiają". Rzeczywiście powód do radości... ona się na prawdę BOI a nie ekscytuje... czy tak ciężko to zrozumieć?
, więc Twoja teza jest z deczka na wyrost, oby tylko wsadzić wszystkich Polaków do jednego wora, że tępaki jesteśmy, bo na policję nie dzwonimy.