|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
Cytat:
![]() Tyle że do tych plecaczków biedronki czy neitoperza nawet jego kubek z piciem nie wejdzie ![]() Taka Sobie ja wolę kamienie niż piasek ![]() no Iga jaka ładna fryzurka więcej nie pamiętam
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja dziś wykamana na maksa wczoraj tak na szybkiego zrobiliśmy ognisko przyszli bracia i siora z mężem no i posiedzieliśmy dość długo //poszłam spać o 4 już się robiło jasno //ale fajnie było ja dalej dumam nad tym plecakiem leleth pokaż jaki kupiłaś plecaczek Igusia super ma fryzurkę a z tą kitka wygląda bąbowo leonko ślicznie wyglądacie Lili wygląda jak księżniczka i moim zdaniem to ona cała do ciebie podobna co do smoczków to ja też raczej nie daję w dzień ale wiadomo zawsze są wyjątki zawsze mam awaryjnie w torebce i i jak mam awaryjną sytuację to mu daję np. w samochodzie jak ma mi wyć to go zatkam smokiem i przynajmniej mogę się skupić na drodze albo w sklepie jak już mu braknie cierpliwości i robi sie zmierzły to też dam dziś właśnie myślałam nad odsmoczkowaniem całkowitym i chyba wieczorem dam go spać bez smoczka zobaczymy jaki będzie efekt |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie wy się podziewacie
![]() ja umyłam maliny i czekam aż Iga zaraz wstanie. mam nadzieję,że skubnie w ramach deseru. potem znów łażenie, małż będzie dziś pewnie dopiero koło 19 :/ |
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
baby kochane, wpadłam się pożegnać
buziole wielkie dla wszystkich mamusiek u mnie od rana szaleństwo, pół chaty na podłodze - znaczy się pakowanie w toku w nocy ok.4 przewidywany wyjazd tęsknijcie za mną, bo ja za wami będę bardzo już nawet nagabywałam tż żeby zabrać lapka ale on popukał mnie po głowie i powiedział, że przecież na wakacje jedziemy dobra, lecę bo dziecina się obudziła buziaki kochane |
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
paaaaaaaa, baw się dobrze
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Mała baw się dobrze i wypoczywaj ile się da
a na ile jedziecie ??? Ktoś kiedyś wklejał linka z takimi opalaczkami dla dzieci //nie wiem jak to nazwać czy kupiliście to dzieciakom na chorwackie plaże |
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Siostro
będę tęsknić na pewno więc wracaj mi szybko A ja kupiłam dziś taką pchankę więc zobaczymy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1092446135
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
ohoho ale Igunia ma fryz...śłiczna....
Maja lele tez dzisiaj czeka sciecie ale przeze mnie....i chyba nie tak drastycznie bo marze o tym aby miała długie włosy.....Tym bardziej ze jej nie sa jakies tragiczne...... Robiłam te gołąbki bez zawijania....ale syfff.........nie wiem kompletnie co w tym podobnego do gołabków nawet w smaku inne za to mojemu ojcu smakowało wziełam sie dopiero teraz za porzadki bo jakos czasu wczesniej nie było....drugie pranie sie robi i wkraczam do łazienki.... Mała miłej podróży zycze...... A i co do smoczków....poprostu kazde dziecie jest inne i jedno sie da szybciej oduczyc niz inne... ja juz chyba pociełam z 5 smoczków....nic to nie dało...usiłowalam przed spaniem nie dac....ale nie chciala sie uspokoic....Chyba musze poczytac o sposobach odzwyczajania dzieci od smoczka |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Piter znów gorączkuje, pod 39 stopni ma, szlag mnie zaraz trafi
lato, a moje dziecko wiecznie chore ![]() juz nie ma apetytu, lekko zwymiotował zupe, wiec go pewnie napierdziela gardlo, zas angina jak ta lala bedzie
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
oj Anisia, znowu
moze to zęby tym razem oby mu przeszlo super fryzurka !!!! Igusia prawdziwa dama. Ja sie juz 2 miesiące wybieram z Wiki, ale raczej nie będę skaracac , tym bardziej ze sie przekonała do gumek i nosi spięte. Ma na wszystkie strony jak rozpuszczone wiec nie ma co scinac, tylko grzyweczka dziewczyny zawaliłam juz za pozno zeby zamówic na all a chciałam na urodziny latające lampiony życzen, wiec ie co to jest? moze gdzies w sklepach są?
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
si werstusiowa to ten Gość zza oceanu
![]() ![]() ![]() wygląda normalnie nastolatkowo, bez zbytniego udorosłowienia ![]() no i najważniejsze coś tam kuma po polsku, powiedziała nawet że Miki taki duży " dość wyraźnie może nie taki diabeł straszny ![]() ![]() o chyba zaczynają mi się podobać dziewuszki, lubię małe dziewczynki jak mają takie ładnie podcięte włoski Igusiowa dziś byłam na szybkim podcięciu końcówek, to pytałam się babki co począć z wrzeszczącym bobasem podczas obcinania a ona , przyprowadzić do fryzjera, a wrzask mija testowała na swoim wnuczku i musiała go prowadzać do salonu i tyle , bo w domu masakra Kasiulkowa wiesz że my z dobroci serca o tym smoku żeby Was zmotywować i dać do myślenia, ale każda mama wychowuje po swojemu i basta ![]() Miki też mało teraz zjada, przez upał i aktywny tryb życia skoro świt 90 ml mleka lub ze dwa łyki przed spacerem serek, lub dwa choco-choco (ulubiona przekąska ) lub jogurt potem przychodzimy ze spaceru koło południa parę łyżek zupy, albo miseczka jak jest rosół i zgłodniał na maksa po spaniu cos tam pogrzebie w drugim daniu, jednego dnia wybierze same ogórki, drugiego samo mięsko, a trzeciego tylko makaron czerwony na kolację dwie kanapki : chlebek plus jakieś smarowidło ( twarożek, serek, pasta łosiosiowa itp) garść oliwek, mleko 60 ml na śniadanie rozkazuje robić jajko, ale go wcale nie zjada, co mnie wkurza mamy niejadków to chyba mocno znerwicowane są ![]() a nie zjada ostatnio żadnych kinderków, parę zostało i tak leży leży chyba zbieleją za to uwielbia lody jak wersta zajada się big milkiemznaczy zjadamy na spółkę, ale mi to nie pasi bo muszę na początku capnąć duży kawał i nie czuję błogiego śmietankowego smaku tylko zamrażalnik w ustach baleriny zakupiłam bo pokładam w nich taką nadzieję szału nie ma ale do biegania z Mikim wystarczą ![]() http://www.allegro.pl/item1093498558...39_butvip.html Takuśna nie mam pojęcia co to takiego nawet , więc nie pomogę Anisia, kurcze no to nieciekawie z tą gorączką w taki upał, miejmy nadzieję że to jakaś chwilówka nie angina, może zębiska się następne klują, trzymam kciuki żeby było lepiej
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-07-01 o 18:20 |
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu taka zabawka u nas w domu od roku
jak zaczęła chodzić w lipcu rok temu to był hicior jakich mało ale i teraz czasem złapie i się po mieszkaniu przejedzie biedny Piotruś Małej nie będzie pewnie minimum 2 tygodnie ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Aniu butki jak to w Ecco, bez udziwnień ale na pewno wygodne |
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1
tk to wygląda zobaczcie filmiki
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
si Takuśna
juz widziałam ,ale w realu mi się takie coś na oczy nie napatoczyło, więc i tak nie pomogę może sobie wyguglaj, to może coś znajdziej w swojej mieścinie
|
|
|
|
#75 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem sie przyzwyczaja ![]() Cytat:
Kristi to jest ten sam plecaczek co na zdjeciach z PL ... poszukaj sobie w klubie.... taki niebieski z malpka... tutaj jest na stronie : http://www.amazon.com/Fisher-Price-P.../dp/B003LTK5WK
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
no i ma zaś anginę
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu lekarz już był? jejuś biedny Piterek a i Tobie współczuję serdecznie
Takuśna boskie te lampioniki Dziewczyny jak się wnerwiłam!!! Dziś Wam o smokach pisałam i miałam taką to sytuację: Jedna sąsiadka wylazła ze swoim wnuczkiem i ona tak ma że przyłazi do nas pod okno i woła Olę ostatnio mnie wnerwiła bo się śpieszyłam, ale dziś i tak byłyśmy na podwórku. No i tak łazimy i wychyla się jeszcze sąsiad z okna i do Oli, że ma smoczek i że pół buzi jej zakrywa itp. na co sąsiadka "Ola wyrzuć smoczek, zobacz jakiego masz tam wielkiego robaka" moje dziecko szok i smoczka z paszczy wyjęło co by na niego spojrzeć zobaczyła że nie ma robaka i z powrotem do buzi (sąsiadka mnie wnerwiła już bo sobie myślę co mi babo dziecko straszysz) a sąsiad do mnie takim podniesionym głosem cytuję " to są mądre sposoby, trzeba się uczyć, bo ja już mówiłem o tym smoczku", na co sąsiadka " tak bo potem dzieci mają wady zgryzu i aparaty noszą, ja mojego wnusia tak oduczyłam, że mu nie dałam bo nie chciał i już nie ma"... i tak sobie zaczęli dyskutować. Baby jak mnie krew zalala!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! może i dla sąsiada ja jestem gówniara, ale jakby nie patrzeć mam już prawie 28 wiosen, to jest moje dziecko a ten z mordą do mnie o smoczek Oli - to ten sam sąsiad, który wnerwił mnie w tamtym roku czepiając się że Ola nie miała kapelusika. Co do sąsiadki to że jej wnusio zlał smoczek od razu nie oznacza że moje dziecko go szybko oleje. Ja wiem, że muszę się przygotować psychicznie bo lekko na pewno nie będzie
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
a co Ty Kasiulka tak dajesz sobą dyrygować?
pogoń![]() dla pocieszenia: ja nie używałam smoka, z butelki przestałam pić tuż po 1szych urodz. i tadaaam! noszę aparat |
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu tak to już jest
każda z nas to ma, czy z rodziną,czy znajomymi, sąsiadami itd. to takie kluczowe tematy które dziecko co kiedy. przygotuj się,że zaraz zaczną wygłaszać,że powinnaś zakończyć erę pieluchy ![]() po prostu trzeba olać i się nie denerwować. ja się nie denerwuję, słucham w spokoju. czasem nawet zapytam o radę może znacie kogoś kto lubi Midnight Poison? nie mogę się go pozbyć |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faken złote rady
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Cestia,
doszły do mnie dziś te 2 tuniki. bardzo ładne ale już nie tak długie,i nie rozszerzane a'la sukienka jak tamte 3 poprzednie. ale do spodenek super |
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałaś kazanie Kasiulkowa
trzeba było delikatnie coś odsapnąć na odczepnego i jak się w nasze dysputy wstrzelili Twoi sąsiedzi bardzo słusznie zauważyłaś, że to mama musi się przygotować do odcyckowania, odsmoczkowania mi tam zwisa groźba krzywego zgryzu itp. uważam tylko że duże dzieciaki mają inne ciekawsze zajęcia niż smoczki i tyle dygresja : mojego tż siostra była bardzo duża bo sama sobie kupowała smoczki w kiosku |
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki babeczki, pisałam smsa do mamy
i odpisała, że jak zwykle za grzeczna jestem (wiem, wiem faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ak!!!!!) i że jak ja im nie powiem żeby się odp... to ona to zrobi oczywiście to wersja wyrazu dla mnie, mama by tak nigdy nie powiedziała
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka OMG
tez bym odpyskowała, najgrzeczniej jak sie da ale zeby w pięty poszło uwielbiam takie wyrywanie z butów a co do smoka, to zrobisz i tak jak uwazasz, i sie nie martw, wszak Olcia nie jedyny eksbobas wątkowy ze smokiem ![]() TZ przytargał dzis trampolinę dla Wiki kolejny prezent na urodziny jaki miała ubaw, nie chciała do domu iść. Anisia zapraszamy, ja to juz mam prawdziwy plac zabaw
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leję... nie pytajcie ile ja osobiście palec ssałam a myślałam, że nigdy się nie przyznam ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Kurcze taka byłam glodna, że nawciągałam się laysów
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
to z zazdrości
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mam z czekoladą, wchłaniam dosłownie. Tłumacze sobie ze lepsza czekolada niz chipsy bo przynajmniej magnez ma
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie kupuję z tych samych względów Jowiszku
jak nie ma to się nie zje i tyle mimo ze mam kilka sklepików pod nosem, to nie biegam za jakimiś zachciewajkami na szczęście, bo bym się chyba w drzwi nie zmieściła a chipsy z twarożkowym dipem mniamniuśne ale nie ma i już z przekąsek to kupuję Błonnik w wielkim pudle takie granulko-glisty Miki też go bardzo lubi lub jakieś wafle ryżowe pełnoziarniste
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

//ale fajnie było
w nocy ok.4 przewidywany wyjazd
będę tęsknić na pewno więc wracaj mi szybko 

moze to zęby tym razem

trzeba było delikatnie coś odsapnąć na odczepnego
to ona to zrobi