![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- lece sprzatac bo mamy gości o 18 ![]()
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne wszystkie maluchy... @ nie miałam ![]() Do pracy nie wracam bo jej już nie mam przynajmniej dylematu nie mam... Jak czytam jakie Wasze dzieci grzeczne... ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Asiulek - na początek to przeważnie ćwiczenia są takie proste i bardziej pielęgnacyjne a dopiero potem takie bardziej skomplikowane.
JA tu najstarsza jestem!!!!! i mam najstarsze dziecko!! ![]() ![]() ![]() Fajna ta galeria. Dzieci już takie dorosłe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Idę do apteki kupić to coś na katarek bo moja mała też ma. Oczywiście już mierzyłam jej ze dwa razy temperaturę i nie wiem czy nie wyśle TZ-a jutro do lekarza aby sprawdził czy jej czasem nie zaraziłam. ![]() Bo mnie to wirtualnie zaraziła Mrówka ![]() ![]()
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupilam jeszcze w sloiczku same jabłuszka i zupke jarzynową. a od kiedy mozna wlasnie takie surowe jabłuszko starte dawac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
lindsley Twój Michaś nie jest niegrzeczny
![]() ![]() ![]() Madziu, dzięki za piękną galerię!! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-08 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Byliśmy dziś z małą na cystografii.
Ja wysiadłam psychicznie - mąż poszedł z małą na zabieg, a ja ryczałam w poczekalni... ta wizja przywiązywania jej nóżek bandażami mnie sparaliżowała... Jakieś dwie pipy (pielęgniarki) nie potrafiły Oli założyć cewnika i biedna bardzo płakała, ale na szczęście przyszła jakaś starsza stażem i założyła cewnik za pierwszym razem tak, że mała nawet tego nie zauważyła (mąż powiedział, że jak się okazało, te dwie <piiiiip> zakładały go odwrotnie ![]() Ola była bardzo dzielna, nie płakała oprócz tego zakładania cewnika, a po wyjściu z gabinetu śmiała się do ludzi tam obecnych ![]() (tylko mama taki mięczak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
no jestem i ja na nowym wątku
![]() ![]() ![]()
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mogę spędzac z nim caly dzien, nosic przytulac itd ale te godzine przez caly dzien (nie ciagiem oczywiscie) moglby polezec. Jeszcze do zniesienia bylo jak lezal w lozeczku a ja nad nim stalam i gadalam... Moglam przynajmniej cos zjesc. Dzis ugotowalam sobie obiad ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Darusia to ty to przegięcie wynagrodź tz-owi wieczorem, bo jak kwiatki przyniósł to mu się należy
![]() Dzisiaj jako że starszego synka wczoraj zostawiłam u mojej mamy, i tam będzie do jutra, to jak młoda mama poszłam sobie z wózeczkiem na spokojnie do miasta na lody kręcone ![]() ![]() Coś dzisiaj znowu mniej spokojny, dużo mojego zaangażowania potrzebuje, i jedyne co dawało mi odpoczynek to wibracje w leżaczku, a tu pech bateria się skończyła ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
lindsley rozumiem Cię doskonale....
![]() Catro szok z tymi pielegniarami....moze faktycznie skarge napisz na nie, zeby nie krzywdzily nastepnych dzieciaczkow. Ale dzielna Twoja mala!! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-08 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Dobrze ,że ktoś na przedzie orkiestry idzie
![]() Cytat:
No ja właśnie też nie wiem, co z tą D o jak miło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Catro no normalnie włos na głowie się jeży
![]() Dodaję fotę Lenki do galerii. Z dziś ![]()
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
catro - biedna dzielna Ola, brawa dla niej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- drcron - fajne te pacynki na palec ale jak je do tego małego palucha przymocować ![]()
![]() |
#75 |
BAN stały
|
Dziewczynki, melduje sie i ja...duchowo codziennie obecna
![]() I dolaczam zdjecie do galeri...i potrzebuje pomocy z edytowaniem....DARUSIA:pl iz: Leah, ur 16.03.2010 ![]() Ja blondyna, dopiero Was znalazlam na nowym watku ... I codziennie zastanawiam czy to jeszcze nie za wczesnie na sloiki.....przeczytalam wszytko co wklejacie i dalej nie wiem :/ a nie powiem, bo kusi mnie zeby dac jej sprobowac :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Libra dawal juz takie surowe owoce typu jabłuszko starte albo sok z marchwi? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aixa - co do schematu ja zawsze korzystałam z tego : http://www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php na dole masz dwie tabele dla butelkowych i na cycu http://www.nutricia.com.pl/images/do...ch_piersia.pdf wydrukuj przyklej na lodówke to nie zginiesz zasada jeszcze jest taka jak dajesz nowe to np. marchewka - ok 3-4 dni dajesz jedną rzecz żeby zobaczyć czy dziecko na to nie ma alergii np, Za np 4 dni , jabłko (4dni ) potem np. marchewka ziemniak ( marchewka już wiesz że jest ok więc jakby była alergia wiesz że to ziemniak ) potem np. szpinak ziemniak , dynia ziemniak itp zobacz co jest w słoiczkach od danych miesięcy i to dawaj ew. rób takie same rzeczy sama . Po ok miesiącu od podania pierwszych rzeczy dajesz bardziej skomplikowane zupki kilku składnikowe z dodatkiem mięska tez po mału np. dwa trzy dni dajesz to samo . Można dawać też soczki ( najlepiej rozrabiać z wodą bo jednak są słodkie ) kaszki jak kto lubi ale ja nie dawałam dopiero jak dziecko nie mogło przespac za długo na samym mleku to wprowadziłam wieczoerami kaszki . Potem po jakiś dwóch miesiącach dawałam już dwa posiłki czyli obiadek i deserek . A nowości dajemy ok 11 godziny np. żeby nie było cyrku w nocy jak dziecko źle reaguje Cytat:
Byłam dziś z przyjaciółką na przymiarce kiecki do slubu super wyglada , Szymka zostawiłyśmy z jej facetem i dzieciakami nawet nie było ryku uff fajnie było się gdzieś wypuścić bez łobuza ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja też daję witaminę D jedną kroplę w słoneczne dni i dwie w nie słoneczne. A ponadto daję CEBILON - 3-4 krople dzienie gdzie jest wiele witamin.
Ja już dawno próbowałam dać i jabłuszko (i takie ze słoiczka i takie starte na miazgę) - nie lubi jabłuszka. Nie lubi banana. Marchewka też nie dobra. Ale zupki je, ziemniaki je, szpinak OK. obiadki z kurczakiem, indykiem, królikiem OK. Zjada tak 1/2 słoika na obiad. A zaczynałyśmy od 2-3 łyżeczek pojedynczych składników. Dużo się marnuje na początku bo słoiczek można 48 godz. otwarty trzymać w lodówce. Na szczęście u mnie jest TZ który wszystko je. Oczywiście o ile zdąży bo bardzo często Vasco jest szybszy ![]() ![]() NATALALA - Twoja małą jest na mleku sztucznym i skończyła już 4 miesiące więc możesz i nawet powinnaś zacząć podawać jej inne jedzenie. I pamiętaj o tym nieszczęsnym glutenie. Bo tu tak jak dziewczyny pisały dzieci butelkowe powinny mieć wprowadzony między 4 a 6 miesiącem o ile dobrze pamiętam. Ja nie wiedziałam o tym i dopiero teraz daję. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- O i AniaP - wszystko ładnie wytłumaczyła i opisała co i jak z tym jedzeniem ![]()
#79 |
Rozeznanie
|
a w ogole to powiedzcie mi gdzie moge zrobic badanie sluchu ?? wydaje mi sie ze moja Julcia ma cos z uszkami jak pstrykam lub grzechocze z jednej strony glowki <nie widzi grzechotki> to odwraca glowe w poszukiwaniu dzwieku jak zrobie to samo z drugiej strony to nie reaguje tak jakby nie slyszala tego dzwieku wiem wiem pewnie dramatyzuje ale wole to sprawdzic i byc spokojna bo to samo jest jak slyszy moj glos i jeszcze jedno ma strasznie duzo woskowiny w tym jednym uszku moze to do tego ??[/QUOTE]
moja aLA miala badany słuch w szpitalu sprzetem z wielkiej orkiestry sw. pomocy , dostala certyfikat ze sluch ma dobry ,popytaj w szpitalu to jest za darmo ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- czesc dziewczyny , o w morde zapomnialam zrobic zdjecie ali zrobie moze jutro ![]()
#80 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o ten gluten nieszczęsny to nie wystarczy zupy mąką zagęszczać ?
Mój jadł maliny, porzeczki i marchewkę, marchewka najlepsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
Pop o co dokladnie chodzi z tym glutenem?
Jako ze juz doswiadczona mamuska jestes, poslucham i w niedziele bedziemy jesc ![]() A jeszcze odnosnie sloikow...podawac od warzyw..tzn sama marchewa itp? czy moge dac i owoce? i tak na 1 raz pewnie lyzeczka, dwie, trzy.... chociaz przyznam sie, ze jako wyrodna matka, dalam wczesniej malej do sprobowania kilka rzeczy :P nie wytrzymalam :P a TZ tez nie lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
ja tez bym byla szczesliwa jakby moja mama np przyjechala rano wziela Danielka na spacer i powiedziala córcia zrób sobie cos na spokjnie w domu albo odpocznij-marze o tym
![]() ![]() ![]() czyli jeszcze jutro sprobuje mu dac jeszcze raz to jabluszko tylko chyba nie zje bo mu zakwaśne(moze doslodzic troszke?)a później podam jabłuszko z marchewką ale co z tą kaszką na jakie mleko,musi byc ciepłe?? |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
wybaczcie dziewczyny - ja tak ni z gruszki ni z pietruszki - chciałam Wam tylko pochwalic tytuł wątku
![]() ![]() wszystkiego dobrego dla Was mamuśki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam po necie kompletu do kiecki ślubnej dla koleżanki biżuteri no zgłupiec można ile tego
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
ciepłe
![]() są jeszcze podgrzewane talerze, choć ja stawiałam spodek na kubku z herbatą - to ma przyszłość odległą Jest teoria, która każe najpierw podawać warzywa a potem owoce, niby po owocach dziecko nie chce jeść mniej smacznych warzyw. Ja tych teorii za dużo już poznałam i podaję to co właśnie dojrzewa na krzaczkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
ja juz zglupialam...karmie dziecko butla to w ktorym miesiacu mam podawac cos dodatkowego??
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh my z teściową mamy całkiem inne charaktery i podejście do świata... a jak ona mi coś nieproszona robi to ja się czuję jak dziecko i jakbym sobie nie radziła sama z niczym... ehh ja mam trochę jak mrówka kompleksy przez moją mame... dlatego każdą pomoc traktuję jako udowodnienie mi mojej bezradności;/ ehh moja mama do dziś mi wypomina jak po powrocie męża do pracy dzwoniłam do niej żeby przyjechała posiedzieć ze mną i małą... z resztą do dziś muszę do niej dzwonić i się pytać czy do nas przyjedzie... przykro mi bardzo z tego powodu bo jak byłam w ciąży to żartowała że się do nas wprowadzi żeby być bliżej małej a teraz muszę się prosić o odwiedziny;/ ehh mniejsza z tym... ja się z całych sił będę się starać być najlepszą matką dla mojej małej... i nie wprowadzać jej w jakieś głupie kompleksy... ehh my jak na razie odpuszczamy sobie karmienie małej... wybitnie jabłko i marchewka jej nie smakuje... a ja mam więcej piegów od tego... będziemy próbować za 2 tyg.. a do tego czasu może zacznę jej podawać moje mleko łyżeczką żeby połapała o co chodzi ![]() ja 'niestety' (żeby nie wywołać wilka z lasu) też jeszcze bezokresowa ![]() ![]() ehh a właśnie ktoś pytał (dość dawno) o nadżerkę.. ja miałam przed ciąża i podobno mi została ale mój gin nic mi nie mówił co mam z tym zrobić... tylko tyle że jak skończę karmić to mam przyjść... i jakoś tak olał sprawę... a że to bardzo dobry lekarz to sie tą nadżerką nie przejęłam... ehh uciekam spać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
:d
#89 |
Zakorzenienie
|
Młoda ja też nie wiem juz co kiedy podawać mam w planie za około 2 tyg spróbować z jabłkiem
![]()
#90 |
Rozeznanie
|
AniaP bardzo dziękuję za podpowiedź
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.