![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moja biżuteria
Dzień dobry,
Wpadam tu tylko przelotem, aby lojalnie Panią, Pani Resurrection of Happiness, uprzedzić, że będę wnioskować o Pani usunięcie z galerii ArsNeo. Dlaczego? Dlatego, że to nie może być tak, żeby człowiek zaglądał do nowości i padał na zawał serca na widok kolejnych filigranów. Dla dobra mojego, naszego i waszego, to jest jedyne wyjście. Albo cenzurowanie zdjęć, wstawianie jako pierwszego jakiegoś ostrzeżenia, bo jak się tak znienacka odpali kilka prac w kilku kartach i zamykając wpada na takie coś, to okazuje się, że trwały wytrzeszcz, którego nabawiłam się podczas spotkania może być jeszcze trwalszy i jeszcze bardziej wytrzeszczony ![]() Z poważaniem, Marisella. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
marisello, gosiap165 - dziękuję za te przewrotne komplementy
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to ostatnio starszny ze mnie leń i nie aktualizuje wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
przyczajona tygrysica
|
A ja chyba posunę się do przekupstwa albo odprawiania tajemnych modłów żeby na Ciebie trafić w wymiance mikołajkowej
![]() Wszystko, absolutnie wszystko FANTASTYCZNE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Urzeka mnie elegancja, którą można dostrzec w każdej Twojej pracy. Nieważne czy jest to misterny filigran, czy też praca o bardzo klasycznym charakterze. Wszystko jest takie piękne. Bardzo podoba mi się też wykończenie srebra w Twojej biżuterii. Nie wiem czy nazywa się to diamentowaniem, ale wygląda bardzo szlachetnie.
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Och, naprawdę miło czytać takie słowa, szczególnie, że mam właśnie biżuteryjny kryzys wiary
![]() Jeśli chodzi o powierzchnię, to to po prostu na różne sposoby ją matuję + najczęściej poleruję lekko i tak wychodzą różne efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
U Ciebie same cuda. Podziwiam i zachwycam się nimi na bieżąco w galeriach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Ja mam chyba twórcze rozdwojenie jaźni
![]() Ostatnio popełniam różne rzeczy, nie ze wszystkich jestem zadowolona, ale do tych broszek chyba się przywiązałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
heh no rzeczywiście minimalizm
![]()
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Świetne! A gdyby tak podobna ale z odbitym motywem koronki jakiejś, to już obłęd!
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
bardzo bardzo pomysłowa
![]() ![]()
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak na marginesie: to jest właśnie przykład tego, że czasem kilka lub więcej osób wpada równocześnie na ten sam pomysł. To są pomysły z tak zwanej "puli pomysłów ludzkości", jak to nazwał pewien artysta plastyk. Z reguły są to właśnie takie proste pomysły (acz mogą być równocześnie w tej prostocie genialne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Frywolitki odbijane w AC robi chociażby Lubomirka, więc myślę, że to pytanie chyba by trzeba do niej skierować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Problem w tym, że mogę się założyć, że i ona nie jest pierwsza...
To jest chyba dylemat nierozwiązywalny. A może przesadzam. W sumie przy tym samym pomyśle - technice, poszczególne prace mogą wyjść zupełnie inne. Edytowane przez ResurrectionOfHappiness Czas edycji: 2010-10-01 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Ta broszka oczarowała mnie od pierwszego wejrzenia
![]()
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Broszka olśniewająca, rewelacyjnie pasująca do aury za oknem
![]() Frufelek przy prostych formach można sobie gdybać, kto był pierwszy (np przy literkach, sprężynkach itp) sama mam ten problem mam pomysł, zacznę realizację, przeglądam blogi i zonk... bo właśnie pojawiła się taka praca albo w galeriach albo na blogach biżuteryjek... i musi nastąpić zmiana koncepcji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
www.dulcedo.pl
|
Ja tam nie widziałam, żeby ktokolwiek odbijał tak jak ja
![]()
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
ładne broszki, bardzo eleganckie
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie odciskanie motywu koronki nie jest niczym nowym. Ktoś owszem, kiedys bardzo dano temu na to wpadł (bardzo, bardzo dawno) i teraz się stosuje w odniesieniu do różnych materiałów w których ten motyw koronki można odcisnąć (a ponieważ koronka wygląda najładniej to właśnie ten motyw się odciska najczęściej), np w AC, w fimo, w ceramice itp.
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z ggagatką
![]() I z całą pewnością nikt nie zrobił identycznej broszki z identycznym motywem ![]()
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Moje serce jest naprawdę rozdarte
![]() Ale czy są jeszcze kobiety, które założyłyby taką biżuterię i czy są odpowiednie do tego okazje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ja bym bardzo chętnie taką biżu nosiła
![]() ![]() A z tych prac nie wiem, która piękniejsza... Do pracy naszyjnik nr 2 na pewno bym założyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze - cudne naszyjniki
![]() ![]() Po drugie- myślę ze nie masz się czym martwić- popatrz chociażby na wrapy- one z definicji są takie hmmm barokowe i bogate w formie i pomimo sporej konkurencji na rynku ciągle znajdują swoje amatorki ![]() Zresztą ja widzę sama po sobie jak bardzo mi się upodobania jesli chodzi o biżu zmieniły z wiekiem- kiedyś biegającą tylko w jeansach i dośc hmm rockowych ciuchach teraz, jak to mawia mój TŻ, wykorzystuję każdą okazję by "się odwalić jak szczur na otwarcie kanału" ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Oba są cudne i oba bym nosiła, wiele kobiet musi ubierać się elegancko do pracy, a taki bogatszy naszyjnik może służyć za jedyną ozdobę wtedy, żeby nie wyglądać jak choinka na Boże Narodzenie i jest wtedy super
![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Taaaaaaaaaaaaaaaaaak, ten drugi jest hm...... no.... po prostu....
![]() ![]() ![]() Ten pierwszy również ładny ale nie w moim stylu, dlatego ślinię się do drugiego ![]() Oba na 100% się sprzedadzą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy widziałabym na szyi panny młodej, a drugi spokojnie można założyć na każdą okazję, oba cudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
cudowne naszyjniki!! oba... pierwszy kojarzy mi się faktycznie z minioną epoką... za którą też czasami tęsknię... te wszystkie bale i herbatki... życie było jakby wolniejsze... teraz wszyscy się spieszą dlatego drugi (nie tylko ze wzgledu na mój ulubiony kamień) jest moim faworytem... choć ten pierwszy cudo idealnie dopracowane... majstersztyk!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Zaraz pacnę i nie wstanę. Są idealnie w moim stylu, pasowałyby do mojego nowego gorsetu
![]() ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.