![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wykształcenie ma takie duże znaczenie
Kurde dziewczyny, przecież tacy ludzie po zawodówce też muszą być na świecie. Gdybyśmy mieli tylko tych po studiach, wszyscy chcieliby rządzić, nikt robić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
[1=1c3a9668cb473eb00ec0f3d ce65be5361e74cda4_63d1c28 200398;20826264]Kurde dziewczyny, przecież tacy ludzie po zawodówce też muszą być na świecie. Gdybyśmy mieli tylko tych po studiach, wszyscy chcieliby rządzić, nikt robić.
![]() Patrz Wałęsa i Lepper ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie, wtedy tak samo jak dzisiaj byli ludzie tępi i tacy, którym się chciało. Bo najgorzej jest wtedy, kiedy się komuś nie chce - i żaden dyplom, żadna uczelnia nie pomoże, jak ktoś jest zdeterminowany aby być głąbem to czy po podstawówce czy też po liceum nim będzie. A niektórym egzemplarzom nawet studia nie przeszkodzą ![]() ![]() Poza tym dzisiejsza edukacja na poziomie licencjata zastąpiła to, czym kiedyś był tytuł technika nadawany po ukończeniu profilowanej szkoły średniej - więc licencjackie studia to wykształcenie zawodowe ![]() Cytat:
Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-21 o 13:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak czego innego oczekuje się od osoby legitymującej się wykształceniem podstawowym, a co innego od prezesa banku. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Uczelnie ewidentnie kładą lagę na poziom nauczania/jakość na kierunkach zaocznych. Nawet te "dobre" uczlenie. Zaoczne to po prostu dojna krowa. Cytat:
Jednym słowem: lipa. A matura teraz ? Śmiech na sali. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | ||
BAN stały
|
Życzę ci więc męża czy tam konkubenta po zawodówce. Z całą pewnością będziecie siebie warci, intelektualnie super zgodność.
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
A co to jest koleżanko np. "maslo maslane" ? To chyba jakoś nie po polsku napisane i z błędami. Sugeruję, żebyś jednak najpierw sama się nauczyła pisać poprawnie, potem poprawiała innych. Zwłaszcza, jeżeli robisz z tego jedyny kontrargument... Bo to śmieszne jest. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Tak czy owak, tobie życzę męża z wykształceniem zawodowym. Będziecie do siebie pasować jak ulał. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Taki ładny temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
DoraBe, a jakież to szkoły pokończyłaś, pochwal się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brawo ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-21 o 16:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
BAN stały
|
a ja sobie pozwolę wypowiedzieć się jeszcze raz, bo czytam, że moja wypowiedź stronę dalej została źle odebrana:
- pisałam o swoim TŻ, który jest dość dobrze wykształcony, ale nie umie pisać bez błędów i nie przeczytał w życiu ani jednej książki -chciałam teraz wyjaśnić, że nie jest jednak on totalnym "burakiem", to że nie interesuje się literaturą i polityką nie oznacza, że nie ma on innych hobby, Przypuszczam, że ma więcej pasji niż niejedna z was: rajdy samochodowe, zabytkowe samochody, motocykle, łódki motorowe, narty karwingowe, nurkowanie, sporty walki, siłownia, podróże, języki. I są to sporty uprawiane naprawdę, a nie tylko oglądane w TV. Podałam jego przykład tylko po to, żeby wyjaśnić, że nie każdy po studiach poprawnie pisze po polsku i jest oczytany. P.S. musiałam to napisać, bo on czasem mnie podczytuje i obraziłby się, że go przedstawiłam tylko z tak złej strony ![]() P.S. 2 . zainstalowałam słownik - mam nadzieję, że tym razem poszło już bez ortów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Spójrzmy na studia i wykształcenie z szerszej perspektywy. Dla mnie mgr to nie tylko papierek. Jeśli chodzi o papierek to tytuł nie ma faktycznie żadnego znaczenia. Na pozór wydaje się, że to żadna różnica czy ktoś ma wykształcenie wyższe czy zawodowe, że to w żaden sposób nie świadczy o tym jakim jest człowiekiem, ale to tylko pozory... Moim zdaniem osoba z wyższym wykształceniem jest ambitniejsza, bardziej zdeterminowana na osiąganie założonych celów, bardziej pracowita a co za tym idzie więcej może w życiu osiągnąć niż osoba z wykształceniem zawodowym, której nie chciało się uczyć, w przyszłości prawdopodobnie nie będzie chciało się jej podnosić kwalifikacji żeby zdobyć lepiej płatną pracę ani nawet pracować. Oczywiście nie zakładam, że zawsze tak jest. Znam mechanika samochodowego, który kocha swój zawód, z przyjemnością naprawia samochody i ma swój dobrze prosperujący warsztat, dobrze zarabia. Ale moim zdaniem to są wyjątkowe sytuacje. Z obserwacji widzę, że ludzie mniej wykształceni najczęściej mniej w życiu osiągają, bo są poprostu bardziej leniwi, na studia najczęściej idą ci, którym się chce coś w życiu robić, mają jakiś plan na życie i idą w tym kierunku żeby go zrealizować, mają szersze horyzonty myślowe, wiedzą, że życie to nie tylko "tu i teraz". Ktoś napisał, że lepiej być z dobrym człowiekiem po zawodówce niż z mgr, który będzie mnie bił i pił, ale zastanówcie się jak jest w waszym otoczeniu? Z takich patologicznych rodzin, które ja znam (mieszkają w sąsiedztwie) to alkoholikami są właśnie ludzie z niższym wykształceniem. Nie znam żadnej patologicznej rodziny, w której oboje małżonkowie są wykształceni. Może wy macie jakieś inne doświadczenia? Według mnie ludzie z wyższym wykształceniem poprostu inaczej myślą niż ci mniej wykształceni, są najczęściej innymi ludźmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
właśnie przeczytał, i prosi, żeby dopisać, że on też swoją edukację zaczynał od zawodówki - dokładnie obróbka skrawaniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twórzmy stereotypowego obrazu zapijaczonego chłopa po zawodówce. Wiele dramatów alkoholowych skrywają (bo to dobre określenie)też zamożne, inteligenckie domy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z twoich wypowiedzi w tym watky wynika, ze każdy mgr to co najmniej wtórny analfabeta bez obycia co studiował jakąs filologię z musu i tylko dla papierka, o czym świadcza studentki filologii i pijacy studenci kierunków różnych za to osoby z wykształceniem zawodowym to ho ho ho, kwiat inteligencji pełen IQ, pasji, oczytania, obyty i wogóle. A bez przesady? Bo mając te prawie 40 lat, jakoś tak widzę, że cudów nie ma. i osoby które zaczynały swoją droge kształcenia odd zawodówki ale miały pasję, pęd do wiedzy, pracowitość i inteligencję (taka faktyczną a nie we własnym mniemaniu czy potwierdzaną Reytanem w progu przez zakochana Misię) doczłapali drogami różnymi do przynajmniej jednego mgr. I ja bym np nie wymyśliła, zeby oceniać stopień obycia, oczytania, wiedzy, fachowości swojego 40/50+ letniego kolegi ordynatora czy mecenasa, po ich wybrykach studenckich z przed ponad 20tu lat. I predzej padnę, niż pójde po poradę prawną do majstra pana Czesia pasjonata z wykształceniem zawodowym, lub leczyć się do pani Zofii pasjonatki z wykształceniem "technik cukiernik", choc dobra i kochana kobieta jest. I podejrzewam, ze Ty mimo wszytko tez nie. czyli jednak coś w tym wykształceniu jest. Ciekawe po co się tak wysilali, jak studia nic nie dają. Gupi jacyś widać. ![]() Dla mnie jest jasne, człowiek który nie szanuje wykształcenia innych, dyskredytuje ich wysiłek wmawiając (sobie?) "to tylko dla papierka, to nie ma znaczenia, to jest nic", chyba pociesz sam siebie. Tylko nie wiem w jakim celu skoro to niby nie ma znaczenia. Dla mnie ma znaczenie. bardzo szanuję osoby które miały zapał się kształcić, okazuje duży szacunek osobom z wykształceniem wyzszym niz moje - bo to jest wartość intelektualna , duzo większa niż to, ile chłop do domu przynosi- bo zarobić mogę sobie sama. I jest dla mnie oczywisty rozdzwięk zarobków, ze znajomy pan budowlaniec wyrabia 3-5 tysięcy w sezonie, a pan doktor 3 specjalizacji, ordynator prowadzący dodatkowo własną praktykę 10 razy tyle cały rok. To w ramach uświadomienia materialistek, które trąbią, że nie wazne wykształcenie byle pieniadze do domu przynosił - jednak wykształcenie się opłaca w dłuzszym rozrachunku. Byc moze pan po budowlance zawodówce, zacznie zarabiać wcześniej, ale potem neistety, pan doktor "z papierkiem dla zasady" zdystansuje go o lata świetlne.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Cava, to nie tak, bez przesady, ja wiem, że generalnie więcej jełopów będzie po zawodówkach niż studiach.
Tyle że obecnie wcale tak wiele za studiami nie idzie, poziom jełopów wśród absolwentów również wzrasta, dlatego bałabym się obstawiac w ciemno, ze student będzie lepszy od robotnika. Kiedyś ukonczenie studiów faktycznie COŚ znaczyło, teraz dyplom można sobie po prostu kupic za czesne. I to jest w tym najsmutniejsze. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-07-21 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |||||
Zakorzenienie
|
![]()
O ile to zdanie jest prawdziwe:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście piszę to na podstawie jedynie tego, co o nim tutaj napisałaś bo przecież nie znam człowieka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I 2gi- genialny muzyk, wygrywał konkurs za konkursem, miał stypendium ministerialne i opinię "jakby nie był geniuszem to by był zwykłym chamem". Teraz czasami widzę jego nazwisko - żyje z tego, ma uznanie, nagrywa z wielkimi orkiestrami. Ale to sa jednak wyjątki. Tacy ... hm... prawie autyści którzy po porostu klapki na oczy i wąska specjalizacja ale nie do doścignienia w swojej dziedzinie, albo ten mniej czy bardziej szeroki margines "wykształciuchów bez sensu dla papierka". Jednak te 5/x lat które człowiek dodatkowo zyskuje na uczelni i jest chcący czy niechcący stymulowany intelektualnie, czasem wręcz na siłę ![]() Więc jak był jełopem przed studiami, to po, nawet zmarnowanych, pewnie jest jełopem ciut chociaz mniejszym. A jak dodatkowo sam chce, to wyniesie baaaardzo dużo nawet z kiepskich studiów i potem to sobie poukłada i zużytkuje wcześniej czy później.
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie tworzę stereotypu, wyraźnie zaznaczyłam, że ja się osobiście spotkałam z takimi przypadkami o których piszę, co nie znaczy, że ktoś nie mógł się spotkać z innymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Chyba ty rozwódką. Bo ja męża już mam - wykształconego.
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Raczej ty będziesz rozwódką, sądząc po twoich komentarzach. Bo ja męża już mam - fajnego i wykształconego. No to żegnam was dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Ale czy Ty sama jesteś wykształcona ? Pytałam, nie odpowiedziałaś.
Nie no, ja wyglądam znacznie młodziej niż wskazuje metryka, ale zeby zaraz dziecko ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.