![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dzisiejsza młodzież.........
"Klan" nie jest adresowany do młodzieży, tylko do starych i ubogich babek
![]() Objerzyj sobie VIVĘ czy najlepiej MTV najdłużej jak dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisałam, że odchylenie standardowe jest duże i że średnią zaniżają ci, którym jednak nie w glowie seks po ślubie i próbują w wieku 14-15 lat ![]() Nigdzie nie napisałam, że seks jest wyznacznikiem nowoczesności, a państwo wyznaniowe to państwo zacofane i zaściankowe, więc bez nadinterpretacji proszę mój drogi ![]() Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja grałam w age of empires gdy tylko wyszło, ale mało się z tego nauczyłam xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ja grałam w Battlefield i nie utrzymuję, że to wyjątkowo mądra gra,ale głupkowata wg mnie też nie
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
a kto w dzisiejszych czasach sie nie denerwuje?
mam 17 lat i jestem w ciagłym stresie. a to szkola a to rodzicom cos nie pasuje. to oni czesto swoj zly nastroj przekladają na mnie wyżywając się i krzycząc bez powodu dla upustu swoich emocji, po czym ja niestety płaczę bo rozgrzebują stare bolejące rany.. cały świat dązy do unowocześnienia, uczcie się więcej na pewno wam się przyda ble ble.. a nie chce mi sie juz narzekac. poczytam caly ten watek w ramach relaksu ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ale tacy są rodzice i media. ja bym mogla powiedziec ---ci dziesiejsi dorośli-żal słów na ich bezmyślność. pracodawcy zabierają nam rodzicow, media zabierają nam kolegów i jesteśmy sami. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- no i moje 3 spostrzezenie.. skoro mlodziez w tym wieku ma juz wszystko: internet, komorke, ipoda, seks, alkohol i uzywki...to co ta mlodziez ma miec w przyszlosci? na co czekac? ahh......swiat szaleje : < |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Jak ktoś już wcześniej napisał, "dzisiejsza młodzież" posiada milion wspomnień, których starsi nie mają, mają miliony innych gadżetów, których starsi nie mają, ale to nie znaczy, że są gorsi.
Ja sama za chwilę skończę naście lat, stanę się ryczącą dwudziestką ( ![]() Mam trzynastoletnią siostrę i jeśli wierzyć mediom i sfrustrowanym osobom "starszym" już dawno powinna mieć za sobą inicjację seksualną, być JP na 100%, upijać się do nieprzytomności, chodzić wypindrzona i wyglądać na 20 lat. A kiedy tak na nią patrzę, wydaje mi się, że jest większym aniołem niż ja w jej wieku. Oczywiście są młodzi ludzie, na których czasem strach spojrzeć, by nie zostać "sklepanym", ale ludzie, nie generalizujmy. Cóż, nawet kropla goryczy może zniszczyć smak beczki miodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zeby nie bylo nieporozumien - pewnie, ze sa osoby, ktore seksza sie od 14stki i tacy, ktorzy czekaja do slubu... ale wiekszosc ma inicjacje od tego 17stego do 20stego czy 21szego roku zycia. Jakiekolwiek twierdzenia o panstwie wyznaniowym i czekaniu do slubu nie wytrzymuja zestawienia z danymi i tyle ![]() Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
maszyna, nie człowiek
|
Generalnie wieku lat nastu bardzo często się narzeka i dopiero po czasie docenia, jak życie było wtedy pięknie nieskomplikowane
![]() Moniaszelki, czasami wyjdź z siebie, stań z boku i popatrz na wszystko z drugiej strony. To pomaga ![]() Jedno co do czego na pewno się zgodzę, to irytuje mnie chamstwo i brak ogłady, czasami słyszę 9latk używające słów, które ja jeżeli kiedykolwiek uslyszałam w ich wieku to uważałam za tak straszne, że w życiu bym wtedy nie użyła. A dzieci zwracajace się do siebie "ty ku**o, ty ch**u" itd to dla mnie tylko swietne świadectwo kim są ich rodzice... (nie mówię, że mnie nie zdarzy się przeklnąć jak zawadzę małym palcem o kant szafki, ale nie przeklinam na każdym kroku, jak to robią .. już dzieci...) Co do alkoholu też święta nie byłam, ale w gimnazjum nawet nie skosztowałam alkoholu, dopiero w liceum, piwo przy ognisku, czasami gdy bylam juz pelnoletnia coś mocniejszego. Ale nigdy nei było sytuacji, żebym byla całkowicie pijana i jeszcze czerpała z takiego stanu jakąś wspaniałą radość... Rozumiem, że każdemu może zdarzyc się kiedyś z alkoholem przesadzic, ale zeby robic tak na kazdej imprezie? Ale to wszystko to może kwestia tego, jak wychowali mnie rodzice i co wtłoczyli mi do głowy. Przykro mi tylko, bo mnie samej zdarzylo się zostać zwyzywana przez pijane 13-15stolatki, które myślą, że są pępkiem świata.
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie mlodziez
![]() A ja obecnym dzieciom wspolczuje przerostu ambicji rodzicow ![]() ![]() ![]() Co to za dziecinstwo... Rozwoj wsrod rowiesnikow to tez bardzo wazna spraawa. A nie tylko angielski, niemiecki, szkola muzyczna, 10 tysiecy roznych zajec sportowych. A potem ludzie sie zajezdzaja w wieku 17 lat... (mialam w klasie w liceum ze 4 przypadki wcinajace psychotropy, bo bez tego nie wytrzymaly presji, fakt, ze najlepsi uczniowie, ale jakim kosztem....) Szkoda, ze nie poszlam na psychiatrie bo pacjentow mialabym zapewnionych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Ja też już nie młodzież. Jestem przerażona tym, jaka zmiana zaszła wśród dzieci. Mój 11letni kuzyn tak potrafi rzucić mięsem, że głowa mała. Najciekawiej jest w weekend, kiedy to hordy pijanych nastolatków toczą się po ulicach.
Szłam kiedyś parkiem, a przede mną szły 2 na oko 14-letnie dziewczynki. Rozmawiały tak głośno, że chcąc nie chcąc słyszałam o czym mówią. Jedna spytała koleżanki: Kaśka, a czemu ty właściwie zerwałaś z Krzyśkiem? Na co ta druga: Bo ja się chciałam ruchać, a nie za rączki po parku chodzić. Jak to usłyszałam, to zamarłam.
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
mlodziez jest inna bo swiat jst inny. kurcze jak pomysle ze pierwszy telefon mialam gdy skonczylam 18 lat. ze sie chlopakow wstydzilam w podstawowce i pierwszych klasach LO.chodzilo sie prosto i grzecznie. hehe jak pracowlam w gimnazjum to na dyżurze uslyszalam taki tekst dziecka z 1 klasy do kolezanki: spier***** ty mala pi*** bo nawet laski porzadnie nie umiesz zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tez kolezanke, nawet kolezanki o takich ambicjac ze glowa boli. jak ja bym chciala bawic sie z rowiesnikami na dworze. jak mi tego brakuje. matko. ale niewazne. przeciez i tak jest fajnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Młodzież? Przeróżna
![]() ![]() Przyklad z pracy: dziewczyna o genialnym głosie. Eksploatowana na maksa ![]() I szczerze mówiąc - nie dziwię się. Nikt nie lubi być tylko krytykowany, obśmiewany, wyszydzany. Często ta młodzież jest też niestety niewychowana, bo to, co widzą w domu, przenoszą dalej. Jeśli w domu ojciec klnie, a matka wyzywa nauczycieli - to czego można oczekiwać poza domem? Jeśli w domu rodzic nie nauczył dziecka obowiązkowości - to skąd ono ma to wynieść? I tak dalej. I zauważyłam, że często na zachowanie młodzieży nie ma wpływu to, z jakiej rodziny pochodzi. Fajni ludzie są i z patologii, i z "arystokracji", i z biednych domów, i z klasy powiedzmy średniej. Aha, dzieciaki zawalone nadmiarem obowiązków są... Nerwowe, przemęczone, często bez fantazji... I na pewno zestresowane, co wpływa na ich zachowanie OGROMNIE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie da się wrzucić całej młodzieży do jednego worka- to tak jakby chciało się sklasyfikować wszystkich dorosłych, a każdy z nas jest inny, doświadcza czegoś innego w życiu i różne mamy doświadczenia życiowe oraz podejście do życia. No. Dla jednych będzie normą rozkładanie nóg w wieku 15 lat, dla innych nie ![]() Cytat:
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Solaola, i tak chyba jest z każdym pokoleniem
![]() Gdy miałam 15 lat, też były papierosy, alkohol, też dziewczyny zaliczały wpadki, też ludzie ćpali, ale też - spotykało się ciekawych młodych, można było robić fajne rzeczy. Też byli dorośli normalni, których traktowało się po ludzku ![]() I - o czym często dorośli zapominają = samemu przechodziło się bunt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja sprzed kilkudziesięciu minut:
moje dziecko (6 lat) wróciło z palcu zabaw totalnie zapłakane. Zostało na nim obrzucone kamieniami - na szczęście w nogi, a nie np. w głowę - przez dwie dziewczyny wyglądające na ok. 13-15 lat. I nie dość, że ot tak rzuciły w niego kamieniami to jeszcze wychodząc z palcu zamknęły furtkę (otwarcie skobla od tej furtki jest nie lada wyzwaniem dla młodszych dzieci). Gdy po kilku minutach dziecko otworzyło furtkę i przybiegło do domu opowiedziało mi całą sytuację i pokazało siniaki. Przeszłam się z nim po osiedlu i znalazłam te dwie nastolatki - rozmowa oczywiście nic nie wniosła, bo obie przyznały się jedynie do zamknięcia furtki śmiejąc się w żywe oczy (a jeśli chodzi o kamienie - to jedna z nich stwierdziła, że nic im nie udowodnię, chyba że znajdę te kamyki i zdejmę z nich odciski palców!). Tragedia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20875891] I - o czym często dorośli zapominają = samemu przechodziło się bunt ![]() Otóż to! ![]() Cytat:
Chociaż nie powiem, żebym nie miała do czynienia z takimi sytuacjami - niedawno, bo maksymalnie 2tyg. temu zapukało nam do drzwi młode małżeństwo z synkiem w wieku ok.7lat. Okazało się, że (cytuję) "pański syn pobił naszego, bił go kijem, bo nie chciał dać mu cukierków, potem na nim usiadł i go okładał pięściami, a drugi nagrywał to telefonem", moja i taty reakcja: ![]() Na szczęście gdy brat (10l.) wrócił, okazało się, że to nie on ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Aha, na Intymnie były prezentowane,fajnie, to forum to jakiś autorytet Twój? ![]() A z pogrubionym jakby nie było muszę się zgodzić. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-07-23 o 19:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Twoje twierdzenie jest zupelnie bezpodstawne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Badania byly Izdebskiego, dotyczyly internautow (a wiec grupy, ktora powinna miec nizszy sredni wiek inicjacji niz nie majacy dostepu do netu, czyz nie?). Badanie z sprzed niecalego roku, na probce 10,000 respodnentow. Masz tu szczegolowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412866 http://konferencja.imagetv.pl/downlo...rezentacja.pdf
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||
Zakorzenienie
|
Właśnie to słowo cisnęło mi się na usta podczas 'rozmowy' z tymi gówniarami
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy policja/straż miejska zainteresowała by się tą sprawą... ![]() W końcu słowo przeciwko słowu... a 'dowodu zbrodni' brak (kamieni na placyku jest mnóstwo), nie było żadnych świadków tego zdarzenia... Myślę o czymś innym - mamy takie forum osiedlowe, może tam rozdmuchać tą sytuację, nóż widelec byłby odzew ze strony rodziców tych gówniar ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Koszmar jakiś... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znam znaczenie słów, których używam, drogi Wyraku. Masz prawo się ze mną nie zgadzać. A dziękuję, zapoznam się ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
młodzież jak młodzież - zawsze się na nią narzeka
![]() moi znajomi potrafią podróżować autostopem po całej Europie, przeżywać ekstazę gdy wybierają się na żagle, zabierając tylko namiot ![]() ![]() sama niedawno wróciłam z wyjazdu, gdzie zasięgu nie było, typowa wieś i lasy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
A moim zdaniem, to młodzież jest, jak ją wychowaliśmy.
Nie dziwię się, jak idzie starsza pani, przeklina kogoś i się dziwi, jeśli młody nie stoi jak owieczka. To jest proces i dwie strony są winne. Choć i tak śmiem twierdzić, że to jest wina DOROSŁYCH, że tak wychowali nadzieję narodu.
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Co rocznik to gorszy. Już w moim jest niemało takich osób. Myślę, że to wina tego, że ludzie są coraz bardziej rozpieszczeni. I tak pewnie będzie do jakiejś wojny, czy katastrofy, ludzie znów się mentalnie ogarną na jakiś czas, potem znów będą coraz bardziej rozpieszczeni przez co będzie im odwalać, nowe pokolenia będą coraz gorsze i tak w kółko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przeczę, że gorszy gatunek, strasznie rozpieszczone roszczeniowe i zwyczajnie chamskie elementy tez się zdarzają
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.