![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - ostatnie chwile luzu ;) część II.
Cytat:
![]() Oglądam transmisje z przepychanek pod pałacem prezydenckim i to tylko uświadczą mnie w przekonaniu co fanatyzm może zrobić z ludźmi... Boże jak najszybciej uciekać z tego kraju...
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o tak, tak, uciec z tego kraju ![]() ogarniam pokój, piję pokrzywę i się biorę za naukę ![]() a w ogóle to mam super szczęście, wyszłam z przychodni - burza, po chwili deszcz, szłam przez park w największą burzę i ulewę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
też to oglądam właśnie, przeraża mnie to...
wiem, że ciężko będzie z biologią i chemią, ale ja uwielbiam te przedmioty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||||
Zakorzenienie
|
Nastałam się w kolejce, no ale już po szpitalu i prześwietleniu
![]() Teraz znowu paskowanie w kartony... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze masz trochę czasu ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Dlaczego jest taki niemożliwy upał? ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
#68 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Będziemy, jak dojdziesz
![]() Proszę, trochę deszczu...
#70 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, co chcesz zdawać?
#73 |
Raczkowanie
|
u mnie (dolnośląskie) cały dzień niesamowicie leje
![]() chciałam porobić sobie piękne notatki z chemii z wzorami, które będę mogła powiesić później na ścianie nad biurkiem, ale nie mam żadnych kolorowych długopisów (pięknie sobie wymówek szukam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() / uff. gorąco . deszczyku przyjdź. xd
"Czasami to, w co wierzysz jest bardziej realne niż rzeczywistość." ![]() Edytowane przez anetkaaaa Czas edycji: 2010-08-03 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
J. polski - podstawa
matematyka - podstawa i prawdopodobnie rozszerzenie j. niemiecki - podstawa możliwe, że angielski - podstawa geografia - rozszerzenie chcę iść na administrację, ewentualnie fotografię. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- u mnie pogoda tragiczna ![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
jasne
![]() uf, posprzątałam, u mnie mimo deszczu jest cholernie duszno... -.- ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- zapraszamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Witam Śliczności
![]() Mam nadzieje ze jako przedstawiciel plci brzydszej nie zostane tutaj zlinczowany ![]() ![]() @olaolaola90 "co prawda ja swoją maturę mam już dawno za sobą, ale jednak ciągle chcę zmienić studia :/" "stwierdzam, że lepiej stracić 2 lata niż całe życie." -> Prawidłowe myslenie, naprawde nie przejmuj sie tym ![]() @Miss Dramatique "i ostatnio poważnie się zastanawiam nad administracją i socjologią.. mamo, jaka ja niezdecydowana jestem" -> Socjologia w moim przekonaniu to idealne studia potwierdzajace to ze jesteś bezrobotną, odradzam. Na prace w urzędach to powinni skazywac najgorsze przypadki z wiezienia o zaostrzonym rygorze, zreszta to jest pewien fenomen w skali światowej - że place stażowe nie roznia sie tam zbyt wiele od tych na pelnym etacie z wieloletnim doświadczeniem ![]() @Kloe "Właśnie, z dziennikarstwem to kiepsko trochę... ja np. słyszałam, że jak ktoś już chce pracować w tym zawodzie to lepiej, żeby poszedł na jakiś inny humanistyczny kierunek, bo po dziennikarstwie nie chcą ludzi (ciekaw...)" -> Oczywiscie ze lepiej, moja polonistka mowila ze dziennikarstwo w obecnych czasach warto rozwac tylko i wylacznie jako drugi kierunek albo wcale ![]() dla przykładu: Kinga Rusin - filologia włoska Hanna Lis - filologia włoska Wojciech Jagielski - medycyna Marcin Prokop - finanse i rachunkowosc Szymon Hołownia - socjologia Monika Olejnik - zootechnika Ewa Drzyzga - filologia rosyjska Monika Richardson - amerykanistyka wiekszosc osob ktore tu wymienialem pracowala wczesniej jako dziennikarz/karka czy to w radio w czy w prasie, a obecnie jako prezenter/ka (czyli szczyt marzen studentow dziennikarstwa) ... @Olean Ja też nie wiem na co iść... Niby na 1 stronie podałam, że na inżynierię środowiska, ale może to będzie inżynieria materiałowa, gospodarka przestrzenna, logistyka... Nie mam pojęcia co chcę robić w życiu. -> Spoko nie tylko Ty jedna, z jednej strony warto odpowiedziec sobie na pytanie - co w zyciu chce robic/ co ewentualnie sprawialoby mi przyjemnosc, a z drugiej po czym znajde dobrze platna prace... np. z mojego punktu widzenia jezeli ktos jest przykladowo omnibusem z historii i chcialby to studiowac, to moim zdaniem nie ma sensu poniewaz ksiazki z tego zakresu wiedzy zawsze mozna poczytac w domu, a perspektywa po tym kierunku to praca ... w panstwowej szkole czyli niezbyt intratne zajecie do tego bardzo meczace ![]() ![]() Osobiscie gdybym byl dziewczyna z zacieciem scislym (tak jak wnioskuje po twoich paru postach) plus do tego ladnie rysowal, to zdawalbym na architekture, ehh co bardziej ambitniejsze dziewczyny składają też papiery na inzynierie biomedyczną. No ale to moje luźne przypuszczenia i sama musisz sobie odp na to pytanie i wykazac sie troche zaradnoscia w zyciu ![]() Nie radzilbym sugerowac sie rankingi typu "najlepsze uczelenie wyzsze wg. wprost/polityki/przekroju etc." nigdy nie moglem zrozumiec dlaczego ktos porownuje akademie medyczna z politechnika i uniwerystetami to sa 3 calkiem odrebne światy, jedynie mozna to porównywac pod wzgledem poziomu kierunku na danej uczelni np.: najlepsze prawo to uw/uj najlepsza informatyka agh najlepsze budownictwo pk/pwr najlepsza medycyna uam etc. Uczelnie prywatne to tak naprawde kierunki znane jako "zabawa i picie" ew. "fabryka magistrów" to jak z towarami w kauflandzie - jest tego mnostwo i marnej jakosci ![]() przenigdy tam nie składać papierów! ktoś tu jeszcze pisał że warto troche odpusic bo przeciez sierpień to ostatni miesiąc wakacji - bład. trzeba dziobać do upadłego bo konkurecja nie śpi ![]() Jezeli chodzi o mnie to porywam sie na mount everest ambitnosci i postanowilem polaczyc studia ścisłe z humanistycznymi, a wiec moja kombinacja sklada z elementow skladowych jakimi są: 1)AGH Informatyka - zeby sie tam dostać trzeba mieć _minimum_ 92% z rozszerzonej matmy i najlepiej >70% z rozrzenego angielskiego. gotów żyły sobie wypruć żeby sie tam dostać ^^ Jeżeli w trackie studiow znajde sie w 20% najlepszych studentow mojego roku to uczelnia bedzie mi przelewala 1000zł co miesiac w ramach programu ministerstwa edukacji i UE - "kierunki zamawiane" ewentulanie mam alternatywe w postaci: Kredytu studenckiego ktory wzialbym sobie na okres jednego roku (10 transz x 600zł) i przeznaczenie czesci tych pieniedzy na prywatne lekcje japonskiego z native speakerem. Po tym jak napisze prace inżynierską (czyli po 7 semestrze) składam podanie na drugi kierunek: 2)UJ Japonistyka - trzeba mieć minimum 90% z rozszerzonego polskiego, 80% z pisemengo i ustnego roz. angielskiego (akurat anglik pisemny jak i ustny juz mam za soba zdawajac za pierwszym razem wiec zostaje polak - także witajcie Wieszcze i psychoanalizo Dostojewskiego ![]() O idealnej kombinacji jakie daje mi to epickie polaczenie, nawet nie bede sie rozpisywal bo starczyloby na osobną prace doktorancką , napisze tylko ze jedna z zalet jest to że w ramach wymiany studenckiej dla osob znajacych japoński (hehe ![]() Życie jest jak jazda taksowką i tylko od Ciebie zalezy czy bedziesz kierowcą czy pasażerem ![]() cheers, WholePride |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
polski > podstawa
matematyka > rozszerzenie ![]() angielski > podstawa geografia > rozszerzenie . / chociaż pewnie wymyślę coś jeszcze ![]() ![]() ![]()
#79 |
Konto usunięte
|
dzień dobry
![]() dawno mnie nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz bardzo ciekawe plany i bardzo powaznie o do tego podchodzisz, cóż- powodzenia. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Oj tak ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Hej. Właśnie zastanawiałam się ostatnio gdzieś przepadła ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Oby tylko nie było kolejnych podtopień.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2010-08-03 o 13:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
uah! II część!
![]() ![]() witam, witam i o zdrowie Panie pytam... nie było mnie ze 4 dni, a tu tyle zmian! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
ja miał↕am dzisiaj jechać nad morze, ale Sylwek, z którym miałam jechać, leży w szpitalu;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż obiecał za rok zabrać mnie gdzie tylko zechcę, no niech. Ale dla mnie przyszłe, pomaturalne wakacje są tak odległe... I pewnie będę intensywnie poszukiwać pracy za granicą ![]() No tak. Jedne się nie skończyły a już myślę o następnych.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
ja naukę też omijam, nie mogłabym w ogóle teraz wysiedzieć przy książce. leniwa się zrobiłam przez te wakacje . ;D
![]() podziwiam te które są w stanie to zrobić . ![]()
#85 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W przyszłym roku również zamierzam wyjechać za granicę do pracy, myślę, że na około 3 miesiące, a po powrocie zrelaksować się np. w Chorwacji czy Bułgarii, żeby od października wypoczęta i zregenerowana zacząć studia. ![]() O czymś trzeba myśleć Szotuś. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry
![]() Tak niesmiało troszkę też chętnie się przyłącze ![]() Na dzień dzisiejszy (bo plany baardzo często mi się zmieniają ![]() Poski: PR Matematyka ![]() Angielski: PP lub PR ![]() Historia: PP Jeżeli coś ulegnie zmianie grzeczenie Was o tym poinformuje ![]() Pozdrawiam ! ![]()
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Jakaś babka go z mies. temu potrąciłą autem, wszysko było ok., ale pod kolanem ma wielką gule. nie wiedzą co mu jest:?
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz gdzie będę chciała jechać? Nad nasze polskie morze i na Mazury których mi w tym roku tak brakuje. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Z takimi urazami nigdy nie wiadomo. Cytat:
![]()
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
I SIĘ WSZYSTKO OPÓŹN IA, A JA ****ICY DOSTAJE, przepraszam za wyrażenie, ale już nie mam nerwów.
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- trzymaja go od środy, a on dopiero w czw. ma tomografie, coż za ludzie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.