![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Blaski i cienie macierzyństwa w UK
Haaa znowu sie udalo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haniu milego spacerku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Melduję się i ja na nowym wątku ![]() Czytam pierwszą stronę i się przeraziłam: W kolejce Potty a potem to już ja!! Chyba zaczyna mnie łapać stres jak to zobaczyłam na własne oczy. Co do łóżeczka to też słyszałam, że najlepiej jeśli dostęp jest z obu stron, żeby dziecko nie przekrzywiało główki tylko w jedną stronę. Więc pokombinowaliśmy w pokoiku i stoi na środku ściany a nie wepchnięte w jakiś kąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
U nas ważenie jest w czwartki w przychodni. Ale dziś już nie zdażymy, zresztą była ważona w poniedziałek. Ale chyba podejdziemy tam w przyszłym tygodniu-chciałabym wiedzieć ile waży przed wyjazdem
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- U nas póki co nie ma z tym problemu, bo mała śpi w koszyku, który jest dość mobilny i łatwo go przestawić. A nad łóżeczkiem pomyślimy po powrocie z Polski-teraz tymczasowo stoi właśnie przy ścianie, ale ja korzystam tylko z przewijaka. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem kompletnym matołem informatycznym ![]() Cytat:
![]() ---------------------------------------- Moje dziecko dziś marudne od rana. Nie wie czego chce... ![]() No i teraz mam dylemat: chusta czy wózek... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jola00 to juz jak ci wygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() Hanjah milego spacerku ![]() Anilkadro nie ma co sie bac ![]() ![]() My juz po spacerku, ale po obiedzie idziemy na drugi- do pracy sprawdzic grafik na nastepny tydzien ![]() Miłego dnia!
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
gratuluje Kasia
mysle ze jak bedzie jakis klopot to ja tez po konika smigne - tylko najpierw trzeba miec dzecko nie ??? ![]() anilkadro panikowalam jakis miesiac temu... teraz juz lajcik... ale wiem dokladnie co czujesz... mnie pomoglo jak sobie pomyslalam ze musze i koniec! jak wlazlo tak musi wylezc - tylko ze 'troche' wieksze ![]() blonde a uniformik masz wyprany??? ![]() jakiego mam dzis leniaaaa!!! zjadlam sniadanie i leze na kanapie w pizamie
#67 |
Zakorzenienie
|
#68 |
Zakorzenienie
|
My po spacerku i zakupach. Dorotka nawet pospała, choć mniej niż zwykle na dworze.
Teraz pojadła a ja odłożyłam ją do koszyka. Zobaczymy czy zaśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
My wrocilysmy z wazenia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro szykuje nam się babskie wyjście i z tej okazji planuję upiec muffinki-tym razem marchwiowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
ja zrobilam 'obiad' - usmazylam 10 nalesnikow posmarowalam dzemem z serem bialym, maz powiedzial ze ujdzie... ale mi wstyd
dziewczyny w czym rodzilyscie ze sie zapytam... wlasnie zrobilam przeglad w torbach czy mam wszystko spakowane i dolozylam podkoszulek taki zwykly t-shirt co mi siega do poluda - bedzie? nie za krotki?
#72 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja ważyła 2450g, a jak trafiła na Neonatal Unit (po3 dniach) to miała tylko 2190... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
a czy zanim sie urodzi to przykrywaja jakos pupe?
tak sie zastanawialam nad t-shirtem wlasnie - tylko ze mi bedzie pupe widac wiec jak jeszcze bede w stanie chodzic to zostane w majtach tylko z drugiej strony sciagac i zakladac te majty co chwile jak jakies badanie albo co? czy nie badaja tak czesto? ja wiem ze pewnie jak juz sie zacznie to mi bedzie wszystko jedno ale...
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja od momentu jak trafiłam do szpitala (ok. 13) do wejścia na salę porodową (o 23) cały czas byłam ubrana normalnie-w to, w czym przyszłam. I jak mnie badali to musiałam się oczywiście rozebrać, ale byłam przykryta prześcieradłem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
czyli co... te wszystkie pilki srylki i spacerki i aktywna czesc porodu to jeszcze nie jest na sali porodowej? a jak chce ten basen caly albo co.... matko jaki sajgon...
#77 |
Zakorzenienie
|
Potty ja mialam koszulke nocna taka t-shirtowata do pół uda i bylo ok. Kupiłam chyba za 3 f w primarku bo to i tak na straty
![]() ale nie było tak zle i uprałam ja i zostawilam na pamiatke ![]() Ja jak przyjechałam rodzic od razu musiałam sie w szpitalu ubrac w ta koszulke, bo wody mi odeszły przed samym wejsciem do szpitala i cała byłam zalana ![]() Hanjah 2100 to faktycznie malutka ![]() Kasia ![]() ![]() ![]() ![]()
#78 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem... do mnie przyszła położna i pytała jak chcę rodzić-tzn. czy chcę znieczulenie, czy chcę chodzić albo czy chcę rodzić w basenie. Ja nie chciałam znieczulenia tylko gaz (nie zdążyłam) ani rodzenia w wodzie, tylko chciałam chodzić, ale nie dałam rady... Wydaje mi się, że bardzo późno trafiłam na porodówkę, bo główka już była w kanale. Ale jeśli Ty trafisz tam wcześnie, to pewnie będzie czas na piłkę, chodzenie czy kąpiel.
Ja całą tę najgorszą część ze skurczami przesiedziałam z tż w takiej sali z leżanką. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze mówiąc od momentu przyjścia do szpitala do porodu położna rozwarcie sprawdziła mi tylko raz ![]() ![]() ---------------------------------------- My już po spacerku (poszłam z wózkiem) Oliver spał wszystkiego z 20 min,a potem już płacz ![]() Wygląda to tak jakby moje dziecko co drugi dzień miało skok rozwojowy... ![]() ------------------------------------------------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przybiera tak trochę ponad 200g na tydzień, czyli też będzie ok. 1kg na miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ja tam trafiłam za pozno i nawet na epidural bylo za pozno( a chcialam)..., bylam na samym gazie
pózniej dostalam ten epidural bo nie moglam lozyska urodzic ![]() ![]()
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko moje wody zaczęły się sączyć w domu,część została na siedzeniu w samochodzie,a reszta jak wchodziłam na porodówkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam zastrzyk żeby urodzić łożysko, ale nie wiem co to było.
No i też chciałam gaz, ale mi położna powiedziała, że do tego trzeba być rozluźnionym, a ja przy każdym skurczu jeszcze bardziej się napinałam ![]() U mnie większość wód znalazła się na łóżku i na drodze z sypialni do łazienki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Potty nie martw sie wszystko bedzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się,pewnie w każdym szpitalu jest troszeczkę inaczej. Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a jesli chodzi o dokumenty to czy muszę brać ze sobą coś oprócz tej zielonej książki ciąży,jakiś dowód albo insurance? A ja dziś kończę 35 tygodni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co ty, przez naleśniki? Potty ja miałam taką koszulę dłuższą, swoją, ale poszła na zmarnowanie. Później dostałam szpitalne wdzianko. (warto pamiętać, ze za dużo gaz&air może skutkować ostrymi mdłościami i nie tylko ![]() Ja na początku byłam na oddziale patologii ciązy, jak sie luźniej zrobiło i wywołanie zadziałało to przenieśli mnie na porodówkę. Nie sądzę by Tshirt do uda był za krótki, ważne byś ty czuła się komfortowo.
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
A mój Sebus pije sam z butelki soczek- trzyma sobie butelke i wie, ze trzezba przechylic jak nie leci
![]() ![]() teraz jak mu daje butelke to od razu chwyta i sam pije ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Ewa ode mnie chcieli chyba tylko ta ksiazke
![]() ![]() ![]() Potty kup sobie w primarku jakas luzna koszule nocna ![]() Ja jak przyszlam do szpitala to kazali mi sie przebrac i polozyc na wyrku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.