|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PMS-jestem jędzą
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, biorę go codziennie, czasem ciepły, czasem zimny.
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, a wybaczysz na pewno. ale to trzeba być kobietą aby wiedzieć co w tobie siedzi podczas "tych" dni :P bo co z tego, że fizycznie się umordujesz, skoro nawet zwykłe spojrzenie ukochanego potrafi cię rozeźlić, bo mózg odbierze to inaczej. Generalnie kobieta jest cała nastawiona na nie. I nic tego nie zmieni. Jak ją rozśmieszysz - będzie płakać. Jak ją przytulisz uzna, że się litujesz, jak odepchniesz, zirytuje, bo już jej nie kochasz, jak powiesz miłe słowo uzna, że jest brzydka, gruba etc., jak powiesz, że ugotowała pyszny obiad obrazi się, bo mówisz to na pewno żeby się przypodobać. Jak ona chce się kochać a ty nie masz ochoty akurat teraz, powie, że jej nie kochasz i na pewno masz kochankę. Jak ty chcesz się kochać a ona nie, stwierdzi, że tylko jedno masz w głowie... i tak w kółko. I mówię serio, poczytaj o tym, czym jest PMS.
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
sorry, ale nie można wszystkich zachowań tłumaczyć burzą hormonów ...
masz rozum i wiesz czym to jest spowodowane, więc może warto czasem nad tym zapanować .. a jeśli ktoś to strasznie przeżywa to może naprawdę warto zainwestować w hormony niż być taką chodzącą jędzą, co to siebie i wszystkich w około wyprowadza z równowagi ... nie dziwię się, że potem wśród mężczyzn chodzą takie niepochlebne opinie o kobiecych humorach .. raz walnie patelnią raz rzuci się z pożądaniem, potem zjedzie od góry do dołu rzucając mięsem, a na końcu jeszcze się popłacze i będzie oczekiwać przeprosin ... na miejscu faceta wywaliłabym przez okno taką .. normalnie paranoja jakaś tragedią jest współpracowanie z takimi kobietami ..
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2010-08-07 o 23:28 |
||
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostało jeszcze 10% bo z wiekiem rozumu przybyło (ale nie jestem taka strasznie stara )a brania hormonów na humorki nie akceptuję. w ogóle ich nie akceptuję bo zrujnowały mi kilka razy zdrowie. - ale to tylko moje zdanie!
|
|
|
#66 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej dla ich zdrowia i samopoczucia, szczególnie jeśli bardzo źle się czują w tym czasie
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2010-08-07 o 23:45 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale znam takie osobniki co to mają tak, że w tym czasie ledwo co zipią .. podczas okresu muszą leżeć, bo po prostu organizm tak ciężko to znosi .. ale takie kobiety to po prostu muszą znajdować się pod opieką lekarza, który dobierze odpowiednie leki a tak ![]() bardzo życiowe
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2010-08-08 o 00:01 |
|||
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
to są pojedyncze przypadki, tez raz prawie straciłam przytomność
na szczęscie innych nieprzyjemności poza bólem nie doświadczyłam, ale wiele widziałam. Tutaj wskazaniem jest kuracja hormonalna nie tyle co sam zespół napięcia, ale właśnie dolegliwości menstruacyjne.Tak, bardzo, bardzo życiowe i {niestety} stosowane...
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, PMS to kobieta, którą można zobaczyć Gratuluję ![]() Każę ci poczytać, bo stwierdziłam, iż masz mały niedobór wiedzy w tym zakresie każąc kobiecie iść na siłownię rozładować emocje
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że doskonale wiesz o co chodzi w tym, co napisałem.
Siłownia to tylko przykład. Są różne sposoby redukcji stresu. |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
prosze cie... co ma stres do PMS
![]() Krótkie info w prezencie zespół objawów psychicznych, fizycznych i emocjonalnych występujący od kilku do kilkunastu dni przed menstruacją, i ustępujący z chwilą jej rozpoczęcia. Na ZNP cierpi statystycznie co druga kobieta Opisanych zostało 150 objawów towarzyszących ZNP, oto najczęstsze z nich: * rozdrażnienie * huśtawka nastrojów * dysforia * agresja * depresja * płaczliwość * problemy z koncentracją i zapamiętywaniem * zmniejszona aktywność życiowa * uczucie zmęczenia * zmiana apetytu * bóle głowy * bóle pleców * bolesność piersi * zaparcia i wzdęcia * uczucie ciężkości, puchnięcia (głównie nóg i twarzy) * wzrost masy ciała od 2 do 4 kg. * zaostrzenie alergii * wzmożone pocenie, uczucie gorąca * pogorszenie koordynacji ruchów * problemy ze wzrokiem
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Stres to taki skrót myślowy, poza tym zwróć uwagę na nazwę tematu.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
stres to nie skrót myślowy lecz zupełnie inny stan emocjonalny, więc zwróć uwagę na tytuł wątku
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
W mojej wypowiedzi to skrót myślowy.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem jedzą gdy mam PMS. Co gorsza - powoli nie wytrzymuję sama ze sobą. Mam same czarne scenariusze, wszystkiego się czepia u TŻta (od razu chce w ogóle zrywać bo wszelkie "problemy" wydają mi się ogromne i nie do przejścia), wydaje mi się, że świat jest przeciwko mnie, wylewam wszelką złość i agresję na kim popadnie, jestem wtedy nieprzewidywalna, jestem bardziej milcząca na rzecz rozmyślania o wszystkich dołujących rzeczach. To jest cholernie męczące. Dopiero 2-3 dni przed okresem odżywam i mam fazę na seks i sprzątanie tyle, że wtedy to brzuch i piersi daje mi się we znaki. Ale poza tym - potrzebuję czegoś na tą przypadłość. Zauważyłam, że gorzej przechodzę ten czas od niedawna, nie wiem czemu. Trudno mi ze sobą wytrzymać, trudno wytrzymać otoczeniu a naprawdę już się powstrzymuję, robię sobie durne treningi w myślach typy "To tylko PMS, normalnie byś się tym nie przejęła" itd. ale to nie wiele pomaga.
Muszę coś z tym zrobić. |
|
|
|
|
#78 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla przykładu: forma i treść. Każda depresja jest stresem, ale nie każdy stres jest depresją. Itp. Edytowane przez shansa Czas edycji: 2012-05-01 o 22:08 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo, dochodzi nawet do tego ze jestem bezsensu zazdrosna nawet jak powie słowo dziewczyna to już mi odbija, wywlekam nierzadko jakieś tam błędy przeszłości, wszystko mi nie pasuje. Ale mój kochany dzielnie to znosi i nawet daje mi fory
Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Mi bardzo pomogły suplementy. Brałam właściwie na włosy, ale widoczniejszym rezultatem było to, że mi przeszedł PMS. Może Ci też pomoże? Marki nie polecę, bo raz, że nie chcę, żeby ktoś sądził, że reklamuję, dwa, w Pl nie ma DM, ale to był suplement z dużą ilością witamin B i cynkiem.
A zresztą, może komuś się przyda: http://www.dm.de/de_homepage/dasgesu..._mit_zink.html Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-09-24 o 14:31 |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
ja na te problemy biore OEPAROL tabletki z wiesiołka i piję meliskę
bardzo pomaga
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty z 42 na 36/34 : ) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

zostało jeszcze 10% bo z wiekiem rozumu przybyło (ale nie jestem taka strasznie stara 

na szczęscie innych nieprzyjemności poza bólem nie doświadczyłam, ale wiele widziałam. Tutaj wskazaniem jest kuracja hormonalna nie tyle co sam zespół napięcia, ale właśnie dolegliwości menstruacyjne.