![]() |
#1 |
BAN stały
|
PMS-jestem jędzą
PMS - oto cały mój problem.
około 2-3 dni przed okresem zamieniam się w prawdziwą jędzę. jestem nie do zniesienia. drażliwa, czepialska, marudna, kłótliwa...dużo by wymieniać. w każdym razie mój facet, nie śledząc mojego kalendarzyka menstruacyjnego, na jakieś 2 dni przed zawsze wie i czuje, że zbliża mi się okres, bo wyczuwa to po moim zachowaniu ![]() ![]() macie podobne problemy? jeśli tak to jak sobie z tym radzicie ? są jakies sposoby na złagodzenie "charakterku" przed okresem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: PMS-jestem jędzą
niestety dalaczam sie;/ problemy wystapily jak zaczelam brac tabletki anty... 2-3 dni przed bez kija nie podchodz a juz najbardziej denerwuje mnie pytanie mojego TŻ "co zbliza ci sie?" no po tym to juz mnie w ogole ponosi...
najczesciej kiedy czuje ze nie mam nastroju robie sobie peelingi, maseczki, dluuuuuga kapiel, maluje pazurki, robie dobre cappucino i czytam ksiazke ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
kazda kobieta tak ma.
ale kuracja hormonalna podobno pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
heh pewnie ze to przechodze, gdy jesczze mialam faceta, rostawałam sie z nim przed okresem bo o byle błachostke sie wkurzałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mam identycznie, nic z tym nie robie, bo nawet nie bardzo jestem w stanie. TŻ sam to zauważył, śmieje się ze mnie, że jestem "potwór" i mam "potworne dni"
![]() Zapytałam go, jak on jest w stanie to znosić i żyć ze świadomością, że już do końca życia (tzn do mojej menopauzy) raz w miesiącu przez 3 dni będzie miał w domu Stworka-Potworka, na co odrzekł, że przecież mnie kocha, że każda kobieta tak ma i że czasem jestem nawet zabawna ;D Więc już się nauczył, że nie należy mnie drażnić, nie nalezy przeprowadzać ze mną poważnych rozmów w tym czasie, trzeba mi zapewnić dużo jedzenia i znosić moje płaczliwe żale na przemian z krzykami ![]() Poza tym zwykle po PMSie mam podwójną ochotę na seks, więc mu rekompensuję te potworne dni ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja jestem jędzą i bez PMSa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
He he ja też jestem straszna w te dni
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
ON: kochanie..mogę Ci zadać niedyskretne pytanie? JA: no, słucham? ON: za ile dni będziesz miała okres? JA: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz jak tylko już wypala z "niedyskretnym pytaniem" to od razu mnie ponosi poza tym mam na imię ilona. moj TŻ jak zbliżają się TE dni mówi, że zamieniam się w ILONUCHĘ ! ![]() Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2010-08-04 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też cierpię na PMS, ale staram się nad sobą pracować
![]() ![]() ![]() Jeszcze tylko w pracy nie potrafię zapanować na burzą hormonów i potrafię wybuchnąć... miałam już przez to jedną ogromną nieprzyjemność, ale ostrzegałam ![]() Z obserwacji otoczenia łatwo wywnioskować, która z kobiet ma dni PMS ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam tego problemu, bynajmniej nie, aż tak bardzo odczuwalnego. Cóż.. To częste u kobiet, ale skoro Twój TŻ wie o co chodzi to pozostaje w Twojej gestii potem mu to wynagrodzić
![]()
![]() |
#12 | |||
Zakorzenienie
|
cudowny wątek
![]() a tak apropo PMS, dla kobiet, które mocno odczuwają dolegliwości z nim związane jest lek na to http://www.*******/leki/p4403-Femal_PMS ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
czytam tak to co piszecie, i dochodzę do wniosku, że chyba za mało doceniam mojego TŻ-ta w TYCH DNIACH
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Skad ja to znam
![]() Również krzycze, obrażam się o byle co, wszystkiego się czepiam, ba- nawet zrywam ze swoim facetem ![]() Ale on wie, że to się okres zbliża i nie ma brać tego na serio. Aczkolwiek bywało naprawdę źle i jestem mu bardzo wdzięczna, że ze mną wytrzymał. A pytania: "okres Ci sie zbliza?" nienawidze:P Jak to powie to nie odzywam się do niego przez pol dnia, albo robię straszną awanturę. Aczkolwiek i tak wolę moje objawy od objawów mojej przyjaciółki, która przed okresem jest tak wrażliwa, że potrafi się popłakać, gdy ktoś zabije muchę ! Strach się do niej odezwać, bo bez powodu ryczy przez 2 dni ! ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Oj ja staję się wtedy marudna, upierdliwa, wrzeszcze a jak Tz próbuje mnie przytulić w czasie jakiegoś napadu złości to zazwyczaj się szarpię i rzucam jak opętana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ jak tylko wyczuwa, że zbliżają się te trudne dni to kupuje mi codziennie słodycze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
ja teeż, chociaz staram sie panowac nad nerwami. echh.. polecam nielziczone ilosci czekolady, hormonu szczescia nigdy za wiele!
![]() moj tż kupuje mi nutelle kilka dni przed okresem , wlasciwie w dzien jak odstawiam tabletki, czasami smieszne sytuacje wychodza :P
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio: ja chyba nie mam najgorzej- robię się trochę płaczliwa, ale nie krzyczę, nie wściekam się... w kazdym razie niezbyt ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;21156715]kazda kobieta tak ma.
ale kuracja hormonalna podobno pomaga.[/QUOTE] Nie każda ![]()
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Pacman mi się włącza, mogłabym jeść na okrągło
![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Oj, ja też na to cierpię... WSZYSTKO mnie wkurza kilka dni przed okresem. A jeszcze jak ktoś coś ode mnie chce, na przykład w domu, babcia, mama, ktokolwiek - szlag mnie trafia.
Tż na szczeście jakoś sobie z tym radzi... ![]() ale naprawde, czasem jestem na siebie taaaaaaaaka wściekła, że się na Niego złoszczę o wszystko, że mało gadam i w ogóle jestem taką jędzą, wlasnie... ;/
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
ja tez tak mam!!! A najbardziej mnie wkurz jak zaczynam jakas klotnie o 'cos bardzo waznego' a moj TZ na to 'okres masz'. Jak mnie to wpienia!! Tlumacze mu,ze gdybym okresu nie miala to tez bym sie o to klocila a on sie smieje. Po okresie mysle sobie o co ja sie z nim klocilam!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie mam chwilowo Tż-ta, więc nikt mi nie marudzi, ale jędzą też jestem okrutną
![]() ![]() ![]() I reaguję strasznie na pytanie: "Okres masz?", szczególnie zadawane przez facetów, którzy mnie irytują do granic możliwości. Mam wtedy ochotę im powiedzieć "nie, nie mam okresu, po prostu jesteś idiotą" ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Oj.. skąd ja to znam..
![]() Szybkie zmiany nastroju i całkiem..niespodziewane.. Płacz i śmiech nawzajem.. Krzyki i czarna rozpacz, bo ja jestem "najgorsza" i "najbrzydsza" i "ta zła" Masakra... ![]() Ale potem na szczęście to mija.. eh.. staje się "zołzą" i zupełnie kimś innym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-jeeejku, jakie one są ogromne! no to sie pobeczałam... ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
To przecież normalne.Ja też tak mam,ale radzić sobie z tym nie umiem.Jak wybuchnę to jest katastrofa.Są same kłotnie,do wszystkich się czepiam eh...tak już chyba zostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.