PMS-jestem jędzą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 21:17   #1
ilkas
BAN stały

PMS-jestem jędzą

PMS - oto cały mój problem.
około 2-3 dni przed okresem zamieniam się w prawdziwą jędzę. jestem nie do zniesienia. drażliwa, czepialska, marudna, kłótliwa...dużo by wymieniać. w każdym razie mój facet, nie śledząc mojego kalendarzyka menstruacyjnego, na jakieś 2 dni przed zawsze wie i czuje, że zbliża mi się okres, bo wyczuwa to po moim zachowaniu najpierw widzi, we mnie niezauważalne dla mnie zmiany w zachowaniu ( zwiększone milczenie, drażliwość), ale później gdy jestem np 1 dzień przed okresem, sama zauważam, że staję się prawdziwą zołzą. nie panuję nad sobą, czepiam się o wszystko, robie problem z byle czego, jestem niemiła dla mojego TŻ-ta, nawet nie daję sie dotknąć ani przytulić skąd AŻ TAKIE zachowanie ?
macie podobne problemy? jeśli tak to jak sobie z tym radzicie ? są jakies sposoby na złagodzenie "charakterku" przed okresem?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 21:36   #2
kiciaa1991
Przyczajenie

GG do kiciaa1991
Dot.: PMS-jestem jędzą

niestety dalaczam sie;/ problemy wystapily jak zaczelam brac tabletki anty... 2-3 dni przed bez kija nie podchodz a juz najbardziej denerwuje mnie pytanie mojego TŻ "co zbliza ci sie?" no po tym to juz mnie w ogole ponosi...
najczesciej kiedy czuje ze nie mam nastroju robie sobie peelingi, maseczki, dluuuuuga kapiel, maluje pazurki, robie dobre cappucino i czytam ksiazke po takim relaksie jestem wyciszona i zadko mnie ktos wytraca z rownowagi (chyba ze TŻ, ktory jest w tej dziedzinie mistrzem;D)
Stary 2010-08-04, 21:44   #3
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

kazda kobieta tak ma.

ale kuracja hormonalna podobno pomaga.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 22:00   #4
ciare
Raczkowanie

heh pewnie ze to przechodze, gdy jesczze mialam faceta, rostawałam sie z nim przed okresem bo o byle błachostke sie wkurzałam terAz juz nie jestesmy razem nie dziwie sie pewnie juz nie wtrzymal
ciare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 22:02   #5
Aivilo
Wtajemniczenie

Mam identycznie, nic z tym nie robie, bo nawet nie bardzo jestem w stanie. TŻ sam to zauważył, śmieje się ze mnie, że jestem "potwór" i mam "potworne dni"

Zapytałam go, jak on jest w stanie to znosić i żyć ze świadomością, że już do końca życia (tzn do mojej menopauzy) raz w miesiącu przez 3 dni będzie miał w domu Stworka-Potworka, na co odrzekł, że przecież mnie kocha, że każda kobieta tak ma i że czasem jestem nawet zabawna ;D Więc już się nauczył, że nie należy mnie drażnić, nie nalezy przeprowadzać ze mną poważnych rozmów w tym czasie, trzeba mi zapewnić dużo jedzenia i znosić moje płaczliwe żale na przemian z krzykami

Poza tym zwykle po PMSie mam podwójną ochotę na seks, więc mu rekompensuję te potworne dni

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 22:27   #6
misterybusiness
Raczkowanie

Ja jestem jędzą i bez PMSa także nie macie najgorzej!
Stary 2010-08-04, 22:43   #7
MissDagutka
Raczkowanie

He he ja też jestem straszna w te dni Z moim TŻ-tem mamy taki układ, że jak zbliża się ten okres On po prostu nie reaguje na moje zaczepki. Jak się zaczynam wydzierać i płakać to na moje zarzuty odpowiada tylko "tak", "nie" nie wdaje się w dyskusje ze mną. Ja się obrażam najczęściej i jest spokój.
Stary 2010-08-04, 22:44   #8
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kiciaa1991 Pokaż wiadomość
a juz najbardziej denerwuje mnie pytanie mojego TŻ "co zbliza ci sie?" no po tym to juz mnie w ogole ponosi...
hahaha, skąd ja to znam. tylko u mnie to wygląda tak:
ON: kochanie..mogę Ci zadać niedyskretne pytanie?
JA: no, słucham?
ON: za ile dni będziesz miała okres?
JA:

teraz jak tylko już wypala z "niedyskretnym pytaniem" to od razu mnie ponosi

poza tym mam na imię ilona. moj TŻ jak zbliżają się TE dni mówi, że zamieniam się w ILONUCHĘ ! A jak już jest ok, mówi "ilonko, jak dobrze, że już wróciłaś. znowu była tu na parę dni ta twoja wstrętna siostra ilonucha. eh, dobrze, ze juz sobie pojechała i mam już swoją kochaną ilonkę"

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2010-08-04 o 22:47
Stary 2010-08-04, 22:49   #9
karolca
Zakorzenienie

Też cierpię na PMS, ale staram się nad sobą pracować Zanim zbliżą mi się dni "bez kija nie podchodź", czuję inne zmiany organizmu więc mam kilka dni na przygotowanie się. W ciągu ostatnich kilku miesięcy na tyle nad sobą potrafię zapanować, że TŻ nie wie kiedy mam dostać okres Jedyna rzecz, nad którą nie mogę zapanować to popadanie w skrajności - ze śmiechu w płacz. Płakać mogłabym ciągle... mogłabym nawet zarabiać na zycie. Płaczę na wszystkim i bez powodu, nawet zmywając naczynia
Jeszcze tylko w pracy nie potrafię zapanować na burzą hormonów i potrafię wybuchnąć... miałam już przez to jedną ogromną nieprzyjemność, ale ostrzegałam

Z obserwacji otoczenia łatwo wywnioskować, która z kobiet ma dni PMS

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 23:13   #10
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
poza tym mam na imię ilona. moj TŻ jak zbliżają się TE dni mówi, że zamieniam się w ILONUCHĘ ! A jak już jest ok, mówi "ilonko, jak dobrze, że już wróciłaś. znowu była tu na parę dni ta twoja wstrętna siostra ilonucha. eh, dobrze, ze juz sobie pojechała i mam już swoją kochaną ilonkę"
Szkoda, że mój tak nie mówi. Mój zawsze mówi, że nie powinnam się na nim wyżywać. Zamiast to uszanować, bo potrzebuje wtedy pomarudzić i się podenerwować, to się na mnie wkurza, bo nie będzie tego tolerować

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 23:25   #11
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

ja nie mam tego problemu, bynajmniej nie, aż tak bardzo odczuwalnego. Cóż.. To częste u kobiet, ale skoro Twój TŻ wie o co chodzi to pozostaje w Twojej gestii potem mu to wynagrodzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 23:30   #12
pronunciation
Zakorzenienie

cudowny wątek

a tak apropo PMS, dla kobiet, które mocno odczuwają dolegliwości z nim związane jest lek na to
http://www.*******/leki/p4403-Femal_PMS

Cytat:
dobrze, że umie to wszystko obrócić w żart
Stary 2010-08-04, 23:40   #13
ilkas
BAN stały

czytam tak to co piszecie, i dochodzę do wniosku, że chyba za mało doceniam mojego TŻ-ta w TYCH DNIACH ja raczej odbieram go wtedy jako tego złośliwego, co to mi dogryza, wkurza, specjalnie robi na złość, i nawet to co nazwałaś pronunciation obróceniem w żart ja odbieram w te dni jako coś "chamskiego". ojjj chyba widzę, że przesadzam teraz chyba musze się zastanowić bardziej jak mu tą jego cierpliwość wynagrodzić
Stary 2010-08-05, 07:13   #14
pigula1990
Zadomowienie

Skad ja to znam Zespół napięcia przedmiesiączkowego był dla mnie przez lata bardzo uciążliwy, bo byłam "zołzą" do tego stopnia, że mówiłam wiele przykrych rzeczy, a później musiałam za to pokutować.

Również krzycze, obrażam się o byle co, wszystkiego się czepiam, ba- nawet zrywam ze swoim facetem

Ale on wie, że to się okres zbliża i nie ma brać tego na serio. Aczkolwiek bywało naprawdę źle i jestem mu bardzo wdzięczna, że ze mną wytrzymał.

A pytania: "okres Ci sie zbliza?" nienawidze:P Jak to powie to nie odzywam się do niego przez pol dnia, albo robię straszną awanturę.

Aczkolwiek i tak wolę moje objawy od objawów mojej przyjaciółki, która przed okresem jest tak wrażliwa, że potrafi się popłakać, gdy ktoś zabije muchę ! Strach się do niej odezwać, bo bez powodu ryczy przez 2 dni !

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 07:38   #15
Laetitia89
Raczkowanie

GG do Laetitia89

Oj ja staję się wtedy marudna, upierdliwa, wrzeszcze a jak Tz próbuje mnie przytulić w czasie jakiegoś napadu złości to zazwyczaj się szarpię i rzucam jak opętana Dopiero musi mnie przytrzymać żeby mi trochę przeszło. A z drugiej strony wtedy mam okropną chcice i jak czasem go dorwie to uuuu....
Laetitia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 07:46   #16
Neni1984
Zakorzenienie

Mój TŻ jak tylko wyczuwa, że zbliżają się te trudne dni to kupuje mi codziennie słodycze A co najśmieszniejsze - on też ma wtedy niepochamowaną ochotę na słodkie choć na co dzień preferuje słone przekąski
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 08:53   #17
paolyn
Rozeznanie

ja teeż, chociaz staram sie panowac nad nerwami. echh.. polecam nielziczone ilosci czekolady, hormonu szczescia nigdy za wiele!
moj tż kupuje mi nutelle kilka dni przed okresem , wlasciwie w dzien jak odstawiam tabletki, czasami smieszne sytuacje wychodza :P

50 kg
75B -> 65E/F
paolyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 09:18   #18
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Mam identycznie, nic z tym nie robie, bo nawet nie bardzo jestem w stanie. TŻ sam to zauważył, śmieje się ze mnie, że jestem "potwór" i mam "potworne dni"

Zapytałam go, jak on jest w stanie to znosić i żyć ze świadomością, że już do końca życia (tzn do mojej menopauzy) raz w miesiącu przez 3 dni będzie miał w domu Stworka-Potworka, na co odrzekł, że przecież mnie kocha, że każda kobieta tak ma i że czasem jestem nawet zabawna ;D Więc już się nauczył, że nie należy mnie drażnić, nie nalezy przeprowadzać ze mną poważnych rozmów w tym czasie, trzeba mi zapewnić dużo jedzenia i znosić moje płaczliwe żale na przemian z krzykami

Poza tym zwykle po PMSie mam podwójną ochotę na seks, więc mu rekompensuję te potworne dni
Ooo, Ty też dużo jesz przed okresem?
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 09:23   #19
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha, skąd ja to znam. tylko u mnie to wygląda tak:
ON: kochanie..mogę Ci zadać niedyskretne pytanie?
JA: no, słucham?
ON: za ile dni będziesz miała okres?
JA:

teraz jak tylko już wypala z "niedyskretnym pytaniem" to od razu mnie ponosi

Mój nie pyta. Mój sobie moje okresy zapisuje i liczy cykle

A tak serio: ja chyba nie mam najgorzej- robię się trochę płaczliwa, ale nie krzyczę, nie wściekam się... w kazdym razie niezbyt Ale nie wiem, co na to poradzic- ja staram się podchodzic do sprawy swiadomie i gdy czuje, ze wybucham, to np. 3 głębokie oddechy

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 09:35   #20
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;21156715]kazda kobieta tak ma.

ale kuracja hormonalna podobno pomaga.[/QUOTE]

Nie każda choć wiele w ten sposób "usprawiedliwia" swoje zachowanie.

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 10:58   #21
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Ale nie wiem, co na to poradzic- ja staram się podchodzic do sprawy swiadomie i gdy czuje, ze wybucham, to np. 3 głębokie oddechy
no właśnie i w tym problem. generalnie zawsze (poza okresem) potrafię panować nad swoimi emocjami i nie widzę w tym problemu. ale przed okresem, nawet jak się mocno staram to jakoś nie bardzo mi to wychodzi moze ugryze się w język przy jakimś słowie..ale awanturę i tak musze zrobić. jak brałam tabletki anty to nie miałam aż takich problemów. teraz kiedy już nie biorę (od roku) problem jest dość bardzo nasilony. nie chce znowu wracać do tabletek, bo za jakiś czas będziemy starać się o dziecko, ale może są jakieś inne sposoby? moze coś innego można łykać? albo meliskę ciągle pić ? sama już nie wiem...
Stary 2010-08-05, 12:30   #22
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Ooo, Ty też dużo jesz przed okresem?
Pacman mi się włącza, mogłabym jeść na okrągło Najedzona jestem zadowolona, więc TŻ już dostrzegł korzyści takiego dokarmiania mnie,

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 12:35   #23
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
PMS - oto cały mój problem.
około 2-3 dni przed okresem zamieniam się w prawdziwą jędzę. jestem nie do zniesienia. drażliwa, czepialska, marudna, kłótliwa...dużo by wymieniać. w każdym razie mój facet, nie śledząc mojego kalendarzyka menstruacyjnego, na jakieś 2 dni przed zawsze wie i czuje, że zbliża mi się okres, bo wyczuwa to po moim zachowaniu najpierw widzi, we mnie niezauważalne dla mnie zmiany w zachowaniu ( zwiększone milczenie, drażliwość), ale później gdy jestem np 1 dzień przed okresem, sama zauważam, że staję się prawdziwą zołzą. nie panuję nad sobą, czepiam się o wszystko, robie problem z byle czego, jestem niemiła dla mojego TŻ-ta, nawet nie daję sie dotknąć ani przytulić skąd AŻ TAKIE zachowanie ?
macie podobne problemy? jeśli tak to jak sobie z tym radzicie ? są jakies sposoby na złagodzenie "charakterku" przed okresem?
Tez tak mam. Pomaga przytulenie sie do drugiej polowki, lampka wina i moze jakas komedia. Nie ma co sie nakrecac. Aha unikac powaznych rozmow przed okresem.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 13:13   #24
flawless2903
Zadomowienie

Oj, ja też na to cierpię... WSZYSTKO mnie wkurza kilka dni przed okresem. A jeszcze jak ktoś coś ode mnie chce, na przykład w domu, babcia, mama, ktokolwiek - szlag mnie trafia.
Tż na szczeście jakoś sobie z tym radzi... Generalnie to mam straasznie nieregularne okresy i On, jak widzi, że mam jakiś humor taki nie-tego, przytula mnie, całuje w czoło i mówi 'jestes przed okresem, Słonko'.
ale naprawde, czasem jestem na siebie taaaaaaaaka wściekła, że się na Niego złoszczę o wszystko, że mało gadam i w ogóle jestem taką jędzą, wlasnie... ;/
Stary 2010-08-05, 13:20   #25
roxyroxy
Zadomowienie

ja tez tak mam!!! A najbardziej mnie wkurz jak zaczynam jakas klotnie o 'cos bardzo waznego' a moj TZ na to 'okres masz'. Jak mnie to wpienia!! Tlumacze mu,ze gdybym okresu nie miala to tez bym sie o to klocila a on sie smieje. Po okresie mysle sobie o co ja sie z nim klocilam!!!!!
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:44   #26
monilkaa
Zakorzenienie

Ja na szczęście nie mam chwilowo Tż-ta, więc nikt mi nie marudzi, ale jędzą też jestem okrutną Też jem na potęgę, potrafię się popłakać na reklamie, bo jest jakiś słodki dzieciaczek, albo szczeniaczek, paranoja Najgorsze są te skrajności. Najpierw się śmieję, a potem ryczę, bo np, mam ulubione spodnie w praniu
I reaguję strasznie na pytanie: "Okres masz?", szczególnie zadawane przez facetów, którzy mnie irytują do granic możliwości. Mam wtedy ochotę im powiedzieć "nie, nie mam okresu, po prostu jesteś idiotą"
Stary 2010-08-05, 14:58   #27
StokRoTka_09
Raczkowanie

Oj.. skąd ja to znam..
Szybkie zmiany nastroju i całkiem..niespodziewane..
Płacz i śmiech nawzajem..
Krzyki i czarna rozpacz, bo ja jestem "najgorsza" i "najbrzydsza" i "ta zła"
Masakra...
Ale potem na szczęście to mija.. eh.. staje się "zołzą" i zupełnie kimś innym
StokRoTka_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 15:16   #28
flawless2903
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez StokRoTka_09 Pokaż wiadomość
Oj.. skąd ja to znam..
Szybkie zmiany nastroju i całkiem..niespodziewane..
Płacz i śmiech nawzajem..
Krzyki i czarna rozpacz, bo ja jestem "najgorsza" i "najbrzydsza" i "ta zła"
Masakra...
Ale potem na szczęście to mija.. eh.. staje się "zołzą" i zupełnie kimś innym
No to ja przy okazji jednego z PMS rozpłakałam się przy Tż'cie, bo powiedział, że mam duże piersi... ^^ Znaczy, Jemu sie one ogromnie podobają, takie BARDZO duże. a ja mam ogromny kompleks przez nie... I jak tylko powiedział (z błyskiem w oku):
-jeeejku, jakie one są ogromne!
no to sie pobeczałam... makabra.
Stary 2010-08-05, 15:34   #29
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Pacman mi się włącza, mogłabym jeść na okrągło Najedzona jestem zadowolona, więc TŻ już dostrzegł korzyści takiego dokarmiania mnie,
Mam dokładnie tak samo i nie ważne czy to czipsy z ogórkami, czy czekolada z jakimś owocem
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 16:00   #30
TaCioCieTakBardzoKocha
Przyczajenie

GG do TaCioCieTakBardzoKocha

To przecież normalne.Ja też tak mam,ale radzić sobie z tym nie umiem.Jak wybuchnę to jest katastrofa.Są same kłotnie,do wszystkich się czepiam eh...tak już chyba zostanie
TaCioCieTakBardzoKocha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości