|
|
#61 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: życie bez miłości :( part 2.
Cytat:
Cóż, staram się sobie myśleć, tak jak ty, że to nie ten... Na dodatek wybierał sobie między laską z tytułem miss a mną... Jaką podjął decyzję wiadomo Inna sprawa,że był "na wpół facetem", bo chciał ją rzuć ,ale "nie umiał" rzekomo... ![]() Ja też nie mam ochoty z nikim się umawiać... A jak na złość jego kumpel mnie napastuje o spotkanie A wcale nie lepszy od niego...Cytat:
a)wydaję piski niczym drozd w okresie godowym ![]() b)totalnie się zacinam c)uciekam do toalety A jeśli go poznam bliżej, to krępują mnie komplementy itd i czerwienie się jak totalny burak Ej...a co to "seks"? Przez jakiś tam czas wierzyłam,że "miłość istnieje"... Ale jak dla mnie im dalej tym gorzej ![]() Ja się pokusiłam nawet o "fachową literaturę" typu "Energia z Kosmosu" Josepha Murphy'ego czy "Sekret",taka byłam zdesperowana
Edytowane przez maleficent Czas edycji: 2010-08-09 o 21:57 |
||
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nawet nie wiem od czego zacząć, bo mój przypadek jest strasznie głupi...
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że się zakochałam w dobrym kumplu ![]() Dziewczyny, a mi od tej wiecznym byciem samej wydaje się, że zakochane pary to jest jakiś dziwny widok i że dokonali niemożliwego = zakochali się ze wzajemnością |
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#66 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też czytałam "Sekret" Powtarzałam sobie nawet kiedyś ciągle przed snem : "chcę miłosci, chcę miłosci" ale... jedna wielka lipa Już wiem teraz, że to ściema albo po prostu LOS nie chce żebym kogoś miała A książki typu "Singielka nie znaczy sama", "Singielka sama ale szczęśliwa", "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" czy inną równie wybitną literaturę tematu znam już chyba na pamięć Cytat:
![]() W moim świecie takie rzeczy się nie zdarzają !I nie mogę też pojąć jednego, tzn. rady w stylu "nie myśl o miłośći, nie będziesz wstedy zdesperowana i sama do Ciebie przyjdzie"- no dla mnie to istna abstrakcja osiągnąć taki stan ![]() Nawet w czasach, kiedy nie narzekałam na to, że faceta nie ma, w głębi duszy rozglądałam się za nim i ciągle miałam (mam?) nadzieje, że się trafi. No ja nie wiem jak można życ i po prostu nie myśleć o miłości ?Albo się tym nie przejmować? Albo nie marzyć o facecie? Może to o takie nastwienie chodzi? Może tę desperacje widać? Choć jak się ona objawiać ma wtedy?
|
||
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
No to widocznie ja jestem głupia, bo boję się spotkania z nim.
![]() Wiele razy mi proponował, ale zawsze znajdywałam wymówki, bo po prostu nie mogłam. Dodam, że nigdy na żywo nie rozmawialiśmy, ale widziałam go kilka razy na mieście i była taaaka panika, że sobie nie wyobrażacie Taka patologia, że żaden nie podejdzie i nie zagada. A nie wydaje mi się, żeby był nieśmiały. Za to ja normalnie przechodzę samą siebie No i chciałabym w końcu zrobić ten krok, bo to się ciągle dobrych kilka miesięcy i chyba już się niecierpliwi, bo nagle wdarła się osoba trzecia.
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc doskonale Cię rozumiem.
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jestem na jutro umowiona z tym kolega. ale jak sobie teraz na trzezwo przeanalizowalam nocny wypad. to chyba wyszlo na to ze on chcial sie umowic ze mna na sex (absolutnie nie doslaownie) a ja chyba sie na to zgodzilam! i to jest 'najlepsze'
hehe nie no ludzie ja wiecej nie pije hehehe. ale jutro jest powiedziane na kawe. ale to smieszne wszystko.
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziś zobaczyłam Nową mojego Ex-a śliczna dziewczyna, pewnie w rzeczywistości jeszcze piękniejsza niż na zdjęciu.Aż żal pomyśleć ale byliśmy ze sobą 2 lata myślałam że jestem kimś więcej niż zabawką a ja zapychałam jego czas swoją marną postacią do czasu aż spotka takie Bóstwo. Najgosze i wstydliwe jest to że przez ostatni okres gdy mieliśmy przerwe w byciu razem on nadal dzwonił, zawracał mi w głowie nawet na pizze się umawiał a już miał wtedy urabiał grunt u tej Nowej. Gdy po tygodniu ciszy odezwałam się do niego -- był już na urlopie w miejscu gdzie ostatnio Ja MYSZ POLNA spędzałam z nim wakacje- były to " nasze miejsca". A on spacerował sobie za raczkę tam ze swoją ukochaną- z tym że miał pecha bo spotkali go tam moi znajomi i opowiedzieli mi. Bo EX do dziś nie przyznaje się że kogoś ma. To że jest z nią wydeukowałam mam dość dobrą intuicję.
Tak to jest a miał być ślub myślałam że ludzie w wieku 30 lat są dojrzalsi. Byłam tylko zabawką i taka jest prawda- wstydzę się siebie i tego jak wyglądam.... Oby mieć taką piękną buzie jak NOWA nie wiem czy coś zrozumiecie z tego bełkotu ale jestem w szoku................ |
|
|
|
#71 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Obyś trafiła na porządnego faceta, a tego gnojka szybko wyrzucić z pamięci... trzymaj się Nie wstydź się siebie! To on powinien! |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Postanowiłam się dołączyć do grona samotnych serc. Ostatnio naprawdę mam fatalny nastrój spowodowany tym, że nikogo nie mam. Pozwoliłam sobie zrobić nadzieję i strasznie się nakręciłam na jednego faceta. Jednak nic z tego nie wyszło. I nie żałuje, bo wiem, że byśmy się wystarczająco dobrze nie dogadali, lepiej pozostać kolegami. Ale przez tą całą sytuacje uwierzyłam, że nowy związek jest w zasięgu ręki, taki realny w swojej nierealności. I teraz strasznie mi przykro, że jednak nadal jestem sama. Wcześniej sobie nieźle radziłam, cały czas w jakimś stopniu byłam stęskniona, ale z drugiej strony cieszyłam się odzyskaną wolnością, czasem do wykorzystania w taki sposób w jaki mi się podoba (ograniczający związek). Ale teraz... Może to kwestia wakacji, mam za dużo czasu do myślenia. Z drugiej strony, mam zajęcia, którymi mogę zapełnić czas, ale nie mam siły żeby się za nie zabrać, choć wiem, że nie powinnam cały czas myśleć tylko o hipotetycznym facecie i tym jak mi tęskno, tylko ruszyć tyłek i zacząć coś z sobą robić, rozwijać się. Przecież teraz mam tyle czasu, że grzechem jest go zmarnowanie na marudzeniu... Jednak nie umiem się wziąć w garść. Ostatnio nawet zaczęłam wspominać wcześniejszy związek, zakończony już dobry rok temu. Ech... Musiałam się trochę wyżalić, mam nadzieję, że rozumiecie ![]() Wierzę, że w grupie, nawet tej wirtualnej, faktycznie raźniej i damy sobie wzajemnie siły do spełniania się w życiu, nawet bez drugiej połówki
|
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie nazwałabym tego "desperacją", po prostu to chyba normalne,że chce się z kimś być? A jak długo się jest w stanie "stagnacji uczuciowej", to potem się szuka trochę na siłę i w każdym facecie stara się widzieć potencjalnego partnera... Przeszłam już ten etap U mnie na szczęście nigdy nie było tego widać,że mi tak zależy... A może to właśnie mój błąd? Bo właściwie zawsze tak się boję dostać "kosza"... Cytat:
A właściwie czemu miałabyś się nie spotkać? I w sumie nie jest chyba tak "patologicznie" nieśmiały,skoro zapraszał Może jeszcze da się uratować sytuację? Warto się przełamać, chociaż się z nim spotkać i pogadać tak normalnie,poznać się bliżej ![]() Cytat:
A najgorsze jest to,że niby może sobie spacerować z nią gdzie chce... Rozumiem,że Ci źle,ale NIGDY nie mów o sobie,że jesteś gorsza Wiem, to trudne,ale naprawdę sądzę,że nie masz co się do niej porównywać,bo każdy na świecie jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju i jedynie mogłabyś się porównywać ze swoją kopią,a że takowa nie istnieje,to naprawdę nie ma sensu A to dlatego,że nikomu nie umiem zaufać... Chore,wiem ![]() Cytat:
Ja też to popełniłam Ale dobrze,że chociaż ty się tak tym nie przejęłaś Ja mam tak samo,to przez wakacje Gdy był okres składania papierów na studia, to nawet nie zdążyłam o nim pomyśleć... Jak mam za dużo czasu, to wariuję ![]() Miejmy nadzieję,że nie tylko przetrwamy ciężki okres samotności, ale wszystkie wyjdziemy z tego obronną ręką Bo niby nie wierzę w miłość,ale chciałabym w nią uwierzyć...
|
|
#75 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Rany! Kiedy wy zdążyłyście napisać 3 strony?! Sporo się namęczyłam, żeby wszystko nadrobić
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyżby to ten, o którym kiedyś pisałaś, że raczej nic z tego nie będzie? Gratuluję! Cytat:
![]() Cytat:
Chyba nawet najczęstszy...
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja oprócz robienia sobie nadziei mam jeszcze jakieś tendencje masochistyczne i puszczam sobie muzykę, filmy i czytam książki wprawiające mnie w jeszcze większego doła. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
choć..dziś byłam na czymś w stylu randki z facetem, z którym wcześniej tylko gadałam na gadu. i chłopka miły...ale strasznie brzydk, niski, chudy i jakiś taki ogólnie brr. wiem, ze jestem okropna ale dla mnie to nie do przejścia. i jestem wredna nieludzko ale mielisamy iść razem na imprezę ale ja jednak nie chce. zwłaszcza, że tam będzie eks a nie chce żeby widział mnie z kimś tak nieurodziwym i żeby wszyscy nas traktowali, że ,,przyszliśmy razem". powiedzcie mi jestem wredna suka? aa i myślę sobie czy nie zaprosić na rower takiego kolegi. ale jakoś ciągle ma w głowie ,,dziewczynie nie wypada" i ,,jakby chciał to by sam zaproponował" . duuupa choć powiem wam ,ze przestałam tęsknić za związkiem. seksu mi się chce. za to czuje potrzebę jakiegoś małego, miłego romansiku z arcyprzystojnym mężczyzna ale o to też trudno |
|
|
|
|
#78 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najgorszy jest widok jego z jakąś inną dziewczyną, albo słuchanie o jego ekhmm przygodach![]() A mnie nie zależy na wielkiej miłości, ba, nawet w taką nie wierzę :P Nie chcę się pobierać ani planować wspólnej przyszłości....po prostu chcę, by osoba na której mi zależy odwzajemniła moje uczucie, poza tym no muszę przyznać ale rządzi mną też ciekawość nigdy nie byłam w związku i po prostu chciałabym się przekonać, jak to jest
|
||
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Nie dla psa kiełbasa" jakby mój znajomy powiedział ps. Pomyśl że do mnie mniej więcej co tydzień ktoś z takiej półki podbija
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
maconha89 nie ukrywajmy, że kobiety nie patrzą na wygląd. To jest oczywiste, że to też ważne i ten ktoś musi Cię pociągać. Gdy tego nie ma, a jest fajny charakter kolegujesz się, a nie jesteś w związku.
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie też często myślę, że jestem zbyt wybredna, za bardzo zwracam uwagę na wygląd, mało który facet mi się podoba
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mowie , że szukam ideału i greckiego boga. ale facet musi mieć to coś co pociąga a nie odpychahmm ten kolega raz zaporoponowla spotkanie, widizleiśmy sie jakiś(dość dlugi |
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. Ten wątek jest idealny dla mnie;D Mam 20 lat,studiuje. normalna raczej jestem, moze poza tym,ze nigdy nie mialam faceta 'tak naprawde' ;D Jestem bardzo dziwna.Wiadomo, sa faceci ktorzy mi sie podobaja, alejezeli ktorys z nich sie mna zainteresuje, ja zmianiam zdanie, juz szukam w nim jakis wad itd. No i bardziej niz swoja opinia przejmuje sie opinia innych ludzi na jego temat 'co pomysla inni'. To chyba niska samoocena i maniakalne przejmowanie sie opinia innych, ktore tez powoduje,ze rzadko ruszam sie do jakis klubow, dyskotek, zawsze mysle,ze wszystkie dziewczyny sa ładniejsze i az wstyd mi sie pokazywac.
Ciezki przypadek...?!
|
#85 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Radzę jednak przestać przejmować się opinią innych, skąd oni mają wiedzieć co jest dla Ciebie lepsze?
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hah;d wyżaliłam się;xd
|
|
#87 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie też zależy od dnia. jednak ostatnio coraz częściej mi to wszystko dokucza. i też jak większość z Was zastanawiam się dlaczego inne, a nie ja? kurde życie jest niesprawiedliwe. no właśnie- jasne ;/ kiedyś to mi nawet pomagały takie słowa, a teraz? po tylu porażkach? jak bym wam powiedziała na ilu ostatnich byłam randkach oczywiście nieudanych to porażka;/ ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
powodzenia wszystkim życzę może wam się chociaż uda coś dobrego wyknocić ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
też mam 20 lat i też czasem tak sobie myślę jak ty. że nie zasługuję na miłość. nawet nie wiem jak pocieszyć bo sama jestem w takiej sytuacji, może powiem tylko że trzeba nauczyć się cierpliwości, i mieć nadzieję? eee co ja mówię, chyba sama w to nie wierzę. u mnie nadzieji już żadnej nie ma. jestem na liście straconych heh.. mam dziś okropny dzień. jak to ktoś nazwał " dzień paszteta" .. czuję się taka brzydka, beznadziejna, zupełna porażka, chodzące nieszczęście |
|||
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
nie było mnie cały dzień a tu tyyyyle postów
![]() padam z nóg, więc napiszę tylko jedno co mi się nasunęło a tyczy się 20 latek Dziewczyny głowa do góry - 20 lat to jest super wiek! Macie studia, zapewne dużo imprez na studiach i nie tylko, pełno okazji do poznawania ludzi ja jedynie mogę się łudzić nadzieją, że poznam kogoś w pracy, ale szanse nikłe - w aptece prawie same baby, a wątpię aby spodobał mi się przypadkowy chory pacjent z zaczerwienionym nochalem ![]() DObranocka
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn umówcie się w końcu, nawet Ty zaproponuj kawę. Wiem po sobe, że lepiej iść na nieudaną...hmm.. randkę, niż w ogóle nie iść i zastanawiać sie co by było gdyby..---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
czasem do apteki może wpaść jakiś przystojny brat po syrop dla siostry Ale fakt, praca niekoniecznie sprzyja nawiązywaniu trwałych znajomości, bo przecież trzeba jakoś tę znajomość nawiązać, a z klientem troszkę ciężko. Ja pracuję w firmie gdzie są sami faceci (AŻ 3, przedział wiekowy 35+ ). Wcześniej pracowałam w miejscu, w którym było ze stu młodych chłopaków, jednak w sumie tylko z jednym nawiązałam głębszą znajomość. Z resztą o tym koledze również pisałam w tym wątku..
|
||
|
|
|
#90 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
teraz mam na avatarze mój ideał przynajmniej z wygladu i stylu![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
a teraz ostatni rok praktyki
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Cóż, staram się sobie myśleć, tak jak ty, że to nie ten... Na dodatek wybierał sobie między laską z tytułem miss a mną... Jaką podjął decyzję wiadomo
Inna sprawa,że był "na wpół facetem", bo chciał ją rzuć ,ale "nie umiał" rzekomo... 

więc doskonale Cię rozumiem.
Obyś trafiła na porządnego faceta, a tego gnojka szybko wyrzucić z pamięci...