Bioderma sebium serum - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 11:20   #61
kiiicik
Zakorzenienie

Dot.: Bioderma sebium serum

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
polecam ci krem sanoflore z olejkiem z cyprysu wieczniezielonego na allegro sa po ok 40zł, ewentualnie caudalie pulpe vitamine lub poprostu zwykły olej makadamia lub jojoba - bezsprzecznie najlepszy nawilżacz, nie dorówna mu żaden krem
Dziękuję, pomyślę nad tymi nawilżaczami.
Od długiego czasu stosuję krem bambino ochronny, pomaga mi jak mam wysuszoną buzię i jakieś skórki, przy czym jest łagodny, nie podrażnia cery potraktowanej kwasami. Mi głownie chodzi o taki nawilżacz, który mogłabym stosować pod podkład, a te oleje to chyba raczej na wieczór? Nie chcę się zbytnio świecić.
Jak mi się skończy tubka triacnealu, to wypróbuję sebium i dam znać jak na mnie działa

Ćwiczę
Dążę do wyznaczonych celów i zawsze je osiągam, to tylko kwestia czasu

kiiicik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-14, 17:25   #62
alw
Rozeznanie

A ja sie zastanawiam nad tym serum juz od tygodnia i nie wiem dalej czy kupic,bo po glowie chodzi mi tez triacneal,Przeczytalam na ich temat wszystko co tu napisane i ktorys napewno kupie.Niedawno skonczylam stosowac skinoren i tak dosyc mi sluzyl ale kusi cos nowego
alw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-15, 15:27   #63
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiiicik Pokaż wiadomość
Dziękuję, pomyślę nad tymi nawilżaczami.
Od długiego czasu stosuję krem bambino ochronny, pomaga mi jak mam wysuszoną buzię i jakieś skórki, przy czym jest łagodny, nie podrażnia cery potraktowanej kwasami. Mi głownie chodzi o taki nawilżacz, który mogłabym stosować pod podkład, a te oleje to chyba raczej na wieczór? Nie chcę się zbytnio świecić.
Jak mi się skończy tubka triacnealu, to wypróbuję sebium i dam znać jak na mnie działa
bambino natłuści tylko ale nie nawilży, ponadto może zapchać pory

olej to raczej nie przed wyjściem, ja nakładam jak siedze w domu i mam chwilkę, potem oczywiście zmywam

krem z sanoflore jak najbardziej pod podkład, ładnie się wchłania

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 00:48   #64
babcia_miecia
Zadomowienie

Używałam rok temu Sebium Serum, w tym także zaczęłam swoją kurację od niedokończonej tubki tego preparatu. Stosowałam Diacneal dwa lata temu i nie byłam bardzo zadowolona, bo nie miałam wtedy doświadczenia z kwasami.

Wydaje mi się, że Diacneal (Triacneal - nowa wersja) ma lepsze działanie, ale niestety także więcej efektów ubocznych. Natomiast Sebium Serum wprawdzie nie przyniesie od razu spektakularnych efektów, ale za to działa bardzo łagodnie. Według mnie, jesienno-zimową kurację lepiej zacząć od czegoś lżejszego, np. Effaclar K - 6% kwasów, acne derm czy właśnie sebium serum, które ma niby stężenie kwasów większe niż glyco-a ale jest dużo łagodniejsze w działaniu , ale ponoć niestety także mniej skuteczne.
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 15:06   #65
Paulinka675
Zakorzenienie

wrażenie słabszego działania jest złudne, bo jak coś co ma więcej kwasów może słabiej działac niż preparat ktory ma go mniej?

poprostu cera się przyzwyczaja i juz nie reaguje na kwas zaczerwienieniem itp

moim pierwszym kremem z kwasem był wlaśnie diacneal i buzia była czerwona i widac bylo ze działa potem był jeszcze jakiś inny krem potem znów diacneal i już nie było po nim podrażnień, zupełnie jakbym się smarowała zwyklym kremem

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 08:48   #66
babcia_miecia
Zadomowienie

Wydaje mi się, że może działać słabiej, przecież zawartość składników ułatwiających wchłanianie kosmetyków, np. glikol propylenowy, jest różna. Wydaje mi się, że SS, pomimo iż zawiera aż 15% kwasu glikolowego, mocnym kwasem nie jest, zapewne przez panthenol na czwartym miejscu w składzie.

Oczywiście, że skóra się przyzwyczaja i z czasem negatywne skutki stosowania zaczynają zanikać.
babcia_miecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 11:49   #67
kiiicik
Zakorzenienie

Stosuje ktoś obecnie SS? Jeśli tak, to piszcie jak rezultaty, bo mi się kończy tubka Triacnealu, z którego jestem nawet zadowolona i nie jestem pewna czy zdradzić go dla SS

Ćwiczę

Stary 2012-01-18, 23:48   #68
kiiicik
Zakorzenienie

Chyba nikt tu nie zagląda
Wykończyłam Tri i nabyłam SS. Zobaczę jak się sprawdzi, dziś zaczynam

Ćwiczę

Edytowane przez kiiicik
Czas edycji: 2012-03-04 o 12:52
Stary 2012-02-07, 21:41   #69
eniigma1867
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kiiicik Pokaż wiadomość
Chyba nikt tu nie zagląda
Wykończyłam Tri i nabyłam SS. Udało mi się upolować w allegrowej aptece zestaw sebium serum i pore refiner za 53 zł z przesyłką,więc mega tanio Zobaczę jak się sprawdzą, dziś zaczynam
Hej, stosuję SS od paru dni i jestem ZACHWYCONA ... - wygładza cerę, rozjaśnia (jeszcze tydzień temu byłam załamana swoją twarzą, blizny "zaśmiecały" mi skórę w okolicach ust i na policzkach), teraz jest luz. Oczywiście, bądźmy szczerzy, serum to nie rozwiąże wprawdzie problemu trądziku, jednak dużo polepszy sytuacje. W moim przypadku codziennie wypijam 1.5l wody, nie lubię wody, ale wraz z cytryną jakoś idzie. Zrezygnowałam też ze słodyczy i ogólnie cukru, jakoś się trzymam - ważne, że pomaga. ach - i polecam nie wysuszać skóry innymi środkami, po prostu nawilżać. Męczę się z trądzikiem odkąd pamiętam i to nigdy nie przynosiło rezultatu (wysuszanie), a kiedy smarowałam na noc La Roche Posay H, wstawałam z gładką cerą bez pryszczy.
eniigma1867 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 13:26   #70
sun27
Przyczajenie

jeśli chodzi o trądzik to ja używam od niedawna Biodermy i jestem bardzo zadowolona naprawdę bardzo dobrze oczyszcza skórę
sun27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-04, 12:57   #71
kiiicik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sun27 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o trądzik to ja używam od niedawna Biodermy i jestem bardzo zadowolona naprawdę bardzo dobrze oczyszcza skórę
Ja używam 1,5 miesiąca, czasami codziennie, a na pewno co drugą noc i zachwycona nie jestem. Mam wrażenie jakby było jeszcze gorzej Zaskórniki są, nawet bym powiedziała, że jest ich więcej, w dodatku zaczęły mi wychodzić bolące niespodzianki!

Ćwiczę

Stary 2012-11-21, 14:42   #72
dodeczka84
Zakorzenienie

Czy Sebium Serum będzie dobry dla osoby, która zupełnie nie ma problemów trądzikowych, a chce wyrównać koloryt, oczyścić pory i spłycić zmarszczki? mam cerę mieszaną w kierunku suchej

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości