|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bioderma sebium serum
Cytat:
Od długiego czasu stosuję krem bambino ochronny, pomaga mi jak mam wysuszoną buzię i jakieś skórki, przy czym jest łagodny, nie podrażnia cery potraktowanej kwasami. Mi głownie chodzi o taki nawilżacz, który mogłabym stosować pod podkład, a te oleje to chyba raczej na wieczór? Nie chcę się zbytnio świecić.Jak mi się skończy tubka triacnealu, to wypróbuję sebium i dam znać jak na mnie działa
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie zastanawiam nad tym serum juz od tygodnia i nie wiem dalej czy kupic,bo po glowie chodzi mi tez triacneal,Przeczytalam na ich temat wszystko co tu napisane i ktorys napewno kupie.Niedawno skonczylam stosowac skinoren i tak dosyc mi sluzyl ale kusi cos nowego
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olej to raczej nie przed wyjściem, ja nakładam jak siedze w domu i mam chwilkę, potem oczywiście zmywam krem z sanoflore jak najbardziej pod podkład, ładnie się wchłania
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Używałam rok temu Sebium Serum, w tym także zaczęłam swoją kurację od niedokończonej tubki tego preparatu. Stosowałam Diacneal dwa lata temu i nie byłam bardzo zadowolona, bo nie miałam wtedy doświadczenia z kwasami.
Wydaje mi się, że Diacneal (Triacneal - nowa wersja) ma lepsze działanie, ale niestety także więcej efektów ubocznych. Natomiast Sebium Serum wprawdzie nie przyniesie od razu spektakularnych efektów, ale za to działa bardzo łagodnie. Według mnie, jesienno-zimową kurację lepiej zacząć od czegoś lżejszego, np. Effaclar K - 6% kwasów, acne derm czy właśnie sebium serum, które ma niby stężenie kwasów większe niż glyco-a ale jest dużo łagodniejsze w działaniu , ale ponoć niestety także mniej skuteczne. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
wrażenie słabszego działania jest złudne, bo jak coś co ma więcej kwasów może słabiej działac niż preparat ktory ma go mniej?
poprostu cera się przyzwyczaja i juz nie reaguje na kwas zaczerwienieniem itp moim pierwszym kremem z kwasem był wlaśnie diacneal i buzia była czerwona i widac bylo ze działa potem był jeszcze jakiś inny krem potem znów diacneal i już nie było po nim podrażnień, zupełnie jakbym się smarowała zwyklym kremem
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że może działać słabiej, przecież zawartość składników ułatwiających wchłanianie kosmetyków, np. glikol propylenowy, jest różna. Wydaje mi się, że SS, pomimo iż zawiera aż 15% kwasu glikolowego, mocnym kwasem nie jest, zapewne przez panthenol na czwartym miejscu w składzie.
Oczywiście, że skóra się przyzwyczaja i z czasem negatywne skutki stosowania zaczynają zanikać. |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Stosuje ktoś obecnie SS?
Jeśli tak, to piszcie jak rezultaty, bo mi się kończy tubka Triacnealu, z którego jestem nawet zadowolona i nie jestem pewna czy zdradzić go dla SS
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nikt tu nie zagląda
![]() Wykończyłam Tri i nabyłam SS. Zobaczę jak się sprawdzi, dziś zaczynam
Ćwiczę Dążę do wyznaczonych celów i zawsze je osiągam, to tylko kwestia czasu Edytowane przez kiiicik Czas edycji: 2012-03-04 o 12:52 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaskórniki są, nawet bym powiedziała, że jest ich więcej, w dodatku zaczęły mi wychodzić bolące niespodzianki!
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Sebium Serum będzie dobry dla osoby, która zupełnie nie ma problemów trądzikowych, a chce wyrównać koloryt, oczyścić pory i spłycić zmarszczki? mam cerę mieszaną w kierunku suchej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Nie chcę się zbytnio świecić.

Zaskórniki są, nawet bym powiedziała, że jest ich więcej, w dodatku zaczęły mi wychodzić bolące niespodzianki!