Książka na ślub - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 22:34   #61
goplaneczka
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Książka na ślub

@mordziula- ja nie wiem, w jakiej księgarni pracujesz, ale takie książki istnieją- mam ich sporo na półce
moim zdaniem w pewnym sensie niegrzeczne jest dawanie książek kucharskich i poradników, jeśli para młoda o to nie poprosi. osobiście poczułabym się dotknięta, gdyby sprowadzono mnie do roli kucharki mojego męża.
Ciekawymi, w miarę neutralnymi pozycjami, są zbiory różnego rodzaju cytatów i złotych myśli, "Myśli nieuczesane" Leca.
Książki podróżnicze i powieści także są fajne. Ja osobiście ucieszyłabym się z kryminałów i powieści historycznych.
Natomiast biblia jest, moim zdaniem, szczególnie jak się słabo zna parę młodą, chybionym pomysłem. Ludzie wierzący raczej ją posiadają, dla niewierzących będzie kurzącym się gratem.
goplaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 14:24   #62
mordziula
Rozeznanie

goplaneczka - wiesz kiedys pracowalam w empiku a teraz w prywatnej dużej księgarni i jakoś nieprzypominam sobie żadnego dużego ładnego i grubego wydania książki kucharskiej z przepisami z całego świata...
większość to typowe kuchnie polskie...ewentualni kuchnia włoska, francuska itd...ale nie wybrane specjały światowej kuchni...

ale "Myśli nieuczesane" Leca bardzo dobry pomysł... neutralny i fajny

ja tam, jak już pisałam, ostatnio zaczytuję Liosę i to już chyba po raz 10 ale uwielbiam jego książki..

natomiast największą klapą jaką widziałam kupować młodej parze książki meyerowej (chodzi mi o zmierzch itd) wyłącznie decydując się po okładkach że niby fajne...tak mnie to rozbawiło że nie miałam ochoty uświadomić kogoś że to czytadło dla nastolatek

I jestem Żoną

Edytowane przez mordziula
Czas edycji: 2010-11-07 o 14:28
mordziula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 07:24   #63
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordziula Pokaż wiadomość
natomiast największą klapą jaką widziałam kupować młodej parze książki meyerowej (chodzi mi o zmierzch itd) wyłącznie decydując się po okładkach że niby fajne...tak mnie to rozbawiło że nie miałam ochoty uświadomić kogoś że to czytadło dla nastolatek
Naprawdę ktoś to kupił młodej parze? Wymiękłam
Stary 2010-11-11, 23:57   #64
oliweczka123
Raczkowanie

Post Dot.: Książka na ślub

Ja kupowałam książki na ślub trzy. Za pierwszym razem kupiłam piękny kolorowy album o drinkach, potem kupiliśmy piękny tomik poezji Księdza Twardowskiego (śliczne wydanie), za trzecim nie miałam kompletnie ambitnego pomysłu a chciałam, żeby porządnie było więc kupiłam czytaną Trylogię Sienkiewicza. Nie książka ale myślę, że takie płyty to tez znakomity pomysł. Po ślubie brat powiedzial, że dostał Pism Świętych na siedem pokoleń Taka pozycja zarezerwowana jest rodzicom albo chrzestnym.
Niedługo my też poprosimy o książki. Narzeczony już obmyślił gdzie je ustawi i się cieszy
Mi się wydaje że fajne są książki:
a) podróżne (o regionie, weekend we dwoje, Cejlowski, przewodniki itd);
b) kulinarne (wszelakiej maści -zwłaszcza praktyczne);
c) coś dla ciała (Kamasutra i spółka, masaże);
d) hobby (motoryzacja, fotografia, dinozaury - zależy co ich interesuje);
e) bajki dla dzieci! (np. Bajki na 365 wieczorów);
zmęczyłam się...
f) wszelakie powieści, kryminały, biografie-czyli wszystko co człowiek może polecić drugiemu, o ile to przeczytał!! (polecam do przeczytania Piękny umysł i Szyfr Szekspira )
g) może coś o dzieciach, ciaży, poradniki wszelakie wychowania...
h) historyczne(może dzieciom sie za 10 lat w szkole przyda np XXlecie miedzywojenne z kulturą, ja bym np chciała historyczne o swoim regionie bo nie bardzo znam);
i) poradniki o małżeństwie...
j) wiersze!, tomiki poezji, cytaty, aforyzmy (najlepiej o milości);
k) jeśli ślub kościelny to może poczet świętych;

Odnoście sag to czemu nie. Trzeba się umówić i kupić kolejne części, sympatyczne. Hmm... ja bym np chciala Anię z Zielonego Wzgórza, a co!
Ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że to kogoś natchnie na świetny pomysł.
oliweczka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości