![]() |
#61 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Książka na ślub
@mordziula- ja nie wiem, w jakiej księgarni pracujesz, ale takie książki istnieją- mam ich sporo na półce
moim zdaniem w pewnym sensie niegrzeczne jest dawanie książek kucharskich i poradników, jeśli para młoda o to nie poprosi. osobiście poczułabym się dotknięta, gdyby sprowadzono mnie do roli kucharki mojego męża. Ciekawymi, w miarę neutralnymi pozycjami, są zbiory różnego rodzaju cytatów i złotych myśli, "Myśli nieuczesane" Leca. Książki podróżnicze i powieści także są fajne. Ja osobiście ucieszyłabym się z kryminałów i powieści historycznych. Natomiast biblia jest, moim zdaniem, szczególnie jak się słabo zna parę młodą, chybionym pomysłem. Ludzie wierzący raczej ją posiadają, dla niewierzących będzie kurzącym się gratem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
goplaneczka - wiesz kiedys pracowalam w empiku a teraz w prywatnej dużej księgarni i jakoś nieprzypominam sobie żadnego dużego ładnego i grubego wydania książki kucharskiej z przepisami z całego świata...
większość to typowe kuchnie polskie...ewentualni kuchnia włoska, francuska itd...ale nie wybrane specjały światowej kuchni... ale "Myśli nieuczesane" Leca bardzo dobry pomysł... neutralny i fajny ![]() ja tam, jak już pisałam, ostatnio zaczytuję Liosę i to już chyba po raz 10 ale uwielbiam jego książki.. natomiast największą klapą jaką widziałam kupować młodej parze książki meyerowej (chodzi mi o zmierzch itd) wyłącznie decydując się po okładkach ![]() ![]()
26.06.2010 I jestem Żoną ![]() Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2010-11-07 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja kupowałam książki na ślub trzy. Za pierwszym razem kupiłam piękny kolorowy album o drinkach, potem kupiliśmy piękny tomik poezji Księdza Twardowskiego (śliczne wydanie), za trzecim nie miałam kompletnie ambitnego pomysłu a chciałam, żeby porządnie było więc kupiłam czytaną Trylogię Sienkiewicza. Nie książka ale myślę, że takie płyty to tez znakomity pomysł. Po ślubie brat powiedzial, że dostał Pism Świętych na siedem pokoleń
![]() Niedługo my też poprosimy o książki. Narzeczony już obmyślił gdzie je ustawi i się cieszy ![]() Mi się wydaje że fajne są książki: a) podróżne (o regionie, weekend we dwoje, Cejlowski, przewodniki itd); b) kulinarne (wszelakiej maści -zwłaszcza praktyczne); c) coś dla ciała ![]() d) hobby (motoryzacja, fotografia, dinozaury ![]() e) bajki dla dzieci! (np. Bajki na 365 wieczorów); zmęczyłam się... f) wszelakie powieści, kryminały, biografie-czyli wszystko co człowiek może polecić drugiemu, o ile to przeczytał!! (polecam do przeczytania Piękny umysł i Szyfr Szekspira ![]() g) może coś o dzieciach, ciaży, poradniki wszelakie wychowania... h) historyczne(może dzieciom sie za 10 lat w szkole przyda np XXlecie miedzywojenne z kulturą, ja bym np chciała historyczne o swoim regionie bo nie bardzo znam); i) poradniki o małżeństwie... j) wiersze!, tomiki poezji, cytaty, aforyzmy (najlepiej o milości); k) jeśli ślub kościelny to może poczet świętych; Odnoście sag to czemu nie. Trzeba się umówić i kupić kolejne części, sympatyczne. Hmm... ja bym np chciala Anię z Zielonego Wzgórza, a co! Ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że to kogoś natchnie na świetny pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.