![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Książka na ślub
Za miesiąc moja kuzynka wychodzi za mąż, wczoraj dostaliśmy zaproszenie. Znaczy się dostałam z rodzicami wspólne więc nie idę bo bez mojego TŻ się nie ruszam nigdzie
![]() ![]() W zaproszeniu para młoda życzy sobie zamiast kwiatów i kartki, książkę z dedykacją. I w tym cały problem. Na mnie przypadło kupno owej książk ![]() Przecież nie kupię książki kucharskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książka na ślub
I dlatego jestem przeciwniczką kupowania ksiażek, bo nie dośćże prawie nikt nie wie co się chce dostać, to na dodatek można dostać kilka takich samych
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja właściwie mam 18 lat, no ale też się z lekka wkurzyłam... Zapowiedziałam mamie że nie idę, bo nie chcę znów siedzieć jak ten kołek jak wszyscy będą się bawić ;/ w lipcu poszłam sama, a raczej z rodzicami i o 1 jechałam bo myślałam że umrę z nudów... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;21767263]Jakiś album o kaszubach... hmmm... czemu nie
![]() A ja właściwie mam 18 lat, no ale też się z lekka wkurzyłam... Zapowiedziałam mamie że nie idę, bo nie chcę znów siedzieć jak ten kołek jak wszyscy będą się bawić ;/ w lipcu poszłam sama, a raczej z rodzicami i o 1 jechałam bo myślałam że umrę z nudów... ;/[/QUOTE]ja rozumiem zapraszać dzieci samemu, ale jak ktoś ma 17 lat i ma kogoś bliskiego, to obciach :/ też bym nie poszła ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- http://allegro.pl/polska-na-weekend-i1203093389.html zobacz jeszcze coś takiego. Świetna sprawa. Mam kilka takich ksiażek, z różnych rejonów ale też taką na całą polskę i używaliśmy już kilka razy. Polecam
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poszukam w księgarni ![]() Chyba nie może się rodzina przyzwyczaić, że mam chłopaka parwie rok... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zawsze można też podarować coś z klasyki. Są książki, które się nigdy nie zestarzeją i są dobre na każdą okazję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo jakoś ja gustuję w książkach krymianlych i narazie dane było mi czytać oprucz tego tylko lektury szkolne ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- A tak teraz myślę: może jakiś tomik poezji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
klasyk i kryminał w jednym: "Imię róży" Umberto Eco, a jak już jesteśmy przy tym autorze, to "Wahadło Foucalta". Można jeszcze podarować kilka książek Grischama, Folleta itp.
Z klasyki, którą fajnie się czyta: ""Katedra Marii Panny w Paryżu" Viktora Hugo, "Wojna i pokój", "Anna Karenina" Lwa Tołstoja, "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułchakowa Z innych mogę polecić jeszcze: "Zawsze Prowansja" i "Rok w Prowansji" Petera Mayle, bardzo smakowite książki dodatkowo jeszcze "Świna w Prowansji" Georgeanne Brennan, która łączy fajną opowieść z pobudzaniem podniebienia... i jeszcze romansidło wojenne na dobrym poziomie "Jeździec miedziany" Paullina Simons. Z tych bardziej nowszych, ale dobrych mogę polecić "Cień wiatru" i "Gra anioła" Carlosa Zafona, i cykl książek Hearn Lian "Po słowiczej podłodze" i całą resztę sagi. I można by tak jeszcze więcej wymyślać, w zależności od upodobań. Poezja to też fajna rzecz na ślub. Mogę polecić Pawlikowską-Jasnorzewską - naprawdę świetne wiersze. Albo Twardowskiego i Szymborską - optymistycznie i z jajem. A z mniejszych form, fraszki Jana Sztaudyngera. Bezbłędne.[ Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-08-31 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ooo dziękuję ślicznie
![]() Będę musiała przetrząść księgarnie ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakiś zbiór cytatów lub myśli znanych osób? albo kamasutra jeśli to luźni ludzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jakoś kamasutra nie dla nich ![]() To moja kuzynka, która ma już 30 lat i jakoś mało mam z nia kontaktu czyli za bardzo jej nie znam i z kamasutrą wolę nie ryzykowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;21769201]Cytaty ok. ;]
Ale jakoś kamasutra nie dla nich ![]() To moja kuzynka, która ma już 30 lat i jakoś mało mam z nia kontaktu czyli za bardzo jej nie znam i z kamasutrą wolę nie ryzykowac ![]() rozumiem ![]() ja np dałam koleżance takie http://www.empik.com/zycie-mysli-zeb...9252,ksiazka-p co do zaproszenia - zdarzają się takie cudaki ![]() też dostałam jak ty w maju - "z dziećmi" dosłownie, nawet z imienia nie wymienili tyle że ja mam 25 lat i narzeczonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
To nie chodzi już nawet o to, czy masz chłopaka czy nie, ale zawsze możesz zaprosić kogoś, nawet kolegę :/
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
No dokładnie, to już 2 ślub w tym roku i ten sam numer wykręcili ;/
Ech... Rodzina chyba nie pamięta, że ja już nie jestem dzieckiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mniejsza o to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;21769201]Cytaty ok. ;]
Ale jakoś kamasutra nie dla nich ![]() To moja kuzynka, która ma już 30 lat i jakoś mało mam z nia kontaktu czyli za bardzo jej nie znam i z kamasutrą wolę nie ryzykowac ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kucharska jak najbardziej! To się zawsze przyda
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio miałam ten sam problem. Kupiłam Młodym przewodnik po Tatrach, bo lubią góry, a wiedziałam, że przewodnika nie mają. Dostali książki kucharskie, książkę o drinkach, bajki dla dzieci i byli z nich zadowoleni!
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
oo świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bardzo fajne pomysły, zwłaszcza ta o drinkach uważam i np jakiś przewodnik o ich regionie
![]() a może mają jakąś pasję - np ogrodnictwo? lub czymś się interesują? jeszcze tak pomyślałam że książki Cejrowskiego podobają się zarówno mężczyznom jak i kobietom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
ja pracuje w księgarni i powiem szczerze ze kamastura i ksiązka kucharska to najgorsze co moze być...każdy wpada na ten pomysł..
ja bym proponowała : - domowa produkcja win i nalewek -drinki i koktajle- wersja albumowa z przepisami -o masazu erotycznym -książka pt. "jak sprawdzic by sex był gorący" -erotyczna gra dla niej i dla niego (podwójna książka z gra planszowa) -ksiązka o aromaterapi jeżeli kucharska to coś na szybko np przepisy na ciasta bez pieczenia lub na jakies szybkie potrawy
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jeśli 100 gości ma kupić książkę, to trudno żeby ktoś nie kupił tej nieszczęsnej kucharskiej. Jeśli kupi się książkę ładnie wydaną i o ciekawej tematyce, to dlaczego nie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
kucharska jak najbardziej
![]() Gdzieś widziałam taką o kuchni dla szczęśliwych i zakochanych... albo o kuchni erotycznej, ale dokładnych tytułów nie pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale raczej w erotykę bym nie inwestowała ;] Uważam że moja kuzynka jest dość hmmm... jakaś sztywna heh ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() Chyba, że cos dośc orygianlnego ;] Ale napewno wpadnie na to masa ludzi heh |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja z całą pewnością mogę polecić książki Anne Rice
![]() ![]() Uważam, że to książki naprawdę dla każdego mnie tak wciągnęło że czytałam ją jak tylko otworzyłam oczy aż usnęłam nad ranem z książka w ręku!!! ![]() Też byłam na ślubie na którym młodzi poprosili o książki zmówiłam się ze znajomymi i każdy kupił kolejny tom jednego cyklu. To jest świetny sposób bo skoro młodzi lubią książki i tytuł przypadnie im do gustu będą chcieli dokupić dalszy ciąg serii a tak od razu dostaną całość. Na ten ślub kupiłam po słowiczej podłodze i okazało się strzałem w 10! Mimo iz koleżanka nie jest jakąś wielką fanka wschodniej kultury czy Japonii jako takiej, nie czytuje fantasy a książka wciagnęła ja bez reszty i była zachwycona, że otrzymała całą serie i może czytać bez dłuższych przerw na zakup kolejnego tomu ![]() Polecam konsultację z resztą rodziny i zakup przynajmniej dwóch trzech tomów z jednego cyklu Edytowane przez takaya Czas edycji: 2010-08-31 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
dobrze że się przekonałaś do książki kucharskiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my poprosiliśmy właśnie o książki. 99% ludzi pomysł się spodobał. pytali się tylko jakie rodzaje lubimy. prosiliśmy o klasykę, kucharskie albo kryminały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.