|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duży niemowlaczek
Cytat:
Cytat:
Jednakże mój syn karmiony piersią na każde żądanie, często wiszący na cycu do popicia (częściej niż co 3h) przytył w pierwszych trzech tyg. życia 1kg. Za kolejne trzy tyg. miał na plusie nastęne 1,2 kg. Lekarka kazała mi go poić wodą zamiast piersią, karmić co 3-4 godziny, nie częściej i nie dłużej niż 10 min. z każdej piersi. Jak widać można więc dziecko upaść na piersi. ![]() Gdy tylko przeszłam na modyfikowane i zaczęłam karmić co 3h, a poić wodą lub cieńką herbatką, syn zaczął przybierać na wadze bardziej racjonalnie. Mając 3 mce ważył 6kg, przestał tak pędzić. Nie z każdym dzieckiem jest tak samo. To nie matematyka, nic nie jest z góry wiadome.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-09 o 10:24 |
||
|
|
|
|
#62 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
o ho ho!
Ale zawrzalo...! ![]() W sumie to zalezalo mi na tym aby uslyszec od mam 9-10 miesiecznych dzieci lub starszych... no i mam, ktore byly, sa w takiej sytuacji jak ja... Takze wielki uklon do Alkamor - widze, ze mamy to samo - wlasciwie to Ty mialas, i synus wyrosl z tej wagi bo byl wysokim chlopczykiem Moj tez jest dosc wysoki, 10 cm wiekszy niz rowiesnicy, a to ma jakis wplyw na wage... trudno zeby wazyl tyle co nizsi chlopcy bo wtedy bylby anorektyczny... :P Ale, przechodze do sedna - ograniczylismy posilki - wlasciwie to 2 mleczka wycofalismy i wieczorna kaszke a maluch jakby wogole nie zauwazyl roznicy... hmmm... ja tu czekam na placz i zgrzytanie zebami a on po prostu zero reakcji - ma wiecej czasu na szalenstwa... ![]() Widze jak sie rozwija i rzeczywiscie co 2 miesiace a czesem i czesciej musielismy wymieniac mu ubranka bo nie miescil sie, tak szybko rosl wzdluz.. I widze, ze chyba jednak wyjdziemy na prosta, widocznie teraz to taka jego niemowleca uroda ale trzeba tez wziac pod uwage, ze on jest wysoki i caly czas sie rusza, szczegolnie jak teraz od ponad miesiaca raczkuje - wiec tak jak Alkamor wspomniala - to sie zgubi albo inaczej - waga stanie w miejscu.. Takze reasumujac - tragedii nie bylo jak odjelam az 3 posilki, Malutki zasypia o 19:00 spi do 5:00 i o: 5:00 butla - i spanko do 7:00 7:00-8:30 - spacerek 9:00 sniadanie - kaszka 10:00 - spanko 12:30 - obiadek - warzywka z mieskiem 14:00 sapnko 15:30 - deserek - owoce lub jogurt 18:30 mleczko 19:00 niuniu pajku i mniej wiecej co druga noc sie budzi na butle o 24:00 tego to nie potrafie jakos wyeliminowac, przesypial mi nocki bardzo ladnie a od jakichs 2 miesiecy domagal sie wlasnie tak jakos neiregularnie w nocy butli... Dziewczyny tylko nie pozjadajcie sie prosze.. ![]() Mial to byc watek dla mamus dzieci podobnych do mojego, zebysmy sobie pomogly bo pewnie takich mamus jest wiecej i moze wstydza sie przyznac ze dzieciaczek duzy i gdzies po cichu nas podczytuja Dzieki jeszcze raz Mamusie - nie bylo tak trudno o zmaiane jak myslalam.. Pozdrawiamy z goracego Abu Dhabi
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Nesca77- super,że tak gładko poszło. Jakbym mogła zasugerować delikaną zmianę - owoce daj troche później, żeby między deserkiem a kolacją było 2h, wtedy nie powinien się juz budzić.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz moja córa też do małych nie należała i nie należy.... ale od roku jej waga praktycznie stoi w miejscu a ona się wydłuża (2,5 roku) babcie narzekaja że Mała pupy nie ma ![]() fajnie ze obeszło sie bez płaczu a jadłospis jest ksiazkowy. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

srednia il. karmień w ciągu doby to 7-8 (z tego 2 nocne).