![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Muślinowe pogaduchy
Cytat:
W tym przypadku chyba lepiej z tym żalem powiedzonko odwrócić, a nie spaprać małemu człowiekowi życie... To nie tylko kwestia wygody... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Mnie to tam w ogóle nie rusza, raczej się zastanawiałam skąd ta krew skoro igła dalej w żyle. Za to jak mężowi zaczęłam opowiadać to kazał mi przestać. Boję się co będzie w czasie porodu bo chciałabym rodzinny.
Ja bym chciała, żeby lekarz mi powiedział, że mamy się starać o dziecko już. Nie trzeba by się było zastanawiać. Tylko, że my chcemy, nawet jesteśmy gotowi ale są powody dla których trzeba odkładać. Jutro wstaję znowu o 5. Nie dość, że praktyki w LO to po południu odbieram wyniki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż skoro TŻ taki wrażliwy to na poród rodzinny nie ma co chyba liczyć. Ale może kiedyś zmieni zdanie. Ja tez mogę sobie poród rodzinny wybić młotkiem z głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
witam
![]() Ninquelote, dziwne, żeby przy pobieraniu krwi krew tryskała. Może pielęgniarka źle się wkuła? Zobaczyłam, że poruszyłyście temat porodu rodzinnego. Ja sobie na porodówce nie wyobrażam ani siebie, ani męża. Puki co moje nastawienie jest takie, że jeśli już mam rodzić, to tylko przez cc i nie chcę karmić piersią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Oj, coś mi się wydaje dziewczyny ze jak co do czego to nam sie zmieni optyka na to wszystko i przed samym porodem inaczej będziemy mówić o samym dziecku, porodzie, karmieniu itp. Wiecie, życzę nam wszystkim dzidziusia - wtedy i tak jak chcemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie wypowiadam na temat porodu bo co się będę wypowiadać jak nawet w ciąży nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
A nic Ci się ostatecznie nie wyjaśniło z tymi oczami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Jak już o porodach mówimy, to już dawno temu TŻ powiedział, żeby mi nawet do głowy coś takiego nie przyszło, jak poród rodzinny :P Powiedział, że to byłoby dla niego zbyt ekstremalne przezycie, tym bardziej, ze on nienawidzi widoku krwi. A przecięcie pępowiny to dla niego byłoby nie do przejścia. Ostatecznie ustaliliśmy kompromis
![]() ![]() A tak w ogóle to pocieszam się tym, ze moja mama miała bardzo szybkie porody (mojego barat rodziła na podłodze, bo nie zdążyli jej położyć na łóżku) :P Może mi też pójdzie w miarę łatwo :P
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Niezła akcja z tą podłogą! Az chyba dzisiaj poważną rozmowę przeprowadzę o tym rodzinnym! Ale coś mis ie zdaje ze kiedyś mówił ze się nie bardzo pisze. Mój szfagier "rodził" z moją siostrą cała ich trójkę (przy czym ostatnie urodziło się w 20 minut.. na łóżko zdążyli... w ostatniej chwili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Najlepsze, że ta historia ma dalszy ciąg, bo kilka lat później rodziła drugiego brata, no i leży podpięta do całej aparatury i nagle czuje, że musi do ubikacji. Pyta się lekarki, czy może ją odłączyć, na co ona odpowiada, że lepiej niech leży, bo raz nie zdążyli i kobieta rodziła na podłodze. Na to moja mama się pyta, czy to było jakie 6 lat temu, lekarka odpowiada, że jakoś tak będzie. To mama mówi, ze to ona tak rodziła... Babka wielkie oczy i mówi "no to Pani już nigdzie na pewno nie wychodzi". I pilnowała jej do końca :P
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
o nie, zabiłaś mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie on chciał poród rodzinny. Mam nadzieje, że będzie w takim szoku, że nie będzie miał czasu myśleć o mdleniu. Ja tam jestem i do porodu i do karmienia piersią pozytywnie nastawiona.
Badania wyszły w normie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
moja koleżanka miała porob rodzinny
po porodzie powiedziala do meza "po tym co tu widziałeś będe Cie musiała teraz zabic" ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||||
Zakorzenienie
|
Zmieniłam lekarkę, trochę mnie uspokoiła ale jakoś nadal boję się wysokiego ciśnienia itp. W ogóle to mam wrażenie, że widze coraz gorzej, poza tym mam chyba na coś uczulenie bo cały czas oczy zaczerwienione, swędzą albo pieką i tak non stop :/ Mam już tego serdecznie dość.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wyniki są dobre ![]() Cytat:
![]() cześć! Piątek ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Dorotheaa, czarna_kawa80
![]() jejku, beznadziejnie się czuję. Od tygodnia boli mnie kręgosłup ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Tikida do lekarza. Koleżankę tez bolał i się okazało ze mięsień utknął jakoś pod łopatkę i pomogły dopiero zastrzyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też nie - mleko dla dziecka wyjdzie taniej niż potem jakieś 15 tys na zmniejszanie mojego biustu... teraz z 75G nie jestem zadowolona, a jak mi się jeszcze powiększy i powyciąga to będzie koszmar Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie w karmieniu piersią najbardziej przeraża to, że ono tak negatywnie wpływa na kondycję biustu. Ja jestem stanikomaniaczką, obejrzałam już niezliczoną ilość zdjęć kobiet w stanikach i od razu widać po biuście czy kobieta karmiła czy nie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
O i ja mogę być w ciąży dla Hotmilków
![]() Ale to przerażające, że trzeba by wszystkie staniki wymieniać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
mi się hotmilki nie podobają, materiały fajne, ale krój karmnikowy nie wygląda fajnie.
scarlett26, to super, bo zawsze jak czytam opisy, że ktoś jest niezadowolony (w sensie za dużości) ze swojego e, f, czy g to się dziwię, bo przecież to literki z początku alfabetu. Dla mnie o dużym biuście można mówić od brytyjskiego GG (czyli rozmiary G plus). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Witam muślinowe panie
![]() Tikida kiedyś interesowałam się sprawami dobrze dobranego biustonosza ale zniechęciłam się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I powiem Wam, że jest duża różnica między moim dekoltem ubranym w wyżej wymienione rozmiary a standardowe 75C. A jak mam fajny stanik, to taaaaaaka seksi się czuję ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Dorotheaa, Susanna, stanikowo chętnie pomogę.
Polecam wam effuniaki, czyli staniki Ewy Michalak (konkretnie krój plunge). One sprawdzają się na każdym biuście (małym, średnim i dużym), mają rewelacyjną konsturkcję, ładnie unoszą, zaokrąglają, robią super dekolt. Staniki można kupić na stronie internetowej producenta www.ewa-michalak.pl. Dorotheaa, ty możesz je również nabyć stacjonarnie w Krakowie (BRAFITTERIA Kraków, ul. Krakowska 5). Teraz rozmiar. Staniki te mają ciasne obwody, nie ma w nich potrzeby zaniżania, miseczki są brytyjskie. Zmierzcie się pod biustem bardzo ciasno na wydechu i zaokrąglijcie wynik do pierwszej piątki. Żeby znaleźć miseczkę należy zmierzyć: - obwód w biuście luźno na lekkim wdechu w pozycji stojącej - obwód w biuście w pochyleniu - luźno, pochylając się równolegle do podłogi Jeśli wynik w pozycji stojącej jest większy/taki sam jak ten w pochyleniu, to tylko ten bierzemy pod uwagę. Jeśli wynik w pochyleniu jest większy niż ten w pozycji wyprostowanej, to go uśredniami. Odpowiedniej miseczki szukamy w tabeli rozmiarów brytyjskich, np. tutaj. Czyli. np. dla wymiarów: 68/90/94 szukamy rozmiaru 70DD 65/88/87 szykamy rozmiaru 65E 72/90/99 szukamy rozmiaru 70E |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Tikida kocham Cię
![]() Ah i mam jeszcze jedno pytanie bo mnie strasznie nurtuje. Otóż np. gdy kupuję stanik w H&M 70A to on jest dla mnie bardzo ciasny... na obwodzie oczywiście. Do tego stopnia, że mam "odbite" fiszbiny pod biustem (i w sumie cały stanik też) albo mam bóle pleców. To jak np. z wymiarów wyjdzie że powinnam mieć 65A to... to chyba nie będę mogła oddychać! No nie...? Przeraża mnie to. Z kolei 75 A przeważnie jest za luźny :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Ja się przerzuciłam z 75B na 60F. A odbija mi się wszystko 60, 65, 70 takie skłonności mam. 70 mogło być za małe w miseczkach dlatego wydaje się za ciasne. Po mimo kilku dobrych staników żaden nie jest idealny.
W sklepach internetowych można wymieniać do skutku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Susanna, kupując przez net masz 10 dni na zwrot, albo możesz wymienić. W sklepie ewy michalak przy pierwszej wymianie przesyłka jest gratis.
Cytat:
1. Obwód rzeczywiście jest za ciasny - najlepiej zmierz się ciasno pod biustem i zmierz do ilu cm rozciąga się ten H&M to się przekonamy 2. Obwód może być nieelastyczny, sznurkowaty - wtedy ciężko dobrać rozmiar, przy wydechu stanik idzie do góry, a przy wdechu się wrzyna 3. Miseczki mogą być za małe 4. Miseczki są dobre, ale fiszbiny za wąskie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.