![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
Jesli chodzi o liste,to usunelabym -z tego co zostalo - Pliwa,Bubigirl,Rybcia,Swe et Delights
Kurde nie pamietam jak sie sprawdzalo aktywnosc.Dobra juz pamietam,tylko przy starym watku mi sie to nie wyswietla ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-11-03 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście fotki maluszków śliczne
![]() Asia zmień jeszcze joli kolorek na liście, bo była zaznaczona jako- nie wiadomo co z nią i gdzie się podziewa. Pije kawke a tu cisza:F kombinezon i śpiworek sfotografuje jutro, bo dopieor wyschnęły a wieczorem brzydko zdjęcia telefonem wyjdą. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-03 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Asiulka udanego lotu i pobytu w IRL
Blonde bo ja bylam caly czas w pl,a tz sam sie za to nie zabral ![]() Od narodzin ? A nie od momentu kiedy sie zlozylo ? Olivia fota na hustawce ![]() Kamyk REWELACYJNE ! szkoda,ze nie mam u siebie ikei ![]() Tajga ja pracowalam,ale to jeszcze przed ciaza.Nie wiem czy uda nam sie cos zalatwic,bo tz twierdzi ze nie Pola ![]() PatkaM ![]() I moze Bydgoszczanke wciagniemy na nasza liste - tzn. pod ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-11-03 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Aldii myśle tak samo jak pisałam
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Patka najważniejsze, że zauważyłaś, że ją połknęła i szybko ją wyjeli... az mnie ciary przeszły... już zdarzyło i się wyciagac Piotrkowi z dzioba dziwne rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Aldii my dostalismy wszystko od urodzenia
![]() Napewno cos dostaniecie, tylko cierpliwosci w czekaniu(my dostalismy po dobrych ponad 2 miesiacach, ale dzwoniłam 3 razy i ponaglalam, bo nam zalezało na becikowym) ![]() ![]() Lepiej wez to wszystko w swoje rece bo tak z chłopami jest ![]() Olivia ![]() Tez jestem za Bydgosia na liscie ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
Miło będzie jak Bydgosia dołaczy do nas także na liście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
patka
![]() ![]()
#68 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Patka? Aż mi łzy w oczach stanęły. Szczęście w nieszczęściu ze byłaś obok. I dołaczam się do pytania? Jak wyglądał zabieg? Jakaś sonda? Ja tez jestem za Bydgosią na liście forum. Jeśli ktoś może niech mi przypomni jak ona się u nas znalazła???? Bo przecież nie jest z st-luty? Baobabek nas poczytuje ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-11-03 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Kalka ja nie zagladam na inne watki,wiec nie wiem kto co od kogo zgapia
Moze nasze elokwentne mamuski uloza nowy wierszyk na pierwsza strone ??? ![]() http://www.babytv.com/hokey-pokey-cl...ined&bc=poland |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale fajny filmik, masz zdolne dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Patka - ale mały żarłok
![]() Byłam z Adim na bilansie. Wszystko jest w porządalu, rozwija się pięknie jak to powiedziała lekarka. Adaś dzielnie popisał się wszystkimi umiejętnościami, nie marudził, zagadywał, mamunia była bardzo dumna. Ma 79 cm i waży 8900. Lekarka oceniła, że musi być drobno kościsty, bo waga patrząc na jego pulchności nie jest jakaś duża. Tzn. wygląda na cięższego niż jest ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() O kurcze niedawno usiadąlm do kompa... A tu 3 strony do nadrobienia ![]() Jak wykąpiemy dzieciaki to wpadne ...Chyba że mój cudny ![]() ![]()
#73 |
Zakorzenienie
|
Patka ale trzeba uważać,masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
chciałam powiedzieć że my się rozchorowaliśmy
![]() myślałam że jakoś Filipowi przejdzie ale dziś już kaszle, ma gorączkę i ogólnie maruda do potęgi "n"tej. Kolacji też nie zjadł, i już śpi niekąpany ech ![]()
#75 |
Zakorzenienie
|
też jestem za Bydgosią.ciekawa jestem jak Luizka.
mój spi od 7,mialam coś do pracy zrobić ale jako s nie mam siły |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
melduje się w kolejnym wątku
![]() Cytat:
![]() --- a ja nie chcę być żle odebrana, ale wydaję mi się,że na liście powinny być tylko mamusie z terminu porodu styczeń-luty - z całym szacunkiem dla Bydgosi...no, ale skoro usuwamy mamcie, które są z tego okresu a np. nie odzywają się a tylko podczytują to trochu nie fair, że na liście będą osoby, które się udzielają ale dzieciątko jest z zupełnie innego okresu-no ale zrobicie jak uważacie...
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-11-03 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
You byliście u lekarza?
spadam bo jakoś oczy mnie bolą. |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Filka super w kozaczkach wyglada
![]() ![]() Malinka to i ja doloczam do klubu mamus wiecznie biegajacych za dzieckiem ![]() ![]() ![]() Kamyk my mamy te klocki, fajne sa ale myslalam ze Krzys bardziej sie nimi zaiteresuje. A jemu jak przypadkiem wpadna w rece to tylko po to zeby je rzucic jak najdalej. Oliwia sliczna Julka. czy na 3 fotce ona stoi sama?? Kamyk extra to jedzonko ![]() ![]() Pola gartki za dodatek motywacyjny. u nas tez nie kazdy dostaje i ja neistety jeszcze nie dostapilam tego zaszcztu ![]() ![]() Patka o matko dobrze ze zauwzyliscie i ze dobrze sie skonczylo.buziaczki dla malutkiej ![]() uffff nadrobilam was jeszcze klub zostal ja tez jestem za tym zeby Bydgosia dolaczyla do nas na liste i do klubu tez ![]() Krzys dzisiaj padl juz o 19:30, malo spal w dzien i nie dalo rady go dluzej przetrzymac. jutro mam po pracy 3 godzinna Rade Pedagogiczna ![]() ![]() ![]() kurcze pralka nam sie zepsula, tz z nia walczy ale poki co musze pranie do mamy nosic ![]() a z dobrych wiadomosci to dostalam dzisiaj swistek do wypelnienia na kaske swiateczna w pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Julka była łaskawa iposzła w kime
![]() NAdrobiłam Karola ![]() filka2,KarmazynowyKamyk, Joli ![]() Filka mała na pierwszej fotce ...ma mine o rany a co to na nogach ![]() A na drugiej już jak modelka pozuje ![]() malinka ![]() Co do talentów ...to za dużo powiedziane nie nazywajcie talentem...zebrania liści i ułożenia ich w bukiecik ![]() ale dziekuje miło poczytać ![]() Ja nie nazwałabym to talentem ...a raczej pomysłami... Mąż śmaiła się kiedyś że powinnam otworzyć siec sklepów typu pierdoły za 5zł ![]() A mój mógby sienazywać Pomysły za x zł -jak pomalowac scianę -co zrobić ze starym meblem/ świeczką/ serwetkami(technika decupage) kiedyś robiłam itp I tak realizowałabym to wszystko co mam w tej łepetynie ... A pomysłówm mam całą masę... Już mi swita fajny pomysł na choinkę do dziecięcego pokoju Kamyczku a ten amarantus to dajecie dla dzieciaków ![]() Ja mam taki i dodjae dla siebie do jogortu a czasem na sucho ![]() ale nie wpadłam by dac go Julce ![]() Sensueal miłoe Cię widzieć ![]() Szkoda tylko że Twoje Srebro nie daje mamie czasem wolnego ![]() aldii Opaska jest moja ![]() Kupiłam na osiedlowym bazarku ...było kilka nie mogłam się zdecydować i mam kilka modeli ![]() Ale w tej Bluberry jestem zakochana i prawie codziennie ubieram... Julka mi złapała ...za nią...i tak powstała kolejna fotka z serii JULA Gaga Style ![]() oliviao ![]() Miło was widzieć ![]() ![]() A z językiem super uchwycona cwila ![]() Kamyczku KOnik z Ikea u nas na atku jesiennych dzieciaki dostawały np na 1 roczek i były git ![]() A jedzienie IKEA mamy Kuba ma całą serie... SUPER!!!(genialny też prezent dla innych ...Ania dostała lody + Torcik ...większość elementów ma małe rzepy i mozna je dowolnie łączyć modyfikować ![]() W weekendy to on rano serwuje nam śniadania ![]() Tylko tatuś zawsze sie obłowi i ma BURGERA A mamusia kromkę z sałatą jak robie smutną minkę to jeszcze kiwi mi da na deserek ![]() Pola za dodatek ![]() Patka SZOK Z tą BATERIĄ ![]() Jejku jak to trzea uważać ...mój mąż jak był mały połknął czopek to jest akurat śmieszne.... Ale wasza historia mogła być tragiczna w skutkach dobrze że dostrzegłaś i szybko zareagowaliści i jest po wszystkim ![]() KArola za bilans ... ![]() ![]() Co do LISTY: Co do usuniecia jestem za tym tak jak Zebra/Blonie pisała, zeby usunac te mamusie, które w ogóle nic nie piszapo co ma byc jakas długa listazawsze mozna dopisac...podtrzymuje swoje stanowisko które było identyczne w poprzedniej części wątku ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-11-03 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Patinka dlatego ma być pod listą. Zresztą Piotrek też nie jest ze stycznia ani z lutego
![]() Karola fajnie, że wszystko ok na bilansiku ![]() Ale się urobiłam:P poprasowałam, pomyłam podłogi i już przed 21. Pije sobie malibu z mleczkiem i czekam na tap madl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do pediatry ale ma dziś akurat dzień wolny więc jutro TŻ z małym pojedzie
![]() a co do Bydgosi to przepraszam ale będę miała podobne zdanie do Patinki.. Bydgosię bardzo lubię i chcę żeby się z nami czuła dobrze i pisała ale to jest lista mamus stycz-lutowych i chyba tylko takie powinny być na liście (+ te z terminami na styczeń a rozpakowane wcześniej ![]()
#82 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj z pralką lipa ...
My mamy teraz nową ...tamta była z nami 8 lat ...ale coś czuje że ta wybuchnie wcześniej przez te moje 2 pranie dziennie ![]() A z kaską na swięta ![]() Przyda siena święta jak znalazł ![]() youyou...zdrowiejcie ![]() U mnie Julka też miała szkliste oczka i temp. dałam jej Ibufen an noc :/ Zebcia przypomniałaś mi o jak to mówi programie na miarę naszych czasów...jak to mówi Kancia Tap modl by Dzoana Krupa Idę do wanny i na program... my zawsze nagrywamy więc i tak oglądam z przesunięciem ![]() Za to przewijam te durne reklamy ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-11-03 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Patinka i You
![]() co do bania się to Tomek niczego się nie boi ![]() ![]() karola ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie u nas też szkliste oczka i cały dzień tylko by się tulił do mnie, aż chustę z szafy wyjęłam i się tak nosiliśmy. Wieczorem normalnie na rękach się kładł więc bez kąpania poszedł spać, i Nurofen mu dałam. mam tylko nadzieje ze się nie pogorszy. zdrówka dla Juleczki ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-11-03 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
chyba wypije drugiego drineczka
![]() Mam nadzieje, że w tej części uda nam się już nie sprzeczać i nie obrażać w końcu mamy być wobec siebie szczere i kulturalne chyba, że jest po 22:F |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Pysia bardzo lipa z pralka
![]() W grudniu bedzie Barborka wiec znajaz zycie to zamiast odkladac to kupimy nowa pralke ![]() ![]() YouYou duzo zdrowka |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zebcia to pyskówki urządzajmy w Klubie żeby chociaż tu wyglądało że jesteśmy takie miłe i kulturalne ![]()
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc najpierw w śmiechu mówimy, że chyba jej nie połknęła a Natalka siedzi i się zaciesza a do tego mlaska ![]() No to zbieramy się do szpitala bo lepiej sprawdzić. Na miejscu zrobili rtg i bateria pięknie leży sobie w brzuszku. Dobrze, że jadła 3 godziny wcześniej to od razu mogli zrobić zabieg. W znieczuleniu ogólnym przez gardło wsadzali rurkę z jakimś koszyczkiem i tak wyciągneli. Ale zanim doszło do zabiegu to ile razy próbowali jej się wkłuć... Masakra... W końcu wkłuli jej się w szyjkę... Ja przy tym byłam bo mogłam wejść z nia na zabieg, ale jak przysypiała to już musiałam wyjść... Wyszłam cała zapłakana... Masakra... Straszny widok jak kilka osób trzyma dziecko aby się nie wyrywało, dziecko płacze, wrzeszczy a oni próbują się wkłuć... Po zabiegu wyszli i powiedzieli, że jest wszystko ok i że Natalka idzie teraz na blok pooperacyjny a my mamy przyjsć za ok 2 godzinki. Więc my szybko do domu po rzeczy dla Natalki i dla mnie bo ja mogłam spać z nią na sali. Jak wróciliśmy to chwilę wczesniej Natalkę przywieźli... Już się rozbudzała i w ogóle nikt się nie interesował... Natalka podniosła się taka zamajaczona jak wyrżnęła w metalowy pręt łóżka tak od razu fiknęła na plecy a pielęgniarki nic... Normalnie sobie wyszły... To mi powiedziała babka z sali obok... Te pielęgniarki to w ogóle jakby za karę tam były... Nie rozumiem, jak można wybudzające się dziecko z narkozy zostawić same sobie... Przecież ono nie rozumie że ma leżeć... W każdym bądź razie od tego ma siniaka na policzku. Do wieczora dochodziła do siebie. Wieczorem już sie chichrała i wszystko było ok. Bałam się o nockę, bo to w szpitalu, ale spała ze mną w łóżku i było ok. Następnego dnia rano też już czuła się doskonale. Śmiała się, rozrabiała i w ogóle było ok. Mieliśmy niby zostać do dnia następnego, ale wkurzali nas bo każdy mówił co innego. Rano na obchodzi lekarz powiedział, że wieczorem Natalka dostanie jeszcze kroplówkę. Wieczorem czekamy - kroplówki jak nie ma tak nie ma. A chcieliśmy po kroplówce wyjść na własne żądanie. Idę do pielęgniarek a one mówią, że ta kroplówka to tylko raz dziennie... A słyszałam to i ja i mój mąż... Czekamy na lekarza, i mówimy jak to jest, bo chcemy wyjść do domu. na co lekarz, że lepiej nie - wiecie, różne gadki, a ogólnie za każdym razem mówili, że super, że żołądek nie ma żadnych obrażeń bo szybko przyjechaliśmy. No to jak super to po co mamy siedzieć? A więc następnego dnia jeszcze lek. No to się pytamy, czy możemy na noc jechać do domu a jutro przyjedziemy na badanie, podanie lekarstwa i po wypis. No ok, lekarz się zgadza ![]() ogólnie co tam się działo na oddziale to już nawet nie chce mi się opisywać... W skrócie: trafiliśmy na sale w której leżało dziecko, które miało iść do adopcji... Więcej ja i mój mąż zajmowaliśmy sie tym dzieckiem niż pielęgniarki... No i w ogóle... W większości zachowywały się jak święte krowy... Do tego nie patrząc, że dzieci śpią wchodzą do pokoju, trzaskają drzwiami, głośno gadaja... A potem jakgdyby nigdy nic wychodzą i mają Cię gdzieś. Podsumowując. Miałyśmy szczęście, że pojechaliśmy do szpitala. Połknięta bateria to jest najgorsza rzecz co dziecko może połknąć... Bo jak się wyleje ten kwas z baterii, to może przeżreć ściankę żołądka a potem to już niestety po dziecku... Także szczęście w nieszczęściu, że zjadła tą baterię przy nas.
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Patka współczuje przeżyć! Od razu mi się Prokocim przypomniał i zakładanie wenflona myślałam, że umre tak długo go dźgały...
Ale w porównaniu z tym co opisujesz opieka w Prokocimiu- bajka. Byłam tmam tydzień noc w noc i widziałam jak się zajmują dziećmi wszytskimi, a jak wychodziłam do wc a mały się obudził zawsze go brały i nosiły, zabawiały. |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
o kurcze Patka ale przejścia
![]() ![]() Nie wyobrażam sobie że on mógłby sobie sam radośnie hasać po pokoju a ja bym się gdzieś obok krzątała.. ja łażę za nim krok w krok...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.