![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
na stronie http://www.pantene.pl/aqua_light.php...antene_feather
można zamówić darmową próbkę szamponu
#62 |
BAN stały
|
dziewczyny a bedziecie stosowac zasade: jedz za dwoch?
ja ostatnio stosowalam no i co? upaslam sie, teraz bede sie po prostu bardzo zdrowo odzywiac - nie bede opychac sie słodkościami chocby nie wiem co, a za to bede jesc duzo warzyw, no i musze zabezpieczyc sie w jakies witaminy. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
ja muszę się bardzo pilnować
już nie chcę i nie mogę przytyć po raz drugi 30 kg to nie na moje nerwy hehe wiem, że to bedzie trudne, ale chcę przytyć max 12 kg
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
wiem, wiem, ale tyle ile ode mnie zależy muszę zrobić
pewnie znowu dopadnie mnie cukrzyca ciążowa ciekawe jak szyjka tym razem da sobie radę z utrzymaniem bobaska
#66 |
Wtajemniczenie
|
oho no to widzę ze już miałaś przeboje ciążowe
![]() w którym tyg urodzilas? |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
w 36 tc
#68 |
Rozeznanie
|
hej
![]() dziewczyny mam pytanie. Właśnie zrobiłam test - dwie kreski ![]() Ostatnia miesiączka 06.10.2010, cykle 31 dniowe. Wszystko byłóby super gdyby nie - i tutaj proszę o obiektywne opinie, zwłaszcza mamy, które już w ciąży były. To moja pierwsza domniemana ciąża ![]() A więc w poniedziałek czeka mnie 5 dniowy wyjazd służbowy zagranicę, jeśli chodzi o sam dojazd to jest to ok 10 h jazdy samochodem w jedną stronę, potem pobyt (spotkania biznesowe, wizytacje zakładów - dosyć drastycznych, ale nie chcę uszczegóławiać). I teraz mam dylemat, ale chcę podejść zdroworozsądkowo i jeszcze nie obwieszczać całemu światu, że test wyszedł pozytywny - zwlaszcza w pracy ![]() Moje obawy: - na wyjeździe dopadną mnie ciążowe dolegliwości i będzie po mnie - na wyjeździe zacznie się coś złego dziać, i nie będę mogła skonsultować tego z lekarzem. Test zrobiłam dziś więc do lekarza przed wyjazdem nie pójdę. kalkulator pokazał, że to 5 tydzień ciąży, trochę dużo mi się wydaje ja narazie czuję jedynie lekkie bóle podbrzusza Chciałabym mimo wszystko pojechać i utrzymać mój stan w tajemnicy. Odmowa wyjazdu zadziała na moją niekorzyść. Z drugiej strony rochę podczytywałam forum Mama z klasą i - wiem, że scenariusze od momentu wykonania testu mogą być rózne. Wolałabym zdroworozsądkowo - pojechać, przetrwać ten wyjazd i wrócić - w końcu to dopiero początek. Nie chcę od razu trząść się nad sobą. Do lekarza poszłabympo powrocie 16.11.2010 czy to nie za późno? Czytałam tutaj o zbyt wczesnych wizytach gdzie lekarz formalnie nie stwredzał ciąży bo za wczesna i dziewczynom tylko stresu to przysporzyło. Więc tu by chyba się dobrze złożyło. Nie wiem też co zrobić, jeśli dostanę jakiegoś plamienia, czy będąc zagranicą będę mogła przeczekać je do poworotu do kraju ![]() Z jednej strony mam obawy co do mojego stanu tam, z drugiej, równie dobrze mogłabym nie obić testu i jeszcze przez tydzien nie miesc swiadomosci tej ciąży i poprostu przeżyć ten tydzien normalnie. Proszę o głos zdrowego rozsądku. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
marmutita każda ciąża jest inna i ciężko przewidzieć czy taki wyjazd nie zaszkodzi
ja w pierwszej ciąży około 8.t.c. byłam na 3 dniowej wycieczce z Zawoi co prawda byłam po wizycie u lekarza, ale on wtedy powiedział, że to bardzo wczesna ciąża i nic nie widać nie miałam żadnych witamin przepisanych, nie dostałam skierowania na badania kompletnie nic, czyli tak jakbym u lekarza nie była (swoją drogą po wizycie u tego gina byłam rozczarowana, następnym razem poszłam do innego) droga autokarem trwała jakieś 3-4 h więc jednak mniej, do tego pluskałam się w źródłach termalnych choć niby nie powinno się brać ciepłych kąpieli i co? nic kompletnie mi nie było wtedy już mialam nudności, które trochę psuły samopoczucie, ale na szczęście tylko rano a 16.11 to raczej nie za późno na wizytę, sama planuję iść po 15.11 żeby już na usg serduszko było widać, bo wcześniej póki serduszka nie widać to lekarz i tak nie potwierdzi ciąży sama musisz podjąć decyzję ciężko raczej jednoznacznie powiedzieć żebyś nie jechała jak ciąża jest zdrowa to nie tak łatwo zrobić sobie krzywdę tyle kobiet nie wiedząc że jest w ciąży imprezuje, jeździ po świecie i nic się nie dzieje
#70 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję Wam serdecznie II, sama chciałam do Was dołączyć lecz jednak test pokazał inaczej ...... może w następnym cyklu się uda.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() trudno po jednym teście ciążowym nagle wywracać świat do góry nogami, bo jeszcze (odpukać) wiele może się wydarzyć. Chcę ukryć ten fakt narazie w pracy, a że to jest wyjazd służbowy to nie mam jak się wykręcić, zresztą wiem że sprawiłabym tym samym problem mojej delegacji, a tego nie chcę. Jazda 10 h ale naturalnie z przystankami na posiłki i potrzeby fizlologiczne, więc to nie jest dramat, mam tylko nadzieję że nie dopadnie mnie choroba lokomocyjna ![]() Czy moja ciąża jest/będzie zdrowa tego nie wie nikt, i tu ciężko wyrokować, ale nie chce przesadnie traktować się jak jajko, bo tak jak powiedziałaś - wiele dziewczyn nieświadomie baluje imprezuje i jak ciąża ma się utrzymać i być zdrowa, to taka będzie. Ja oczywiście balowanie odstawiam i wolałabym być teraz na miejscu ale muszę jechać i stąd obawy. Narazie trzymam mój stan w tajemnicy. Pojadę-chyba że w niedziele dopadnie mnie jakieś mega złe samopoczucie. Bardzo boję się mdłości, ale czy się pojawią - zobaczymy. Narazie biorę tylko kwas foliowy i mam nadzieję, że w przeciągu najbliższego wyjazdu to wystarczy. Chciałabym wrócić z podróży i dołączyć do Was na dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Marmutita jak pracowałam do 22 tc fizycznie, caly czas na stojąco i nic sie nie wydarzyło. Przedewszystkim CIĄŻA TO NIE CHOROBA!!! nie bedziesz robila tam nie wiadomio czego i nic nie powinno sie stać. A dolegliwości ciążowe, jesli jestes ogólnie zdrowa to początkowe dolegliwości nie bedą nie wiadomo jakie i nie pojawia sie od razu!! Także bądź dobrej myśli kobitko!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Test robiłam dziś, i dlatego jeszcze nie mogę złapać dystansu do tego wszystkiego, ale staram się myśleć "na chłodno". Nie wiem czy jestem zdrowa czy nie i co z tego będzie, ale postaram się być dobrej myśli ![]() Poczytałam trochę to forum i czasem mam wątpliwości, bo lekarze często na wszelki wypadek od razu przepisują już jakieś leki, luteinę, aby zabezpieczyć ciążę, a ja nic przynajmniej przez tydzień. No, ale nie mogę dać się zwariować ![]() Nie chce mi się jak diabli jechać, ale przynajmniej potrzymam jeszcze swoją tajemnicę przez tydzień hihihi - na odległość będzie mi łatwiej ![]() Dzięki raz jeszcze Dziewczyny za pozytywne odpowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Lilka, Zmalowana mam to samo. Każda wizyta w toalecie to stres. Oby do 18 do usg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Zanka fajny miesiac ci sie trafil
![]() ![]() I powodzenia w tych "cudownych" miesiacach hehe, ty zaczynasz a ja koncze, co za ulga ![]() ![]() No i trzymam ![]() ![]() Jastinada ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-11-06 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
ja tez narazie pracuje fizycznie, pierwszy trymestr raczej przepracuje. nie mam ciezkiej pracy ale musze caly czas stac. moj organizm jest do tego przyzwyczajony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
mnie tez bolal jak mialam miec okres, zapewne fasolka zagniezdza sie, mozesz nawet miec minimalne krwawienie ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- zalozyłam wątek na zamowieniowym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=480385 cos dla nas ![]() nie chcialybyscie cos sobie kupic? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak dochodzi do poronienia to kobieta jest w stanie to zauważyć ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Ja poroniłam 2 razy, w 6tc i wierz mi nie dało się nie zauważyć, pierwszy raz bolał mnie bardzo brzuch i nagle ze mnie chlusnęło krwią, nie lekko tylko jak z kranu, 2 raz czułam jakbym miała dostać @ i zaczęło się od lekkiego plamienia, następnego dnia już jakbym miała @, szpital , ciąża obumarła, i łyżeczkowanie, koszmar. Jeżeli poronienie samoistne następuje do dnia spodziewanej @ lub kilka dni po to można tego nie zauważyć, pomylić z okresem.
#83 |
Zakorzenienie
|
Wystraszyłam się bo..wczoraj trochę 'psociliśmy' z TŻtem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Więcej nic się nie dzieje. Ale to pierwsza ciąża dlatego o wszystko się tak martwię i przejmuje
![]() ![]() Mnie brzucho też bolał tak ja na @ i dalej pobolewa, ale dzwoniłam do lekarza i mówi, że to zupełnie normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2010-11-07 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Trzeba myśleć pozytywnie Kochana. To tyczy się zarówno Ciebie jak i mnie i innych martwiących się mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Bliźniaki o kurcze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Nie mamy wyjścia
![]() ![]() Ja jutro jeszcze do lab idę na betę, może trochę mnie to uspokoi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.