![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o solarium!!
Cytat:
KaMyR09 użyj wyszukiwarki, odpowiedzi na wizażu jest pełno. Ten temat jest chyba najczęsciej wałkowanym zagadnieniem na wizażu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po solarium one ci nie znikna. Mam kolege ktory tak zalatwia/l sprawe, opalony, pare dni mija skora wraca jest jeszcze gorzej i tak w kolko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o solarium/opalanie na słońcu, to są osoby, którym to nie szkodzi i nie mają potem większego wysypu. To jest sprawa bardzo indywidualna. Jeżeli chciałabyś spróbować, to musisz wziąć pod uwagę, że jest ryzyko, że nie dość, że nie pomoże to zaszkodzi. Z czystym sumieniem mogę też powiedzieć, że na wągry nie pomoże tak czy siak. Widziałam całą masę tanorektyczek z wągrami prawie od ucha do ucha
![]() Jeśli jednak byś się zdecydowała to pamiętaj o jakiejś dobrej masce nawilżającej przed opalaniem i po opalaniu. Krem na noc nawilżający też nie zaszkodzi. I raczej lepszy efekt da kilka krótkich 4-5minutowych wizyt na jakiś słabszych łóżkach niż 2 masakryczne wypady na 10 minut. No i myślę, że nie częściej niż raz/dwa razy w tygodniu. Na przebarwienia i wągry możesz też sobie zakupić acnederm w aptece, przy czym nie wiem czy przy nim w ogóle można się opalać. Poza tym, jak nie będziesz wyciskać, to nie będziesz mieć nowych przebarwień a jak tych starych jest niewiele to w końcu same zejdą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja korzystam sporadycznie z solarium i nie piszcie że zaraz zmarszczek dostanę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: cera trądzikowa a solarium-prosze o pomoc
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz się zając bliznami i przebarwieniami - poczytaj wątek - BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi- ZBIORCZY http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165634 Czym wyleczyć zaskórniki? http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48400 przebarwienia - wątek zbiorczy http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=przebarwienia nowicjuszom polecam najpierw lekturę wątków - najpierw czytamy..a potem ewentualnie pytamy - żeby nie robić bałaganu ![]() ![]() Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2008-11-25 o 03:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
nie rób tego!!!!!!!! Każdy dermatolog Ci powie, że solarium nie działa na to dobrze i nie dlatego, że ma premie od mówienia tego, ale bo to prawda! jeszcze bardziej będzie widać plamki. wysuszysz, przesuszysz na chwile, a potem będzie nawrót, bo skóra sama zacznie się natłuszczać. Na przebarwienia najlepszy ACEPAN! stosowac regularnie i zgodnie z wskazówkami z ulotki! na wągry i pryszcze najlepszy krem ALEKSANDRA z krzemem albo z siarką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak możesz powiedzieć :na przebarwienia jest najlepsze to ; na wągry jest najlepsze to.." Yyy..Możesz ewentualnie powiedzieć co Tobie poskutkowało, albo co Twoim zdaniem jest najlepsze na dane dolegliwości. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Radze Ci zadbac o skore a nie przypalac ja na solarium tylko po to, zeby nie bylo widac. Solarium niszczy skore bardziej niz slonce, przyjrzyj sie kobietom ktore sie tam smaza, maja "stara" skore, sztucznie przepalona, sucha. Raz na miesiac mozna zajrzec ale nie czesciej. Teraz sa bardzo dobre preparaty na pryszcze i napewno znajdziesz cos dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Solarium nie wyrówna kolorytu skóry, a plamki - zamiast się "opalic", zrobią się ciemniejsze i nabawisz się przebarwien pigmentacyjnuych, które baaaardzo ciężko usunac. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
ja chodze na solarium i moja cera poprawila sie, a tez jakiegoś znacznego wysypu po tym tez nie zauważylam. wiec same plusy jak dla mnie.
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
a jakie miałas problemy z cerą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
dr n. med.
|
Dot.: Trądzik a solarium
Solarium nie pomaga w tradziku, wręcz przeciwnie... Nasila łojotok, powoduje powstanie przebarwień po zapalnych. Chwilowa "poprawa" po korzystaniu z solarium czy słońca polaga jedynie na czasowym wysuszeniu powierzchni skóry. Nie polecem.
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Prosze bardzo - odpowiedź Pani doktor:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ojj to jesteś w błędzie bo solarium powoduje chwilowe wysuszenie i zniknięcie pryszczy...a potem skóra się broni i produkuje większa ilość łoju i wysyp pryszczy dlatego odradzam !
![]()
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Solarium
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Dot.: Solarium
Jest tu ktos?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze - na forum jest już identyczny wątek - po co czakłądac kolejny? Nic nie usprawiedliwia lenistwa i nie korzystania z wyszukiwarki. Po drugie - skoro wszedzie tak pisze, to własnie tak jest. SOlarium poczatkowo poprawia stan cer, wysuszając ją lekko, a potem wszytsko wraca ze zdwojoną siłą. Po trzecie - solarium jest silniejsze od słońca Po czwarte - łączę twój watek z już istniejącym. Znajdziesz tu też opinię lek.derm. Po piate - dostajesz ode mnei ostrzeżenie za spamowanie forum - już założyłes jeden watek na ten sam temat i dostałeś odpowiedzi na swoje pytania. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-12-02 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.