Trądzik a solarium - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-23, 16:22   #61
Evka
Wtajemniczenie

Dot.: Pytanie o solarium!!

Cytat:
Napisane przez Bdebdusia Pokaż wiadomość
Na wągry robię peeling, twarz oczyszcza się niemal natychmiastowo. Na te przebarwienia które masz też powinien pomóc.
Na przebarwienia pomoc może jedynie peeling chemiczny a nie zwykly. Żadne przebarwienia od tego nie znikną bo peeling działa tylko powierzchniowo. Nie wprowadzaj koleżanki w błąd.

KaMyR09 użyj wyszukiwarki, odpowiedzi na wizażu jest pełno. Ten temat jest chyba najczęsciej wałkowanym zagadnieniem na wizażu...
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 19:12   #62
Nierozumiany15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMyR09 Pokaż wiadomość
Bdebusia ile razy musialbym isc na solarium zeby mnie opalilo i ine bylo widac tych czerwonych plamek?

Po solarium one ci nie znikna. Mam kolege ktory tak zalatwia/l sprawe, opalony, pare dni mija skora wraca jest jeszcze gorzej i tak w kolko Jesli chce ci sie tak chodzic co pare dni i niszczyc skore to mozesz isc - twoj wybor ;]
Nierozumiany15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 19:45   #63
Dronf
Rozeznanie

Jeśli chodzi o solarium/opalanie na słońcu, to są osoby, którym to nie szkodzi i nie mają potem większego wysypu. To jest sprawa bardzo indywidualna. Jeżeli chciałabyś spróbować, to musisz wziąć pod uwagę, że jest ryzyko, że nie dość, że nie pomoże to zaszkodzi. Z czystym sumieniem mogę też powiedzieć, że na wągry nie pomoże tak czy siak. Widziałam całą masę tanorektyczek z wągrami prawie od ucha do ucha
Jeśli jednak byś się zdecydowała to pamiętaj o jakiejś dobrej masce nawilżającej przed opalaniem i po opalaniu. Krem na noc nawilżający też nie zaszkodzi. I raczej lepszy efekt da kilka krótkich 4-5minutowych wizyt na jakiś słabszych łóżkach niż 2 masakryczne wypady na 10 minut. No i myślę, że nie częściej niż raz/dwa razy w tygodniu.

Na przebarwienia i wągry możesz też sobie zakupić acnederm w aptece, przy czym nie wiem czy przy nim w ogóle można się opalać.
Poza tym, jak nie będziesz wyciskać, to nie będziesz mieć nowych przebarwień a jak tych starych jest niewiele to w końcu same zejdą.
Dronf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 23:49   #64
Bdebdusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Evka Pokaż wiadomość
Na przebarwienia pomoc może jedynie peeling chemiczny a nie zwykly. Żadne przebarwienia od tego nie znikną bo peeling działa tylko powierzchniowo. Nie wprowadzaj koleżanki w błąd.
Evka ja nie wprowadzam w błąd Napisałam, że na wągry dobrze pomaga peeling, a na te przebarwienia powinien pomóc. Nie piszę, że na 100% pomoże, bo tego nie wiem. Skoro KaMyR09 pisze, że ich prawie nie widać to może (nie na pewno) jej pomóc albo choć rozjaśnić. Dobry peeling nie podrażniając skóry ściera martwy naskórek dosyć głęboko.Ale to zależy od tego jak długo są już te przebarwienia, czy nie są to blizny itp. Nie gwarantuję oczywiście, że po tym zabiegu od razu twarz będzie bez skazy, czy "jak pupcia niemowlaczka" KaMyR09 ja robię peeling co tydzień, zero wągrów

Ja korzystam sporadycznie z solarium i nie piszcie że zaraz zmarszczek dostanę Rozumiem jak ktoś spędza tam dużo czasu. Ale ja po lecie jeszcze nie byłam i właśnie się wybieram. Potem pewnie gdzieś w lutym pójdę na trochę i w kwietniu. Naprawdę mi solarium pomaga, tak raz na jakiś czas. Nie mam problemów z cerą, jakieś pryszcze czasami. A po kilku wizytach wszystko znika

Jak jest Ci źle, to pomyśl że kiedyś byłaś najszybszym plemnikiem

Bdebdusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 16:41   #65
Bathory
Raczkowanie

Cytat:
i nie piszcie ze to zaszkodzi bo widzial ktos kogos kto chodzi na solarium i ma pryszcze? bo ja nie z gory dzieki
ja nie widziałam bo nikt kto ma trądzik i jest mądry nie chodzi na solarium
Bathory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 18:42   #66
jp91
Wtajemniczenie

Dot.: Re: cera trądzikowa a solarium-prosze o pomoc

Cytat:
Napisane przez limonka_89 Pokaż wiadomość
ja też mam 16 wiosenek, i nieco problemów na twarzy i chciałabym sie wybrać na solarke
ehh bo przez tą zime to wybladłam, musze kolorku nabrać
a słyszałam że to korzystnie wpływa na trądzik, wysusza, jednak po zaprzestaniu chodzenia na solarium stan cery sie pogarsza i następuje tzw. wysyp...
a ile w tym prawdy to nie wiem...
Nie radzę. Jesli masz przebarwienia to beda ciemniejsze i bardziej widoczne. Tłuste partie twarzy moga sie podsuszyć - niby fajnie, ale potem to odbije sie na Twojej cerze ze zdwojoną siłą. Nie polecam, może samoopalacz?
jp91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 03:15   #67
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
witam.. wiec tak mam na policzkach i na nosie troche wagrow raz na jakis czas wyskoczy mi jakis przyszcz.. ale na policzkach mam rowniez takie czerwone plamki pozostale po wycisnietych pryszczach.. mam pytanie czy jezeli zaczne chodzic na solarium to bede mial ladna twarz i plamek nie bedzie widac? i nie piszcie ze to zaszkodzi bo widzial ktos kogos kto chodzi na solarium i ma pryszcze? bo ja nie z gory dzieki
solarium nie pomoże ani na pryszcze, wągry, ani na blizny - a wręcz przeciwnie - szkoda wałkować temat - musisz przyjąć to do wiadomości i już.

Jeśli chcesz się zając bliznami i przebarwieniami - poczytaj wątek -
BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi- ZBIORCZY
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=165634

Czym wyleczyć zaskórniki?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48400

przebarwienia - wątek zbiorczy

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=przebarwienia

nowicjuszom polecam najpierw lekturę wątków - najpierw czytamy..a potem ewentualnie pytamy - żeby nie robić bałaganu zapewniam, że w tych wątkach są odpowiedzi na 99% pytań związanych z ich tematem oczywiście.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2008-11-25 o 03:18
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 08:52   #68
lookbook
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Pytanie o solarium!!

Cytat:
witam.. wiec tak mam na policzkach i na nosie troche wagrow raz na jakis czas wyskoczy mi jakis przyszcz.. ale na policzkach mam rowniez takie czerwone plamki pozostale po wycisnietych pryszczach.. mam pytanie czy jezeli zaczne chodzic na solarium to bede mial ladna twarz i plamek nie bedzie widac? i nie piszcie ze to zaszkodzi bo widzial ktos kogos kto chodzi na solarium i ma pryszcze? bo ja nie z gory dzieki

nie rób tego!!!!!!!! Każdy dermatolog Ci powie, że solarium nie działa na to dobrze i nie dlatego, że ma premie od mówienia tego, ale bo to prawda! jeszcze bardziej będzie widać plamki.

wysuszysz, przesuszysz na chwile, a potem będzie nawrót, bo skóra sama zacznie się natłuszczać.

Na przebarwienia najlepszy ACEPAN! stosowac regularnie i zgodnie z wskazówkami z ulotki!

na wągry i pryszcze najlepszy krem ALEKSANDRA z krzemem albo z siarką.
lookbook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 12:24   #69
Nierozumiany15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lookbook Pokaż wiadomość
nie rób tego!!!!!!!! Każdy dermatolog Ci powie, że solarium nie działa na to dobrze i nie dlatego, że ma premie od mówienia tego, ale bo to prawda! jeszcze bardziej będzie widać plamki.

wysuszysz, przesuszysz na chwile, a potem będzie nawrót, bo skóra sama zacznie się natłuszczać.

Na przebarwienia najlepszy ACEPAN! stosowac regularnie i zgodnie z wskazówkami z ulotki!

na wągry i pryszcze najlepszy krem ALEKSANDRA z krzemem albo z siarką.

Nie rozumiem jak możesz powiedzieć :na przebarwienia jest najlepsze to ; na wągry jest najlepsze to.." Yyy..Możesz ewentualnie powiedzieć co Tobie poskutkowało, albo co Twoim zdaniem jest najlepsze na dane dolegliwości.

Pozdrawiam.
Stary 2008-11-25, 12:54   #70
LouLou25
Zakorzenienie

Radze Ci zadbac o skore a nie przypalac ja na solarium tylko po to, zeby nie bylo widac. Solarium niszczy skore bardziej niz slonce, przyjrzyj sie kobietom ktore sie tam smaza, maja "stara" skore, sztucznie przepalona, sucha. Raz na miesiac mozna zajrzec ale nie czesciej. Teraz sa bardzo dobre preparaty na pryszcze i napewno znajdziesz cos dla siebie.
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 13:52   #71
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo osob mowi ze pogarsza jezeli ma tradzik a ja mam pojedyncze pryszcze a w tej chwili nie mam zadnego wiec nie widze zastrzezen
Sjkoro już sam wybrałes, to po co ten watek?

Cytat:
Bdebusia ile razy musialbym isc na solarium zeby mnie opalilo i ine bylo widac tych czerwonych plamek?

Solarium nie wyrówna kolorytu skóry, a plamki - zamiast się "opalic", zrobią się ciemniejsze i nabawisz się przebarwien pigmentacyjnuych, które baaaardzo ciężko usunac.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 20:29   #72
agnieszka k
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to agnieszka k

ja chodze na solarium i moja cera poprawila sie, a tez jakiegoś znacznego wysypu po tym tez nie zauważylam. wiec same plusy jak dla mnie.

Essence mania trwa

agnieszka k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 21:46   #73
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka k Pokaż wiadomość
ja chodze na solarium i moja cera poprawila sie, a tez jakiegoś znacznego wysypu po tym tez nie zauważylam. wiec same plusy jak dla mnie.
a jakie miałas problemy z cerą?

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 08:45   #74
Danuta Nowicka
dr n. med.

Dot.: Trądzik a solarium

Solarium nie pomaga w tradziku, wręcz przeciwnie... Nasila łojotok, powoduje powstanie przebarwień po zapalnych. Chwilowa "poprawa" po korzystaniu z solarium czy słońca polaga jedynie na czasowym wysuszeniu powierzchni skóry. Nie polecem.
Stary 2008-11-26, 09:29   #75
L_V
Zakorzenienie

Prosze bardzo - odpowiedź Pani doktor:

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=52
Stary 2008-11-26, 11:57   #76
lookbook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nierozumiany15 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak możesz powiedzieć :na przebarwienia jest najlepsze to ; na wągry jest najlepsze to.." Yyy..Możesz ewentualnie powiedzieć co Tobie poskutkowało, albo co Twoim zdaniem jest najlepsze na dane dolegliwości.

Pozdrawiam.
Zastosowałam skrót myślowy.
lookbook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 19:06   #77
oooAsiaooo
Raczkowanie

Ojj to jesteś w błędzie bo solarium powoduje chwilowe wysuszenie i zniknięcie pryszczy...a potem skóra się broni i produkuje większa ilość łoju i wysyp pryszczy dlatego odradzam !
oooAsiaooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 18:43   #78
KaMyR09
Przyczajenie

Solarium

witam mam pytanko jezeli mam pare pryszczy na policzku i zaczerwienienia zostale po nich czy moge isc na solarium? wszedzie pisze ze to pogarsza sprawe przy tradziku,a ja go nie mam tylko pare pryszczy i niby ze jak sie przestanie chodzic to sie nasila a popatrzcie przeciez w lato slonce swieci i to jest mocniejeszcze niz solarium i jak jest zima to mnie jakos szczegolnie nie wysypuje co o tym myslicie?
KaMyR09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 20:28   #79
KaMyR09
Przyczajenie

Dot.: Solarium

Jest tu ktos?!
KaMyR09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 09:21   #80
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
witam mam pytanko jezeli mam pare pryszczy na policzku i zaczerwienienia zostale po nich czy moge isc na solarium? wszedzie pisze ze to pogarsza sprawe przy tradziku,a ja go nie mam tylko pare pryszczy i niby ze jak sie przestanie chodzic to sie nasila a popatrzcie przeciez w lato slonce swieci i to jest mocniejeszcze niz solarium i jak jest zima to mnie jakos szczegolnie nie wysypuje co o tym myslicie?

Po pierwsze - na forum jest już identyczny wątek - po co czakłądac kolejny? Nic nie usprawiedliwia lenistwa i nie korzystania z wyszukiwarki.

Po drugie - skoro wszedzie tak pisze, to własnie tak jest. SOlarium poczatkowo poprawia stan cer, wysuszając ją lekko, a potem wszytsko wraca ze zdwojoną siłą.

Po trzecie - solarium jest silniejsze od słońca

Po czwarte - łączę twój watek z już istniejącym. Znajdziesz tu też opinię lek.derm.

Po piate - dostajesz ode mnei ostrzeżenie za spamowanie forum - już założyłes jeden watek na ten sam temat i dostałeś odpowiedzi na swoje pytania.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-12-02 o 09:24
Stary 2008-12-02, 13:58   #81
Nierozumiany15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Po pierwsze - na forum jest już identyczny wątek - po co czakłądac kolejny? Nic nie usprawiedliwia lenistwa i nie korzystania z wyszukiwarki.

Po drugie - skoro wszedzie tak pisze, to własnie tak jest. SOlarium poczatkowo poprawia stan cer, wysuszając ją lekko, a potem wszytsko wraca ze zdwojoną siłą.

Po trzecie - solarium jest silniejsze od słońca

Po czwarte - łączę twój watek z już istniejącym. Znajdziesz tu też opinię lek.derm.

Po piate - dostajesz ode mnei ostrzeżenie za spamowanie forum - już założyłes jeden watek na ten sam temat i dostałeś odpowiedzi na swoje pytania.
W 100% popieram!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości