|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dlaczego tak chętnie chodzimy do wróżki?
A ja u wróżki byłam i wcale się tego nie wstydzę. Poszłam z ciekawości, bo koleżanki ją wcześniej odwiedziły. I było to bardzo ciekawe doświadczenie, bo kobieta powiedziała mi sporo interesujących rzeczy. Co nie znaczy, że w to wierzę, rzecz jasna.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy ma jakieś tam życie duchowe i myślę, że wysoce niestosownym jest obrażanie kogoś z powodu tego, że w coś wierzy.
Poza tym wiara właśnie na tym polega, że po prostu się w coś wierzy,przyjmuje istnienie czegoś.(czy to Boga, czy mocy magicznej, czy czegokolwiek innego) Nie trzeba tego dotknąć,obejrzeć, mieć dowodu na istnienie. Myślę, że to, iż ktoś odwiedza wróżkę, czy wierzy w Boga, nie czyni go z tego względu ciemniakiem i tumanem, który wszystko na tym opiera i wypina się na naukę.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Mnie jakoś trudno przekonać do takich spraw...
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiadając na pytanie tytułowe: nie mam zielonego pojęcia.
Szczególnie gdy miałam okazję obejrzeć pana Wróżbitę Macieja Chłopak tak niesamowicie manipuluje widzami, że to aż można by było doktorat na tym zrobić.
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wróżki czy tarocistki, astrolożki itp często są z wykształcenia psychologiami i często mówi się, że wróżka to dobry psycholog, że tak poprowadzi rozmowę, że sami powiemy jej co i jak a ona ładnie ubierze to w słowa. Oczywiście miłośnicy magii i wróżb będą zapewniać, że z kart można coś wyczytać, tak samo numerologia, że ma znaczenie w naszym życiu. Wiedza wróżki i kart nie rozwiąże zapewne za nas wszystkich kłopotów, a jedynie może wskazać nam drogę, którą możemy wybrać. Samego wyboru dokonuje jednak człowiek, a nie talia kart. A czy w to wszystko wierzyć czy nie wierzyć? Na to pytanie każdy z nas musi odpowiedzieć sobie sam. |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie bym przeczytała jakieś badania jeśli możesz podać jakieś źródło bo jak ja coś próbuje wyszukać to znajduje tylko publikacje z journal of parapsychology... To jest trochę śmieszne. To samo(pochylenie, pogrubiłam bo nie było widać) napisałam w 1 komentarzu w tym wątku. Tylko problem dla mnie jest w tym, że jak ktoś jest psychologiem to nie powinien się bawić we wróżkowanie tylko słuchać i radzić normalnie a nie pod przykrywką tajemniczego 3 oka. edit: No i banialuki? Proszę... nie chcę wysłuchiwać tego od kogoś kto myśli że psychologia poznawcza głęboko zajmuje się przewidywaniem przyszłości... i kartami do tarota O_O
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2010-11-19 o 22:21 Powód: nie wyświetlało się pochylenie |
|
|
|
|
|
#67 |
|
BAN stały
|
fakt, czy wierzymy czy nie to kwestia naszego światopoglądu... i nie powinniśmy oceniac innych.
A karty, numerologia czy cyfrologia pokazują nam jacy my sami jesteśmy, oraz co może a co nie musi się wcale zdarzyc. Od naszego nastawienia i podejścia wiele zależy. A karty pokazują jedną z możliwych opcji. Nie generalizowałabym, że wróżki są to przeważnie osoby po psychologii, ale faktem jest, że wróżka musi niejednokrotnie byc psychologiem.Ponieważ wszelakiego rodzaju odpowiedzi na nasze problemy są w nas, a za pomocą kart można te odpowiedzi wydobyc na zewnątrz. Edytowane przez trina711 Czas edycji: 2010-11-19 o 23:01 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny jestem studentką UMCS i muszę w ramach ćwiczeń przeprowadzić ankietę na temat chodzenia do wróżek. Jeżeli możecie poświęcić chwilkę na wypełnienie ankiety to byłabym wdzięczna. Oto ona: http://wrozki.freeiz.com/ z góry wszystkim dziękuję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Poza tym wiara właśnie na tym polega, że po prostu się w coś wierzy,przyjmuje istnienie czegoś.(czy to Boga, czy mocy magicznej, czy czegokolwiek innego) Nie trzeba tego dotknąć,obejrzeć, mieć dowodu na istnienie. Myślę, że to, iż ktoś odwiedza wróżkę, czy wierzy w Boga, nie czyni go z tego względu ciemniakiem i tumanem, który wszystko na tym opiera i wypina się na naukę.
Chłopak tak niesamowicie manipuluje widzami, że to aż można by było doktorat na tym zrobić.