![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Obrączki po latach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
My od września ubiegłego roku nosimy obrączki z apartu - jak w załączeniu. Na żywo są bardziej delikatne (ten pasek pośrodku nie jest czarny, to po prostu rowek).
Nadal mi sią bardzo podobają, ale: 1. mąż narzeka, że w obrączkę włazi mydło; 2. w aparcie zastrzegli, że zmiana rozmiaru z powodu diamentów może być niemożliwa / trudna, więc mam delikatnie luźniejszą obrączkę, co czasem mi przeszkadza, 3. białe złoto jest tu satynowe, dość miękkie, bo robią się na nim ryski; nie widać ich z normalnej perspektywy, ale z bliska czy pod światło tak. Nie wiem, czy tak jest we wszystkich obrączkach, ale mi się to nie podoba. Na pierśionku od kruka /też białe złoto/ tego nie ma. Za tę cenę (obecnie koło 4 tys.) chyba nie powinno być takich niedoskonałości (oprócz punktu nr. 1 ![]()
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Konkretnie i na temat ![]() Jest rowek i problem z wchodzącym mydłem. Są diamenciki i problem ze zmianą rozmiaru. A ryski będą się pojawiały niestety...nie ma rzeczy idealnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Dobra to ja coś dodam od siebie. Obrączki nosimy od lipca ubiegłego roku.
Są to obrączki niefirmowe. Jak widać żółte złoto a na nim pasek białego złota ze wzorkiem. Zewnętrznie obrączka jest wypukła. Oboje z mężem nosimy obrączki cały czas. Tz. on trochę krócej bo przeważnie po pracy zdejmuje. Ja swoją zdejmuję tylko do kąpieli i spania. Wszystkie prace domowe wykonuję w niej i jedynymi oznakami zużycia są delikatne ryski, które występują chyba na każdej używanej obrączce ![]() Mając obrączkę bez diamencików mogę ją bez problemu poszerzyć. Zresztą już raz poszerzałam bo po zrobieniu obrączki okazała się jakaś maława ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Notabene, bardzo ładne obrączki, pewnie wygodne, bo półokrągłe mniej się "czuje"na palcu (bynajmniej ja). Ja bym się jednak nie zdecydowała, gdyż bym się bała, że mi się znudzą i że w rowki będzie wchodził brud i mydło...No i podobno nie można zmieniać w takich rozmiaru...a tu Pani mogła zmienić ![]() Czekamy na więcej opinii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do naszych "rowków" mydło nie wchodzi, sa za płytkie. Byc moze kiedyś się zertą ale to nie problem odnowić wzorek. jak szliśmy do jubilera z zamiarem zakupu obrączek to miały byc proste, jednokolorowe, bez ozdób. A potem jak zobaczyliśmy te to obojku tak nam się spodobały że je wzięliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Nam w tym roku minie rok po slubie wraz z obrączkami na palcach.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do tych soczewkowanych to mi też powiedzieli, że później nie da się powiększyć lub pomniejszyć... to prawda?
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
A jak to jest z brylantem? Podobała mi sie obrączka z trzema brylantami i wzorkiem ale takiej napewno nie da zmniejszać i powiekszać, a co jeśli chciałabym tylko jeden brylancik bez wzorków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazwyczaj rozmiar lub dwa można zmienić, ale więcej to może być problem... Dlatego zawsze pytam już osoby po ślubie jak z obrączkami...A sieciówki są dla mnie mało profesjonalne...zawsze lepiej zapytać bezpośrednio u osoby, która wyroby wykonuje... Z resztą można zaryzykować i kupić łączone z wzorkami i kamyczkami...jeśli nie da się potem zmienić rozmiaru to zawsze można poprosić, żeby wykonali taki sam model, tyko już większy lub mniejszy...tylko, że już nie będzie to to samo ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Jak to moda się zmienia... Jeszcze jakiś czas temu tylko z jednego żółtego złota mozna było kupić obrączki, a teraz? Białe złoto z żółtym?Żółte z różowym, białe z różowym...wzorki...i te kamyczki... Szczerze, uważam, że jak już w obrączce są oczka to to już mi zakrawa na pierścionek... Mi się zawsze podobały zwykłe klasyczne...i nie powiem mierzyłam mnóstwo najrózniejszych...to te zwykłe były najlepsze... Co do wzorków i oczek to mam uraz po pierścionku którym ma jedną cyrkonię większą i po 6 po bokach w szynie z boku...teraz widzę, że taki model był bez sensu, gdyż zmieniłam rozmiar i niestety, ale te boczne cyrkonie mi powypadały...naruszona została konstrukcjai będą wypadać. Tym sposobem mam jedną dużą cyrkonię na środku i dziurki po bokach po tamtych co wypadły...ale nosze taki, bo co...trudno.nie wstawiam nowych bo mi szkoda pieniążków, a poza tym i tak wypadna i tak wypadną...więc zdecydowalismy z TŻ, że po ślubie schowamy do szkatułki lub przetopimy na kolczyki... A pierścionkek dostanę na którąś rocznicę, tylko tym razem przemyślę zakup... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
mój znajomy obrączke dwukolorową miał zmniejszaną o więcej niż dwa rozmiary i dało radę, więc mówie jak jest
![]() ![]() a co do wyglądu obrączek to już się kiedyś na ten temat wypowiadałam, ale moge powtórzyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niemniej dobrze, że teraz mamy taki wybór, rodzice i dziadkowie takiego nie mieli, nasze pokolenie może szaleć w tej materii i wybierać, ba nawet samemu projektować i zlecać wykonanie innym ![]() Kurde, a może mogłam wziąść dwukolorowe z wzorkiem... Anegdota od jubilera: Jak się nie może Pani zdecydować na te jedne jedyne, to proponuję zakupić dwa wzory: jeden na co dzień, drugi od święta... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i czekamy na dalsze opinie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
My wybraliśmy podobne do Susanny, tylko bez wzorku, brzegi z białego złota z paskiem różowego w środku i ja mam kamyczek.
Nastawialiśmy się na klasyczne tylko z białego złota, ale na żywo zmieniliśmy zdanie. Dwukolorowe wyglądają super.
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiliśmy obrączki a potem jak zaczęłam moją przymierzac raz jeszcze w domu to stwierdziłam że hmm moze byc problem jak mi paluchy spuchną. Niedługo po zakupie wróciliśmy do jubilera, który powiększyl moją dwukolorowa i ze wzorkiem obrączkę tak, ze nie widać "uszkodzeń" ani na wzorku ani na grawerze. Dobrze zrobiłam bo jednak wcześniejszy rozmiar był ciut za ciasny ale bałam się, ze obrączka będzie mi spadac z chudych paluchów. W dzień ślubu byl masakryczny upał wiec paluszki oczywiście spuchły a TŻ smiał się wypowiadając słowa przysięgi i wkładając obrączkę na palec - jakbym została przy starej to by jej nie włożył. Tak więc nie ma najmniejszego problemu ze zmianą rozmiaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uważam, że problemy mogą być i faktycznie byłam świadkiem ,że niestety są...Być może to wszystko zależy od konkretnego modelu... Znajomi mają obrączki biało żółte z poprzecznymi nacięciami i niestety...jubiler się nie podjął zmiany rozmiaru w damskiej ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Dobrze by było wrzucać zdjątka swoich obrączek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Madziares popatrz na wzorek z naszych obrączek... może jubiler jakiś wystraszony czy coś? Jak dla mnie to absurd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Notabene... bardzo ładne obrączki macie ![]() ![]() Zboczona jestem, mimo, że już mam to nadal oglądam inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy któraś z Was nosi obrączke matową? jakto z nimi jest?
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Mamy dokładnie takie:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1294141318 Nosimy oboje stale, od 5 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie mamy: Załącznik 4041879 Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-09-28 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Jeśli wybierze się klasyczny wzór to nawet po latach się nie znudzi a i łatwo zwęzić lub poszerzyć obrączkę. Na przykład http://www.wsliwinski.pl/kategorie/z...ption_id=2778# Z łączonymi (biało-żółtymi) może być problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.