|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
jeszcze w zimie
mam nadzieje że spadnie śniegu bo cały urok ślubu w zimie zniknie![]()
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-01-12 o 22:20 |
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Andzioreq;24334546]magapam gratuluje i życzę dużo szczęścia!! I mam do Ciebie prośbę! opisz coś więcej na temat GEMINIXU bo my mamy ich zarezerwowanych na sierpień i jestem bardzo ciekawa jak prowadzą całą imprezę?
Andzioreq o to samo pytałam magapam na priv
|
|
#64 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na szczęścieEwka 1368 np: po złapaniu welonu i krawatu przyszła pm siedziała na krześle a przyszły pm do niej na krzesełku musiał "przyjechać" ubrany w chełm i z zabawkowym mieczykiem w dłoni(śmiesznie to wyglądało).Piosenkę, akurat tango było tańczyło się zakładając wspólne duże kolorowe"majty"z wielkim sercem na tyłku.Potem było jeszcze wspólne śpiewanie sto lat przez gości i pan młody i pani młoda dyrygowali, kto głośniej zaśpiewał wygrywał i jeszcze przeciąganie liny i zabawa w cyrk.Dużo fajnych, rozweselających zabaw przy których każdy się świetnie bawił.Taka chęć rywalizacji obudziła nawet ponuraków ![]() Bombona Znalazłam cosik takiego, ale z usług nie korzystałam więc trudno mi powiedzięć http://www.studio-effet.pl/o-nas Cytat:
![]() Zdecydowanie po! |
|||
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wesele.tarnow.art.pl/
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za info w kwestii Zajazdu pod Dębem wprawdzie nie jawi się za ciekawie, ale chyba się zdecydujemy jak chcemy się hajtać w tym roku.
ufff ciężko to wszystko pozgrywać do kupy jak nie ma 1,5 roku czasu |
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za pomoc napewno przeglądne to co polecacie i mam nadzieje że na coś się szybko zdecyduję i to będzie trafny wybór.
A co do płacenia w lokalu to my mamy tak w umowie, że możemy całość przed weselem lub połowę przed a połowę po weselu. Ale z pewnością będziemy płacić po weselu drugą połowę to jednak zawsze jakaś alternatywa gdyby było coś nie tak ze strony lokalu(chociaż mam nadzieję że tak nie będzie) |
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
A co do płacenia w lokalu to my mamy tak w umowie, że możemy całość przed weselem lub połowę przed a połowę po weselu. Ale z pewnością będziemy płacić po weselu drugą połowę to jednak zawsze jakaś alternatywa gdyby było coś nie tak ze strony lokalu(chociaż mam nadzieję że tak nie będzie)[/QUOTE]
Zdecydowanie powinno tak być, że płaci się po, chociaż połowę, pod Dębem chyba chcą więcej przed, ale nie wiem dokładnie ile. Lokal chce się zabezpieczyć, ale dla nas żadnego zabezpieczenia już nie ma |
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
sukienka 1680( tańsza o 15%, bo do końca roku były promocje) a bolerko 200
nie lubię bolerek, ale moja sukienka nie ma żadnych ramiączek i dość mocno eksponuje iust, więc stwierdziłam, że coś zarzucę do kościoła takie delikatne muślinowe (sukienka też ma na sobie warstwę muślinu) niby nic a 2 stówy.. ale tak to jest, że podobno najwięcej salony zarabiają na dodatkach.. ale w sumie Hermago mogę polecić, panie były bardzo bardzo miłe, kupiłam w końcu sukienkę, którą zmierzyłam tam jako pierwszą W Miss Cherie były ładne sukienki, ale baardzo drogie.. praiwe identyczna jak moja kosztowała 2800..
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiecie czy są jeszcze jakieś promocje w salonach w Tarnowie?
Na co dzień mieszkam w Krakowie i nie mam za bardzo rozeznania a może warto by się przyjść po Tarnowie - podejrzewam, że będzie taniej niż w Kraku |
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
My płacimy 80 % przed a resztę po weselu.
Emir mi też wysyłają co chwilę o tych targach że są jeszcze wolne miejsca
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Ja znalazłam sobie sukienkę w Krakowie w salonie Karolina, z ciekawości zadzwoniłam do Tarnowa do Miss Cherie, bo wiedziałam że mają sukienki z tej samej kolekcji, okazało się że ta sama sukienka kosztuje tam 200zł mniej. Czyli w Krakowie 2650zł a w Tarnowie 2450zł. 200zł to może nie wielka różnica, ale podobno w Miss Cherie nie mają tanich sukienek. Może jakby w innym salonie poszukać to byłyby tańsze suknie? Gorzej jak już się jakaś spodoba, tak jak mi, i nie można jej nigdzie znaleźć tańszej ;/
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie oglądnąć płytę, żeby zobaczyć np. jak prowadzi wesele dany zespół ale nie sugeruj się za bardzo tym co usłyszysz bo nagranie to już nie to samo co na żywo. Na płycie dźwięk na pewno będzie gorszy i można się zniechęcić do zespołu[/QUOTE]
Na żywo słyszałam jakieś 2 ich piosenki na targach. Płytę na pewno chętnie bym obejrzała bo przy podpisywaniu umowy powiedzieli, że prowadzą wesele od początku do końca wraz z zabawami i nie trzeba wodzireja, więc chciałabym zobaczyć jak to wygląda... Zniechęcić się na pewno nie zniechęcę bo zaliczka już wpłacona...
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ło mammamijato ja moze w internecie poszukam czegos
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Zastanawiam się nad weselem w domu weselnym w Mikołajowicach (pałac w Mikołajowicach) . Może któraś z was miała tam wesele albo była na weselu w Mikołajowicach. Czekam na Wasze opinie |
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
My właśnie mamy w Mikolajowicach zarezerwowana date, ale jeszcze mamy podjechac do Marionu (ta sama firma) bo bliżej tutaj, ale okolo 30 zl drozej. Wiec pewnie zostanie na Mikolajowicach 21.07.2012 albo 11.08.2012
osobiscie wlasciciel bardzo mily, lokal ogolnie ok...
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Ja się nie dogadałam z zespołem muzycznym G, Pan nas zwyczajnie oszukał bo umówiliśmy się na wysłuchanie ich po czym się nie odzywał, nie odbierał telefonów i w końcu napisał maila, że termin już nieaktualny. A byliśmy już zdecydowani po przesłuchaniu wstępnym. No ale... każdy ma gorszy dzień.
Dziewczyny macie jakiś namiar na fryzjerkę w Tarnowie godną polecenia? |
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomyslalam o tymhttp://www.youtube.com/watch?v=MlgVhS-W0qs polecqm
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2011-01-13 o 16:18 |
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#81 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
powie mi kto kiedy sa dni skupienia w Tarnowie i ile razy trzeba tam byc?a i czy jakas kase sie placi?
bardzo prosze o odpowiedz
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
NEMOSEK przypomnij prosze jaka mialas orkiestre. Fajne zabawy proponuja- cos wiecej niz 'husteczke'.
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- [QUOTE=BOMBONA;24349491]Ja się nie dogadałam z zespołem muzycznym G, Pan nas zwyczajnie oszukał bo umówiliśmy się na wysłuchanie ich po czym się nie odzywał, nie odbierał telefonów i w końcu napisał maila, że termin już nieaktualny. A byliśmy już zdecydowani po przesłuchaniu wstępnym. No ale... każdy ma gorszy dzień. A ja wyslalam maila zeby sie dowiedziec ile chca za granie i jaka jest zaliczka. Dostalam odpowiedz i kilka dni pozniej koles zacza mnie bombardowac mailami kiedy wplace zaliczke i jak sobie to wyobrazam skoro nie mieszkam w lokalnie. Nawet nie mozna ich posluchac na necie! Troche sie bojowo do niego nastawilam
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.Widze ze bardzo czekacie na opinie o zespole Geminix ale ja juz napisalam co mialam napisac.Powiem wiec jeszcze raz bardzo profesjonalny zespol,swietnie grajacy,wokalistka pieknie spiewa-naprawde super sie ich slucha i super porywaja do tanca.Oprocz tego maja takie swiatla migajace kolorowo i puszczaja taka sztuczna mgle-co jest bardzo fajne szczegolnie w pierwszym tancu
Takiego spiewania przy stolach jak to czasem bywa u nas nie bylo wiec nie wiem czy maja taka opcje.Jesli chodzi o oczepiny to dosc tradycyjne czyli rzucanie welonem i krawatem.Zabaw nie chcielismy bo goscie sami sie swietnie bawili,ale po oczepinach zrobili cos takiego jak taniec z gwiazdami w wykonaniu samych panow-i bylo strasznie smiesznie.Jesli chcecie zawsze mozna ich poprosic o liste utworow ktore graja i zorientujecie sie czy wam to odpowiada.Na pewno nie jest to taki zespol jaki lata temu widywalo sie na wiejskich weselach grajacy same piosenki biesiadne plus polki,a bardziej wspolczesny.Wiec wszystko zalezy czego sie oczekuje.My bylismy zadowoleni w 100%-mam nadzieje ze choc troche pomoglam.
|
|
|
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Super tylko mam pytanko kiedy będzie otwarcie bo WKRÓTCE będę w Tarnowie m.in. żeby kupić suknię ślubną ... Pozdrawiam
Cytat:
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tego salonu to z tego co przeglądałam stronkę to mają ciekawe modele, bynajmniej w moim stylu.
Ja dopiero w 2012 ale już się rozglądam, gdyż fajnie byłoby coś zakupić na jakiejś wyprzedaży pod koniec tego roku
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w szoku. Ślub mamy w czerwcu a suknię zamówiłam w listopadzie. Pani mi powiedziała, że na uszycie trzeba czekać teraz 5 miesięcy. Warto się wcześniej upewnić jak jest z terminami.
orkiestrę mamy Dzierwa_band - myślę, że to świetny wybór. Orientowałam się ile kosztują kapele z okolic Krakowa to szał cenowy. Jak nasi się dowiedzieli, że zespół G zażyczył sobie ponad 6 tysi za występ to się złapali za głowy. Fajnie grają ale i fajnie się cenią... to ponoć ważne w życiu
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Też mam ślub w czerwcu i większość koleżanek mnie pośpiesza w tej kwestii wg mnie to totalny bezsens a jeśli przez te 5 miesięcy schudniesz ze stesu 10 kg to co wtedy?!? albo w drugą stronę złapiesz extra 15 ... to co wtedy trzeba przerabiać?!?
ja przylatuję do Polski w lutym jeśli nic mi sie nie spodoba to spokojnie poczekam do marca w razie W będę się martwiła później Poza tym jest tyle salonów w naszym kochanym Tarnowie że każda z nas coś dla siebie znajdzie wcześniej czy później ... Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Tak w ogóle to mam pytanko dotyczące TAURUSA w Ładnej może któraś z Was ma bezpośredni adres mailowy osoby która zajmuje się tam kwestiami wesela - podpisywałam umowę z Kobietą ale kompletnie nie pamiętam jej imienia pisze do nich na adres podany na stonie WWW ale on nie istnieje, jeśli macie takowy bardzo proszę podeślijcie mi go na priv ....
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nas którzy jesteśmy w pracy traktowali z szacunkiem i należycie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

mam nadzieje że spadnie śniegu bo cały urok ślubu w zimie zniknie

na szczęście