Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 22:08   #61
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
wanilka a ty kiedy slubujesz?
jeszcze w zimie mam nadzieje że spadnie śniegu bo cały urok ślubu w zimie zniknie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:20
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:19   #62
Kasia_Mar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
za miesiąc więc niedługo mam nadzieje że spadnie śniegu bo cały urok ślubu w zimie zniknie
Nie martw się, podobno w lutym ma wrócić prawdziwa zima
Kasia_Mar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:19   #63
Eve00
Rozeznanie

[QUOTE=Andzioreq;24334546]magapam gratuluje i życzę dużo szczęścia!! I mam do Ciebie prośbę! opisz coś więcej na temat GEMINIXU bo my mamy ich zarezerwowanych na sierpień i jestem bardzo ciekawa jak prowadzą całą imprezę?

Andzioreq o to samo pytałam magapam na priv też mam ich zarezerwowanych na maj tego roku i jestem bardzo ciekawa wszelkich sczegółów... więc czekamy na dokładniejsze relacje magapam

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:34   #64
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gustkaa Pokaż wiadomość
Czy ktoś tam bawił się na weselu? i jakie opinie ?
no i co najważniejsze jaka cena?
Ja tam miałam wesele, cena na 2010 -160 zł bez alkoholu i ciast.Okolica super!
Cytat:
Napisane przez helgabuscha Pokaż wiadomość
Co do dwudniaków, to lokal wygląda imponująco, już kiedyś o nim słyszałam, ale bałabym się, że goście się potopią w nocy
Też się bałam, ale obyło się bez żadnych niespodzianek na szczęście

Ewka 1368 np: po złapaniu welonu i krawatu przyszła pm siedziała na krześle a przyszły pm do niej na krzesełku musiał "przyjechać" ubrany w chełm i z zabawkowym mieczykiem w dłoni(śmiesznie to wyglądało).Piosenkę, akurat tango było tańczyło się zakładając wspólne duże kolorowe"majty"z wielkim sercem na tyłku.Potem było jeszcze wspólne śpiewanie sto lat przez gości i pan młody i pani młoda dyrygowali, kto głośniej zaśpiewał wygrywał i jeszcze przeciąganie liny i zabawa w cyrk.Dużo fajnych, rozweselających zabaw przy których każdy się świetnie bawił.Taka chęć rywalizacji obudziła nawet ponuraków
Bombona Znalazłam cosik takiego, ale z usług nie korzystałam więc trudno mi powiedzięć http://www.studio-effet.pl/o-nas

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
nemosek Gdzie jest dokładnie ten lokal na Dwudniakach? Często tam chodzimy na spacery po lesie i tak się nieraz zastanawiałam. Czy to jest nad tym jeziorkiem, gdzie są domki letniskowe?
Jeżeli jesteś już na tej drodze asfaltowej zaraz koło jeziora, to po lewej masz właśnie to duże jezioro, a po prawej stronie jest teren ogrodzony i tam w głębi masz ten lokal, mało go widać bo jest ukryty za krzakami i zasłania go wyspa na środku.Mam nadzieję, że wyjaśniłam
Cytat:
Napisane przez priefam Pokaż wiadomość
Czy w Waszych lokalach płaci się po weselu czy przed?
Zdecydowanie po!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 01:45   #65
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić oprócz zarezerwowanej sali, dziś załatwiliśmy zespół teraz kolej na jakiegoś kamerzystę i fotografa
kogo najbardziej polecacie??
fotograf zdecydowanie Hubert Burzawa
http://www.wesele.tarnow.art.pl/

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:11   #66
priefam
Przyczajenie

dzięki za info w kwestii Zajazdu pod Dębem wprawdzie nie jawi się za ciekawie, ale chyba się zdecydujemy jak chcemy się hajtać w tym roku.
ufff ciężko to wszystko pozgrywać do kupy jak nie ma 1,5 roku czasu
priefam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 08:43   #67
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za pomoc napewno przeglądne to co polecacie i mam nadzieje że na coś się szybko zdecyduję i to będzie trafny wybór.

A co do płacenia w lokalu to my mamy tak w umowie, że możemy całość przed weselem lub połowę przed a połowę po weselu. Ale z pewnością będziemy płacić po weselu drugą połowę to jednak zawsze jakaś alternatywa gdyby było coś nie tak ze strony lokalu(chociaż mam nadzieję że tak nie będzie)
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 08:47   #68
priefam
Przyczajenie

A co do płacenia w lokalu to my mamy tak w umowie, że możemy całość przed weselem lub połowę przed a połowę po weselu. Ale z pewnością będziemy płacić po weselu drugą połowę to jednak zawsze jakaś alternatywa gdyby było coś nie tak ze strony lokalu(chociaż mam nadzieję że tak nie będzie)[/QUOTE]

Zdecydowanie powinno tak być, że płaci się po, chociaż połowę, pod Dębem chyba chcą więcej przed, ale nie wiem dokładnie ile. Lokal chce się zabezpieczyć, ale dla nas żadnego zabezpieczenia już nie ma
Stary 2011-01-13, 10:05   #69
m_rysia
Raczkowanie

Cytat:
a mozna wiedziec ile samo bolerko kosztowalo bo ja na kupnie jestem?
sukienka 1680( tańsza o 15%, bo do końca roku były promocje) a bolerko 200 nie lubię bolerek, ale moja sukienka nie ma żadnych ramiączek i dość mocno eksponuje iust, więc stwierdziłam, że coś zarzucę do kościoła takie delikatne muślinowe (sukienka też ma na sobie warstwę muślinu) niby nic a 2 stówy.. ale tak to jest, że podobno najwięcej salony zarabiają na dodatkach.. ale w sumie Hermago mogę polecić, panie były bardzo bardzo miłe, kupiłam w końcu sukienkę, którą zmierzyłam tam jako pierwszą W Miss Cherie były ładne sukienki, ale baardzo drogie.. praiwe identyczna jak moja kosztowała 2800..
m_rysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 10:31   #70
priefam
Przyczajenie

Nie wiecie czy są jeszcze jakieś promocje w salonach w Tarnowie?
Na co dzień mieszkam w Krakowie i nie mam za bardzo rozeznania a może warto by się przyjść po Tarnowie - podejrzewam, że będzie taniej niż w Kraku
Stary 2011-01-13, 10:58   #71
kuleczka777
Zakorzenienie

GG do kuleczka777

My płacimy 80 % przed a resztę po weselu.

Emir mi też wysyłają co chwilę o tych targach że są jeszcze wolne miejsca

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png
kuleczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 11:28   #72
Kasia_Mar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez priefam Pokaż wiadomość
Nie wiecie czy są jeszcze jakieś promocje w salonach w Tarnowie?
Na co dzień mieszkam w Krakowie i nie mam za bardzo rozeznania a może warto by się przyjść po Tarnowie - podejrzewam, że będzie taniej niż w Kraku
Ja znalazłam sobie sukienkę w Krakowie w salonie Karolina, z ciekawości zadzwoniłam do Tarnowa do Miss Cherie, bo wiedziałam że mają sukienki z tej samej kolekcji, okazało się że ta sama sukienka kosztuje tam 200zł mniej. Czyli w Krakowie 2650zł a w Tarnowie 2450zł. 200zł to może nie wielka różnica, ale podobno w Miss Cherie nie mają tanich sukienek. Może jakby w innym salonie poszukać to byłyby tańsze suknie? Gorzej jak już się jakaś spodoba, tak jak mi, i nie można jej nigdzie znaleźć tańszej ;/
Kasia_Mar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:46   #73
justi_22
Raczkowanie

Fajnie oglądnąć płytę, żeby zobaczyć np. jak prowadzi wesele dany zespół ale nie sugeruj się za bardzo tym co usłyszysz bo nagranie to już nie to samo co na żywo. Na płycie dźwięk na pewno będzie gorszy i można się zniechęcić do zespołu[/QUOTE]

Na żywo słyszałam jakieś 2 ich piosenki na targach. Płytę na pewno chętnie bym obejrzała bo przy podpisywaniu umowy powiedzieli, że prowadzą wesele od początku do końca wraz z zabawami i nie trzeba wodzireja, więc chciałabym zobaczyć jak to wygląda... Zniechęcić się na pewno nie zniechęcę bo zaliczka już wpłacona...
justi_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:11   #74
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_rysia Pokaż wiadomość
sukienka 1680( tańsza o 15%, bo do końca roku były promocje) a bolerko 200 nie lubię bolerek, ale moja sukienka nie ma żadnych ramiączek i dość mocno eksponuje iust, więc stwierdziłam, że coś zarzucę do kościoła takie delikatne muślinowe (sukienka też ma na sobie warstwę muślinu) niby nic a 2 stówy.. ale tak to jest, że podobno najwięcej salony zarabiają na dodatkach.. ale w sumie Hermago mogę polecić, panie były bardzo bardzo miłe, kupiłam w końcu sukienkę, którą zmierzyłam tam jako pierwszą W Miss Cherie były ładne sukienki, ale baardzo drogie.. praiwe identyczna jak moja kosztowała 2800..
200zl ło mammamija
to ja moze w internecie poszukam czegos
Stary 2011-01-13, 12:18   #75
justi_22
Raczkowanie

Cytat:
200zl ło mammamija
to ja moze w internecie poszukam czegos
znajoma kupiła satynowe bolerko w Panoramie albo w tym sklepie obok za 40zł. Zobacz sobie jeszcze w komisie sukien ślubnych na ul.Bernardyńskiej, byłam tam i mają naprawdę niskie ceny.
justi_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 12:57   #76
niezdecydowana85
Przyczajenie

Witam
Zastanawiam się nad weselem w domu weselnym w Mikołajowicach (pałac w Mikołajowicach) .
Może któraś z was miała tam wesele albo była na weselu w Mikołajowicach.

Czekam na Wasze opinie
niezdecydowana85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:53   #77
gustkaa
Przyczajenie

My właśnie mamy w Mikolajowicach zarezerwowana date, ale jeszcze mamy podjechac do Marionu (ta sama firma) bo bliżej tutaj, ale okolo 30 zl drozej. Wiec pewnie zostanie na Mikolajowicach 21.07.2012 albo 11.08.2012 osobiscie wlasciciel bardzo mily, lokal ogolnie ok...
gustkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:33   #78
BOMBONA
Raczkowanie

Ja się nie dogadałam z zespołem muzycznym G, Pan nas zwyczajnie oszukał bo umówiliśmy się na wysłuchanie ich po czym się nie odzywał, nie odbierał telefonów i w końcu napisał maila, że termin już nieaktualny. A byliśmy już zdecydowani po przesłuchaniu wstępnym. No ale... każdy ma gorszy dzień.
Dziewczyny macie jakiś namiar na fryzjerkę w Tarnowie godną polecenia?
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:03   #79
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi_22 Pokaż wiadomość
znajoma kupiła satynowe bolerko w Panoramie albo w tym sklepie obok za 40zł. Zobacz sobie jeszcze w komisie sukien ślubnych na ul.Bernardyńskiej, byłam tam i mają naprawdę niskie ceny.
o widzisz nie pomyslalam o tym
http://www.youtube.com/watch?v=MlgVhS-W0qs polecqm

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2011-01-13 o 16:18
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 16:21   #80
punk'd
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś namiar na fryzjerkę w Tarnowie godną polecenia?
Może Pani Justyna z Avangardy? To jest na ul. Pieszej, tylko dojazd od Jana Pawła II
punk'd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 17:22   #81
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
My właśnie mamy w Mikolajowicach zarezerwowana date, ale jeszcze mamy podjechac do Marionu (ta sama firma) bo bliżej tutaj, ale okolo 30 zl drozej. Wiec pewnie zostanie na Mikolajowicach 21.07.2012 albo 11.08.2012 osobiscie wlasciciel bardzo mily, lokal ogolnie ok...
właściciel nazywa sie kondziołka?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za pomoc napewno przeglądne to co polecacie i mam nadzieje że na coś się szybko zdecyduję i to będzie trafny wybór.

A co do płacenia w lokalu to my mamy tak w umowie, że możemy całość przed weselem lub połowę przed a połowę po weselu. Ale z pewnością będziemy płacić po weselu drugą połowę to jednak zawsze jakaś alternatywa gdyby było coś nie tak ze strony lokalu(chociaż mam nadzieję że tak nie będzie)
w bristolu placiłam wszystko po weselu dokladnie w poniedzialek nam kazał przyjsc jak ochłoniemy
Stary 2011-01-13, 19:17   #82
ewka1368
Zakorzenienie

powie mi kto kiedy sa dni skupienia w Tarnowie i ile razy trzeba tam byc?a i czy jakas kase sie placi?
bardzo prosze o odpowiedz
Stary 2011-01-13, 19:49   #83
kifli
Raczkowanie

NEMOSEK przypomnij prosze jaka mialas orkiestre. Fajne zabawy proponuja- cos wiecej niz 'husteczke'.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

[QUOTE=BOMBONA;24349491]Ja się nie dogadałam z zespołem muzycznym G, Pan nas zwyczajnie oszukał bo umówiliśmy się na wysłuchanie ich po czym się nie odzywał, nie odbierał telefonów i w końcu napisał maila, że termin już nieaktualny. A byliśmy już zdecydowani po przesłuchaniu wstępnym. No ale... każdy ma gorszy dzień.

A ja wyslalam maila zeby sie dowiedziec ile chca za granie i jaka jest zaliczka. Dostalam odpowiedz i kilka dni pozniej koles zacza mnie bombardowac mailami kiedy wplace zaliczke i jak sobie to wyobrazam skoro nie mieszkam w lokalnie.
Nawet nie mozna ich posluchac na necie! Troche sie bojowo do niego nastawilam
Stary 2011-01-13, 20:40   #84
magapam
Przyczajenie

Czesc dziewczyny.Widze ze bardzo czekacie na opinie o zespole Geminix ale ja juz napisalam co mialam napisac.Powiem wiec jeszcze raz bardzo profesjonalny zespol,swietnie grajacy,wokalistka pieknie spiewa-naprawde super sie ich slucha i super porywaja do tanca.Oprocz tego maja takie swiatla migajace kolorowo i puszczaja taka sztuczna mgle-co jest bardzo fajne szczegolnie w pierwszym tancuTakiego spiewania przy stolach jak to czasem bywa u nas nie bylo wiec nie wiem czy maja taka opcje.Jesli chodzi o oczepiny to dosc tradycyjne czyli rzucanie welonem i krawatem.Zabaw nie chcielismy bo goscie sami sie swietnie bawili,ale po oczepinach zrobili cos takiego jak taniec z gwiazdami w wykonaniu samych panow-i bylo strasznie smiesznie.Jesli chcecie zawsze mozna ich poprosic o liste utworow ktore graja i zorientujecie sie czy wam to odpowiada.Na pewno nie jest to taki zespol jaki lata temu widywalo sie na wiejskich weselach grajacy same piosenki biesiadne plus polki,a bardziej wspolczesny.Wiec wszystko zalezy czego sie oczekuje.My bylismy zadowoleni w 100%-mam nadzieje ze choc troche pomoglam.
magapam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:17   #85
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Super tylko mam pytanko kiedy będzie otwarcie bo WKRÓTCE będę w Tarnowie m.in. żeby kupić suknię ślubną ... Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez igo Pokaż wiadomość
Witam serdecznie jeżeli mogę coś zareklamować
już wkrótce otwarcie w Tarnowie nowego salonu sukien ślubnych.
będę miała przyjemność w nim pracować także wszystkie panny młode serdecznie zapraszam na pogaduchy .
Salon Mody Ślubnej ONA
Nowy Świat 34
www.ona-moda.pl
Stary 2011-01-13, 21:28   #86
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kifli Pokaż wiadomość
NEMOSEK przypomnij prosze jaka mialas orkiestre. Fajne zabawy proponuja- cos wiecej niz 'husteczke'
nemosek miala zespol progres i my teg go mamy
Stary 2011-01-13, 21:43   #87
etusiaaa
Wtajemniczenie

Co do tego salonu to z tego co przeglądałam stronkę to mają ciekawe modele, bynajmniej w moim stylu.
Ja dopiero w 2012 ale już się rozglądam, gdyż fajnie byłoby coś zakupić na jakiejś wyprzedaży pod koniec tego roku
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:00   #88
BOMBONA
Raczkowanie

Ja byłam w szoku. Ślub mamy w czerwcu a suknię zamówiłam w listopadzie. Pani mi powiedziała, że na uszycie trzeba czekać teraz 5 miesięcy. Warto się wcześniej upewnić jak jest z terminami.
orkiestrę mamy Dzierwa_band - myślę, że to świetny wybór. Orientowałam się ile kosztują kapele z okolic Krakowa to szał cenowy. Jak nasi się dowiedzieli, że zespół G zażyczył sobie ponad 6 tysi za występ to się złapali za głowy. Fajnie grają ale i fajnie się cenią... to ponoć ważne w życiu
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:27   #89
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Też mam ślub w czerwcu i większość koleżanek mnie pośpiesza w tej kwestii wg mnie to totalny bezsens a jeśli przez te 5 miesięcy schudniesz ze stesu 10 kg to co wtedy?!? albo w drugą stronę złapiesz extra 15 ... to co wtedy trzeba przerabiać?!? ja przylatuję do Polski w lutym jeśli nic mi sie nie spodoba to spokojnie poczekam do marca w razie W będę się martwiła później Poza tym jest tyle salonów w naszym kochanym Tarnowie że każda z nas coś dla siebie znajdzie wcześniej czy później ...

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
Ja byłam w szoku. Ślub mamy w czerwcu a suknię zamówiłam w listopadzie. Pani mi powiedziała, że na uszycie trzeba czekać teraz 5 miesięcy. Warto się wcześniej upewnić jak jest z terminami.
orkiestrę mamy Dzierwa_band - myślę, że to świetny wybór. Orientowałam się ile kosztują kapele z okolic Krakowa to szał cenowy. Jak nasi się dowiedzieli, że zespół G zażyczył sobie ponad 6 tysi za występ to się złapali za głowy. Fajnie grają ale i fajnie się cenią... to ponoć ważne w życiu

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Tak w ogóle to mam pytanko dotyczące TAURUSA w Ładnej może któraś z Was ma bezpośredni adres mailowy osoby która zajmuje się tam kwestiami wesela - podpisywałam umowę z Kobietą ale kompletnie nie pamiętam jej imienia pisze do nich na adres podany na stonie WWW ale on nie istnieje, jeśli macie takowy bardzo proszę podeślijcie mi go na priv ....
Stary 2011-01-13, 22:37   #90
Ania_F
Raczkowanie

GG do Ania_F

Cytat:
Zarówno Marion jak i Mikołajowice, to są sale na wysokim standardzie, byliśmy w obu salach i w obu było smacznie, przyjemnie i obsługa miła.
Nawet nas którzy jesteśmy w pracy traktowali z szacunkiem i należycie.

-----------------------------------
Ania_F jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości