![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze w Polsce... miasta, atrakcje turystyczne, zjawiska przyrody...
He he he
Oj nie tak co popadło, koneser był niezły. ![]() Ale i tak szkoda, że budynków nie można zabrać, bo by przetrwały, a po ruskich to kamień na kamieniu tylko został. :/ Ale to nie ten temat. ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Nigdy nie byłam. Strasznie daleko ode mnie. Ale mam nadzieję, że kiedyś... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Najpiękniejsze w Polsce... miasta, atrakcje turystyczne, zjawiska przyrody...
Cytat:
![]() ![]() Tak, o tym mówiłam. Ten Krasiczyn prócz pięknego pałacu/zamku (nota bene można w nim nocować, część na hotel przerobiona, nie śmiałam o ceny pytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze mi się Kropka bliskie miejsca przypomniały. Góry - Hala Rycerzowa w Beskidzie Żywieckim i genialna, klimatyczna bacówka. Trasa zimą mordercza (z Rycerki Dolnej przez Mladą Horę - ok. 11h), koszmar o tyle, że śniegu mnóstwo i niestety kompletnie nie widać oznaczeń szlaków. Nic to, że przeważnie samemu ścieżki trzeba deptać, ale niestety szlaki namalowane na drzewach na wysokości ok 1,5m a dwukrotnie zima była taka, że śniegu wyżej. Ale... warto ![]() ![]() Jeśli będziecie w okolicach Będzina, to zapraszam na zamek -jest w centrum miasta, klimacik ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
To ja polecę jeszcze Ogrodzieniec woj. śląskie.
http://www.zamek-ogrodzieniec.pl/ Piękne ruiny. Naprawdę warto. Choć na długo tego zwiedzania tam nie ma. I lepiej latem, bo trawa i ziemia wokół, można się utopić gdy pada, a i połazić wokół nie można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
O, solińską zaporę też lubię. Strasznie wielu turystów, ale poza tym ładnie. Przestrzeń... Nie spodziewałam się, że to takie ogromne jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Według mnie najpiekniejsze miejsca to:
1. Lanckorona- woj. małopolskie, wieś zachowała oryginalną drewnianą zabudowę z drugiej połowy XIX wieku- co sprawia, ze będąc w rynku można się zakochać i przez chwilę poczuć, że świat stoi w miejscu a problemy nie istnieją ![]() ![]() 2. Babia Góra- szczególnie trasa zaczynająca się od Przełęczy Krowiarki- choć początkowo trasa jest męcząca i prowadzi przez las tak późniejsze widoki są warte wszystkiego! Piekny, słoneczny dzień i podróz ta staje sie niezapomniana! ![]() 3. Wspomniany już tutaj zamek w Malborku- mnie osobiście zachwycił i jak dotad jest moim twierdzowym nr 1 ![]() 4. Słowiński Park Narodowy- zwłaszcza ruchome wydmy w Łebie gdzie choć przez chwilke można poczuć sie jak w Egipcie :P Szczerze polecam powrót z wydm do Łeby plażą- piękne, puste białe plaże, błękitne morze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Super wyglada
![]() Powinni go promowac - np. haslem Go to Hel! ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Kropcia oj zgadza sie z tymi zniszczeniami po rosyjskich wojskach..:/
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25035393] Tak, o tym mówiłam. Ten Krasiczyn prócz pięknego pałacu/zamku (nota bene można w nim nocować, część na hotel przerobiona, nie śmiałam o ceny pytać ![]() [/QUOTE] hehe jest tam hotel teraz i owszem ![]() ![]() ![]() Budynki Powozowni i Pawilonu Myśliwskiego tworzyły ten ośrodek i teraz z tego co widzę jest tam również hotel, a ceny faktycznie nie małe ![]() ![]() Park przepiękny! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25035393] Od lat marzę o tym miejscu, i jakoś nigdy mi nie po drodze ![]() [/QUOTE] Może kiedyś ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25035393] Ja ogólnie Łódź lubię ![]() ![]() [/QUOTE] Ja Łodzi nie znam za bardzo ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25035440]O, solińską zaporę też lubię. Strasznie wielu turystów, ale poza tym ładnie. Przestrzeń... Nie spodziewałam się, że to takie ogromne jest.[/QUOTE] Robi wrażenie ![]() ![]() ![]() Cos juz było w tym temacie jak naszego byłego prezydenta odwiedził na Helu prezydent USA ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ruiny zamku w Olsztynie, Kamieńczyk, gołoborza, zamek Czocha, Łazienki Królewskie
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Polecam jeszcze Biebrzański Park Narodowy
![]() Miejsce odludne, mało oblegane, a jakże urokliwe ![]() ![]() Te rozlewiska, które widać na fotkach sa czasowe. Tak rozlewa się rzeka Biebrza i Narew. Fotki robione wiosna w kwietniu. Potem to wysycha.
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
c.d.
Ostatnia fota ku przestrodze ![]() Można zaliczyć takie oto spotkanie, dlatego warto nie jechać tamtymi drogami za szybko (zresztą ich stan nie pozwala na zbyt szybka jazdę ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Zamek Książ - Wałbrzych, woj. dolnośląskie.
http://www.ksiaz.walbrzych.pl/ Piękny z zewnątrz, piękny w środku. Z beznadziejnym wyposażeniem z każdego okresu na świecie, szwarc, mydło i powidło, a na deser wystawy i sprzedaż ... uwaga uwaga... bursztynów. ![]() ![]() Ale naprawdę polecam, bo świetnie zachowany, jako jeden z niewielu. Warto i koniecznie z przewodnikiem. (Choć gdy ja byłam w ogóle nie istniała inna opcja.) Odradzam długie weekendy, zwłaszcza majowy - Niemiec przy Niemcu tam wtedy. Foty fajnej zrobić się nie da, bo wszędzie tłumy. W knajpach na miejscu wolnego miejsca brak, nawet do kibelka trzeba swoje odstać. ![]() ___________ A propos Czochy i innych miejsc - prosiałabym o konkretny, co do miejsca położenia chociażby i okresu, w którym warto zajrzeć, albo w którym na pewno nie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Napisz Słońce coś od siebie i jak masz fajne fotki (a na pewno masz) to też się pochwal.
![]() Tam też chyba nie w duże weekendy, bo słynny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
ja bym chciała zobaczyć zorze polarną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tam byłam dosyć dawno i fotek nie zapodam niestety ![]() Nie zawalam za bardzo ilością? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Kulbit, wymiękam....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25045884]Kulbit, wymiękam....
![]() No weź ![]() ![]() Ale co mi tam ![]() Pieskowa skała - świetny zameczek, na lekkim wzniesieniu nieopodal Krakowa. Krużganki jakby pomniejszony Wawel ![]() Można zwiedzać w środku. Jeśli ktoś nie była a np. wybiera się do Krakowa warto zobaczyć ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
I ja głupia nie wiedziałam, że Polska jest taka piękna...zdjęcia i miejsca rewelacyjne! siedze z zeszytem notuje i planuję gdzie pojade w najbliższe wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://gohel.pl/portal.php ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Dawaj, dawaj, uwielbiam Wasze foty.
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() To na setce jeszcze były fotki, prawda? Możesz podać exify z tych zdjęć? ![]() ![]() Ps. Nim się potnę to jeszcze dodam, że foty wszystkie piękne, ale trzecie mnie powaliło... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-12 o 19:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Wrzucę jeszcze Siewierz - woj. śląskie, Zagłębie Dąbrowskie...
Zamek biskupów krakowskich, a w zasadzie jego ruiny. Bardzo ciekawe. Nie ma tłumów. Można odwiedzać kiedykolwiek. Tu więcej o nim. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_biskupi_w_Siewierzu Foto w zał. (tak żeby się całkiem pogrążyć) nasze. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-12 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
I z innej beczki. Fajna zabawa dla całej rodziny - Park Linowy, Ustroń Równica. Polecam. Super.
![]() http://www.parklinowy.pl/ Ładny dzień mile widziany. ![]() /Foto własne./ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzaj! setka ![]() Mogę Ci podać exify na prive tylko powiedz do której fotki bo do wszystkich to mi sie nie chce ![]() A poza tym to wszystko jeszcze kwestia pogody, warunków oświetlenia, no i na pewno sporo daja filtry (połówky i polar). I znów przesadzasz! Fajne foty, nie wiem co się czepiasz.. ![]() Jak będziesz niegrzeczna to już nic więcej nie wrzucę ![]() Zresztą na razie i tak pomysły mi się pokończyły ![]() A za park linowy jeszcze raz wielkie brawa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem zakochana w Helu ![]() jadąc tam spodziewałam się dzikich tłumów, a w porównaniu do Władysławowa to na Helu naprawdę jest mało ludzi. każdemu polecam obejść końcówkę półwyspu helskiego dookoła, stanąć na końcu Helu (tak jak już pisała muszynianka), coś pięknego ![]() jak dla mnie to najpiękniejsze miejsce na polskim wybrzeżu ![]() + kilka moich prywatnych zdjęć z Helu ![]() są to zdjęcia ze środka lata, jak widać na plaży tłumów nie ma ![]() zdjęcie trzecie, czwarte i ostatnie to właśnie KONIEC Polski, sam "czubek" Helu ![]() zdjęcie piąte - znak znajdujący się na końcu Helu, nie można tam pływać na samym końcu półwyspu a także zdjęcia z fokarium - obowiązkowo trzeba zobaczyć będąc na Helu! i mam pytanie, znacie jakieś niedrogie noclegi na Helu ? Muszynianka gdzie mieszkałaś i jak kształtowało się to cenowo ? ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2011-02-13 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2011-02-12 o 21:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Dobra, z moich prywatnych zdjęć nic nie zostało, ale może zamiast zachwycać bądź krzywić się nad moją facjatą zwrócicie uwagę na to że faktycznie jest mało ludzie
![]() ![]() Z tego co mi wiadomo, prezydencka rezydencja jest za Jastarnią, bliżej Helu i nie jestem pewna czy nie po stronie zatoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoje zdjęcia skąd dokładnie są? Bo na helu od strony pełnego morza nie pamiętam falochronów (tylko na "czubku" Helu) więc to chyba bardziej na zachód od Helu? tak jak wcześniej pisałaś między Chałupami, a Kuźnicą, tak? ![]() Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2011-02-12 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Tak, tam jest rezydencja, od strony zatoki.
Przyłączam się do zwolenniczek Helu, zwłaszcza jego końca. Cypel robi wrażenie i jest jednym z moich ulubionych miejsc w Polsce. Z racji mieszkania w Gdańsku- a więc stosunkowo w pobliżu- dość często tam bywam. Hel polecam zwłaszcza poza sezonem, na przykład we wrześniu, lub zimą... lub wczesną wiosną. Drugim takim nadmorskim, pięknym miejscem jest Gdynia Orłowo, z klifem i rezerwatem przyrody. Załączam kilka zdjęć- dwa pierwsze z Helu, następne z Orłowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.