![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana ;D Bądźmy zgrabne do lata !! ..::I Faza ::..
To i ja dołączę
![]() Zawsze byłam bardzo szczupła, ale niestety rzucenie palenia (z czego jestem bardzo dumna!) dało skutek uboczny w postaci dodatkowych kilogramów z którymi mi bardzo źle ![]() Zależy mi też na wyrobienie sobie zdrowych nawyków żywieniowych, bo wcześniej jadłam wszystko, i tłusto, i późno, i duo słodkiego. Teraz to już nie przejdzie... Więc sam fakt że nie jem słodyczy to już coś ![]() Dodam, że cały czas ćwiczę od roku (głównie fitness 2-4 razy w tygodniu, czasem basen, squash), ale myślę żeby zacząć też ćwiczyć na siłowni, tylko nie bardzo wiem na jakich maszynach, jakie ćwiczenia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
no to witamy Cie
![]() Bo z apetytem nie ma to nic wspólnego (przynajmniej u mnie), ja nawet mam mniejszy po rzuceniu , ale z metabolizmem już tak, mój spowolnił strasznie... Zresztą ja też nie przytyłam od razu, przez pierwsze 2-3 miesiące nic, dopiero potem zaczęły się pojawiać dodatkowe kilogramy, w sumie 5-6 kg które się pojawiły ok 4-5 miesiąca po rzuceniu. A co do ważenia się, to trzymaj się jednak jednej wagi, najlepiej tej w domu. I polecam tradycyjne, te elektroniczne często nas właśnie oszukują, a potem załamka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
dziś dzień pierwszy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli chodzi o wage to blagam Cie moja pokazuje raz 55 raz 58 nie ma szans ;p nie wiem gdzie mam sie zwazyc ;/ Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
![]() Chciałabym się do Was dołączyć, ponieważ nie czuje się najlepiej w swoim ciele, przez zimę przytyłam 3-4 kg i źle się z tym czuje. Sama poddaje sie na "diecie" bardzo szybko a to tylko bardziej mnie dobija i tracę nadzieję że może sie udać. Mam hopla na punkcie jedzenia, a do słodyczy mam wyjątkową słabość;/ Ale teraz nie bd się jeszcze rozpisywała ![]() Na diecie Dukana jeszcze nie byłam, chciałabym zacząć od piątku, by jeszcze trochę wydedukować się ![]() Jestem nastolatką, mam koleżanka która schudła na Dukanie 16 kg, ja chciała bym zrzucić 5-6 kg, pozbyć się nadmiaru tłuszczyku i czuc sie pewniej, bo w końcu lato tuż tuż ![]() Czytałam że dieta jest bezpieczna dla nastolatek. I faza trwała by u mnie 2-3 dni. Warzę 55 kg, przy wzroście 168. ale mam niekorzystna budowę ciała, po mamie i wyglądam na wiele więcej ![]() Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie i dodacie motywacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dukan Ci nie potrzebny Ewentualnie zacznij od II fazy. PW Uderzeniówka w Twoim wypadku nie będzie koniecznością. Tym bardziej aż 2-3 dni. Stanowczo za dużo . Zwazając na to ,że Twoje BMI jest idealne i nie jedna z nas chciałaby tyle ważyć
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Jednak mam sporo tłuszczyku i wydaje mi się że może nie aż 3 dni, ale 2 dni pierwszej fazy są mi wskazane;p
Orientujecie się może ile mniej więcej będę potrzebowały byc na II fazie aby zrzucić 5-6 kg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest idealna masa ciała A na zwłogi tłuszczu dobre ćwiczenia i zmiana trybu odżywiania wystarczą Ale widzę że uparta jesteś więc zrobisz jak uważasz
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
HEj Kochane
![]() ![]() Cytat:
Hej Edyto, musze sie zgodzic z Patii 55kg przy 168 to nie jest straszna waga , tu dziewczyny chca naprawde duzo stracic ...a Tobie przyda sie jedynie sport , moze pobiegaj troszke ? albo fitness ogranicz slodkosci i tlustosci i powinno byc dobrze po co sie katowac na diecie? ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
u mnie koncowka dnia pierwszego,ale ze ja przyzwyczajona do innego jedzonka,to troche czuje juz zmiane
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Pewnie macie racje, ale próbuję od roku-ograniczenie słodyczy, sport itd.
niestety nie udaje się. Chciałbym spróbować Dukana, ponieważ określone zasady których nie można złamać i szybszy efekty byłby bardziej motywujący. Zawsze mogę byc 2 dni na I fazie, 3-4 tyg na drugiej, 50-60 dni III faza, prawda? ![]() może tym razem się uda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero słodyczy Zero fasto foodów dużo warzyw zero smazonego, pieczywa jasnego gazowanych napojów. Dużo ruchu Też są to zasady, ale widzę że nie ma sensu aby to pisac bo już postanowiłaś. Nie pozostaje mi w takim razie nic innego jak zyczyć powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
A propos jadłospisu, to za mną słodkie chodzi... Czy któraś z Was robiła może "dukanowski" sernik za zimno ? Spotkałam się parę razy z nim, ale nie wiem do końca jak to zrobić...
Mam taki pomysł: zmiksować chudy ser, posłodzić słodzikiem, dodać serek homogenizowany 0 % (znalazłam coś takiego u siebie w sklepie), i coś do tego jeszcze, tylko nie wiem co za bardzo.... Macie jakieś pomysły/doświadczenia? Będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() również planuję zacząć dietkę proteinową ![]() ![]() ważę 67kg, chciałabym zejść do 58, parę lat temu tyle właśnie ważyłam i czułam się świetnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna pic, chociaz... nie lepiej sie odzwyczaic ? pzeciez szkoda zebow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
cherry, dzięki za linka, stronka super, już się nie moge doczekać tego sernika. Tylko jedno mnie zmartwiło: dziewczyna pisze, że otręby nie mogą być mielone, bo nie działają, a ja właśnie jem mielone z jogurtami i kefirem..
Jakie Wy jecie?? Mielone czy nie? Ciapka, to jesteśmy w tej samej sytuacji wagowej, ja ważyłam w porywach do 69 kg... Po 2 dniach diety tj. 25.02. stanęłam na wagę: 66,7 kg, dziś, po tygodniu jest 64 kg ![]() To tak na zachętę dla Ciebie... Też kiedyś ważyłam 58... jeśli uda mi się zejść do takiej, będzie super, ale bedę też zadowolona z 59-60. A ile masz wzrostu? (ja 176) Dziewczyny, a czy wy się coś ruszacie? Bo ja jestem uzależniona od fitnessu... dokładniej to kocham pilates + stepy, najchętniej interwał lub step &shape. Trochę się pochorowałam w weekend i od czwartku nigdzie nie byłam, ale dziś już lepiej więc pewnie czmychnę na step, bo pilates dopiero jutro ![]() Pozdrawiam Was z mroźnego podkarpacia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
dzis przegladam od rana przepisy i poszukuje czegos latwego dla siebie
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Pewnie, że lepiej się odzwyczaić, ja nie piję jej codziennie, jednak czasem nachodzi mnie taka ochota, że po prostu muszę ją wypić
![]() anna205 - brzmi bardzo zachęcająco ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Co jadłam? hmm...
gotowane/duszone chude mięso (pierś kurczaka, wołowina) warzywa surowe/gotowane/duszone chudy twaróg jogurty 0% tłuszczu, 0% cukru (z otrębami) kefir 0% chuda szynka (1g tłuszczu) , drobiowa jajka gotowane jajecznica (bez masła!) mleko 0% 0 cukru, tylko aspartam (słodzik) ryyyby (duszone w folii alu, wędzone) śledzie w oleju płukam pod wodą ![]() piję herbaty, wodę 3 razy "zgrzeszyłam": zjadłam 3 kromki razowego pieczywa, 2 mandarynki, oraz wypiłam 2 pyszne latte ( z mleka 2%), 2 drinki z tonikiem oraz piwo ![]() Tak więc pilnuję sie, ale nie dam się zwariować ![]() Licze, ze za tydzień-dwa osiągne 59 kg i powoli zacznę sobie dokładać produktów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
No super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
A ja zaczynam od piątku albo soboty, bo jeszcze nie bardzo znam listę zakazanych rzeczy
![]() Tylko jest problem, bo chodzę do szkoły. na 7 lub 8, w szkole raz jestem do 14:15, innym razem 13:30 a jeszcze innym do 15. Mam problem z regularnym jedzeniem;/ Co mogła bym zabierać na drugie śniadanie do szkoły? Dodam że jestem wegetarianką. a poprawnie laktoovowegetarianką czy jakoś tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tutaj podstawą jest MIĘSO/ ryby... chudy nabiał to tylko dodatek do mięsa...
![]() |
![]() |
#85 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 Edytowane przez xxcherry90xx Czas edycji: 2011-03-02 o 15:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez brak mi wazryw - bardzo. dwa dni bez nich sa niesamowicie trudne. a ronwiez mam niewiele do zbicia i planuje zachowywac sie godnie do wakacji - bo tyle wg wyliczen ma trwac faza 3 - wiec sila rzeczy powinnam osiagnac to co zaplanowalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz sobie krzywde wyrządzić Ahaa i nie znane mi było wyrażenie "laktoovetarianka" więc musiałam się dokształcić w googlach i oto co znalazłam : "laktoowowegetarianka kobieta stosująca dietę wyłączającą mięso i ryby, ale dopuszczającą mleko, produkty mleczne i jaja; owolaktarianka" Dukan to głównie mięso i ryby dodatkiem jest nabiał w tym też jaja. Czy aby ta dieta jest odpowiednia dla ciebie ?
Tattoomaniaczka ![]() Początkowa Włosomaniaczka Akcja : Zapuszczanie włosów trwa Edytowane przez Paati89 Czas edycji: 2011-03-02 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Dietę zawsze mogę spróbować, pozwolę sobie na kotlety sojowe, które zawierają pond 60%białka i myślę, że to jest o wiele lepszy zamiennik mięsa, ponieważ nie zawiera tłuszczów zwierzęcych. oczywiście mówię tu o kotletach tylko gotowanych, a nie smażonych w panierce na oleju. A jesli dieta nie będzie mi słuzyłą to z niej zrezygnuje, nie z dnia na dzień, ale stopniowo. Spróbować nie zaszkodzi, do odważnych świat należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja liczę, że na diecie jeszcze ze 2 tygodnie, a potem powoli zacznę dodawać stopniowo inne produkty, poza słodyczami oczywiście. Z Twoich poprzednich postów wynika, żeś Ty też sportowa dziewczyna, w związku z tym mam pytanie, może mi pomożesz: moim głównym problem było/jest przytycie na brzuchu i nad biodrami taka mała oponka mi się zrobiła, śmiesznie to wygląda, bo mam bardzo szczupłe biodra, i tego głównie chciałabym się pozbyć. Mięśnie brzucha mam wyćwiczone, ale schowane pod tłuszczykiem. Może Ty mi doradzisz jakie ćwiczenia powinnam wykonywać, żeby się tego cholerstwa pozbyć? Zajęcia na które uczęszczam są raczej nastawione na kondycje i wyrobienie mięśni (dużo ćwiczeń w zwolnionym tempie, dużo zatrzymań i spięć), a słyszałam że na chudnięcie to muszą być krótkie ale z dużą ilością powtórzeń? Mam nieograniczony dostęp do siłowni, tylko sama nie potrafię z tego skorzystać. Mój TŻ doradza hula hop w domu, on sam go używał jak się odchudzał,ale ja czytałam różne opinie o nim i teraz już sama nie wiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.