![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Za granicą żyjemy, jednak w miejscu nie staniemy ;)
Hej hej
![]() Wątek założyłam i gdzieś zniknęłam na jakiś czas ale jestem znów. Cieszę się że aż tyle nas jest ![]() Wprowadzcie mnie jakos w temat bo przyznaję bez bicia że trochę zaniedbałam ![]() Ja w Uk, mnóstwo planów i ambicji,narazie do przodu ![]() Ostatnio dużo pracowałam bo czas urlopów więc trzeba było ponadrabiac za kolezanki ;P
Zakochana od - 18.12.2008 ![]() Zaręczona od - 3. 10.2009 ![]() Tak, jestem kobietą. Jestem wredna, wścibska, zazdrosna, lubię komplementy, dostawać kwiaty i oczekuję, że będziesz się wszystkiego domyślał ツ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Kachaaa i sugarbabylove ja do dziś w domu czuję się obca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
mysle ze kazdy kto wrocil boryka sie z tym i nie moze odnalezc, kto przyjechal zarobic i wrocic to mu nie przeszkadza ale kto myslal ze mu sie i tu uda ulozyc zycie a nie wyszloi do pl wrocil zawsze bedzie ciezej sie w pl odnalezc mysle, no i myslenie ludzi tu inne, ludzie dookola inni tak samo jak i zycie tu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to też kwestia podejścia.
Świadomośc tego, że zawsze możesz się spakowac i wyjechac pozwala Ci też bardziej korzystac z życia w pl. Nie boisz się ciągle o wszystko, o każdy grosz bo wiesz że gdy będzie bardzo zle , zawsze masz inne wyjscie- wyjazd . Ja sobie nie wyobrazam teraz powrotu do kraju. Tutaj mam mieszkanie, prace, przyjemnosci. Bedac w pl na początku życiowej drogi nie mielibysmy nic, tutaj uważam że pewnego rodzaju stabilnosc i brak strachu o jutro to wielki komfort.
Zakochana od - 18.12.2008 ![]() Zaręczona od - 3. 10.2009 ![]() Tak, jestem kobietą. Jestem wredna, wścibska, zazdrosna, lubię komplementy, dostawać kwiaty i oczekuję, że będziesz się wszystkiego domyślał ツ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam juz dosc tulaczki i zycia na walizkach...smialo moge powiedziec, ze dzieki wyjazdowi wiele zawdzieczam, czego nie dorobilabym sie w Pl, wiele sie nauczyłam...ale jestem w takim wieku, ze pragne sie wkoncu osiedlic, a nie latac z walizkami ![]() ![]() Chce wiedziec gdzie MÓJ dom...
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2011-03-10 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie! ludzie są różni i mają różne podejście a tak naprawde dla chcącego nic trudnego za granice wyjeżdżają zarówno samotne matki jak i małżeństwa
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#67 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dokladnie! tyle ze ja jeszczen nie mam dzieci ale planuje juz w najblizeszej przyszlosci ![]() blonde_hair a gdzie w UK mieszkasz? wyczuwam pogladowo bratnia dusze ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Jesli raz sie udalo to i drugi tez sie uda. Wydaje mi sie tez ze emigranci sa bardziej zaprawieni w bojach niz ludzie ktorzy cale zycie mieszkali tylko w jednym kraju ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-03-11 o 12:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja kiedys pomieszkiwalam Anglie (Norfolk), od 3,5 roku mieszkam w NI, ale mam jej juz dosc ![]() Sugar co Ty robisz o tak wczesnej godzinie ![]() Co do ostatniego zdania tez mi sie tak wydaje ![]() Ja tez czuje, ze stalam sie odwazniejsza, mam wiekszy zapal, wiecej sily ... dzieki emigracji ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sugar wlasnie... co taki z Ciebie skowronek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Ja tez surrey
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
A co wy takie ciekawskie?
![]() nieno skowronek to mój synuś dziś wstał o 5.30 ale ogólnie koło 7 a ja pierwsze co kompa odpalam jak wstane (poza robieniem kawy) wiec od razu odpisałam ![]() A niema tu rzadnej z Niemiec?? ![]() ![]()
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój spi do 8.00-9.00 ![]() ![]() widac uzaleznienie ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ojj jak ja bym tak chciala do 8-9 pospać
![]() ahh marzenia.. jeszcze chyba dlugo poczekam na to
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zmieniłam się o 180 st. Taka się ze mnie zrobiła optymistka, że aż sama się sobie czasami dziwię, skąd czerpię takie pokłady pozytywnej energii i wiary w siebie, w realizację planów, że wszystko na pewno będzie dobrze, że przecież nic nie może się nie udać ![]() No ale z kim przystajesz taki się stajesz. Holendrzy są bardzo pozytywnymi ludźmi, ciągle się uśmiechają, żartują, nawet obcy człowiek na ulicy pokiwa Ci i się przywita. Nie usłyszysz od nich słowa narzekań.
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Tak tak ja też ogólnie sie zrobiłam bardziej pozytywna do wzystkiego tymbardziej po porodzie
![]() ![]() ![]() A pozatym laski musze sie pochwalic na 90 % pojde w sierpniu juz na kurs jezykowy- to sie znajomosci same wywiążą ![]() Ale jeszcze tylko czekam az sie miejsce dla mojego rozrabiaka w przedszkolu dyrektorka mowila ze raczej sie znajdzie miejsce ale wiecie, roznie to bywa. Zapisany jest ja na kurs juz tez tylko czekac. trzymcie kciuki !! ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
To prawda z tym pozytywnym nastawieniem.
Czasami gdy w pracy jest ciezko albo jak wracam po wszystkim do domu to i tak mimo zmeczenie cieszę się. W końcu wiem za co pracuję . Nie męczę się żeby pozniej wywalic całą pesję na opłaty i rzeczy konieczne . Żyje mi się tu dobrze i jestem szczesliwa ze tu jestem ![]() Dzis jest właśnie ten dzień kiedy mnie baaaardzo wymęczyli w pracy :P Ale wróciłam sobie do swojego domku i w spokoju odreagowuję i zbieram siły :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
A ja tak z innej beczki
![]() Znowu sie wkurzyłam i potrafia mi zawsze popsuc humor... Dzwonili do mnie z pracy czy za kogos nie przyjde ![]() ![]() wydaje mi sie, ze Oni tu bardzo lajtowo traktuja prace ![]() ![]() niewiem czy to ja mam inny stosunek do pracy czy poprostu ten swiat zwariował ![]() Ide, bo mi zalezy, bo chcce sie czegos nauczyc, chce miec pieniadze,a Oni jakby za kare ![]() Nie rozumiem tego ![]() Czy u Was tez tak jest?Zauwazyliscie taki obojetny stosunek do pracy?
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Niestety tak to jest.
Ja dopiero pracuję drugi miesiąc wiec jak trzeba wziac za kogos zastępstwo to też oczywiście ja bo najkrócej pracuję ![]() Słyszałam w radiu że robili badania i że 3/4 anglików conajmniej 2 razy w miesiącu przychodzi do pracy na kacu ![]() Podchodzą lajtowo bo nie mają takiej kryzysowej sytuacji ze znalezieniem pracy jak w Polsce :P W Polsce to chodzisz jak w zegarku żeby tylko Cię nie wyrzucili bo potem będziesz szukac innej pracy miesiącami i albo znajdziesz albo nie . A tutaj żyją wedle zasady "Nie ta to inna" i nie będą się przemęczac na siłe haha ![]() Też staram się do tego przyzwyczaic bo lubię wpracy miec na 100% wszystko zrobione a nie żeby odwalic :P A mają tutaj duuuuży wskaznik olewactwa :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego tymbardziej nie rozumiem tego podejscia... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A próbowaliście agencji czy szukacie na własną rękę w zawodzie? Teraz chyba zaczyna się taki okres że praca powinna byc :/ ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Ahaa no to faktycznie może byc trudno .
Mnie też trochę czasu zajęło zanim znalazłam coś na własną rękę kiedy agencjom powiedziałam "dośc". Ale dużo samozaparcia i na pewno wam się uda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pierwsza prace miałam przez agencje i szczerze dziekuje... napewno znajde sobie sama, nie predko, ale wierze ze sie znajdzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Ja też fatalnie wspominam prace przez agencje : fabryki, warehouse itp
Ale nie ma tego złego. Teraz przynajmniej wiem że już chyba nic mnie nie złamie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
ja mam przez agencje prace i nie narzekam moze zalezy od agencji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
No różnie to bywa moj mąż był w Hollandii ze 2 lata pracowal wlasnie przez agencje i bylo OK. Ale z kolei moi znajomi jchali do niemiec to spradzną biede mieli, pokoje jak w chlewie, mniejsza pensja, zamiast miasta jakaś wiocha 1 sklep i to mały w okolicy.. ahh na szczescie tylko na 3 mies byli..
![]() Blonde_hair- to ty nie poznalas jeszcze mojego kumpla z mojej bylej pracy.. ten to ma "podejscie"pracowalis my w realu przy kasie on byl jedym jedynym facetem na kasie ![]()
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
A ja z okolic Guildford - więc kawałek niestety
Co do pracy to ... u mnie jest inaczej. Bardzo sie przejumuja ludki swoja praca, czasem nawet za bardzo ![]() ![]() ale ogólnie jest naprawdę fajnie. Wszyscy pracują dzielnie ale ja pracuję w malutkiej firmie 4 os. (robię to samo co w PL), a w weekedny w Boots pracuje i tu same panie pod 50tke prawie więc naprawdę miło mi się pracuje ![]() Natomiast u mego TŻ sami młodzi ludzie prawie i Anglicy strasznie olewają, co chwila "chorują", lub "psuje im się samochód"itd. Mimo, że za nieobecność nie płacą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i byc moze tak jest, ze starsi podchodza do pracy inaczej...
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2011-03-13 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
ja też nie rozumiem, ale tak właśnie jest...
![]() Może to ma związek z tym co powiedziała Czarnuleczkaa Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Co tam u Was dziewuszki?
ja mam jakiegos doła chyba. Wracać nie wracać ? (do PL) Wracać nie wracać ? Wracać nie wracać ? i tak w kółko mi się w głowie tłucze. ![]() Napiszcie coś optymistycznego ![]() ![]() Jak tam pogoda? ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-03-13 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.